9 Mart 2021 Salı

Kereviz Salatası (Havuçlu Ve Enfes) Tarifi

 

Kereviz Salatası (Havuçlu Ve Enfes) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kereviz
  • 2 adet havuç
  • 1 adet mayhoş elma
  • 1 diş sarımsak
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Bir kaç dal ince kıyılmış dereotu (İsteğe bağlı )
  • Tuz (Damak zevkinize göre )

    Kereviz Salatası (Havuçlu Ve Enfes) Tarifi Yapılışı

  • Kereviz, havuç ve elmayı soyup derin bir kaba rendeliyoruz.
  • Ayrı bir kapta yoğurdu, mayonezi, sarımsağı karıştırıp, limon suyunu ve tuzu ekliyoruz.
  • Rendelediğimiz karışımı yoğurdumuza katıp güzelce birbirine harmanlıyoruz.
  • Servis tabağına alıp, üzerine ceviz ekleyip sevdiklerimize ikram ediyoruz.Afiyet olsun, sevgiyle kalın👩🏻‍🍳🌺.

Ispanak Graten (Havuç, Patates ve Yumurtalı) Tarifi

 

Ispanak Graten (Havuç, Patates ve Yumurtalı) Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü: Ajda çay bardağı (170 ml)

  • 2 bağ ıspanak (800 gram)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı silme karabiber

Beşamel için:

  • 2, 5 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 çay kaşığı silme karabiber

Üzeri için:

  • 1 adet çırpılmış yumurta (+1 fiske tuz)
  • Dilim yahut rende kaşar

    Ispanak Graten (Havuç, Patates ve Yumurtalı) Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri soyup minik küpler halinde kesiyoruz ve sıcak suya koyup 15 dakika haşlıyoruz.
  • Patatesler haşlanırken soğanları soyup minik küpler halinde kesip uygun bir tencereye alıyoruz.
  • Üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edip soteliyoruz.
  • Soğanlar sotelenirken havucu soyup rendenin ince tarafıyla rendeleyip soğanlara ilave ediyoruz ve diriliklerini kaybedene kadar kısık ateşte soteliyoruz.
  • Soğan ve havuçlar sotelenirken ıspanakların kökünü kesip toprağından iyice arınana kadar yıkayıp 1 parmak kalınlığında kesiyoruz.
  • Ispanakları yıkayıp keserken kestiğimiz ıspanağı parça parça soğanlara ilave ediyoruz. Sıcağı gördükçe ufalacaklar.
  • Tüm ıspanakları tencereye aldığımızda baharatları ilave ediyoruz.
  • Ispanaklar suyunu salıp tamamen çekene kadar büyük ocakta kısık ateşte ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
  • Haşlanan patateslerimizi süzüp bir kaba alıyoruz.
  • Bu sırada beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.
  • Küçük bir tencereye tereyağını alıp eritiyoruz.
  • Eriyen tereyağına unu ilave edip karıştırıyoruz.
  • Fazla kavurmamıza gerek yok. Tereyağı unu emince sütü ilave ediyoruz ve kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  • Kıvam alan sosa tuz ve karabiberi ilave ediyoruz.
  • Suyunu tamamen çekmiş ıspanakları haşlanmış patateslerin üzerine ilave edip beşamel sosu da ekleyip karıştırıyoruz.
  • Küçük kare borcama harcımızı döküyoruz.
  • Üzerine bir fiske tuzla çırpılmış 1 adet yumurtayı kaşıkla pay ediyoruz.
  • Yumurtanın üzerine dilim kaşarları yerleştirip 200 derece önceden ısınmış fanlı fırının orta katında 16-17 dakika pişiriyoruz.
  • Gratenimiz hazır. İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
  • Deneyenlere afiyet olsun.

Sebzeli Mercimek Çorbası (Çocuklar Çok Sevecek) Tarifi

 

Sebzeli Mercimek Çorbası (Çocuklar Çok Sevecek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 200 gram brokoli
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

    Sebzeli Mercimek Çorbası (Çocuklar Çok Sevecek) Tarifi Yapılışı

  • Patates, soğan, sarımsak, havuç ince ince doğranır.
  • Brokoli çiçeklerine ayrılır.
  • Mercimek suyu berrak olana kadar yıkanır.
  • Tencereye yağ alınır.
  • Isınınca soğan ve sarımsak eklenir.
  • Soğanlar diriliğini kaybedince patates ve havuç eklenir.
  • 2 dakika kadar kavurduktan sonra mercimek ilave edilir ve 2 dakika daha kavrulur.
  • Brokoli, tavuk suyu ve normal su eklenir.
  • Kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır.
  • Düdüklü tencerede yapacaksanız 15 dakika pişirmeniz yeterli.
  • Normal tencerede sıcak su ilave ederek yaklaşık 35 dakikada pişer.
  • Tüm sebzeler pişince blenderdan geçirilir.
  • Tuz ve karabiber ilave edilir 1 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır.
  • Bu aşamada kıvamı koyuysa sıcak su ile açabilirsiniz.
  • Servis ederken tereyağı kızdırılır ve toz kırmızı biber eklenir. Çorbanın üzerine gezdirilir. Afiyet şifa olsun inşallah 💞.

Biberli Domates Soslu Köfte Tarifi

 

Biberli Domates Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfteler için:

  • 400 gr kıyma
  • 4 yemek kaşığı galeta unu veya ekmek kırığı
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 5-6 sap maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber, pulbiber, kimyon
  • 1 yumurta

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Sosumuz için:

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 4 sivri yeşil biber
  • 2 büyük domates
  • Biraz su
  • 1 dolu çay kaşığı tuz

    Biberli Domates Soslu Köfte Tarifi Yapılışı

  • Köftemiz için tüm malzemeleri iyice yoğuruyoruz.
  • Soğan, maydanoz ve sarımsağı blenderden geçirin lütfen ve en az 10-15 dk yoğurun dağılmasın diye.
  • Sonra sıvı yağda orta ateşde yavaş kızartalım kızartıyoruz.
  • Köfteleri kızarttıkdan sonra ayrı bir tavada zeytinyağda biberlerimizi kavurup domateslerimizi ekliyoruz. (domatesleri soyalım lütfen)
  • Ardından tuz ekleyip köftelerimizi tavaya alıyoruz ve hepsini birlikte 10 dakka kaynatıyoruz. İster ekmekle ister pilavla servis edebiliriniz. Afiyet olsun❤️.

Bolonez Soslu Hamur Kızartması Tarifi

 

Bolonez Soslu Hamur Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 türk kahve fincanı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Kızartmak İçin
  • Sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Bolonez Sos İçin

  • 300 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet küçük soğan
  • 4-5 dal maydanoz
  • 3 orta boy domates
  • 2 diş doğranmış sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

    Bolonez Soslu Hamur Kızartması Tarifi Yapılışı

  • Hamur için yoğurt, yumurta, nişasta, kabartma tozu ve tuzu yoğurma kabına alın.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun.
  • Hamuru mantı hamurundan biraz kalın açın ve 4×4 cm. Büyüklüğünde kareler kesin.
  • Kızdırılmış sıvı yağda hamurları kızartın ve havlu kağıt üzerinde fazla yağını alın.
  • Bolonez sos için kıymayı tereyağı ile birlikte soteleyin.
  • Küçük doğranmış soğan ve maydanoz ilave edip sotelemeye devam edin.
  • Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates ile sarımsak katıp domates suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Tuz ve karabiberi ekleyin. Hamurları servis tabağına alıp ve üzerine sosu gezdirin. Dilerseniz yoğurtla birlikte servis yapın.

Sebzeli Yumurta Yuvaları Tarifi

 

Sebzeli Yumurta Yuvaları Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 adet havuç
  • 2-3 adet kabak
  • Yuva sayısı kadar yumurta
  • Tuz
  • Karabiber

    Sebzeli Yumurta Yuvaları Tarifi Yapılışı

  • Havucu ve kabağı ayrı kaplarda rendeleyelim.
  • Kaynayan suya bir miktar tuz atıp havuçları ve kabakları sırasıyla 3’er dk kadar haşlayalım ve hemen süzelim.
  • Suyu süzüldükten sonra (kabakları sıkalım, fazla sulu kalıyor) fırın kağıdı serilmiş fırın tepsimize çember şeklinde yuvalar yapalım (yükseltisi 1 parmak kadar olsun)
  • Daha sonra oluşturulan yuvalar kadar ortasına yumurta kıralım, benim 8 tane yuva oldu 😅
  • Yumurtalar üzerine tuz, isteğe göre karabiber serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 160°’lik fırında yumurtalar pişene kadar pişirelim, 7-8 dk kadar sürüyor.
  • Fırından çıkarıp sıcak servis yapalım, dağılmadan spatula yardımıyla kolayca servis tabağına alınabiliyor. Afiyet olsun ❤.

Mor Lahana Ve Havuç Salatası Tarifi

 

Mor Lahana Ve Havuç Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2mor lahana
  • 1 adet mor havuç
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • Yarım su bardağı iri kıyım ceviz
  • Bir tutam dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1yemek kaşığı sirke

    Mor Lahana Ve Havuç Salatası Tarifi Yapılışı

  • Mor havucu rendeleyelim.
  • Mor lahanayı ince bir şekilde kıyalım.
  • Bir kasenin içine alalım.
  • İçine 1yemek kaşığı sirke, tuz, zeytinyağı ile iyice ovuyorum. Ben böyle yaptığım için pişirmeye gerek kalmıyor.
  • Sonra mayonez ve yoğurdu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Cevizi ekleyip karıştırıp salata hazır hale geliyor. 👌 👌 çok nefis bir salata tarifi denemenizi tavsiye ediyorum. 😍 🌹🥗.

Muzlu Magnolia Tarifi

 

Muzlu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Aralarda ve üzeri için

  • 1 paket burçak bisküvi
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
  • 3-4 adet muz

    Muzlu Magnolia Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle vanilya harici bütün malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirelim.
  • Muhallebi halini alınca altını kapatıp içine vanilya ekleyip çırpalım.
  • Daha sonra kuplara birer kepçe muhallebi dökelim muhallebinin üzerine robotta çektiğimiz bisküvi ve fındığı karıştırıp serpelim.
  • Daha sonra muzu dilimleyip dizelim.
  • Sonrasında tekrar muhallebi ve en üste tekrar bisküvi döküp dilediğimiz gibi süsleyelim çok lezzetli ve çok hafif bir tatlı oluyor. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun. ❤️.

Fındıklı Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 

Fındıklı Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağı (oda ısısında)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağından biraz eksik pudra şekeri
  • 1 çay bardağı iri parçalanmış fındık
  • 80 g  bitter çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağına yakın un

Üzeri için;

  • Çikolata

    Fındıklı Çikolatalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Oda ısısındaki tereyağı, yumurta sarısı, pudra şekerini karıştıralım.
  • Un, vanilya , kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • En son iri kıyım fındık , iri kıyım bitter çikolatayı ekleyip hafif haraketlerle çikolatayı eritmeyecek şekilde hızlıca yoğuralım.
  • Uzunca bir rulo yapıp strece saralım, 20 dk kadar buzluğa kaldıralım.
  • 20 dk sonra rulo hamurdan bir parmak inceliğinde yuvarlaklar keselim ve tepsimize dizelim.
  • 180 derecede fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.
  • Soğuduktan sonra benmari usulü çikolataya bulayıp servis edelim.

Alman Pastası Tarifi

 

Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 instant maya
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 vanilin
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4.5 su bardağı un

Kreması için

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım şu bardağı şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 paket kremşanti

Üzeri için

  • 120 gram benmari eritilmiş çikolata veya pudra şekeri serpebilirsiniz

    Alman Pastası Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına süt maya ve şeker alınarak mayanın aktifleşmesi için karıştırılır.
  • Üzerine yumurta mahlep vanilin tuz eklenerek biraz daha karıştırılır.
  • Un yavaş yavaş eklenerek hamur yoğurulur. Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak.
  • En son tereyağı da ekleyip 5 dk kadar daha yoğurulup üzeri örtülüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
  • Krema için vanilin ve kremşanti harici kaynatılır.
  • Ocak kapatılınca vanilin eklenir.
  • Krema soğuduktan sonra kremşanti eklenir ve 5 dk kadar çırpılır.
  • Sıkma torbasına alınan krema buzdolabında bekleyebilir.
  • Mayalanan hamur 9 eşit parçaya bölünür 85-90 gr arası 9 parça çıktı. Elde yuvarlanarak tepsiye aralıklarla dizilir.
  • 1 saat kadar tepsi mayası olması için ılık ortama alınır. Vakit yoksa 50 derecede ısıtılıp kapatılan fırında fırın mayası da olabilir.
  • 180 derece alt üst ayar fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Soğuyan pasta kekimiz ikiye bölünür ve krema sıkılır.
  • Üzeri benmari usulü eritilmiş çikolataya batırılır.
    Not. Dilerseniz mayalanan hamuru çok kızgın olmayan yağda kızartabilirsiniz.

Arnavut Ciğeri Tarifi

 

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana arnavut ciğeri
  • 4-5 adet patates
  • 1 bardak un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Sıvıyağ

    Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri küp doğrayın.
  • Bir tepsiye un serperek üzerine ciğeri ve bir miktar daha un ile beraber karbonatı ilave edin.
  • Elinizle ciğeri una bulayın.
  • Başka bir kapta soğanları piyazlık doğrayarak bol tuzla ovun ve sonrasında yıkayın.
  • Maydanozları istediğiniz boyutta kıyarak soğanla birleştirin ve baharatları ekleyerek tekrar ovun.
  • Patatesleri kızartın derin bir kaba alın.
  • Ciğerleri kızgın tavaya atın ve sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Ciğerleri de kızarttığınız patateslerin üzerine koyun.
  • Tüm kızartma işlemi bitince kızarttığınız yağdan 4-5 kaşık başka bir tavaya alarak bol baharatla yağı kızdırın ve kızartmaların üzerine dökün.
  • En son olarak harmanladığınız soğan maydanozu üzerine döşeyerek sıcağını çekmesi için ılınana kadar bekleyin.
  • Sonrasında karıştırıp yağını yedirerek servis yapın. Afiyet olsun👩‍🍳