6 Mart 2021 Cumartesi

Hira Tatlısı Tarifi

 

Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilya

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1-2 damla limon suyu

Bulamak için;

  • İrmik

    Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlamaya başlıyoruz.
  • Bu tarifin değişik olan yanı şerbeti hiç kaynatmıyoruz.
  • Uygun bir tencereye koyduğumuz toz şeker ve sıcak suyu eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • En son da 1-2 damla limon suyu damlatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Daha sonra tatlımızın hamurunu hazırlamaya geçiyoruz.
  • Bunun için uygun bir karıştırma kabına yumurtayı kırıp çırpıyoruz.
  • Üzerine sıvı yağ, yoğurt ve irmiği ilave edip hızlıca karıştırıyoruz.
  • Krema gibi hale gelince unu, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilyayı da eleyip hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
  • Ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  • Ardından elimizle ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlıyoruz.
  • Yuvarladığımız bezeleri bir tabağa koyduğumuz irmiğe bulayıp yağlı fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 20-25 dakika kontrollü olarak pişiriyoruz.
  • Daha sonra fırından aldığımız hira tatlısını uygun bir borcama koyuyoruz.
  • Üzerine ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yaklaşık 10 dakika gibi bir süre sonra şerbetini döküyoruz.
  • Şerbetini iyice çekmesi için yaklaşık 5-6 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Güzelce içini çeken hira tatlısını dilediğiniz zaman servis yapabilirsiniz, afiyet olsun🎈.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder