Kremalı Sütlaç (Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/3 su bardağı pirinç (Su bardağının yarısından az)
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket süt kreması
- 1 paket vanilya
Kremalı Sütlaç (Çok Lezzetli) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak derin bir tencereye yarım su bardağından az pirinci alıyoruz.
- Üzerine 2. 5 su bardağı suyu ekliyoruz ve pirinçleri pişmeye bırakıyoruz.
- Pirinçler suyunu çekip pişince 1 lt sütü ve 1 su bardağı toz şekeri ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Sütlaç kaynamaya başlayınca yarım çay bardağı süt ile açtığımız 3 yemek kaşığı nişastayı karışıma ekliyoruz ve hızlıca karıştırıyoruz.
- Hemen ardından bir paket süt kremasını ve bir paket vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Sütlacı bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.
- Sütlacı kaselere paylaştırıyoruz.
- Sütlacın kıvamının sıvı olması sizi korkutmasın. Sütlaç dinlendikçe kıvam alıp koyulaşacaktır.
- Sütlacı 3-4 saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Üzerini tarçın ile süslüyoruz. Kremalı sütlaç hazır. Afiyet olsun. 🥰🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder