İçli Köfte (Kolay Hamurlu) Tarifi İçin Malzemeler
İçli köfte hamuru için:
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
İçli köfte iç harcı için:
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan
- 250 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 tutam maydanoz
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
İçli Köfte (Kolay Hamurlu) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kıymalı içi hazırlayalım. İnce ince doğradığımız soğanı ,sıvı yağ koyduğumuz tencereye alalım ve pembeleşinceye kadar pişirelim .
- Sonra kıymayı ekleyip biraz kavuralım .
- Salça, kimyon, karabiber, pul biber ,tuz ve ceviz içini ekleyelim.
- Biraz daha kavuralım altını kapatana yakın maydanozu ekleyelim ve piştikten sonra soğumaya bırakalım.
- Hamuru için bulgur ve irmiği bir kaba alıp suyumuzu ilave edelim ve yaklaşık 10 dakika bekleyelim .
- Sonrasında bütün malzemeleri ekleyip karıştıralım ve yoğurmaya gerek kalmadan mutfak robotuna alıp 15 saniye parçalayalım ve bu şekilde hamurumuz hazır:).
- Hazır olan hamurdan mandalina büyüklüğünde alıp strec filmin üzerine alalım ve üzerine de strec film serelim bu şekilde hamur merdaneye yapışmadan açılacaktır.
- Açılan hamuru ağzı geniş bir bardakla ( ben saklama kabı kullandım) kesip ortasına kıymalı harçtan koyup katlayalım ve köşelerini bastıralım.
- Bu şekilde yaklaşık 20 adet köfte elde edilebilir.
- Hazır olan köfteleri ister haşlayarak isterseniz de kızartarak servis edebilirsiniz.( strec film iki kat yapıp kullanırsanız daha kullanışlı olur).
Afiyet olsun :).