7 Mart 2021 Pazar

10 Dakikada Efsane Lezzet Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi

 

10 Dakikada Efsane Lezzet Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

    10 Dakikada Efsane Lezzet Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Tereyağı, yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve toz şekeri alıp elinizle karıştırın.
  • İrmik, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek tekrar karıştırın.
  • Unu yavaş yavaş ekleyip hamurunuzu yoğurmaya başlayın.
  • Hamurdan parçalar alıp elinizde yuvarlayarak çay bardağıyla dilediğiniz şekli verin.
  • Şekil verdiğiniz hamurları irmiğe bulayıp pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp ocağa koyun.
  • Ara ara karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
  • Tatlılar piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın.
  • Tatlıları uygun bir tabağa dizdikten sonra üzerine şerbeti gezdirin.
  • Bu aşamada tatlılar ılık şerbetiniz sıcak olsun.
  • Şerbetini çekmesi için 3-4 saat dinlendirin. Afiyet olsun.

Patates Tapas (Barcelona) Tarifi

 

Patates Tapas (Barcelona) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 2 adet domates ya da yazdan hazırladığımız domates sosu (1 su bardağı )
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Tuz, karabiber, pul biber

    Patates Tapas (Barcelona) Tarifi Yapılışı

  • Patatesler yıkanır kabukları soyulur.
  • Küp küp doğranır.
  • Yarım çay bardağı su ve tuz ilavesi ile ben mikrodalgada 6 dakikada pişirdim sizler istediğiniz gibi pişirebilirsiniz buharda pişirirseniz lezzeti daha güzel olur.
  • Hatta kabukları ile birlikte mikrodalgada 10 dakikada pişirip kontrol için kürdan testi yapılır.
  • Sonra kabuklarını soyup küp küp doğrayabilirsiniz bütün lezzeti içinde kalıyor.
  • 2 yemek kaşığı tereyağı tavamızda eritilir kızgın yağa patatesler atılarak kızartılır.
  • Patatesler servis tabağına alınır aynı tavada 1 yemek kaşığı tereyağında bir yemek kaşığı biber salçası, 2 domates rendesi ya da konserve, 1 su bardağı domates sosu, 1 diş sarımsak rendesi arzunuza göre karabiber tuz ve pulbiber ilavesi ile pişirilir.
  • Hazırlanan sos patateslerin üzerine gezdirilir.
  • 1 su bardağı yoğurt 2 diş ezilmiş sarımsak, az tuz ilavesi ile karıştırılır patates ve domateslerin üzerinde ya da yanında ılık servis edilir. Afiyet olsun ❤️

Lahmacun İçi Tarifi

 

Lahmacun İçi Tarifi İçin Malzemeler

  • Hamuru için fırına gönderdim

İçi

  • 700 gram kıyma
  • 7 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet büyük boy domates
  • 5 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı kuru reyhan

    Lahmacun İçi Tarifi Yapılışı

  • Soğanları robottan incecik çekin, süzgeç yardımıyla çok az sudan geçirip(soğanların mideyi rahatsız etmemesi için acısını alır) elle suyunu sıkın ve bir kaba alın.
  • Biber, sarmısak, domates ve maydanoz robottan incecik geçirin kaba alın.
  • Kıymayı, baharatları, salçaları ve sıvı yağı da ekleyip iyice karıştırın.
  • Fırına gönderin. ⭐bu malzemelerden 40 adet lahmacun çıktı. Siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

6 Mart 2021 Cumartesi

Pırasalı Rulo Börek Tarifi

 

Pırasalı Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka

Sosu için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 şişe soda
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı yok ise sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Harcı için:

  • 4 adet pırasa incelerinden veya iki adet büyüğünden
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı su

    Pırasalı Rulo Börek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle iç harcımızı kavuruyoruz, tavamızda küçük küçük doğranmış pırasa ve rendelenmiş havuç, su, yağ, baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz .
  • Suyu çekinceye kadar ve soğumasını bekliyoruz ardından bir su bardağı lor peyniri ekleyip kenara alıyoruz.
  • Sosumuz için bir kasede tüm malzemelerimizi ekliyoruz, yumurta, soda, yoğurt, zeytinyağı ve tuz ve karıştırıyoruz.
  • Tezgâhımızın üzerine yufkamızın birini serip önce sostan döküyoruz .
  • Fırça yardımı ile her yerine sürüyoruz ve 3 yemek kaşığı pırasa harcımızdan her yerine gelecek şekilde serpiştiriyoruz  ve tekrar üzerine yufka sos ve harç tekrarlıyoruz .
  • Üç kat yapmış oluyoruz aynı şekilde ve rulo haline getirip kesip tepsimize aynı şekilde diziyoruz ve 200 derecede 15 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz .
  • Afiyetler olsun 🤗.

Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi

 

Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 400 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan (rondodan çekilmiş)
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 kaç dal ince doğranmış maydanoz
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yeterince tuz

Sebzeler;

  • 4 adet patates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 6-7 adet kültür mantarı

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Yeterince tuz

    Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak köftesi için kıymayı ve diğer malzemelerini bir kaba koyalım ve iyice yoğuralım.
  • Küçük parçalar kopararak misket büyüklüğünde yuvarlayalım ve yarım saat dolapta dinlendirelim.
  • Bütün sebzeleri birbirleriyle eşit olacak şekilde küp küp keselim.
  • Fırın tepsimizin içine doğradığımız sebzeleri ve misket şekli verdiğimiz köfteleri koyarak yavaşça karıştıralım.
  • Sosu için 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım kaşık tereyağı, biraz tuz ve sıcak suyu kasede çırpalım.
  • Hazırladığımız sosu tepside sebzelerin üzerine gezdirelim.
  • Fırın kağtını ıslatalım suyunu sıkalım ve tepsimizin üzerini kapatalım bu sayede en üstte kalan sebzeler ve köfteler yanmaz.
  • Tepsimizi fırınımızın en alt rafına koyalım.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece alt üst ayar fırında 40-45 dakika pişirelim.
  • Üzerini kızarmış seviyorsanız yemeği fırından çıkartmaya yakın fırın kâğıdını çıkarın ve 7-8 dk tekrar fırına verin.
  • Arada çatal batırarak sebzelerin pişmesini kontrol edebilirsiniz.
  • Köfteler ve sebzeleri tek tek kızartmadan kolaylıkla yapılan yemeğimiz servise hazır.

    Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Tam Kıvamında Karışık Pizza Tarifi

 

Tam Kıvamında Karışık Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya (ya da yarım paket yaş maya)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı ılık su

Sosu için;

  • 1 su bardağı domates sosu (yoksa 1 yemek kaşığı domates salçası+3-4 yemek kaşığı su)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri
  • Salam
  • Biber
  • Sucuk
  • Sosis
  • Mantar
  • Mısır

    Tam Kıvamında Karışık Pizza Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına ılık su, şeker ve maya alınır, karıştırılır. 10 dakika aktifleşmesi için bekleyelim.
  • Ben dondurucuya atacağım için iki ölçü yaptım, verdiğim ölçüler 4 adet orta boy pizza içindir💞.
  • Daha sonra yağ, tuz ve azar azar un ilavesi yapılarak yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Toparlanan hamurumuzun üzerini kapatarak 30 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamurun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgaha hamuru alalım.
  • Elimizle yine toparlayıp havasını aldıktan sonra 4 eşit parçaya ayıralım.
  • Kestiğimiz parçayı beze haline getirerek un serptiğimiz tezgahta merdane yardımıyla açalım.
  • Fırın kağıdı serilmiş tepsiye alalım, altına mısır unu serperek de hazırlayabilirsiniz.
  • Bir çatal yardımıyla hamurumuzun tüm yüzeyine delikler açalım böylelikle hamur pişerken kabarmayacaktır.
  • Sosu için; salça, yağ, su ve kekik karıştırılarak hamurun üzerine sürülür.
  • Sırasıyla önce kaşar peyniri sonra mantar ve dilediğiniz diğer malzemeler yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 200° derece fırında pişirilir.
  • Afiyet şifa olsun.

Ali Nazik Tarifi

 

Ali Nazik Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane patlıcan
  • 500 gram yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • 250-300 gram kıyma
  • 1,5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber (silkme)
  • 4-5 yemek kaşığı kadar sıvı yağ(kıymanızın yağına göre yağ miktarını azaltıp birazcık çoğaltabilirsiniz.)
  • Yeteri kadar tuz

    Ali Nazik Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanlar közlenir soyularak ince ince doğranır.
  • Sarımsaklar soyularak tuzla birlikte ezilir.
  • Patlıcan, yoğurt ve sarımsak iyice karıştırılır servis tabağına alınır.
  • Bir tavanın içinde kıyma alınarak kavrulur .
  • Üzerine yağ eklenir ve en son olarak baharatlar eklenerek karıştırılır ocağın altı kapatılır .
  • Hazırladığımız yemeğin üzerine gezdirilir.
  • Yapacak olanlara afiyet olsun.

Yaş Pasta Tarifi

 

Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için:

  • 5 adet orta boy yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 buçuk su bardağı un

Krema için:

  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 buçuk kaşık nişasta
  • 4 bardak süt

Süslemesi için:

  • Kremşanti
  • Gıda boyası

    Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığındaki yumurtaları şeker ile iyice köpürene kadar çırpalım.
  • Kabartma tozu, vanilya, un ekleyerek spatula ile karıştıralım.
  • 150 derece de önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  • Krema için şeker, un, nişasta ve sütü kaynayana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkan kekin üzerine 3 4 kaşık süt dökebilirsiniz.
  • İçerisine isteğe bağlı çilek, kivi, muz gibi meyveler koyabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Kahvaltı İçin Peynirli Avokado Ezmesi Tarifi

 

Kahvaltı İçin Peynirli Avokado Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet avokado
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 100 gram tulum peyniri
  • Tuz, karabiber

    Kahvaltı İçin Peynirli Avokado Ezmesi Tarifi Yapılışı

  • Olgunlaşmış avokadonun kabuğu soyulup, çatalla ezilir.
  • Üzerine, yoğurt, sarımsak, limon suyu, zeytinyağı eklenip blenderdan geçirilir.
  • En son peynir ve baharatlar da eklenip iyice karıştırılır.
  • Kızarmış ekmeklerle servis edilir.
  • Afiyet olsun.

Parmaklarınızı Yiyeceğiniz Harika Bir Tarif Beşamelli Tavuk Patates Tarifi

 

Parmaklarınızı Yiyeceğiniz Harika Bir Tarif Beşamelli Tavuk Patates Tarifi İçin Malzemeler

  •  6-7 adet patates
  • 1 büyük tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 100 gram tereyağı veya margarin
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tavuk suyu (yoksa 1 su bardağı süt daha)
  • Tuz
  • Karabiber 200 gram mozerella peyniri

    Parmaklarınızı Yiyeceğiniz Harika Bir Tarif Beşamelli Tavuk Patates Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patatesler soyulup küp küp doğranır tavuklarda küp küp doğranır.
  • Tavaya yağ konur patatesler kızartılır başka bir tavada doğramış olduğumuz soğanı güzelce kavrıyoruz.
  • Soğanın üzerine doğramış olduğumuz tavukları ekliyoruz bi güzel pişiriyoruz piştiğinden emin olduğumuzda tuz ve baharatlarını ekliyoruz bir borcam tepsiye kızartmış olduğumuz patatesler döşüyoruz daha sonra pişirmiş olduğumuz tavuğu döşüyoruz.
  • Başka bir yerde beşamelini yapıyoruz.
  • Bir tavaya yada tencereye tereyağımızı birazcık sıvı yağımızı alıp eridikten sonra unumuzu ekliyoruz.
  • Sütümüzü bir bardak varsa et suyu yoksa bir bardak daha süt ekleyip kıvam alana kadar karıştırılır.
  • Pişmeye yakın tuz ve karabiberi ekleyip birkaç dakika daha pişirip ateşten alıyoruz.
  • Beşameli et ve patentesin üstüne ekleyip 200 derecelik fırında 20 dakika bekletip fırından alıyoruz.
  • Rendelemiş olduğum mozarella peynirimizi üstüne ekliyorum ben 2 tane şili biberi ince ince doğrayıp süsleyelim.
  • Tekrar fırına verip üstü kızarana kadar pişiriyoruz servis hazır afiyet olsun.

Karnıyarık Tarifi

 

Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 kutu domates rendesi
  • 1  tutam maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı  tuz
  • 1 tatlı kaşığı  karabiber
  • Nane
  • Tatlı biber tozu

    Karnıyarık Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patlıcanları diş kürdanı ile her yerini deliyoruz yarım yarım soyuyorsunuz.
  • Tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz.
  • Patlıcanları sudan çıkarttıktan sonra bir tavada yağın içinde güzel kızartıyorsunuz.
  • Kıyma için soğanları tavada kavurun ve kıymayı ekleyin.
  • Bir kutu domates rendeliyorum, 1 kaşık domates veya kırmızı biber salçası, 1- 2 tatlı kaşığı  tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi ekleyin ve hafifçe pişirin.
  • Patlıcan kızartıldıktan sonra ortasından bir kaşıkla hafifçe açıp kıyma ile doldurun.
  • Bir bardak suyu bir kaşık salça ile karıştırın ve üzerine dökün. 220 ° derecede yaklaşık 30 dakika pişirin.