13 Mart 2021 Cumartesi

Bonibon Kurabiye Tarifi

 

Bonibon Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ (oda ısısında yumuşamış)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker (yaklaşık 150g)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket kakao (25g)
  • 2 dolu yemek kaşığı damla çikolata
  • yaklaşık 3 su bardağı un (kontrollü eklenir)
  • üzeri için bonibon

    Bonibon Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • 1. Oda ısısında yumuşamış tereyağ, yumurta, toz şeker, vanilya ve kakao karıştırılır.
  • Kabartma tozu ve kontrollü şekilde un da eklenerek yoğurtmaya başlanır. Yumuşak bir hamur elde edilir.
  • İçerisine damla çikolata eklenir. İstenirse bu aşamada kırıkmış fındık veya ceviz de eklenebilir.
  • Üzerini streçfilm ile kapatıp 1, 5-2 saat buzdolabında dinlendirilir.
  • 2. Dinlenen kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp şekil verilir.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Üzerine çok bastırmadan bonibonlar yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında 12-13 dk pişirilir. Soğuyunca servis edilir. Afiyet olsun👌🏻.

Keçiboynuzu Unlu Pankek Tarifi

 

Keçiboynuzu Unlu Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük muz
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
  • 2 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı hindistancevizi

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • Çay kaşığı ucu ile tarçın

    Keçiboynuzu Unlu Pankek Tarifi Yapılışı

  • Muzu ezip yumurta ve süt ile çırpalım.
  • Ardından pekmezi, unları, kabartma tozu ve hindistancevizi ekleyip pankek kıvamından bir tık sert hamur elde edelim.
  • Yağsız tavaya kaşık yardımıyla koyalım ve üzeri göz göz olunca çevirelim.
  • Tabağa üst üste dizip en üstüne hazırladığımız sosu dökelim.
  • Sos için: tüm malzemeleri karıştıralım.Afiyet olsun 💛.

Kavala Kurabiyesi Tarifi

 

Kavala Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin (oda ısısında)
  • 1 yumurta
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 su bardağı kavrulmuş un
  • 2 su bardağı normal un
  • 1 su bardağı kavrulmuş badem
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

    Kavala Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • 5 su bardağı un kısık ateşte 15 dakika karıştırarak kavrulur soğumaya bırakılır.
  • Bademler tüm olarak bir kaç dakika kavrulur robotta çekilir iki dakika daha kavrulduktan sonra soğumaya bırakılır.
  • Yoğurma kabına un ve badem hariç tüm malzemeler koyulur.
  • Kavrulmuş un eklenir karıştırılır ve normal un kontrollü olarak eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır.
  • Kavrulmuş badem de eklenir ve hamur hazırlanır.
  • Yağlı kağıdın üzerine alınır üzerine bir yağlı kağıt daha serilir ve merdane ile açılır.
  • Buzdolabında 30 dakika dinlendirilir.
  • Yuvarlak bir kalıpla yarım ay şekli verilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.
  • Üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.Görüntüsü kat kat olan damakta dağılan harika kurabiyeleri denemenizi tavsiye ederim.
  • Not: un ve badem tamamen soğumuş olmalı.Ben kavrulmuş un tadının baskın olmaması için 2 bardak normal un kullandım.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet.

Dünyanın En Kolay Pastası Kedidili Kaşık Pastası Tarifi

 

Dünyanın En Kolay Pastası Kedidili Kaşık Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedidili bisküvi

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 dolu yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket krema

Ganajı için:

  • Yarım paket krema
  • 100 gram çikolata

    Dünyanın En Kolay Pastası Kedidili Kaşık Pastası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tencereye kreması için gerekli vanilya ve krema hariç bütün malzemeleri alarak karıştıralım.
  • Karışım homojen bir hale gelince ocağa alarak kaynayıncaya kadar sürekli karıştıralım.
  • Kaynadıktan sonra 1-2 dk kısık ateşte pişirelim.
  • Sonra ocaktan alarak içerisine vanilyayı ekleyerek karıştıralım ve ara ara karıştırarak 5 dk kadar sıcağının çıkması için bekleyelim.
  • Ardından yarım paket kremayı ekleyerek son defa karıştıralım ve pastamızı hazırlamaya geçelim.
  • Kedidili bisküvileri ıslatmak için geniş bir kaseye sütü alalım ve kedidillerini sütle ıslatarak pastamızı hazırlayacağımız kaba dizelim.
  • Üç sıra bisküvi olacak şekilde bir sıra bisküvi bir sıra kremayı borcamımıza yerleştirerek pastamıza şekil verebiliriz.
  • Daha geniş bir kapta hazırlarsanız iki sıra şeklinde de hazırlayabilirsiniz.
  • Pastamızı hazırladıktan sonra soğumaya bırakabiliriz.
  • Diğer tarafta ganajı için yarım paket kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım.
  • Ardından ocaktan alarak içerisine 100 gram çikolatayı ekleyerek karıştıralım ve ganajımızı da ılımaya bırakalım.
  • Pasta da ganaj da ılıdıktan sonra pastanın üzerine ganajımızı ekleyebiliriz.
  • Buzdolabında en az 2-3 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Gördüğünüz gibi yapımı çok pratik, inanın lezzeti de şahane oluyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊.

Meyveli Yaş Pasta Tarifi

 

Meyveli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya :

  • 6 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 vanilin
  • 1 kabartma tozu

Islatmak için :

  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 fincan su

İç harcı ve üzerini süslemek için :

  • 4 adet muz
  • 3 adet kivi
  • 1 paket çilek
  • 2 paket pasta kreması
  • 1 avuç fındık
  • 1 paket topitanem

    Meyveli Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • Yumurtayla ve sıcak suyu yüksek devirde çırpın.
  • Köpürmeye başlayınca şekeri yavaş yavaş ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Yumurta tamamen köpürünce ve kremamsı kıvam oluncaya kadar çırpın. Yaklaşık 8 – 10 dk civarı çırpıyoruz .
  • Ayrı bir kasede un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırıyoruz ve karışıma azar azar eleyerek ekliyoruz ve spatula ile yavaş yavaş karıştırıyoruz .
  • Kelepçeli kalıbın alt tabanına yağlı kağıt koyuyoruz. Kenarları yağlamadan harcı döküyoruz.
  • Önceden ısınmış 180 derece fırına alt üst ayar şeklinde koyuyoruz .40 -45 dk pişiriyoruz .
  • Pandispanya hazır olunca 4 kat kesiyoruz .
  • Kekin alt tabanını limonatayla ıslatıyoruz kremayı sürüyoruz ve muz diziyoruz .
  • Aynı işlemi tekrarlayıp çilek ve yine tekrarlayıp kivi diziyoruz.
  • Sonra her yerini krema ile kaplayıp istediğimiz gibi süslüyoruz .
    Pastamız hazır. Afiyet olsun .

Tereyağlı Pankek Tarifi

 

Tereyağlı Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 200 ml süt (1 su bardağı)
  • 30 gram eritilmiş tereyağ
  • 2 yumurta

    Tereyağlı Pankek Tarifi Yapılışı

  • Yumurtanın beyazlarını ayırıp mikserin en yüksek ayarında kar gibi olana kadar çırpalım.
  • Ayrı bir yerde yumurta sarısı süt tereyağ un kabartma tozu tuz şekeri çırpın.
  • Yumurta aklarını yavaşça fazla söndürmeden karışıma ekleyin.
  • Yapışmaz bir tavaya bir kaşık döküp önlü arkalı pişirin. Meyveler fındık kreması reçel vs tadını çıkarın.

Bol Vitaminli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi

 

Bol Vitaminli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek (Haşlanmış)
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 küçük boy havuç
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 7 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

    Bol Vitaminli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yeşil mercimekler 20 dakika kadar haşlanır ve suyu süzülür.
  • Bir tencereye sıvı yağ alınır, küçük doğranmış soğan ekleyerek kavrulur.
  • Salça eklenir ve kavurmaya devam edilir.
  • İnce doğranmış havuç, ve haşlanmış mercimekleri tencereye alarak karıştırılır.
  • Üzerine sıcak su dökülür ve kaynamaya başlayınca tel şehriye ekleyerek karıştırılır.
  • Son olarak 1 tatlı kaşığı kuru nane, tuz ve karabiber ilave edilir.
  • Havuçlar yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet olsun. 😋👌.

Sadece 3 Malzemeli Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi

 

Sadece 3 Malzemeli Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket puding (147 gr)
  • 2,5 su bardağından biraz fazla un

    Sadece 3 Malzemeli Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi  Yapılışı

  • Yoğurma kabına 1 su bardağı sıvı yağı ve 1 paket pudingi alarak karıştıralım.
  • Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml. Üzerine kontrollü bir şekilde unu ekleyerek yoğuralım. Ben toplamda 2, 5 su bardağından biraz fazla un kullandım.
  • Hamurumuz şekil alacak kıvama gelince, hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle yuvarlayalım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına kurabiyeleri dizelim.
  • Hamurun tamamına şekil verme işlemi bitince üzerlerine elimizle hafifçe bastırdıktan sonra önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 15 dk kadar pişirelim.
  • Sıcağı çıkan kurabiyeleri servis tabağına aldıktan sonra üzerini isterseniz benim de yaptığım gibi süsleyebilirsiniz. Dilerseniz sade bir şekilde de servis edebilirsiniz. Şunu da ifade etmek istiyorum, eğer üzerine benim gibi çikolata eklemeyecekseniz hamuru yoğururken 1-2 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyebilirsiniz, böylelikle şeker dengesi daha iyi olacaktır.
  • Ben 80 gram yani 1 paket beyaz çikolatayı benmari usulü erittim ve sıkma torbasıyla kurabiyelerin üzerine dağıttım.
  • Ardından toz antep fıstığıyla süsledim.
  • Gördüğünüz gibi yapımı çok pratik, çay demleninceye kadar servise hazır hale getirebileceğiniz bir tarif. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Kremalı Sütlaç (Çok Lezzetli) Tarifi

 

Kremalı Sütlaç (Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/3 su bardağı pirinç (Su bardağının yarısından az)
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket süt kreması
  • 1 paket vanilya

    Kremalı Sütlaç (Çok Lezzetli) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak derin bir tencereye yarım su bardağından az pirinci alıyoruz.
  • Üzerine 2. 5 su bardağı suyu ekliyoruz ve pirinçleri pişmeye bırakıyoruz.
  • Pirinçler suyunu çekip pişince 1 lt sütü ve 1 su bardağı toz şekeri ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Sütlaç kaynamaya başlayınca yarım çay bardağı süt ile açtığımız 3 yemek kaşığı nişastayı karışıma ekliyoruz ve hızlıca karıştırıyoruz.
  • Hemen ardından bir paket süt kremasını ve bir paket vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Sütlacı bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.
  • Sütlacı kaselere paylaştırıyoruz.
  • Sütlacın kıvamının sıvı olması sizi korkutmasın. Sütlaç dinlendikçe kıvam alıp koyulaşacaktır.
  • Sütlacı 3-4 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  • Üzerini tarçın ile süslüyoruz. Kremalı sütlaç hazır. Afiyet olsun. 🥰🤗

Kozalak Tatlısı Tarifi

 

Kozalak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet metro çikolata
  • 250 gram mısır gevreği
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı bal

    Kozalak Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Tereyağını eritelim doğradığımız metro çikolatayı içine koyalım ve orta ateşte eriyene kadar karıştıralım. Balı ilave edelim ocağı kapatalım.
  • Mısır gevreğini de ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Bir fincanla şekil verelim bu aşamada elimizi çabuk tutalım malzememiz donmasın.

Çıtır Muhallebili Kadayıf Tarifi

 

Çıtır Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 – 350 gram kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • Dilerseniz 1, 5 su bardağı da dövülmüş ceviz

Üzeri için:

  • Nar ve antep fıstığı

Muhallebı̇sı̇ ı̇çı̇n:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket kıremşanti
  • 1 paket vanilya

    Çıtır Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kadayıfı küçük küçük doğrayıp cevizi de ekleyip tereyağı ile kavuruyoruz.
  • Şimdi muhallebimizin yapımına geçiyoruz.
  • Sütü tencereye alıp üzerine şeker, nişasta ve unu ekleyip tel çırpıcı yardımıyla topaklanmaması için iyice karıştırıyoruz.
  • Kaynamaya başlayıp göz göz olunca kısık ateşte 4 dakika kadar pişirip vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz.
  • Soğuyunca kırem şantiyi ekleyip mikserle karıştırıyoruz.
  • Kup kaplarımızın içersine bir kat kadayıf bir kat muhallebi olacak şekilde koyuyoruz.
  • Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Selver Paşa Tatlısı Tarifi

 

Selver Paşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 200 gr ekmek içi
  • 3 yumurta
  • 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı file antep fıstığı

Şerbet için:

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Selver Paşa Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Ekmek içini bir tencereye alıp sütü ekleyin. Ekmek sütü çekinceye kadar bekletin. Yumurta, şeker ve yağı ekmek içine ilave edip karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış tepsiye yayın ve orta ısılı fırında üstü pembeleşinceye kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Şayet kabarırsa bir bıçakla kabaran yerleri delin.
  • Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip karıştırın ve 15 dakika kaynatın. 
  • Tepsiyi fırından çıkarıp sıcak şerbeti üzerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın. Baklava dilimi şeklinde kesip tabaklara alın ve file fıstıkla süsleyin servis yapın. Afiyet olsun.

Karidesli Dip Sos Tarifi

 

Karidesli Dip Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr ayıklanmış karides
  • 4 su bardağı su
  • 1 limon
  • 125 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı mayonez
  • Birkaç damla

Tabasco sosu:

  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Süsleme için:

  • 1 yeşil elma
  • 6 dilim tost ekmeği
  • Birkaç nane yaprağı

Karidesli Dip Sos Nasıl Yapılır?

  • Dört su bardağı suyu tencerede kaynatın. 1 limonun suyunu sıkıp kaynamakta olan suya ilave edin. Karidesleri ekleyip 4 dakika haşlayın.
  • Süzüp soğumaya bırakın. Robota alıp ezerek püre haline getirin.
  • Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Hazırladığınız karides püresine ekleyip köpüklü bir krema kıvamına gelinceye kadar robotta 2 dakika karıştırın. Karışımı derin bir kâseye alın. 
  • Yumurtaları ayrı bir kâseye kırıp çırpın. Mayonez, tabasco sosu, tuz, karabiber ve kekiği ilave edip düzgün bir karışım oluncaya kadar çırpmaya devam edin. Elmayı kabuğuyla dilimleyin.
  • Mayonezli sosu karides püresiyle karıştırıp buzlukta 2 saat bekletin. Çözülünce küçük sos kaselerine alın.
  • Ekmekleri kalp şeklinde kesip kızartın. Nane, ekmek ve elma dilimleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.