5 Mart 2021 Cuma

Krem Şantili Çikolata Dolgulu Kurabiye Tarifi

 

Krem Şantili Çikolata Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 poşet krem şanti
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • Çikolata

    Krem Şantili Çikolata Dolgulu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Krem şanti, nişasta ve unu karıştıralım.
  • Üzerine sıvı yağı ilave edip yumuşacık bir hamur yoğuralım.
  • Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayalım.
  • Mikser çırpma teli ile kurabiyeye bastırarak şekil verelim.
  • Ortasını parmağımızla hafifçe bastırarak çukur oluşturalım.
  • Önceden ısıtılmış 190-200 derece fırında altı pembeleşene kadar pişirelim.
  • Fırından çıktıktan sonra sıcakken ortalarına bastırarak çukurları belirginleştirelim.
  • Benmari eritilmiş çikolata ile dolduralım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder