Bonibon Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ (oda ısısında yumuşamış)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker (yaklaşık 150g)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket kakao (25g)
- 2 dolu yemek kaşığı damla çikolata
- yaklaşık 3 su bardağı un (kontrollü eklenir)
- üzeri için bonibon
Bonibon Kurabiye Tarifi Yapılışı
- 1. Oda ısısında yumuşamış tereyağ, yumurta, toz şeker, vanilya ve kakao karıştırılır.
- Kabartma tozu ve kontrollü şekilde un da eklenerek yoğurtmaya başlanır. Yumuşak bir hamur elde edilir.
- İçerisine damla çikolata eklenir. İstenirse bu aşamada kırıkmış fındık veya ceviz de eklenebilir.
- Üzerini streçfilm ile kapatıp 1, 5-2 saat buzdolabında dinlendirilir.
- 2. Dinlenen kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp şekil verilir.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
- Üzerine çok bastırmadan bonibonlar yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında 12-13 dk pişirilir. Soğuyunca servis edilir. Afiyet olsun👌🏻.