Çıtır Yufkalı Tavuklu Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 500 gr tavuk göğsü (ben hindi kullandım)
- 3-4 adet yufka
- 1 su bardağı yoğurt (kıvama göre artabilir)
- 3 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı nane
Çıtır Yufkalı Tavuklu Nohut Salatası Tarifi Yapılışı
- Tavuklar haşlanır, etleri didiklenir.
- Nohutlar akşamdan suya koyulur, haşlanır ve suyu süzülür.
- Bir adet yufka tezgaha serilir.
- İkiye katlanır.
- İster bütün olarak, ister ortadan ikiye bölerek isterseniz de tek tek dilimleyerek rulo halinde sarılır.
- Son sarılma yerlerine su sürülerek birbirine yapışması sağlanır (çıtır börek gibi).
- Bütün sarıldıktan sonra birer parmak kalınlığında dilimlenir.
- Dilimlenen yufkalar kızgın yağda kızartılır.
- Karıştırma işleminin yapılacağı kaba aktarılır.
- Didiklenen tavuklar, haşlanan nohutlar ve yoğurt ile buluşturulur ve karıştırılır.
- Servis tabağına alındıktan sonra üzerine biberli naneli yağ gezdirilir.
Afiyetle ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder