10 Dakikada Efsane Lezzet Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı irmik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon suyu
10 Dakikada Efsane Lezzet Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Tereyağı, yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve toz şekeri alıp elinizle karıştırın.
- İrmik, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek tekrar karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyip hamurunuzu yoğurmaya başlayın.
- Hamurdan parçalar alıp elinizde yuvarlayarak çay bardağıyla dilediğiniz şekli verin.
- Şekil verdiğiniz hamurları irmiğe bulayıp pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp ocağa koyun.
- Ara ara karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
- Tatlılar piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın.
- Tatlıları uygun bir tabağa dizdikten sonra üzerine şerbeti gezdirin.
- Bu aşamada tatlılar ılık şerbetiniz sıcak olsun.
- Şerbetini çekmesi için 3-4 saat dinlendirin. Afiyet olsun.