Lokmalık Pankek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı süt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı (yarım + çeyrek su bardağı) un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Lokmalık Pankek Tarifi Yapılışı
- Oda ısısındaki yumurtaları şekerle çırpalım.
- Krema kıvamına gelene dek köpürtelim.
- Ardından sütü ekleyelim, karıştıralım. Unu azar azar ekleyelim. Kabartma tozunu unun üzerine atalım. Vanilyayı da ekleyelim.Unu eleyerek kullanalım.
- Teflon tavayı ısıtalım.
- İlk seferde tabanını peçeteye sıvı yağ damlatarak yağlayalım.
- Ketçap şişesine pankek harcını dolduralım.
- Azar azar dökerek, ceviz büyüklüğünde pankekler elde edelim.
- Orta ateşi tercih edelim.Dikkatli olalım, yanmasın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder