2 Mart 2021 Salı

Karışık Sarma (Lahana Ve Yaprak Sarması) Tarifi

 

Karışık Sarma (Lahana Ve Yaprak Sarması) Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için:

  • 4-5 kuru soğan
  • Yarım çay bardağı yağ(zeytinyağ da olur)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gr kadar kıyma(isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur(isteğe bağlı)
  • Yarım kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı nane
  • Yarım su bardağı su

Haşlamak için

  • 1 orta boy beyaz lahana
  • 250 gr kadar (bir tutam yaprak)
  • 1 litre su
  • 1 çay kaşığı tuz

Tencerede pişirmek için

  • 2.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu

    Karışık Sarma (Lahana Ve Yaprak Sarması) Tarifi Yapılışı

  • Soğanlar doğranır, üzerine yağ ve tuz eklenip pembeleşinceye kadar pişirilir.
  • İçine kıyma ilave edilir. 1-2 dk kıyma kavrulduktan sonra salça ve baharatlar konur.
  • Yıkanmış bulgur ve pirinç tavaya ilave edilir.
  • 2 dk kavrulduktan sonra üzerine yarım su bardağı soğuk su konur.
  • Ocağın altı kısılır suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Piştikten sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  • 1 litre kaynamış suya 1 çay kaşığı tuz serpilir.
  • Lahana yaprakları içine sırayla atılır.
  • 2-3 dk bekletip yapraklar haşlanır. Çok bekletilmemeli yoksa yapraklar erir.
  • Lahanalar bittikten sonra asma yaprağı hemen sıcak suda haşlanır çıkarılır.
  • Lahana sarılacağı zaman bıçakla ortadaki büyük damar çıkarılır.
  • İkiye ayrılan büyük parçalar da ikiye bölünür. Sarılmaya başlanır.
  • Sarma işlemi bittikten sonra bir kapta 2. 5 bardak su 1 tatlı kaşığı tuz,1 yemek kaşığı zeytinyağı ve yarım limon karıştırılıp tencereye dökülür.
  • Kısık ateşte 10 dk hızlı kaynatılır.
  • Ardından ateş, kısık atesin en kısık seviyesine getirilerek ortalama 20 dk daha suyu birine kadar pişirilir.

Hindistan Cevizli Kurabiye (Bu Tarifi Çok Beğeneceksiniz!)

 

Hindistan Cevizli Kurabiye (Bu Tarifi Çok Beğeneceksiniz!) İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından bir parmak eksik hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı kase margarin (100 gram kadar)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 2,5 su bardağı un

Üzerini bulamak için ;

  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi

    Hindistan Cevizli Kurabiye (Bu Tarifi Çok Beğeneceksiniz!) Yapılışı

  • Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri koyup karıştıralım.
  • Yavaş yavaş onunla ilave edelim, elde yuvarlanabilecek kıvamda bir hamur elde edelim.
  • İstediğimiz şekiller vererek yağlamış olduğumuz fırın tepsisine dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.
  • Daha sıcakken üzerine hindistan cevizi serpip servis tabağına alalım.
  • Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.

Muhallebili Kedi Dilli Pasta (Her Çatalda Ayrı Lezzet) Tarifi

 

Muhallebili Kedi Dilli Pasta (Her Çatalda Ayrı Lezzet)  Tarifi İçin Malzemeler

Çikolata sos:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı dolu kakao
  • 4 yemek kaşığı şeker

Muhallebi için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı un
  • Çeyrek su bardağı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 7 kedi dili
  • 1 poşet krem şanti
  • Yarım su bardağı soğuk süt

    Muhallebili Kedi Dilli Pasta (Her Çatalda Ayrı Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Sos için gerekli olan malzemeleri tencereye alalım.
  • Karıştıralım ve daha sonra ocağa alıp kaynayana kadar karıştırlarım.
  • Kaynadıktan sonra altını kısın 1dk daha kaynasın ve kenara alın.
  • Vanilya hariç hepsini tencereye alalım, muhallebi kıvamını alana kadar karıştırın.
  • Ocaktan aldıktan sonra bir paket vanilya ekleyin ve tekrar spatula ile çırpın ve soğuması için kenara kaldırın, ara ara karıştırın ki kabuklanmasın.
  • 1 poşet krem şanti ,yarım su bardağı soğuk süt çırpın ve buzdolabına kaldırın.
  • 7 tane kedi dilini 4-5 parçaya ayırın.
  • Krem şantiyi soğuyan muhallebiye ekleyin ve 5-6 dk çırpın.
  • Daha sonra içerisine kedi dillerini ekleyip karıştırın ve küçük yuvarlak borcama alın.
  • Üzerine hazırladığımız soğuk çikolata sosunu ekleyin ve buzdolabına kaldırın.
  • Ne kadar kalırsa o kadar lezzetli olur. (bir gece en güzeli, fakat vakit yoksa minimum 1. 5-2 saat).

Mayasız Mini Ekmek Tarifi

 

Mayasız Mini Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz (siz isteginize göre ayarlayabilirsiniz)
  • 2 tane kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

    Mayasız Mini Ekmek Tarifi Yapılışı

  • Un hariç diğer malzemeleri derin kaba alıyoruz.
  • Unu kontrollü bir şekilde eleyerek döküyoruz yoğuruyoruz .
  • Ele yapışan yumuşak hamur elde ediyoruz .
  • Sonra hamuru 10 parçaya bölüyoruz .
  • Yuvarlak pazılar yapıyoruz, temiz sofra bezi üzerine pazılarımızı koyuyoruz .
  • 10-15 dk üstlerini kapatıp bekletiyoruz .
  • Sonra tavamızı ısıtıyoruz ,pazılarımızı elimizle 1 santim kalınlığında açıyoruz.
  • Tavamızda arkalı önlü çevirerek pişiriyoruz ,bütün pazıları böyle bitiriyoruz afiyet olsun ❤

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Bulgur Pilavı Yapılışı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı sıcak su

    Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları soyarak küçük küçük doğrayalım ve tuzlu suda 15-20 dk kadar bekletelim.
  • Soğanı yemeklik doğrayalım ve pembeleşene kadar sıvı yağda kavuralım.
  • Biberleri doğradıktan sonra tencereye ekleyelim ve soğanla birlikte kavurmaya başlayalım.
  • Patlıcanların suyunu süzelim, tencereye ekleyerek 3-4 dakika daha kavurmaya devam edelim.
  • Ardından küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyelim ve karıştıralım.
  • Salçamızı da ekleyerek son kez karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte, yaklaşık 3-4 dakika sebzeler pişene kadar bekleyelim.
  • Pişen sebzelerin üzerine yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulgurları ekleyip karıştıralım.
  • Tuzu ve sıcak suyu da ilave ederek karıştıralım. Pilavın üzerini örtecek kadar su yeterli olacaktır.
  • Tencerenin kapağını kapatarak kaynayana kadar önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte bulgurlar şişip yumuşayana kadar pişirelim. Pilavın suyu yetersiz gelip tencerenin tabanına yapışmaması için ara sıra kontrol etmeyi unutmayın.
  • Suyu azalmış ancak hala pişmemiş ise bir miktar daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Pilav suyunu çekip göz göz olduktan sonra ocağı kapatalım. Daha sonra kapağın altına kağıt havlu sererek 15 dakika kadar demlendirelim.
  • Nefis bir pilav, kesinlikle tavsiye ederim.


Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi

 

Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • Kaşar peyniri rendesi

Püre için ;

  • 4 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 küçük kase kaşar peyniri rendesi
  • Karabiber
  • Tuz

Tavuk sote için ;

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet tatlı sivri biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Sıvıyağ
  • Tuz

    Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak soğanları küp küp doğrayalım ve sıvı yağda sotelemeye başlayalım.
  • Havuçları ince uzun olacak şekilde doğrayalım ve içerisine ekleyelim.
  • Sarımsaklarıda minik doğrayıp ekleyelim ve havuçlar biraz yumuşayana dek soteleyelim.
  • Havuçlar yumuşadığında küp küp doğranmış tavukları ekleyelim ve soteleyelim.
  • Tavukların pişmesine yakın ince uzun doğranmış biberleri ekleyip 3-4 dakika daha soteleyelim.
  • En son küp küp doğranmış domatesi ve baharatları ekleyip 2 dakika daha soteledikten sonra altını kapatalım.
  • Püre için patatesleri haşlayıp süzelim ve iyice ezelim.
  • Diğer malzemeleri ekleyip güzelce karıştıralım ve kıyıya alalım.
  • Güvecin tabanını hafif yağlayıp püreden koyalım üzerine azcık kaşar serpelim ve tavuk soteden ekleyelim.
  • Tüm güveçler için aynı işlemi yapalım.
  • En son üzerine kaşar peyniri serpelim ve fırında kaşar peyniri eriyene dek ısıtalım. Afiyet olsun inşallah 😊.

1 Mart 2021 Pazartesi

Pişmeyen Çikolatalı Tart Tarifi

 

Pişmeyen Çikolatalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için malzemeler;

  • 3 paket kakaolu kremalı bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • ¼ su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı bal

Ganaj için malzemeler;

  • 180 gram bitter çikolata
  • 100 ml. krema

Karamel için malzemeler;

  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 100 ml. krema

Süslemek için malzemeler;

  • Kurutulmuş portakal dilimleri

    Yapılışı

  • Tabanı için; Parçalayıcınızın haznesine bisküvileri koyun ve çekmeye başlayın içerisine erimiş tereyağlarını ekleyerek çekmeye devam edin.
  • Süt ve balı da ekleyerek yoğurun.
  • Her şey iyice karışınca bisküvili harcı 28 cm’lik mümkünse tabanı çıkan tart kalıbınıza alın ve elinizle iyice tabana yayıp, bir yemek kaşığı yardımıyla tabanı düzleyin.
  • Ganaj için;Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Ocaktan alınca kremayı ekleyip, karıştırın.
  • Hazırladığınız tabanın üzerine ganajı dökün ve iyice yayın ve soğuması için dondurucuya kaldırın.
  • Karamel için;Hafif geniş bir tavaya toz şekerinizi ekleyin ve erimesi için bırakın.
  • Toz şeker eriyince ve hafif karamel haline gelince içerisine krema ekleyip içerisinde hiç topak kalmayacak şekilde iyice karıştırın. (ben topak şeklinde bırakarak üzerini süslemede kullandım).
  • Ardından dondurucudan çıkardığınız tartınızın üzerine hazırladığınız karameli dökün dondurucuya atın.
  • 30 dakika bekletin ve kalıbınızdan çıkararak, dilimleyerek servis edin.
  • Tabanı için; Parçalayıcınızın haznesine bisküvileri koyun ve çekmeye başlayın içerisine erimiş tereyağlarını ekleyerek çekmeye devam edin.
  • Süt ve balı da ekleyerek yoğurun.
  • Her şey iyice karışınca bisküvili harcı 28 cm’lik mümkünse tabanı çıkan tart kalıbınıza alın ve elinizle iyice tabana yayıp, bir yemek kaşığı yardımıyla tabanı düzleyin.
  • Ganaj için;Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Ocaktan alınca kremayı ekleyip, karıştırın.
  • Hazırladığınız tabanın üzerine ganajı dökün ve iyice yayın ve soğuması için dondurucuya kaldırın.
  • Karamel için;Hafif geniş bir tavaya toz şekerinizi ekleyin ve erimesi için bırakın.
  • Toz şeker eriyince ve hafif karamel haline gelince içerisine krema ekleyip içerisinde hiç topak kalmayacak şekilde iyice karıştırın. (ben topak şeklinde bırakarak üzerini süslemede kullandım).
  • Ardından dondurucudan çıkardığınız tartınızın üzerine hazırladığınız karameli dökün dondurucuya atın.
  • 30 dakika bekletin ve kalıbınızdan çıkararak, dilimleyerek servis edin.

Arnavut Ciğeri Tarifi

 

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dana ciğeri
  • 4 büyük patates
  • 3 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Ciğer için ;

  • Yarım su bardağı un

Süslemek için ;

  • Domates dilimleri

Kızartmak için ;

  • Sıvı yağ

    Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı

  • Önce patatesleri yıkayıp, kabuklarını soyun.
  • Küp küp çok küçük olmayacak şekilde kesin.
  • Geniş bir tavaya sıvı yağı koyun ve kızdırın.
  • Kızgın yağa patatesleri atın.
  • Onlar kızarırken ciğerlerin zarını soyun, ciğeri yıkamayın, yıkarsanız hamur gibi olur. İyi sonuç elde edemezsiniz.
  • Ciğerleri de çok küçük olmayacak şekilde kare kare kesin.
  • Bir süzgeçe alıp kanını iyice süzdürün içine bir kaç dilim elma atarsanız kanını daha iyi çeker.
  • Bir kabın içinde unlayın.
  • Süzgecin içine koyup fazla unlarını silkeleyin.Üzerinde çok ince bir tabaka un kalmalı.
  • Patatesleri kızarınca havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa koyun.
  • Ciğerleri kızgın yağa atın, sakin karıştırmayın tavayı hafif hareketlerle dikkatli bir şekilde sallayın.
  • Yağın altını kuvvetli açın.
  • Ciğerleri en fazla 7-8 dakika kızartın.
  • Merak etmeyin ciğer çok çabuk pişer.
  • Kağıt havlu serili bir tabağa ciğerleri de koyun.
  • Kuru soğanları ince ince piyazlık şeklinde kesin, tuzla ovun.
  • Maydanozları da ince ince doğrayın. Kuru soğanla karıştırın.
  • Geniş bir tabağa ciğerleri, soğanları ve en ortaya da kızarmış patatesleri koyun.
  • Tuzu üzerine gezdirin.
  • Domates dilimleri ve maydanozla süsleyebilirsiniz.
  • Arnavut ciğeri hazır.

Mısır Unlu Patlıcan Kızartması Tarifi

 

Mısır Unlu Patlıcan Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet yumurta
  • 1 bardak un
  • 1 bardak mısır unu
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Mısır Unlu Patlıcan Kızartması Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patlıcanlarımızı kemer kemer soyup yuvarlak doğrayalım.
  • Tuzunuda atıp haşlayalım. Çok haşlamayalım biraz diri kalacak.
  • Haşlanan patlıcanlar soğutalım.
  • Önce una ,sonra çırpılmış yumurtaya ,daha sonra mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartalım.
  • Çok lezzetli bir tarif kesinlikle denemelisiniz deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun. Ben yeşillik domates ve naneli yoğurt ile servis ettim sizede fikir olsun❤️.