14 Mart 2021 Pazar

Köz Patlıcanlı Biberli Tavuklu Makarna Salatası Tarifi

 

Köz Patlıcanlı Biberli Tavuklu Makarna Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tane tavuk göğsü
  • 5 adet közlenmiş patlıcan
  • 5 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 2 kase yoğurt
  • 5 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

    Köz Patlıcanlı Biberli Tavuklu Makarna Salatası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tavuğa bir tatlı kaşığı tuz eklenir ve bol su ile haşlanır.
  • Makarna için; 1 yemek kaşığı tereyağ uygun bir tencerede eritilir içerisine makarna koyulur bir kaç dakika kavrulur.
  • Haşlanan tavuk suyu üzerini geçecek kadar eklenir ve pişmeye bırakılır.
  • Patlıcanlar közlenir minik minik doğranır ve 1 yemek kaşığı tereyağ ve bir fiske tuz atılarak kavrulur.
  • Yoğurt mayonez rendelenmiş sarımsak ve bir tatlı kaşığı tuz uygun bir kapta karıştırılır.
  • Közlenmiş kırmızı biberler doğranır. Bir yemek kaşığı tereyağ ve cevizle birlikte kavrulur.
  • Borcama ilk olarak makarna koyulur üzerine didiklenmiş tavuklar onun üzerine köz patlıcan eklenir.
  • Her tarafına yayılır.Yoğurtlu karışım eklenir.
  • Son olarak közlenmiş kırmızı biber ve ceviz serpiştirilir.
  • Malzemeleri koyarken orta sıcaklıkta olması lezzetini artıracaktır.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😊.

Şekersiz Ve Unsuz Pişmeyen Cheesecake Tarifi

 

Şekersiz Ve Unsuz Pişmeyen Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Üst tabanı için;

  • 2 su bardağı dut kurusu
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı

Kreması için;

  • 5 yemek kaşığı labne
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 paket vanilya

Üst sosu için;

  • 2 su bardağı donmuş frambuaz
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su
  • (Sos soğuyunca ekşi olacağı için biraz sosa da bal ekleyebilirsiniz)

    Şekersiz Ve Unsuz Pişmeyen Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Önce kuru dutları rondodan geçirip un haline getiriyoruz.
  • İçerisine tahin ve eritilmiş tereyağını döküp malzemeler birbirine geçene kadar karıştırın.
  • Kelepçeli bir fırın kabına yerleştirip buzluğa atın. O arada kreması için labneyi, balı, ve vanilyayı çırpma kabına koyup 2 dk çırpın.
  • Buzluktan tekrar çıkarıp üst kremasını da ekleyip tekrar buzluğa atın.
  • Üst sosu için bir tavaya frambuazı, nişastayı ve suyu ekleyip pişirin.
  • Hafif kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp buzlukta bekleyen cheesecaken üzerine dökün. (biraz ekşi olacağı için soğuyunca bal ekleyebilirsiniz)
  • Buzlukta 1 saat bekledikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırında Çupra (En Lezzetlisinden) Tarifi

 

Fırında Çupra (En Lezzetlisinden) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet çupra

Sosu için :

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı tereyağı
  • Yarım limon suyu

    Fırında Çupra (En Lezzetlisinden) Tarifi Yapılışı

  • Balıklarımızı güzelce temizleyip yıkadıktan sonra süzgece alıp suyunu süzdürelim.
  • Tereyağ hariç diğer malzemeleri karıştıralım.
  • Balıklarımıza bıçakla üç çizik atalım (fotoğraftaki gibi).
  • İki balığımızı da hazırladığımız sosa bolca bulayalım kalanını da iki balığımıza eşit dökelim.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz orta boy tepsimize alalım ve balıkların bıçakla çizdiğimiz yerlerine az biraz tereyağı koyalım (fotoğraftaki gibi).
  • 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirelim. !!!! kızarmak dediysem nar gibi de olmayacak dikkatli olun!!!! 25-30 yeterli olacaktır 😉 ama unutmayın ki her fırın farklıdır!!!!!.
  • Fırından çıkarınca biraz soğuduktan sonra ılık servis yapın. Afiyet olsun 🤗.

Yumuşacık Pamuk Gibi Pankek Tarifi

 

Yumuşacık Pamuk Gibi Pankek Tarifi  İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 subardağı+2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

    Yumuşacık Pamuk Gibi Pankek Tarifi Yapılışı

  • Uygun kabın içerisine yumurta ve şeker alınır güzelce çırpılır.
  • Sonra yağ ve süt eklenir tekrar çırpılır.
  • Un ve kabartma tozu da eklenir. Pürüzsüz olana dek çırpılır.
  • Yanmaz yapışmaz bir tavada dağıtıcı veya kepçe yardımı ile porsiyonluk daire olcak şekilde dökülür ters yüz ile pişirilir.
  • Kısa sürede pişiyor dikkatli olalım.
  • Reçel, bal ve çikolata ile sıcak servis önerisidir.Afiyet olsun

Nohutlu Sulu Köfte Tarifi

 

Nohutlu Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 adet yumurta
  • Tuz ve baharatlar
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ
  • Yeteri kadar su
  • Nane, isteğe bağlı pul biber

    Nohutlu Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

  • Köfte için bulguru çok az ılık suyla ıslatalım.
  • Diğer malzemeleri ekleyerek sakız gibi olana kadar yoğuralım.
  • Daha sonra minik parçalar koparak yuvarlayalım. Hafif unlayıp kenara alalım.
  • Tencereye yağı koyalım, nane ve isteğe bağlı pul biber ide ekleyelim.
  • Üzerine salçayı ekleyip kavuralım.
  • Yeteri kadar sıcak su koyalım, nohutları ekleyelim.
  • Üzerine köfteleri de ekleyip tuz ve baharatları koyalım.
  • Köfteler pişinceye kadar 20 dk kadar pişirelim, sıcak servis edelim.
  • Deneyenlere afiyet olsun 🌿.

    Not: Malzeme ölçülerini isteğe bağlı olarak azaltıp, çoğaltabilirsiniz.

Çilekli Milkshake Tarifi

 

Çilekli Milkshake Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet çilek
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 2 su bardağı süt

    Çilekli Milkshake Tarifi Yapılışı

  • Çilek ve süt blendırın karıştırma kabına alınır, güzelce blend edilir.
  • 2 tatlı kaşığı bal ilave edilir bir iki kez daha blend edilir. Bardaklara alınır.
  • Afiyet olsun🤗.

    Not: bal isteğe bağlı dilerseniz koymayabilir yada muz ve dondurma ekleyebilirsiniz👍🏻.

    Ölçüleri kişi sayısına göre çoğaltabilirsiniz.

Üç Lezzet Bir Arada Çıtır Kadayıflı Muhallebili Şerbetli Tatlı Tarifi

 

Üç Lezzet Bir Arada Çıtır Kadayıflı Muhallebili Şerbetli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Kemalpaşa tatlısı için;

  • 1 paket kemal paşa
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Krema dolgusu için;

  • 125 gr tereyağı yada margarin
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta buğday yada mısır fark etmez
  • 4 su bardağı 800 ml süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket 200 ml krema
  • 1 paket vanilin

Çıtır katman için;

  • 150 gr kadayıf isteğe bağlı kadayıfınızı azaltıp çoğaltabilirsiniz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
  • Dinlenme süresi en az 6 saat

    Üç Lezzet Bir Arada Çıtır Kadayıflı Muhallebili Şerbetli Tatlı Tarifi Yapılışı

  • Kemal paşa tatlımı üstündeki pişirme önerisine göre pişirdim şerbetini beklemesi içün beklettim.
  • Krema malzemelerini önce yağını ısıttım ununu ekledim.
  • Unun kokusu çıkana kadar pişirdim sütünü diğer malzemelerini ekleyip kaynayana kadar karıştırdım .
  • En son vanilyasını ekleyip birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ılınması için ateşten aldım.
  • Ilıyan kremama hazır süt kremasını katıp el blendırıyla iyice çırptım.
  • Pişirmiş olduğum Kemalpaşa tatlımı kelepçeli bir kek kalıbına yerleştirip resimdeki gibi üzerine kremamızı döşedim.
  • Diğer yandan bir tatlı kaşığı ve kadayıfımızı kavurdum isteğe bağlı kadayıfı eksiltip çoğaltabilirsiniz.
  • Kavurmuş olduğum kadayıfa cevizimi de ekleyip bir kaç dakika daha kavurup hazırlamış olduğumuz tatlının üzerine döşedim ve tatlının şerbeti kalmış ise onu da kadayıfın üzerine gezdirebilirsiniz kelepçeli kalıp olduğu için beklettiğinizde şurubu altından akabildiği için altına bir tepsi koyup o şekilde dolaba koyabilirsiniz.
  • En az 6 saat buzdolabında üstüne streç geçirip bekletmeliyiz ben bir gece beklettim.
  • İsteğe bağlı süsleyebilirsiniz servise hazır.

    Afiyet olsun.

Çiğ Köfte Tarifi

 

Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Yaklaşık 50 adet

  • 450 gram ince – esmer çiğköftelik bulgur
  • 300 ml soğuk su
  • 100 gram konserve den doğranmış domates
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon veya limon suyu
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı ketchup (Koymaya bilirsiniz ama çok güzel ayrı bir tat veriyor)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2-3 tatlı kaşığı pul biber
  • 2-3 tatlı kaşığı isot
  • 2-3 tatlı kaşığı sumak

Ayrıca:

  • Yufka, marul, maydanoz, limon
  • Nar ekşisi

    Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri ilk önce rondodan geçirdim.
  • Rondodan geçirdiğim karışımı hamur yoğurma makinesine döktüm.
  • Ardından çiğ köftelik bulguru kattım ve yaklaşık 30 dakika boyunca düşük düzeyde yoğurmaya başlasın.
    Zaman zaman kenarlara kalıyor spatula yardımıyla içe doğru alın tekrardan.
  • Dilediğiniz gibi servis yapıp afiyetle yiyebilirsiniz 😘🤗.

Kremalı Tadında Mantar Çorbası (Herkes Bayılıyor) Tarifi

 

Kremalı Tadında Mantar Çorbası (Herkes Bayılıyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kültür mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Dereotu

    Kremalı Tadında Mantar Çorbası (Herkes Bayılıyor) Tarifi Yapılışı

  • Mantarları soyalım ve 10 dk limonlu suda bekletelim.
  • Tereyağı eritip yemeklik doğranmış kuru soğanları kavuralım.
  • Ardından mümkün olduğu kadar küçük doğranmış mantarları ilave edelim ve soteleyelim. Yaklaşık 10-15dk.
  • Üzerine un ilave edip 1-2 çevirip 4 su bardağı soğuk su ilave edelim.
  • Çorba kaynadıktan sonra süt ilave edelim, onu da kaynatalım.
  • Kaynadıktan sonra tuz ve karabiberi, doğranmış dereotunu ilave edelim.
  • 1-2 dk daha kaynatıp altını kapatalım.

Hamsi Pilavı Tarifi

 

Hamsi Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ayıklanmış, kılçığı alınmış hamsi
  • 3.5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 3 yemek kaşığı salça

    Hamsi Pilavı Tarifi Yapılışı

  • ilk öncece tenceremize sıvı yağını, salçayı ve baharatları alarak kavuruyoruz.
  • Ardından pirinç ve 3 su bardağı suyu ilave ederek çok suyunu çekmesine izin vermeden hafif pişiriyoruz.
  • Bir borcama (eğer piştikten sonra ters çevirerek servis edeceksiniz borcamı biraz yağlayıp üzerine mısır unu serpin ki yapışmasın.
  • Ancak ben çevirmeden sunduğumdan ihtiyaç duymadım. )balıkları resimdeki gibi diziyoruz.
  • Ortalarına pirinçli harcı ilave edip üzerine tekrar balıkları diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırında balıklar iyice kızarana kadar pişirelim.
  • Ancak dikkat edin fazlada kızarıp kıtır kıtır olmasın yumuşak bir hamsi idealdir :)hamsi pilavı hazır bol bol limonla servis edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun:)).

Tadı Damağınızda Kalıcak Ayva Marmelatı Tarifi

 

Tadı Damağınızda Kalıcak Ayva Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 kilo ayva (Kiloyu ayarlayabilirsiniz)
  • 1 kilo şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 fiske limon tuzu
  • Çubuk tarçın
  • 4 bardak su

    Tadı Damağınızda Kalıcak Ayva Marmelatı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak ayvalarımızı rendeleyelim.
  • Ben kabuklu rendeledim isterseniz siz kabuklarını soyabilirsiniz.
  • Daha sonra uygun bir tencereye ayvalarımızı ilave edelim.
  • 1 tatlı kaşığı ayva çekirdeğini ve tarçını koyalım.
  • Eğer ayva çekirdeğini üzerine koymak istemeseniz temiz bir ince bez veya ince türbente koyup bu şekilde tencereye koyabilirsiniz.
  • Üzerine suyu ilave edelim.
  • 1 yarım saat bu şekilde kaynadıktan sonra üzerine şekeri ilave edelim kaynamaya kovan almaya bırakalım.
  • Kovan alan mermelatımızı sıcak olarak kavanozlara doldurup tersine çevirelim.
  • Soğuduktan sonra uygun soğuk yer veya dolaba kaldırabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun ❤️💐.

Maden Suyu İle Yapılan Puf Puf Kabaran Patatesli Poğaça Tarifi

 

Maden Suyu İle Yapılan Puf Puf Kabaran Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı ılık  süt
  • 1 sise maden suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta beyazı  (Sarıları üzerine sürücek )
  • 2 buçuk tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 7 su bardağı un (Kontrollü şekilde ekleyin un miktarı her markada değişiyor)

İç harcı için

  • 5 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çimdik karabiber
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Maden Suyu İle Yapılan Puf Puf Kabaran Patatesli Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Hamurumuzu yoğurmaya başlamadan önce patateslerin kabuklarını soyup, yıkayıp geniş bir tencereye koyun.
  • Üzerini geçecek kadar su ekleyip, kaynamaya bırakın.
  • Yoğurma kabına sıcak sutu maden suyunu ve diğer malzemeleri sırası ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim üzerini streç film sarıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Haşlanan patateslerin suyunu süzüp çatal kullanarak ezin.
  • Sıvı yağ ve ince kıyılmış soğanı bir tavada  kavurun.
  • Salçayı ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Son olarak ezmiş olduğunuz patatesleri de ekleyip 5 dakika kavurun. Soğumaya bırakın.
  • Mayalama tamamlandığında 2 -3 dakika daha  yoğuralım.
  • Hamurumuzu 30 eşit parçaya bölüp patatesli harcımızdan içerisine koyup 15 dakika tepsi mayası için  dinlendirelim.
  • Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ yağı karıştırıp fazla bastırmadan sürelim.
  • 180 derece ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim  deniyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🤗.

Evde Pratik Yoğurt Yapımı Tarifi

 

Evde Pratik Yoğurt Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • Yarım yemek kaşığı yoğurt (Yoğurt mayamız hazır satın aldıklarımızdan değil ev yapımı yoğurttan olmalı)

    Evde Pratik Yoğurt Yapımı Tarifi Yapılışı

  • Sütümüzü önce bir tencereye döküp kaynatıyoruz.
  • Kaynatma esnasında bir tahta kaşıkla arada havalandırarak karıştırın ki içindeki su buharlaşarak çıksın😉
  • Kaynattığımız süt tenceremizi mayalayacağımız yere bir sofra bezini iki üç kat serip tencereyi üzerine koyalım.
  • Kaynamış olan sütün biraz sıcaklığının çıkması için bekleyelim.
  • Arada küçük serçe parmağınızı sütün içine batırarak sıcaklığını ölçelim parmağımızı içine daldırdığımızda 6 ya kadar sayalım 6 dan sonra biraz yakıyorsa mayalanma işlemini yapabiliriz eğer sıcaklık ölçme aletiniz varsa sütümüzün sıcaklık derecesi 40-42 arası olmalı.
  • Küçük bir kaseye bir yemek kaşığı yoğurdu koyalım.
  • Üzerine tenceredeki sütten bir kepçe döküp karıştıralım.
  • Sonra bu kasedeki yoğurt süt karışımını tencereye döküp karıştıralım.
  • Üzerine bir tahta kaşık yada süzgeç ile kapak yapalım.
  • Tencerenin kapağını mayalarken kullanmayacağız bunu yapma amacımız kapağını kapatınca ter oluşup su damlacıkları 💧 sütün içine düşmesini engellemek ve sert bir yoğurt elde edebilmemiz için.
  • Sofra bezimiz ile güzelce tenceremizi saralım.
  • Bir gece yada beş saat hiç dokunmadan uygun bir yerde bekletelim. Zaman dolunca sofra bezimizi açalım ve tencereyi kapağı ile kapatalım.
  • Bir gün buzdolabında bekletelim sonra bu yoğurdumuzu ister sade ister yemeklerinizin yanında servis yapıp afiyetle yiyelim.