8 Mart 2021 Pazartesi

Kahvaltı İçin Nefis Patatesli Tava Böreği Tarifi

 

Kahvaltı İçin Nefis Patatesli Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 2 adet orta boy patates
  • 1/2 (yarım) su bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) adet orta boy kuru soğan
  • 1/2 (yarım) küçük kase kıyılmış maydanoz
  • 1 tane kıyılmış taze soğan
  • 1/2 (yarım) küçük boy kase rendelenmiş beyaz peynir
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen

Üzeri için:

  • 1/2 (yarım) küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Pul biber

    Kahvaltı İçin Nefis Patatesli Tava Böreği Tarifi Yapılışı

  • Geniş bir yanmaz tavada zeytinyağı ile soğanları solana kadar kavurun.
  • Üzerine küçük küp doğranmış patatesleri ekleyin ve pişene kadar sürekli karıştırarak 7 dk civarında soteleyin.
  • Ayrı bir kasede, üzeri için ayırdığınız kaşar peyniri hariç diğer tüm malzemeleri güzelce çırpın.
  • Patatesli soğanlı karışımı başka bir yanmaz tavaya alın. (ben 26 cm’lik krep tavası kullandım. Bu şekilde kesinlikle yapışmıyor).
  • Harcı tavaya eşit şekilde yayın.
  • Ocağın altını en kısık ateşe alın.
  • Yumurtalı karışımı patatesli harcın üzerine dökün.
  • Tavanın kapağını örtün. Bu şekilde 20-25 dakikada pişecektir.
  • Üzerine kaşar peyniri ve pul biber serpip tekrar kapağını örtün.
  • Kaşarlar eriyince sıcakken dilimleyerek servis yapın.
  • Afiyet olsun 🤌😋😊.

7 Mart 2021 Pazar

Leopar Poğaça Tarifi

 

Leopar Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 5 buçuk altı su bardağı un

Üzeri sosu için;

  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı pirinç unu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

İçi için;

  • Haşlanmış patates

    Leopar Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Hamur için gerekli olan ılık su,ılık süt ve mayayı derin bir kap içerisinde maya eriyene kadar karıştıralım.
  • Üzerine sıvı yağ, toz şeker ,tuz ilave edip tekrar karıştırıp elde edilen karışıma kontrollü bir şekilde unu azar azar ilave edip güzelce yoğuralım.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim .
  • Yoğurduğumuz hamuru üstü örtülü 45- dakika dinlendirelim.
  • Mayalanan hamuru bir iki defa yoğurup mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
  • Daha sonra bezeleri elimizde çok hafif açıp ortasına patates koyup yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim .
  • Bütün bezelere aynı işlemi uygulayalım daha sonra üzeri sosu için gerekli olan bütün malzemeleri derin bir kaseye alıp karıştıralım tepsideki poğaçaları elimizle hafif bastıralım.
  • Daha sonra hazırladığımız sostan birer tatlı kaşığı her poğaça a döküp üstüne yayalım.
  • Hazırladığımız poğaçaları önceden ısıtılmış 220derece alt üst ayarda üstü kızarana kadar pişirelim .
  • Fırından aldıktan sonra ılındıktan sonra servise hazır.
  • Afiyet olsun

    Not:iç harcı size bağlı peyniri patatesli yada boş yapabilirsiniz.

Tiramisu Tarifi

 

Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 2 kahve fincanı un (tepeleme olmasın)
  • 2 kahve fincanı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket labne peyniri (veya 2 yemek kaşığı yoğurt)
  • 2 tatlı kaşığı granül kahve veya 3ü1 arada nescafe
  • 1 fincan sıcak su

    Tiramisu Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle servis yapacağımız kuplara kedi dili bisküvileri ikiye bölüp nescafe karışımında ıslatıp kuplara pay ediyoruz.
  • Daha sonra un, şeker, yumurta ve süt bir tencereye alınır ve çırpılır.
  • Ocağın üzerinde muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Ilıyınca içine labne eklenir ve mikserle iyice çırpılır.
  • Kedi dilinin üzerine kapanacak kadar labne koyuyoruz.
  • Muhallebinin üzerine tekrar kedi dili eklenir.
  • Üzerine kalan muhallebiyi pay ediyoruz.
  • Buzdolabında soğuduktan sonra üzerine kakao serpilir ve öyle servis edilir. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 🤤.

Kasnakta Mantı Tarifi

 

Kasnakta Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1, 5 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 150 gram kıyma
  • 1 adet küçük doğranmış soğan
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Üzeri için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz

    Kasnakta Mantı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle hamuru hazırlayalım.
  • Yoğurma kabına malzemeleri alıp biraz sert bi hamur yoğuralım.
  • Hamuru küçük bezelere ayıralım.
  • Üzerini nemli bezle kapatalım.
  • İç harcının malzemelerini hazırlayıp karıştıralım.
  • Bezeleri unlayıp açalım.
  • Kasnağın ebatı da olmalı.
  • Delik kısımlara kıymalı harçtan koyup üzerine diğer açtığımız bezeyi kapatalım.
  • Merdana yada oklavayla bastırıp ters çevirip hamurun dökülmesini sağlayalım.
  • Hamuru kaynağa yerleştirmede önce kasnağı unlayalım. Bu şekilde çok çabuk çıkıyor.
  • Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayalım.
  • Kaynayan suya atıp makarna gibi haşlayalım.
  • Sosunu ve yoğurdunu hazırlayıp süzdüğümüz mantının üzerine dökelim.
  • Sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Tam Kıvamında Fırın Sütlaç Tarifi

 

Tam Kıvamında Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı pirinç̧
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)

    Tam Kıvamında Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tencereye yıkanmış pirinci ve 3 su bardağı suyu alalım.
  • Kısık ateşte demlene demlene pirinci haşlayalım.
  • Hafif sulu kaldığında sütü ve vanilyayı içine dökelim.
  • Süt kaynanana dek kısık ateşte pişirelim.
  • Kaynayan sütün üzerine şekeri ilave edelim.
  • Bu arada biz de soğuk yarım su bardağı süt ile nişastayı güzelce açıp sütlaca ilave edelim.
  • 6-7 dakika kısık ateşte kaynatalım.
  • Sıcak halde iken ısıya dayanıklı fırın kaplarına koyalım.
  • Yarıya kadar su dolduralım tepsinin içine.
  • Önceden ısıttığımız yananızda üst ayar fırında 180 derece de kızara kadar pişirelim 😎😂.

Magnolia Tarifi

 

Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krema
  • Kek yada bisküvi

Üzeri için;

  • 1 paket çilek
  • 6 adet muz

    Magnolia Tarifi Yapılışı

  • Süt, şeker, vanilya, yumurta, un tencereye ilave edip, iyice karıştırıldıktan sonra ocağa alınır.
  • Göz göz oluncaya kadar pişirilir.
  • Piştikten sonra 1 paket krema ilave edip tekrar karıştırılır.
  • O arada kek yada bisküvi ufalanır ve bardağın en altına düzgün bir şekilde 4 yemek kaşığı düzeltilir, kenarlarına çilek 🍓 dizilir.
  • Ortasına muz 🍌 parçaları ilave edip üzerine 1 kepçe krema ekleyip tekrar üstüne kek düzeltip muz ve çilek 🍓 ve muzla süsledikten sonra 1 veya 2 saat dolapta dinlendirilir.
  • Herkese afiyet 😋 olsun 🤗🤗.

Ev Yapımı Limonlu Dondurma Tarifi

 

Ev Yapımı Limonlu Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı salep
  • 1 paket krema
  • 3 adet küçük limon

Ayrıca ;

  • 1, 5 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal

    Ev Yapımı Limonlu Dondurma Tarifi Yapılışı

  • Sütü tencereye alıp kaynamaya bırakalım, kaynamaya başlayınca salep ve şekeri ekleyelim.
  • Kısık ateşte yarım saat ara ara karıştırarak kaynatalım.
  • Koyu bir kıvam alacak.
  • Daha sonra kremayı ekleyip bir taşım daha kaynatıp tenceremizi ocaktan alalım, dondurmayı uygun bir kaba boşaltıp soğumaya bırakalım(soğumasını beklerken ara ara savurarak karıştıralım).
  • Bir kapta 3 limonun kabuğunu rendenin ince yeri ile rendeleyelim ve üzerine limonların suyunu sıkalım.
  • 1, 5 yemek kaşığı şeker ve yarım çay kaşığı zerdeçal katıp ve karıştıralım.
  • Tamamen soğumuş olan sütlü salepli karışıma, limonlu karışımı süzgeçten geçirelim ve ekleyip karıştıralım harcımızı derin dondurucuya kaldıralım.
  • İki saate bir çıkarıp blendrdan geçirelim, bu işlemi 3 -4 kez tekrarlıyoruz.
  • Bu işlemler bittikten sonra derin dondurucuda bir gece bekletelim.
  • Afiyet olsun☺️.

Şantili Kurabiye Tarifi

 

Şantili Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket toz kremşanti
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2.5-3 su bardağı un

Üzerı̇ ı̇çı̇n:

  • İsterseniz torku isterseniz nutella yada benmari usulü eritilmiş çikolata tamamen size kalmış

    Şantili Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Toz şanti, sıvı yağ, ve unu ilave ederek yoğuralım .
  • Cevizden azıcık büyük yuvarlayıp yağlı kağıt dizili tepsiye dizip ortalarına hafif çukurlar açın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü pişirelim.
  • Fırından çıkartıp soğuduğunda üzerine istediğiniz miktarda ve şekilde çikolata sıkalım.
  • Bu kadar 😇😇.

Kaşarlı Simit Poğaça Tarifi

 

Kaşarlı Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin (eritilip hamura eklenecek)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 8 su bardağı)

İçi için;

  • Rendelenmiş kaşar

Üstü için;

  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 kase susam

     Yapılışı

  • Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabımıza alalım ve karıştıralım.
  • Daha sonra unumuzu kontrollü şekilde ekleyerek yoğuralım.
  • Hamuru unladığımız tezgaha alıp biraz daha yoğurduktan sonra mayalanmasını beklemeden küçük bezeler haline getirelim.
  • Ardından bezeleri elimizle biraz açıp içine rendelediğimiz kaşarı koyduktan sonra kapatıp tekrar yuvarlayalım.
  • Son olarak poğaçaları önce hazırladığımız pekmezli suya ardından susama batırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı yerleştirelim ve 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dk pişirelim.
  • Ben genellikle geceden hazırlayıp buzdolabında bekletip sabah pişiriyorum kahvaltıda sıcak sıcak yenmesi için. Eğer vaktiniz varsa geceden hazırlayıp sabah pişirirseniz daha puf puf pastane tadında poğaçalar elde edersiniz. Afiyet olsun🤗.


Pratik Ve Ekonomik Çok Az Malzemeli Kahvaltılık Tarifi

 

Pratik Ve Ekonomik Çok Az Malzemeli Kahvaltılık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

    Pratik Ve Ekonomik Çok Az Malzemeli Kahvaltılık Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle un ve sütü güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra yumurta ,tuz ve kabartma tozunu ekleyelim yine güzelce çırpalım.
  • Dibini iyice yağladığımız tavanın içerisine döküp yayalım.
  • Orta ateşte yavaş yavaş pişirelim ağzını kapatalım ilk yüzünü pişirirken sonra ters düz edelim ,diğer yüzünü pişirmek için artık kapak örtmeyelim.
  • Sıcak sıcak servis önerisidir.

    Afiyet olsun😇.

Fındık Kekli Baklava Tarifi

 

Fındık Kekli Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Kek hamuru için;

  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şekeri
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı kırılmış fındık

Sosu için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram eritilmiş tereyağı

    Fındık Kekli Baklava Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir tencereye 4 su bardağı şeker ve 4 su bardağı suyu alarak kaynamaya bırakalım.
  • Birkaç damla limon suyunu ekleyip 10 dk kaynattıktan sonra soğumaya bırakalım.
  • Kek harcı için 4 adet yumurta ve 2 yemek kaşığı şekeri güzelce çırpalım.
  • Üzerine 2 yemek kaşığı irmik, 1 çay bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Son olarak 1 su bardağı kırılmış fındık ekleyip karıştıralım.
  • Uygun bir kasede 1 çay bardağı sıvı yağ ve 125 gram eritilmiş tereyağını karıştıralım.
  • Fırın tepsisine 1 adet baklavalık yufkayı serelim.
  • Üzerine fırça ile yağlı karışımdan sürelim.
  • Bu şekilde 12 adet baklavalık yufkayı tepsimize yerleştirelim.
  • Son yufkayıda yerleştirdikten sonra kek harcını her yerine gelecek şekilde yayalım.
  • Üzerine 12 adet yufkayı yine aralarına yağ sürerek yerleştirelim.
  • En üzerine kalan yağın tamamını sürelim.
  • Üçgen şeklinde dilimledikten sonra 170°c fırında üzerleri güzelce kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dk pişirelim.
  • İlk sıcağı çıkan tatlının üzerine soğumuş olan şerbeti her yerine gelecek şekilde gezdirelim.
  • Soğuduktan sonra dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Güllüoğlu Gerçek Pastahane Poğaçası Tarifi

 

Güllüoğlu Gerçek Pastahane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket Pastacılık Margarini (videolu tarifin var)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yumurta (sarısı dışına)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı süt(ılık)
  • Yarım su bardağı su(ılık)
  • Yarım su bardağı krema
  • Yarım paket yaş maya
  • 5-6 bardak un (ölçülü ekleyin) fazla veya az gelebilir unun yapısındandan dolayı.

İçine:

  • Peynir

    Güllüoğlu Gerçek Pastahane Poğaçası Tarifi Yapılışı

  • Su, süt ve mayayı kabımıza alalım mayayı ezerek karıştıralım.
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyelim pastacılık margarinini de ekleyelim karıştıralım.
  • Yarım su bardağı kremayı ekleyelim.
  • 2 yumurta akını ekleyelim.
  • Unu ve 1 tatlı kaşığı tuzunu ekleyip yavaş yavaş un eklemesi yaparak yumuşacık ama ele yapışmayacak bir hamur yoğuralım.
  • 30 dk mayalandıralım. 💪
  • Mayalama bitince bezelere ayıralım.
  • İçine peynir koyup d şeklinde kapatalım.
  • Orta kısımlarına elimizle pastıralım
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında 50 dereceye poğaçaları sürelim 30 dk sonra fırınının ısısını 200 dereceye yükseltip kızarana kadar pişirelim. 🌾
  • Enfes poğaçamız hazır. 😋😋😋 mutlu kalın