Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilya
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1-2 damla limon suyu
Bulamak için;
- İrmik
Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizi hazırlamaya başlıyoruz.
- Bu tarifin değişik olan yanı şerbeti hiç kaynatmıyoruz.
- Uygun bir tencereye koyduğumuz toz şeker ve sıcak suyu eriyene kadar karıştırıyoruz.
- En son da 1-2 damla limon suyu damlatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra tatlımızın hamurunu hazırlamaya geçiyoruz.
- Bunun için uygun bir karıştırma kabına yumurtayı kırıp çırpıyoruz.
- Üzerine sıvı yağ, yoğurt ve irmiği ilave edip hızlıca karıştırıyoruz.
- Krema gibi hale gelince unu, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilyayı da eleyip hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
- Ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
- Ardından elimizle ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlıyoruz.
- Yuvarladığımız bezeleri bir tabağa koyduğumuz irmiğe bulayıp yağlı fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 20-25 dakika kontrollü olarak pişiriyoruz.
- Daha sonra fırından aldığımız hira tatlısını uygun bir borcama koyuyoruz.
- Üzerine ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yaklaşık 10 dakika gibi bir süre sonra şerbetini döküyoruz.
- Şerbetini iyice çekmesi için yaklaşık 5-6 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- Güzelce içini çeken hira tatlısını dilediğiniz zaman servis yapabilirsiniz, afiyet olsun🎈.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder