15 Mart 2021 Pazartesi

Özbek Pilavı Tarifi

 

Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı et
  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 3 orta boy havuç
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 bütün sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Zerdeçal
  • Karabiber
  • Tuz

    Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Kuşbaşı etlerimizi tencerede 5-10 dk kavurduktan sonra üzerine yeteri kadar sıcak su ekleyip düdüklü tencerede pişirelim.
  • Pişen etleri ince ince parçalara ayıralım.
  • Soğanı yarım halka şeklinde ince doğrayalım.
  • Tavaya sıvı yağ ve tereyağı koyalım soğanları ekleyelim.
  • Soğanlar yumuşayınca rendelediğimiz havuçları ekleyelim.
  • Havuçlar yumuşayınca ince parçalara ayırdığımız etleri ilave edelim birkaç dk hepsini birlikte pişirdikten sonra zerdeçal, karabiber ve tuzu ekleyelim.
  • Haşladığımız et suyundan ikiye bir ölçüde (2 su bardağı pirince 4 su bardağı) suyu tencereye koyalım.
  • Yıkayıp yarım saat suda beklettiğimiz pirinçleri ekleyelim.
  • Bütün sarımsağı sadece üzerindeki kabuğunu alıp hiç soymadan yıkayıp tencerenin ortasına koyalım ve pilav suyunu çekene kadar pişirelim. 15 dk dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Karanfilli Ve Zencefilli Armut Tatlısı Tarifi

 

Karanfilli Ve Zencefilli Armut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet armut
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil veya 1 çorba kaşığı taze zencefil rendesi
  • 4 adet karanfil
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal

Üzeri için:

  • 80 gram bitter çikolata
  • Limon kabuğu rendesi

     Yapılışı

  • Armutların sap kısmını bırakarak kabuklarını soyun.
  • Su, toz şeker, limon kabuğu rendesi, zencefil, karanfil ve zerdeçalı bir kapta karıştırın ve bir tencereye koyduğunuz armutların üzerine bu karışımı dökün.
  • Armutları tamamen kaplayacak şekilde su ekleyin.
  • Armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Pişen armutları tencereden alın ve tenceredeki sostan armutların üzerine dökün.
  • Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı armutların üzerilerine de gezdirin.
  • Limon kabuğu rendesi ile süsleyin.Afiyet olsun 😊.
  • Not:📌Benmari usulü: Çikolatayı küçük parçalara bölün ve ısıya dayanıklı bir kaba koyun. Çikolatalı kabı, içine su koyduğunuz küçük bir tencerenin üstüne yerleştirin ve ocağın altını kısık ateşe getirin ve sürekli karıştırın. Püf noktası, çikolatanız ne kadar taze olursa o kadar akışkan olacaktır. Bayat çikolata olursa katı kalacaktır.


Külahta Pankek Tarifi

 

Külahta Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağına yakın un
  • 2 yemek kaşığı kakao

Arasına

  • Krem şanti

Üzerine

  • Çilek

    Külahta Pankek Tarifi Yapılışı

  • Pankek hamuru için bütün malzemeleri karıştıralım ve bir sıkma aparatının içine koyalım.
  • Tavayı ısıtalım istediğiniz büyüklükte tavaya sıkalım.
  • Üzeri göz göz olunca servis tabağına alalım hepsini bu şekilde pişirelim.
  • Sonra ortadan katlayalım külah şeklini verelim.
  • Üzerine 1 paket krem şanti çırpalım onu külahlarımızın içine sıkalım üzerine çilek yerleştirelim. Antep fıstığı serpelim. Afiyet olsun 😋.

İki Renkli Kurabiye Tarifi

 

İki Renkli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 250 gram margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un

    İki Renkli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Margarini eritelim, yoğurma kabına bütün malzemeleri ekleyip ıslak kum kıvamına gelene kadar karıştıralım.
  • Üzerine ılık margarini ilave edip yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Hamuru ikiye bölüp hamurun birine 2 yemek kaşığı kakao ilave edip yoğuralım.
  • Diğer hamura da 2 yemek kaşığı un ilave edip tekrar yoğuralım (kakaolu hamur diğerinden biraz daha sert olacaktır onu dengelemek için un ilave ediyoruz. ).
  • Yoğurduğumuz hamuru 15-20 dakika oda sıcaklığında dinlendirelim.
  • Her iki hamurdan küçük parçalar koparıp üst üste koyalım ve elimizle bastırarak ikiye katlayalım yuvarlayarak minik toplar yapalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim ve önceden ısıtılmış 190-200 derecede altı pembeleşene kadar pişirelim.
  • Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp içini çekmesi ve soğuması için 10-15 dakika bekletelim. Servise hazırlayalım 🌹 afiyet olsun 🌹.

Krem Şokola (Nefis Lezzet) Tarifi

 

Krem Şokola (Nefis Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket bitter çikolata

    Krem Şokola (Nefis Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Tencereye bitter çikolata hariç diğer malzemeleri alıp karıştıralım.
  • Pişirme aşamasında çırpmaya devam edelim toparlanmasın.
  • Kaynama çıktıktan 5 dakika sonra tencereyi ocaktan alıp bitter çikolatayı ilave edelim.
  • Güzelce karıştırıp soğumadan hemen kuplara bölelim.
  • Soğuktan sonra süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.📌görsel 2 ölçüdür. Emin olun tek ölçü yetmiyor. Nefis bi lezzet😋.

Roka Salatası Tarifi

 

Roka Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet roka
  • 1 tutam maydanoz
  • 5-6 tane çeri domates
  • 3-4 tane ceviz

Sos İçin ;

  • Yarım limon suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

    Roka Salatası Tarifi Yapılışı: Et yemeklerinin yanına kahvaltıya ve tabi ki balık sofralarına

    1. Yıkanmış roka, maydanoz, domates ve ceviz iri iri doğranıp harmanlanır.
    2. Salata sosu hazırlanıp salataya gezdirilir. Servise hazır.
      Afiyet olsun.

Ispanak Soslu Nefis Tavuk Yemeği Tarifi

 

Ispanak Soslu Nefis Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk göğsü eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200 gram bebek ıspanak
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet iri boy kapya biberi
  • 3 diş sarımsak
  • 4 tepeleme yemek kaşığı parmesan peyniri
  • Yarım silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı krema (125 ml )
  • 2 çay bardağı sıcak su (250 ml)
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 1 yemek kaşığı tereyağ+ 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı soğuk su + 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

    Ispanak Soslu Nefis Tavuk Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğüslerini ortadan ikiye inceltip dilerek ince bütün dilimler haline getirelim kalın olmasınlar,.
  • Tereyağ ve sıvı yağı kızgın tavada eritip, orta ateşten biraz yüksek derecede, etleri arkalı önlü çevirerek güzelce kızartıp bir tabağa alalım.
  • Geniş ve derin başka bir tava içine birer kaşık tereyağ ve sıvı yağı eritip yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı güzelce kavuralım.
  • Üzerine yıkanıp süzülmüş ıspanakları katıp az kavuralım ardına halka doğranmış kapya biberini ekleyip 3-5 daha çevirerek karıştıralım.
  • Sonra ocağı kısıp, üzerlerine, kremasını ve 2 çay bardağı sıcak suyla karıştırılmış tavuk bulyonu, suyla çırpılmış nişastayı, baharatlarını, parmesanı katıp karıştıralım.
  • Sos kaynamaya başlayınca ortaya yakın açıp, tavukları içine yerleştirelim ve kapak örtelim 15 dk pişirelim
  • Ardına sıcak olarak servis edelim. Afiyet şifa olsun.
  • Not: ben aynı tarifimi, jülyen doğranmış tavuk göğsü eti ile de yapıyorum, etleri ince uzun parmak büyüklüğünde dilimleyip aynı tarifimi bu şekilde de diyebilirsiniz.

Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi

 

Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Kırmızı biber
  • Nane
  • Tuz
  • Göz ayarı su

    Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tüm sebzeler yıkanır, yemeklik doğranır tencereye sıvı yağ alınır.
  • Biberler, soğan tencereye alınır, sotelenir, tereyağı yanmaması için bu aşamada tereyağı eklenip domates katılır.
  • Domates yumuşadığı zaman salça, un ve yoğurt katılır, güzelce karıştırılır.
  • İyice karışınca kenardan su akıtılır ve bir yandan karıştırılır .
  • Kaynamaya bırakılır kaynayınca blender ile ezilip baharat ve tuzları katılır altı kapatılır servis edilir.

Sebzeli Mantarlı Makarna Tarifi

 

Sebzeli Mantarlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram istediğiniz makarna çeşidi
  • 500 gram kültür mantarı
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet kırmızı kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak ezilmiş
  • Damak tadınıza göre tuz
  • 4,5 yemek kaşığı sıvı yağ

    Sebzeli Mantarlı Makarna Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak bir tencereye yarıya kadar su koyup kaynatalım.
  • Daha sonra kaynayan suya makarnamızı tuzunu ilave edip haşlayalım.
  • İstediğiniz dirilikte sonra makarna suyundan bir su bardağı ayıralım.
  • Süzmeden süzüp bir kenarda bekletelim tavaya veya derin bir tencereye sıvı yağ ilave edelim.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım.
  • Ardından küp küp kırmızı kapya biber ile yeşil biberleri ekleyelim.
  • 5- 6 dakika daha kavurmaya devam edelim.
  • Ardından kabukları soyulmuş mantarımızı dilimleyip ilave edelim.
  • Suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte pişirelim. 3- 4 dakika bir yemek kaşığı tereyağı ile 1 yemek kaşığı domates salçasını rendelenmiş sarımsağı da ekleyip salça kokusunu verene kadar pişirelim karıştırarak
  • Ardından baharatlarını ve kenara ayırdığımız bir bardak makarna suyunu ilave edip pişirelim.
  • Kaynayan sosa haşlanmış makarnayı ilave edip bir iki tur karıştırıp ocaktan alalım isteğe göre üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz. Afiyetler olsun.

Ispanak Mantar Ve Tavuklu Makarna Lezzeti Şahane Tarifi

 

Ispanak Mantar Ve Tavuklu Makarna Lezzeti Şahane Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gr tavuk göğsü veya pirzola
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 400 gr mantar
  • 1 demet ıspanak
  • Tuz
  • Bol pulbiber ve karabiber
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım paket makarnadan biraz fazla yassı spagetti
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

    Ispanak Mantar Ve Tavuklu Makarna Lezzeti Şahane Tarifi Yapılışı

  • Makarnayı tuzlu suda haşlayın ve süzün kenara alın.
  • Tavukları kuşbaşıdan biraz küçük doğrayın tencereye alın.
  • Suyunu çekene kadar pişirin, sıvı yağ ekleyin.
  • Soğanı yemeklik doğrayın ekleyin, sarımsakları da rendeleyip ekleyin, karıştırıp kavurmaya devam edin.
  • Mantarları yıkayıp peçete ile temizleyip doğrayın içine ekleyin 5 dakika kadar kavurun.
  • Ispanakları yemeklik doğrayıp yıkayın süzün, içine ekleyip tuzu ve baharatları ilave edip karıştırın 5 dakika daha pişirip süt ve nişastayı iyice çırpın.
  • Yemeğin üzerine ekleyip ocağı kışın kısık ateşte ara ara karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Koyulaşınca haşlanmış makarnayı ekleyip karıştırın.
  • Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip karıştırın servis yapın.

Çok Pratik Pişmeyen Latte Cheesecake Tarifi

 

Çok Pratik Pişmeyen Latte Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 100 gram tereyağı

Kreması için :

  • 500 gram labne
  • 1 su bardağı krema
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 adet latte kahve
  • 1 adet vanilin
  • 1 yemek kaşığı jelatin

Üzeri için :

  • Hazır çikolata sos
  • Damla çikolata

    Çok Pratik Pişmeyen Latte Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Bisküviyi robottan geçirelim. 100 gram tereyağı eritelim eriyince bisküvi ile karıştıralım.
  • Kalıbımıza dökelim. 👈 labne şeker krema vanilin hepsini çırpalım.
  • Yarım su bardağı süt ile latte kahveyi karıştırıp bunu da kremamıza ilave edelim.
  • 1 yemek kaşığı granül kahve ekleyelim onu da katalım kremamıza.
  • 1 yemek kaşığı jelatini bir kaseye alalım üzeri geçene kadar ılık su ekleyelim. 🙂
  • 10 dk bekleyelim jelatin şişecektir bu sürede. Jelatin şiştikten sonra benmari usulü eritelim ve kremaya ekleyelim.
  • Kremamızı bisküvilerin üzerine aktaralım. Üzerine çikolatalı sosu dairesel olarak sıkalım.
  • Kürdan ile şekil verelim. Herhangi sevdiğiniz bir şekli verebilirsiniz.
  • Kenar kısımlarını damla çikolata ile süsleyelim ve 1 gün buzdolabında dinlendirelim.
  • Bir gün sonra servis edebilirsiniz 😇💕

Sarıyer Böreği Tarifi

 

Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 kiloya yakın un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık (isteğe göre ben koymadım)

Arasına koymak için;

  • 250 gram tereyağı (eritilmiş olabilir ben eritmedim )

    Sarıyer Böreği Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz güzelce yoğuruyoruz.
  • Üzerini kapatıp 1 saat kadar dinlendiriyoruz, dinlenen hamuru 10-12 adet bezeye ayırıyoruz.
  • Tabak büyüklüğünde açıp içine 1 yemek kaşığı tereyağı koyup oda sıcaklığında yumuşak olacak) ikinci hamuru üzerine koyuyoruz
  • Elimizle bastırarak kapatıyoruz, eritilmiş yağ ile de yapabilirsiniz.
  • Bezelerin üzerini tekrar kapatıp 1 saat kadar tekrar dinlendiriyoruz, iç harcı için, tavaya sıvı yağ alıp ısıtıyoruz.
  • Soğanları küp küp doğrayıp içine ilave ediyoruz karıştırıyoruz, kıymayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
  • Baharatlarını ilave edip karıştırıp kuş üzümü istenirse dolmalık fıstık ilave edip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  • Dinlenen hamuru elimizle büyüterek açıyoruz, bir kenarını katlayıp iç harcımızdan koyuyoruz yuvarlayarak sarıyoruz.
  • Uçları içe ya da dışa gelecek şekilde form verip tepsiye yerleştiriyoruz,.
  • 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, çıkınca ters çevirip dilimleyip servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.