Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kuşbaşı et
- 2 su bardağı basmati pirinç
- 3 orta boy havuç
- 1 büyük boy soğan
- 1 bütün sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Zerdeçal
- Karabiber
- Tuz
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı
- Kuşbaşı etlerimizi tencerede 5-10 dk kavurduktan sonra üzerine yeteri kadar sıcak su ekleyip düdüklü tencerede pişirelim.
- Pişen etleri ince ince parçalara ayıralım.
- Soğanı yarım halka şeklinde ince doğrayalım.
- Tavaya sıvı yağ ve tereyağı koyalım soğanları ekleyelim.
- Soğanlar yumuşayınca rendelediğimiz havuçları ekleyelim.
- Havuçlar yumuşayınca ince parçalara ayırdığımız etleri ilave edelim birkaç dk hepsini birlikte pişirdikten sonra zerdeçal, karabiber ve tuzu ekleyelim.
- Haşladığımız et suyundan ikiye bir ölçüde (2 su bardağı pirince 4 su bardağı) suyu tencereye koyalım.
- Yıkayıp yarım saat suda beklettiğimiz pirinçleri ekleyelim.
- Bütün sarımsağı sadece üzerindeki kabuğunu alıp hiç soymadan yıkayıp tencerenin ortasına koyalım ve pilav suyunu çekene kadar pişirelim. 15 dk dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.