6 Mart 2021 Cumartesi

İçli Köfte (Kolay Hamurlu) Tarifi

 

İçli Köfte (Kolay Hamurlu) Tarifi İçin Malzemeler

İçli köfte hamuru için:

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

İçli köfte iç harcı için:

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 250 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 tutam maydanoz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

    İçli Köfte (Kolay Hamurlu) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kıymalı içi hazırlayalım. İnce ince doğradığımız soğanı ,sıvı yağ koyduğumuz tencereye alalım ve pembeleşinceye kadar pişirelim .
  • Sonra kıymayı ekleyip biraz kavuralım .
  • Salça, kimyon, karabiber, pul biber ,tuz ve ceviz içini ekleyelim.
  • Biraz daha kavuralım altını kapatana yakın maydanozu ekleyelim ve piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için bulgur ve irmiği bir kaba alıp suyumuzu ilave edelim ve yaklaşık 10 dakika bekleyelim .
  • Sonrasında bütün malzemeleri ekleyip karıştıralım ve yoğurmaya gerek kalmadan mutfak robotuna alıp 15 saniye parçalayalım ve bu şekilde hamurumuz hazır:).
  • Hazır olan hamurdan mandalina büyüklüğünde alıp strec filmin üzerine alalım ve üzerine de strec film serelim bu şekilde hamur merdaneye yapışmadan açılacaktır.
  • Açılan hamuru ağzı geniş bir bardakla ( ben saklama kabı kullandım) kesip ortasına kıymalı harçtan koyup katlayalım ve köşelerini bastıralım.
  • Bu şekilde yaklaşık 20 adet köfte elde edilebilir.
  • Hazır olan köfteleri ister haşlayarak isterseniz de kızartarak servis edebilirsiniz.( strec film iki kat yapıp kullanırsanız daha kullanışlı olur).
  • Afiyet olsun :).

Triple Chocolate Cookies (Üç Çikolatalı Kurabiye) Tarifi

 

Triple Chocolate Cookies (Üç Çikolatalı Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram yumuşamış tereyağ
  • 1 yumurta
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı beyaz şeker
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı esmer şeker
  • 1 dolu tatlı kaşığı nişasta
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı toz kahve
  • 2.5-3.5 çay bardağı un (una göre değişebilir, kontrollü ekleyelim)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • İsteğe bağlı 1 çay bardağı kavrulmuş fındık veya ceviz
  • 300 gram sütlü- bitter karışık çikolata
  • Piştikten sonra üzerlerine beyaz ve bitter çikolata

    Triple Chocolate Cookies (Üç Çikolatalı Kurabiye) Tarifi Yapılışı

  • Tereyağ, yumurta ve şekerleri karıştıralım.
  • Çikolata ve fındık hariç kuru malzemeleri de ekleyelim ve sadece karışana kadar yoğuralım ki hamur yağı çıkarmasın.
  • Un miktarını hamur yumuşak ama ele yapışmayacak şekilde ayarlayalım.
  • Ben toplam 3 çay bardağı un kullandım.
  • Ardından çikolata ve fındıkları ekleyip karıştıralım (beyaz çikolatayı hamur şekerli olduğu için ben içine eklemiyorum) ve yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Sonrasında yuvarlayıp aralıklı şekilde tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 15-18 dakika arası pişirelim. (süreye çok dikkat edelim, 18 dakikayı asla geçmemeli, soğudukça sertleşir)
  • Frından çıkan kurabiyelere çikolata batıralım ve soğuduktan sonra yiyelim. Afiyet olsun🌸.

Yorgan Kek Tarifi

 

Yorgan Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı dolusu un

Kreması için;

  • 750 gram labne peynir ( guark da olur)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket şekersiz puding( 2 yemek kaşığı nişasta da olur)

    Yorgan Kek Tarifi Yapılışı

  • Keki için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Diğer malzemeleri ekleyip tekrar karıştırıyoruz tepsiye döküyoruz.
  • Kreması için malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz güzelce karıştırıyoruz .
  • Krema sıkma torbasına koyup şeritler yaparak kekin üzerine sıkıyoruz.
  • 180 derece fırında 35-40 dk pişiriyoruz, afiyet olsun ✨👌🏻.

Ağızda Eriyen Cevizli Kadayıflı Tahinli Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi

 

Ağızda Eriyen Cevizli Kadayıflı Tahinli Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağından iki parmak eksik tahin
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı kavrulmuş kadayıf
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiğine un

    Ağızda Eriyen Cevizli Kadayıflı Tahinli Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Bir karıştırma kabına yağlar ,ceviz ,tahin ,şeker bırakılıp iyice karıştırılır.
  • Daha sonra unla birlikte diğer malzemelerde karıştırılır.
  • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir şekil vermek için dondurma kaşıkları da kullanılır.
  • Daha sonra şekil verip tepsiye dizilir.
  • 180 derecelik ısınmış fırında kurabiyelerin altı kızarınca yeterli oluyor servise hazır afiyet olsun.

Hira Tatlısı Tarifi

 

Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilya

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1-2 damla limon suyu

Bulamak için;

  • İrmik

    Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlamaya başlıyoruz.
  • Bu tarifin değişik olan yanı şerbeti hiç kaynatmıyoruz.
  • Uygun bir tencereye koyduğumuz toz şeker ve sıcak suyu eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • En son da 1-2 damla limon suyu damlatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Daha sonra tatlımızın hamurunu hazırlamaya geçiyoruz.
  • Bunun için uygun bir karıştırma kabına yumurtayı kırıp çırpıyoruz.
  • Üzerine sıvı yağ, yoğurt ve irmiği ilave edip hızlıca karıştırıyoruz.
  • Krema gibi hale gelince unu, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilyayı da eleyip hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
  • Ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  • Ardından elimizle ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlıyoruz.
  • Yuvarladığımız bezeleri bir tabağa koyduğumuz irmiğe bulayıp yağlı fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 20-25 dakika kontrollü olarak pişiriyoruz.
  • Daha sonra fırından aldığımız hira tatlısını uygun bir borcama koyuyoruz.
  • Üzerine ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yaklaşık 10 dakika gibi bir süre sonra şerbetini döküyoruz.
  • Şerbetini iyice çekmesi için yaklaşık 5-6 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Güzelce içini çeken hira tatlısını dilediğiniz zaman servis yapabilirsiniz, afiyet olsun🎈.

5 Mart 2021 Cuma

Kara Lahana Çorbası Tarifi

 

Kara Lahana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ lahana
  • 1 tane soğan
  • 5 çorba kaşığı mısır unu
  • 1 bardak süt
  • 3 kaşık tereyağı
  • Tuz ,kırmızı biber (kişinin arzusuna göre değişir)

    Kara Lahana Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Lahanalar ayıklanır temizlenir .Bol su ile yıkanır.
  • İnce ince doğranır sıcak suya batırılır, azıcık bekletilir acısı gitsin diye .
  • Sonra acı suyu süzülür .
  • Daha sonra kaynar suyun içine lahanalar koyulur içine soğan ilave edilir .
  • Mısır ununu yavaş yavaş çırpılarak ilave edilir topak olmasın diye karıştırılır.Kaynatılır.
  • Bir su bardağı süt ilave edilir ,üç kaşık tereyağı da konulur ,arzuya göre kırmızı biber konur.
  • 1-2 taşım kaynattıktan sonra altı kapatılıp servise hazırdır.
  • Not ;lahana çorbasını değişik yapanlarda var ben böylede yapıyorum bunuda deneyen derim.

    Soğanı çiğden koyuyorum kavurmuyorum, çokta güzel olur .

    Lahanalar kar suyu yiyince çok daha lezzetli olur Zonguldağımızın yeşilliği çok lezzetlidir .Birde turşuyla mis oluyor herkese afiyet olsun .

Çikolatalı Cupkek Tarifi

 

Çikolatalı Cupkek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için ;

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 su bardağı un

Üzeri için ;

  • 1 paket kremşanti
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı sarı gıda boyası
  • Siz istediğiniz gbi süsleyebilirsiniz 😌

    Çikolatalı Cupkek Tarifi Yapılışı

  • Önce şeker ve yumurtayı bir güzel köpürene kadar çırpalım.
  • Daha sonra sıvı yağ, süt, çikolata, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yine çırpalım.
  • En son unu eleyerek ekleyip tekrar çırpalım.
  • Kalıplara hepsine eşit gelecek şekilde yarı yarıya boşaltalım.
  • 170 derece fırında pişene kadar bekleyelim.
  • O ara kremşantiyi ölçüsüne göre hazırlayıp içine de sarı gıda boyası koyup kıvam aldıktan sonra buzdolabına kaldırıp dinlendirelim.
  • Keklerimiz soğuduktan sonra üzerini sıkma duyu ile kremşantimizle şekil vererek süsleyelim. Afiyet olsun. 🌼.

Lokmalık Pankek Tarifi

 

Lokmalık Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı (yarım + çeyrek su bardağı) un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

    Lokmalık Pankek Tarifi Yapılışı

  • Oda ısısındaki yumurtaları şekerle çırpalım.
  • Krema kıvamına gelene dek köpürtelim.
  • Ardından sütü ekleyelim, karıştıralım. Unu azar azar ekleyelim. Kabartma tozunu unun üzerine atalım. Vanilyayı da ekleyelim.Unu eleyerek kullanalım.
  • Teflon tavayı ısıtalım.
  • İlk seferde tabanını peçeteye sıvı yağ damlatarak yağlayalım.
  • Ketçap şişesine pankek harcını dolduralım.
  • Azar azar dökerek, ceviz büyüklüğünde pankekler elde edelim.
  • Orta ateşi tercih edelim.Dikkatli olalım, yanmasın

Gnocchi Tavuk Tava Tarifi

 

Gnocchi Tavuk Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram gnocchi
  • 1 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 500 gram küp küp doğranmış tavuk göğüsü
  • 8 adet ortadan kesilmiş minik domates
  • 1 adet küçük doğranmış kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • 1 kutu sıvı krema
  • 1, 5 su bardağı süt (300 ml)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz

    Gnocchi Tavuk Tava Tarifi Yapılışı

  • Tavaya biraz yağ koyup soğanı kavurun.
  • Doğramış olduğunuz tavuk göğsünü içine atıp pişene kadar kavurun.
  • Kırmızı biberi de ilave edip biraz kavurun ve salçayı da ekleyip karıştırın.
  • Sıvı kremayı, sütü ve baharatları ekleyip 10 dak kaynatın.
  • Son olarak gnocchileri ve domatesleri ilave edip 6 dak daha pişirin.
    Afiyet olsun.

Şekilli Ve Radyal Omlet Tarifi

 

Şekilli Ve Radyal Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • Kişi sayısı kadar yumurta
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

    Şekilli Ve Radyal Omlet Tarifi Yapılışı

  • Yumurtaların sarıları ve beyazları ayrılır.
  • Isıtılmış tereyağlı tavaya yumurta sarısı alınır, pişirilir.
  • Şerit şeklinde kesilir (yada istenilen şekilde kesilebilir, kalıplardan yardım alınabilir).
  • Yumurta sarısı yapılmak istenen şekle göre tavaya yerleştirilir.
  • Yumurta beyazı tavaya aktarılır.
  • Mümkün olduğunca sarıların üstünde beyaz kalmamasına dikkat edilir.
  • Alt tarafı pişince spatula ile tersi çevrilir ve diğer tarafı da pişirilir.
  • Elde edilen yumurta rulo sarılır. (şekilli yapılıyorsa şekiller en son sarılacak alanda kalmalı).
  • Aslında sadece bir pişirme tekniği, ne şekilde nasıl yapacağınız sizin isteğinize göre değişebilir.

    Afiyetle ❤️.

Oreolu Çilekli Magnolia Tarifi

 

Oreolu Çilekli Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı (1litre) süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 paket eti cici bebe bisküvi (orta boy paket)

İsteğe bağlı olarak;

  • (miktarlar hepsini tek malzeme ile yapacaksanız geçerlidir)
  • 1 paket eti petit beurre bisküvi
  • 1 paket oreo bisküvi (20-25 adet)
  • 30-40 adet çilek

    Oreolu Çilekli Magnolia Tarifi Yapılışı

  • Vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeler uygun bir tencerede karıştırılır.
  • Un ve türevlerinin süte iyice karışması sağlanır.
  • Tencere ocağa alınır.
  • Orta ateşte karıştırarak pişirilir.
  • Muhallebi kıvamına geldiğinde tereyağ ve vanilya eklenir.
  • Eriyene kadar karıştırılır ve ocaktan alınır.
  • Eti cici bebe bisküvi rondodan geçirilir, un haline getirilir.
  • Porsiyonlama yapılacak kaplarakenarlarına dikey olarak çilek, oreo vb istenilen malzeme dizilir.
  • Un haline getirilen bisküviler ve muhallebiden katmanlar yapılır.
  • En üste istenilen malzeme ile süslemesi yapılır.
  • Afiyetle ❤️.

    İstenilen malzeme (meyve vb) kullanılabilir.

    Kupta yapılabileceği gibi kare dikdörtgen borcam yada uygun kalıplarda da yapılabilir. Genelde tek kişilik porsiyon servisler tercih edilmektedir.

Çıtır Yufkalı Tavuklu Nohut Salatası Tarifi

 

Çıtır Yufkalı Tavuklu Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 500 gr tavuk göğsü (ben hindi kullandım)
  • 3-4 adet yufka
  • 1 su bardağı yoğurt (kıvama göre artabilir)
  • 3 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Çıtır Yufkalı Tavuklu Nohut Salatası Tarifi Yapılışı

  • Tavuklar haşlanır, etleri didiklenir.
  • Nohutlar akşamdan suya koyulur, haşlanır ve suyu süzülür.
  • Bir adet yufka tezgaha serilir.
  • İkiye katlanır.
  • İster bütün olarak, ister ortadan ikiye bölerek isterseniz de tek tek dilimleyerek rulo halinde sarılır.
  • Son sarılma yerlerine su sürülerek birbirine yapışması sağlanır (çıtır börek gibi).
  • Bütün sarıldıktan sonra birer parmak kalınlığında dilimlenir.
  • Dilimlenen yufkalar kızgın yağda kızartılır.
  • Karıştırma işleminin yapılacağı kaba aktarılır.
  • Didiklenen tavuklar, haşlanan nohutlar ve yoğurt ile buluşturulur ve karıştırılır.
  • Servis tabağına alındıktan sonra üzerine biberli naneli yağ gezdirilir.
  • Afiyetle ❤️.

Krem Şantili Çikolata Dolgulu Kurabiye Tarifi

 

Krem Şantili Çikolata Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 poşet krem şanti
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • Çikolata

    Krem Şantili Çikolata Dolgulu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Krem şanti, nişasta ve unu karıştıralım.
  • Üzerine sıvı yağı ilave edip yumuşacık bir hamur yoğuralım.
  • Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayalım.
  • Mikser çırpma teli ile kurabiyeye bastırarak şekil verelim.
  • Ortasını parmağımızla hafifçe bastırarak çukur oluşturalım.
  • Önceden ısıtılmış 190-200 derece fırında altı pembeleşene kadar pişirelim.
  • Fırından çıktıktan sonra sıcakken ortalarına bastırarak çukurları belirginleştirelim.
  • Benmari eritilmiş çikolata ile dolduralım.