14 Mart 2021 Pazar

Popcake Tarifi

 

Popcake Tarifi İçin Malzemeler

Kakaolu kek için:

  • 1.5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 şişe sade soda
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu

Diğer malzemeler:

  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 paket krema
  • 1 çay bardağı renkli pasta süsü
  • Hindistan cevizi (isteğe göre)
  • 1 paket kürdan veya çöp şiş

Popcake Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fırını 170 dereceye ayarlayın.
  • Bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ekleyerek karıştırın.
  • Üzerine süt, soda ve sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Un, kakao ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız kek harcını, yağlanmış kek kalıbına dökün ve yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  • Pişen keki oda sıcaklığında bekleterek soğutun.
  • Kek soğuduğunda mutfak robotunun içerisine alarak ufalayın.
  • Ufalanmış kek kırıntılarına yavaş yavaş krema ekleyerek hamur elde edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizde yuvarlayarak çöp şişlere takın.
  • Bu esnada çikolatayı benmari usulü eritin. Çöp şişe takılı hamurları önce erimiş çikolataya, ardından pasta süsüne batırarak yağlı kağıt serini fırın tepsisine yerleştirin.
  • Tüm keklere aynı işlemi uyguladıktan sonra tepsiyi buzdolabına kaldırın ve 1-2 saat bekletin. Afiyet olsun.

Popcake Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Daha önce yaptığınız ve bayatlamamış kek varsa, mutfak robotundan geçirerek kullanabilirsiniz
  • Keki pişirirken kürdan yardımıyla kontrol edin.
  • Hazırladığınız popcakeleri pasta süsü yerine ufalanmış ceviz, fındık veya hindistan cevizine de batırabilirsiniz.
  • Kekin dışını bitter çikolata yerine beyaz çikolata veya sütlü çikolataya batırabilirsiniz.
  • Kremayı bir anda eklemek yerine, yavaş yavaş ilave edin. Böylece hamur daha iyi kıvam alacaktır.

Peskütan Çorbası Tarifi

 

Peskütan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım kilo peskütan
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı yarma
  • 1.5 litre su
  • 1 su bardağı yeşil mercimek

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Peskütan Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yarma ve yeşil mercimeği bir gece önceden ıslatın.
  • Yumuşayan mercimek ve yarmaları tencerede haşlayın.
  • Başka bir tencereye un, yumurta sarısı ve az miktarda su koyarak çırpın.
  • Ardından peskütanı ve bir buçuk litre suyu ilave edin. Çırpma işlemine devam edin.
  • Daha sonra tencereyi ocağa alın. Sürekli karıştırarak çorbanın ısınmasını bekleyin.
  • Çorba ısınmaya başladığında haşlanmış mercimek ve yarmayı içerisine ilave edin ve karıştırın.
  • Naneli sos için; Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  • Sos tavasına tereyağını alın ve eritin. Yağ eridiğinde soğanı ekleyerek kavurun.
  • Soğanlar yumuşadığında kuru naneyi ilave edin ve yanmaması için sürekli karıştırın.
  • Hazırladığınız sosu, çorbanın üzerine yavaş yavaş ilave edin. 
  • Çorba piştiğinde birkaç kez karıştırın ve servis tabaklarına koyun. Afiyet olsun.

Sivas Köftesi Tarifi

 

Sivas Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 kg sırt ve kaburga etinden çekilmiş kıyma
  • Tuz
  • 2-3 adet domates
  • Sivri biber
  • Tırnak pidesi

Sivas Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kıymayı biraz yoğurun. Ardından üzerini tuzlayın ve bir gece bu şekilde bekletin.
  • Ertesi gün kıymayı güzelce yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Kıymadan koparttığınız parçalara yuvarlak ve ince bir şekil verin.
  • Hazırladığınız köfteleri mangalda, ızgarada veya döküm tavada pişirebilirsiniz.
  • Domates ve biberi de aynı şekilde pişirin. 
  • Hazırladığınız Sivas köftesini, pirinç pilavı ve tırnak pidesi ile servis edin. Afiyet olsun.

Sivas Köftesinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Sivas köftesi tuzlandıktan sonra soğuk bir yerde veya buzdolabının alt rafında 24 saat bekletilir.
  • Sivas köftesi, diğer köftelere göre daha ince bir şekilde hazırlanır.
  • Kış mevsiminde köfte harcına 2 dilim bayat somun ekmeğin içi katılır.
  • Yaz mevsiminde az miktarda un ve kırmızı biber konulur.

Sivas Katmeri Tarifi

 

Sivas Katmeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya

Arası için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gram tereyağı

Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı

Sivas Katmeri Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın içerisine maya, su ve ılık sütü koyarak erimesini sağlayın.
  • Ardından üzerine tuz, sıvı yağ ve unu azar azar ekleyerek yoğurun.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Üzerini temiz bir bezle kapatarak mayalanması için 45 dakika bekleyin.
  • Tavanın içerisine tereyağını alın ve çok kızdırmadan eritin. Üzerine sıvı yağ ekleyin.
  • Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya ayırın. Unlanmış mutfak tezgahında ilk bezeyi açın.
  • Hamurun üzerini hafifçe yağlayın ve kenarlarından çekiştirerek inceltin.
  • Karşılıklı kenarları üst üste gelecek şekilde kare olarak katlayın ve kenara alın.
  • İkinci hamur bezesini de ince bir şekilde açın ve yağlayın. Kenarlarını çekerek inceltin.
  • İlk açtığınız kare hamuru, ikinci hamurun ortasına koyun. Karşılıklı kenarları üst üste gelecek şekilde kapatın.
  • Yağlı kağıdı katmer hamurunun üzerine koyun ve elinizle hafifçe bastırarak inceltin.
  • Hazırladığınız hamuru fırın tepsisine alın. Kalan 2 bezeyi de aynı şekilde yapıp tepsiye yerleştirin.
  • Hamurların üzerine bıçak yardımıyla verev şeklinde ince kesikler atın.
  • Bir kasede yumurta sarısı ve yoğurdu çırpın. Fırça yardımıyla katmerin üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Mirik Köfte Tarifi

 

Mirik Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 kase ince bulgur
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 kase un
  • 1 çimdik karabiber
  • 1 çimdik pul biber
  • 1 çimdik kimyon
  • 1 çimdik nane
  • 1 çimdik tuz

Mirik Köfte Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bulguru bir kabın içerisine alın ve sıcak su ile ıslatın. Üzerini tepsi ile kapatarak şişmesi için 15 dakika bekleyin.
  • Bulgur şiştikten sonra içerisine yumurta, un ve baharatları ekleyin.
  • Bulguru diğer malzemelerle özdeşleşene kadar yoğurun. Arada elinizi suya batırmayı unutmayın.
  • Yoğurma işleminin ardından bulguru 10 dakika buzdolabında bekletin.
  • Bir tepsinin içerisine un koyun. Bulgurlu harçtan minik parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayın.
  • Hazırladığınız köfteleri unlu tepsinin içerisine koyun. Bulgur tamamen bittiğinde tepsiyi hafifçe sallayarak köftelerin una bulanmasını sağlayın.
  • Bir tencereye su koyun ve orta ateşte kaynatın. Su kaynamaya başladığında içerisine hazırladığınız mirik köfteleri bırakın.
  • Köfteler haşlanırken sarımsakları ince ince doğrayın ve bıçağın kenarlarıyla ezin.
  • Bir kaseye yoğurt koyun. Ezdiğiniz sarımsakları yoğurda ekleyerek karıştırın.
  • Sos tavasına tereyağını koyun ve eritin. İçerisine istediğiniz miktarda pul biber ve nane ekleyerek karıştırın.
  • Su yüzeyine çıkan mirik köfteleri, kevgirle toplayın. Köftelerin suyunu güzelce süzdükten sonra servis tabağına alın.
  • Köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin. Hazırladığınız tereyağlı sosu mirik köftelerin üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.

Çatlak Ev Kurabiyesi Tarifi

 

Çatlak Ev Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyagi
  • 125 gr pudra sekeri
  • 2 yumurta
  • 15 gr kabartma tozu
  • 5 gr vanilya
  • 100 gr damla cikolata
  • 100 gr toz fındık
  • 100 gr toz fıstık
  • 100 gr hindistan cevizi

Çatlak Ev Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı pudra şekeri ve yumurtayı 2 dakika mikserde yoğuralım.
  • Un, kabartama tozu ve vanilyayı ekleyip hamur homojen kıvam alana kadar yoğuralım.
  • Kurabiyelerimizi fırında 150 derece yaklaşık 25 dakika pişirelim. (Çatlak Ev Kurabiyesinde kıvamı tutturmak için videomuzu da izlemeyi ihmal etmeyin)
  • Hamuru yoğururken tereyağ kesinlikle dolap çıkarılıp kullanılmalı.
  • Tereyağı erimiş ve yumuşak olursa istediğimiz kıtır ve çatlak yapı oluşmaz.
  • Hamur oda sıcaklığında işlenmeli.
  • Pişirme esnasında kurabiyeleri işlediğimizde dışarıda en az 15 dakika dinlenmeli.
  • Pişirme esnasında kurabiyeleri işlediğimizde 
  • Pişirme esnasında fırın kesinlikle ısıtılmalı, yoksa kurabiye hamurumuz yayılma yapar.

Çikolatalı İrmik Tatlısı Tarifi

 

Çikolatalı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • Yarım çay bardağı portakal suyu
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 10 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • 80 gr bitter çikolata
  • 1 çay bardağı krema
  • Rendelenmiş portakal kabuğu

Çikolatalı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bu özel tatlıyı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Süt, portakal suyu, irmik ve toz şekeri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip ocaktan alın. Su ile ıslatılmış kalıba karışımı aktarın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alarak en az 2 saat bekletin. Kremayı küçük bir sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın. Çikolataları küçük parçalara bölüp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Tatlıyı kalıptan çıkartıp dilimleyin. Üzerine çikolata sos döküp rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.

Alev Dağı Pilavı Tarifi

 

Alev Dağı Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr taze fasulye
  • 3 havuç
  • 1 kahve fincanı sarı kuru üzüm
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı

Alev Dağı Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Fasulyelerin kılçıklarını temizleyin. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün ve  yeşil rengini koruması için buzlu suda bekletin.
  • Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Üzümü ılık suda yumuşayana kadar bekletip süzün. Pirinci nişastası gidene kadar bol suyla yıkayın.
  • Havuçları temizleyip iri rendeleyin. Soğanı soyup küp doğrayın.
  • Yağı tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Havucun 3 kaşık kadarını süsleme için ayırıp kalanı soğana ilave edin. Karıştırıp pirinci ekleyin.
  • 10-12 dakika karıştırarak kavurun. Sıcak su, üzüm ve tuzu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
  • Üzerini kağıt havlu ile kapatıp 10 dakika dinlendirin. Fasulyeleri  yağlanmış kubbe şeklindeki cam kalıba kenarlarını kaplayacak şekilde yan yana dizin.
  • Pilavı ekleyip üzerine kaşıkla bastırarak sıkıştırın. 10 dakika bekletip servis tabağına ters çevirin.
  • Ayırdığınız havucu teflon tavada hafif kavurun ve fasulyenin üzerine ekleyip sıcak veya soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

13 Mart 2021 Cumartesi

Beşamel Soslu Tavuklu Amp Sebzeli Fırın Makarna Tarifi

 

Beşamel Soslu Tavuklu Amp Sebzeli Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü (Didiklenmiş tavuk eti)
  • ½ paket mantar
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 paket haşlanmış makarna
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır (Yada konserve)
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kaşar peyniri

    Beşamel Soslu Tavuklu Amp Sebzeli Fırın Makarna Tarifi Yapılışı

  • Makarna haşlanır ve suyu süzülür. Tavuk etleri pişirilir ve didiklenir. Sebzeler jülyen doğranır. Bir tencerede tereyağı eritilir ve un eklenir.
  • Un kokusu çıkana kadar kavrulur. Yavaş yavaş süt ilave edilir, eklenirken bir taraftan da karıştırılır.
  • Kaynadıkça kıvam koyulaşacaktır. Yoğun bir kıvam olmamalıdır, bu nedenle süt eklenmeye devam edilebilir ve çok kaynatılmamalıdır. Tuz ve karabiber eklenerek ocak kapatılır.
  • Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir ve mantarlar eklenir. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Jülyen doğranmış sebzeler eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir.
  • Sebzeli karışım, mısır, tavuk eti makarna ile karıştırılır. Pişirme kabına alınır. Üzerine beşamel sos dökülür.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplanır. Isıtılmış fırında 190 derecede kızarana kadar pişirilir. Afiyetle ❤️.

Beşamel Soslu Cheddar Peynirli Fırında Makarna Tarifi

 

Beşamel Soslu Cheddar Peynirli Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • İstediğiniz miktarda penne makarna (Veya başka bir makarnada olabilir)
  • Cheddar peyniri veya rendelenmiş kaşar peyniri (Normalda kaşar peyniri kullanıyorum ama elimde biraz cheddar peyniri vardı onu değerlendirdim)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Dilerseniz kıymada ekleyebilirsiniz ama ben tercih etmedim)

Beşamel Sos İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

    Beşamel Soslu Cheddar Peynirli Fırında Makarna Tarifi Yapılışı

  • Makarnamızın suyu kaynadıktan sonra 1 çay kaşığı tuz ilave edip makarnayı 10 dakika kadar haşlayalım (Çok haşlanmayacak dikkat edin fırınada gireceği için‼️
  • Haşlanan makarnamızı süzüp, 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştıralım 🍝beşamel sos için tereyağını eritelim ve 2 yemek kaşığı unu ekleyip bıraz kavuralım.
  • 2 su bardağı sütü ekleyip çırpıcı ile sosumuz koyulaşana kadar karıştıralım.
  • Kıvama gelince karabiber ve tuzu ekleyip son kez karıştıralım ve sosumuz hazır🥰 🍝sosumuzu makarnanın üzerine döküp karıştıralım.
  • En üstüne cheddar peynir ve kaşar peyniri ekleyip 180 derece fırında peynirler eriyip, üzeri biraz kızarana kadar pişirelim. 🍝🍝🍝afiyet olsun 🍝🍝🍝

Limonlu Kek Tarifi

 

Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 1 bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 limon suyu (Ben kokulu beyaz limon kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2, 5 su bardağı un (Kalıbınızın büyüklüğüne göre yumurta ve şeker miktarını arttırabilir veya eksiltebilirsiniz)

    Limonlu Kek Tarifi Yapılışı

  • Şeker ve yumurtayı mikserin yüksek ayarında krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 8 dakika çırpıyoruz. 🍋
  • Daha sonra süt, sıvı yağ ve rendelenmiş limonu ve suyunu ekleyip çırpıyoruz. Bu aşamadan sonra mikser kullanmayıp spatula ile devam ediyoruz. Hamurun daha güzel kabarması için❗❗
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip karışıma ekleyip alttan üste doğru iyice hafifçe karıştırıyoruz. Kıvamı cıvık olacak, çok cıvık deyip sakın un eklemeyin 2, 5 su bardağı un yeterli. ❗❗.
  • En önemli püf noktası genelde çoğu kişi kalıptan keki çıkartamayıp saatlerce kekin soğumasını bekliyor.
  • Size bunun pratiğini söylüyorum ben ilk sıcağı çıktıktan sonra kek kalıbını beklemeden çıkartıyorum 🍋eğer kalıbı biraz tereyağı veya margarin ile yağlayıp, birazda un serpiştirirsek kek kalıba asla yapışmaz. 🍋
  • Yağladığımız kalıba karışımı döküyoruz ve fırına vermeden önce tezgaha hafifçe kalıbı vurunki havası çıksın içi çiğ kalmasın ve güzel kabarsın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirelim 🍋ben daha sonra üzerine benmari usulü eritilmiş̧ beyaz çikolata ile süsledim, dilerseniz pudra şekeride serpebilirsiniz. 🍋🍋 afİyet olsun🍋🍋.

Muhallebili Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi

 

Muhallebili Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 büyük çay bardağı dolusu iri doğranmış ceviz
  • 3 büyük havuç (Arttırabilirsiniz ya da eksiltebilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı tarçın

Muhallebisi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gram labne peyniri (İsterseniz kullanmayabilirsiniz)

    Muhallebili Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı

  • Evvela muhallebisini yapıp buzdolabında soğumaya bırakalım. Vanilya, tereyağı ve labne hariç bütün malzemeleri tencereye koyup göz göz olana kadar pişirelim.
  • Daha sonra ocağı kapatıp vanilya, tereyağı ve suyu süzülmüş labneyi ekleyip kekimiz olana kadar buzdolabında soğumaya bırakalım.
  • Kekimiz içinde yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıp süt sıvı yağ ve kuru malzemeleri eleyip döktükten sonra biraz daha çırpalım.
  • En son ceviz, rendelenmiş havuç ve tarçını ekleyip spatula ile alttan üste doğru karıştırın (Havucu rendenin büyük tarafı ile rendeleyin ve suyunu süzün, keke acı tat vermesin) ben ayarlanabilir kelepçeli kalıp kullandım (Siz istediğiniz kalıbı kullanabilirsiniz)
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişiriyoruz 🥕pişen kekimizi fırının ızgarasına ters çevirip tamamen soğumasını bekleyin.
  • Soğuyan kekimizi ikiye bölüp arasına biraz muhallebimizden biraz da cevizden ekleyin. 🥕en son kekimizin üzerine de muhallebiden döküyoruz. Ve kekimiz hazır 🥮🥮🥮 🥕
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz tamamen sizin yaratıcılığınıza ve hayal gücünüze kalmış 🧡😇.

Bonibon Kurabiye Tarifi

 

Bonibon Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ (oda ısısında yumuşamış)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker (yaklaşık 150g)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket kakao (25g)
  • 2 dolu yemek kaşığı damla çikolata
  • yaklaşık 3 su bardağı un (kontrollü eklenir)
  • üzeri için bonibon

    Bonibon Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • 1. Oda ısısında yumuşamış tereyağ, yumurta, toz şeker, vanilya ve kakao karıştırılır.
  • Kabartma tozu ve kontrollü şekilde un da eklenerek yoğurtmaya başlanır. Yumuşak bir hamur elde edilir.
  • İçerisine damla çikolata eklenir. İstenirse bu aşamada kırıkmış fındık veya ceviz de eklenebilir.
  • Üzerini streçfilm ile kapatıp 1, 5-2 saat buzdolabında dinlendirilir.
  • 2. Dinlenen kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp şekil verilir.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Üzerine çok bastırmadan bonibonlar yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında 12-13 dk pişirilir. Soğuyunca servis edilir. Afiyet olsun👌🏻.