Krem Şantili Çikolata Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 poşet krem şanti
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- Çikolata
Krem Şantili Çikolata Dolgulu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Krem şanti, nişasta ve unu karıştıralım.
- Üzerine sıvı yağı ilave edip yumuşacık bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayalım.
- Mikser çırpma teli ile kurabiyeye bastırarak şekil verelim.
- Ortasını parmağımızla hafifçe bastırarak çukur oluşturalım.
- Önceden ısıtılmış 190-200 derece fırında altı pembeleşene kadar pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra sıcakken ortalarına bastırarak çukurları belirginleştirelim.
- Benmari eritilmiş çikolata ile dolduralım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder