17 Mart 2021 Çarşamba

Cevizli Mor Lahana Salatası Tarifi

 

Cevizli Mor Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım orta boy mor lahana
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Küçük bir kase iri doğranmış ceviz
  • Tuz

    Cevizli Mor Lahana Salatası Tarifi Yapılışı

  • Mor lahanayı ince ince doğrayın ve az suda yumuşayana kadar haşlayın.
  • Eğer haşlayarak yapmak istemezseniz yine az sıvı yağda kavurun.
  • Haşlanan  mor lahanayı süzüp salatayı yapacağınız kaba alıp soğumaya bırakın.
  • Yoğurt sosu için ayrı bir kapta yoğurdu mayonezi rendelenmiş sarımsağı karıştırın.
  • Tuzunu da ekleyip karıştırdıktan sonra soğuyan mor lahanaların üzerine dökün.
  • İri doğranmış cevizi de ekleyip salatayı karıştırın.
  • Hazır olunca servis tabağına alıp cevizle süsleyerek servis edin.
  • Afiyet olsun.

Kasede Tiramisu Ekler Tatlısı Tarifi

 

Kasede Tiramisu Ekler Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket vanilyalı instant puding (instant ya da pişirilen puding, her ikisi de olabilir)
  • 2 paket kakaolu puding (instant ya da pişirilen puding, her ikisi de olabilir)
  •  1 kutu cool whip ya da kremşanti (8 oz ya da 226 gram)
  •  1 paket kedi dili bisküvisi

Bisküvileri bandırmak için sos:

  • 2 yemek kaşığı neskafe
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı süt

Süslemek için;

  • Kakao
  • Badem parçaları

    Kasede Tiramisu Ekler Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Vanilyalı ve kakaolu pudingi kutunun üzerindeki tarife göre hazırlayın.
  • Tercihinize göre ya instant ya da pişirilen puding kullanabilirsiniz.  .
  • Pudinglerin her ikisi de soğuk olacak.  .
  • Soğumuş vanilyalı pudingin içerisine bir kutu cool whip (kremşanti) karıştırın.
  • 2 kaşık kahve, 2 bardak kaynar su ve 1 bardak soğuk sütü ayrı bir kasede karıştırın.  .
  • Her bir kedi dili bisküvisini 3 parçaya bölün.  .
  • Kedi dili bisküvilerini bardakları koymadan önce sütlü kahve karışımına bandırıp çıkarın.  .
  • Kupa bardağı içerisine sırasıyla: .
  • Sütlü kahve karışımına bandırıp çıkardığınız 3 adet bisküvi döşeyin.
  • Üzerine bir kat çikolatalı puding döşeyin.  .
  • Sütlü kahve karışımına bandırıp çıkardığınız 2 adet bisküvi döşeyin.
  • Üzerine bir kat vanilyalı puding döşeyin.  .
  • Kullandığınız kase ya da kupaların boyutuna göre bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.
  • Bir çay süzgeciyle vanilyalı pudingin üzerine kakao serpiştirin.  .
  • Üzerini badem parçalarıyla süsleyebilirsiniz.
  • Buzdolabında en az 3 saat bekletin.  .
  • Afiyet olsun!.

Karamelli Çikolata Ganajli Kek Tarifi

 

Karamelli Çikolata Ganajli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 3 yemek kaşığı kakao

Karamel sosu için;

  • 1 su bardağı  şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket çiğ krema

Çikolata sosu için;

  • 200 gr çiğ  krema
  • 80 gram sütlü çikolata
  • 80 gr  bitter çikolata

    Karamelli Çikolata Ganajli Kek Tarifi Yapılışı

  • Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alalım yumurta rengi açana iyice kadar çırpalım.
  • Yumurta rengi açılınca sıvı yağ ve sütü ekleyelim ve tekrardan 1-2 dk kadar çırpalım.
  • Mikser ile çırptıktan sonra un, kabartma tozu  kakao ve vanilyayı ekleyelim ve son kez çırpalım.
  • Kek harcı  hazır olunca  tart kalıbına veya benim gibi kelepçeli kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış  180 ° derecede  pişirelim yaklaşık 25 dk. pişmesi için yeterli bir sure siz yine de kontrol edin.
  • Kek pişerken biz de karamel sosunu hazırlayalım uygun bir tavaya 1 su bardağı şekeri alalım ocağın en küçük kısık gözünde kaşık değdirmeden  şekerin erimesini sağlayalım.
  • Şeker eriyince   tereyağını ilave edelim pürüzsüz oluncaya kadar karıştıralım ardından bir paket çiğ krema ekleyelim ve son kez karıştıralım ılımaya bırakalım.
  • Kekimiz pişip oda ısısına gelince  karamel sosunu gezdirelim.
  • Çikolata sosunu hazırlayalım uygun bir tavaya çiğ kremayı ekleyip ısıtıyoruz kenarlardan cızırdadığı an  altını kapatıp bitter ve sütlü çikolataları ekleyip pürüzsüz oluncaya kadar  karıştıralım ılıyınca karamel sosun üzerine gezdirelim.
  • Buzdolabına alıp bir kaç saat dinlendirelim süslemesi sizin zevkinize ve evde olan malzemelere kalmış artık sonrası servise hazır afiyet olsun yapacak olanlara 🥰😍🤗🤗.

Karışık Piyaz Tarifi

 

Karışık Piyaz Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet küçük boy konserve fasulye, nohut ve barbunya fasulyesi

Minik minik doğranacak sebzeler:

  • 3 adet domates
  • 5-6 adet minik renkli biber
  • 1/2 (yarım) yeşil biber
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1/2 (yarım) demet taze soğan
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı dolusu maydanoz kurusu

Sosu için;

  • Biraz sızma zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • Biraz elma sirkesi
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  •  1/2 (yarım) tatlı kaşığı pul biber
  •  1 tatlı kaşığı dolusu sumak

    Karışık Piyaz Tarifi Yapılışı

  • 3 adet küçük boy konserve nohut ve fasulye karışımını bir süzgece boşaltıp iyice yıkayın.
  • Tüm sebzeleri minik minik doğrayın (3 adet domates, 5-6 adet minik renkli biber, 1/2 yeşil biber, 1 adet kırmızı soğan, 1/2 demet taze soğan, 1/2 demet maydanoz).
  • Fasulye ve nohut karışımın içerisine tüm malzemeleri ilave edip yavaşça karıştırın.
  • Servis tabağına alın ve üzerini maydanozla süsleyin.
  • Afiyet olsun!.

Fırında Kapya Biber Közleme Ve Köz Biber Mezesi Tarifi

 

Fırında Kapya Biber Közleme Ve Köz Biber Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy kapya biber
  • 1 adet yağlı kağıt
  • Yoğurtlu köz biber mezesi;
  • 4 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 su bardağı yoğurt (250 ml’lik)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Fırında Kapya Biber Közleme Ve Köz Biber Mezesi  Tarifi Yapılışı

  • Biberleri közleme; fırın tepsisine yağlı kağıdı yerleştiriyoruz.
  • Kapya biberlerin saplarını çıkarıp 2’ye bölüp içlerini temizliyoruz.
  • Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyip yıkadığımız biberleri kuruluyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200° derece fırında arada bir ters çevirerek 30 dk pişiriyoruz.
  • Yoğurtlu köz biber mezesi; közlenen biberlerin kabuklarını soyuyoruz, biberleri doğruyoruz.
  • Sarımsakları ezip üzerine yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tuzu da ekleyip karıştırıp servis tabağına aktarıyoruz.
  • Üzerine doğradığımız köz biberleri ekliyoruz.
  • Son olarak üzerinde zeytinyağı gezdirip pul biber serperek servis ediyoruz.

Midye Börek Tarifi

 

Midye Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

Sos malzemeleri;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 şişe maden suyu

İç malzeme;

  • 300 gram kıyma
  • 1 tutam ıspanak yaprağı
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz ,karabiber, pul biber (farklı malzeme de kullanabilirsiniz)

    Midye Börek Tarifi Yapılışı

  • İç malzemeyi hazırlayalım; kıymayı kavuralım sıvı yağ ekleyelim.
  • Doğradığımız kuru soğanı ilave edelim.
  • Soğanlar yumuşayınca doğradığımız ıspanak yapraklarını ilave edelim.
  • Bir iki dakika çevirdikten sonra ocağı kapatalım.
  • Ispanaklar hafif diri kalsın.
  • Baharatları ilave edelim soğumaya bırakalım.
  • Sos malzemelerini bir kapta çırpma teli ile çırpalım.
  • Yufkayı tezgaha serip 4 çeyrek parça olacak şekilde keselim.
  • Sostan iki üç kaşık yufkaya dökelim.
  • Fırça yardımıyla her tarafına sürelim.
  • İyi ıslanmazsa şekil vermek zor olur.
  • Yufkanın uç köşesinden baş parmağımızla geniş tarafa iterek büzdürelim.
  • Yanlardaki iki ucu birbirinin üzerine gelecek şekilde katlayalım. (görsellerde yapılışı var).
  • İç malzemeyi katladığımız yere koyalım.
  • Yan kısımlarını yaprak sarar gibi içe katlayalım, ileri doğru kıvırarak fazla bastırmadan saralım.
  • Altta kalan büzgülü kısmı üste gelecek şekilde tepsiye dizelim.
  • Artan sosa bütün yumurtayı kırıp çırpalım.
  • Eğer sos artmadıysa bir yumurta sarısını bir kaşık sıvı yağ ile çırpıp böreklere sürelim, çörek otu yada susam serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Deneyip fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyorum.

    Afiyet olsun.

İzmir'in Meşhuru Ödemiş Köftesi, Namı Değer Ekmek Kebabı Tarifi

 

İzmir'in Meşhuru Ödemiş Köftesi, Namı Değer Ekmek Kebabı  Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet ekmek

Köfte için;

  • Yarım kg kıyma
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • İsteğe göre

Servis yapmak için;

  • Domates, biber

    İzmir'in Meşhuru Ödemiş Köftesi, Namı Değer Ekmek Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Köfteyi hazırlamak için soğanı rondoda çekip suyunu sıkıp, bütün malzemeleri bir kaba alıp tamamen karıştırıyoruz.
  • Serçe parmak büyüklüğünde şekil verip buzdolabında 1saat dinlendiriyoruz.
  • Ekmeği 4e kesip iyice ısınan döküm tavada kızartıyoruz daha sonra köfteleri pişiriyoruz.
  • Köfteler pişerken bir tavada tereyağını eritip toz biberle birlikte yakıyoruz, domates ve biberleri de pişiriyoruz.
  • Kızarttığımız ekmekleri tereyağına batırıp arkalı önlü tamamen çektiriyoruz.
  • Kalan tereyağına köfteleri döküp karıştırıyoruz.
  • Ekmekleri kesip tabağa alıyoruz.
  • Üzerine çırptığımız yoğurdu döküyoruz.
  • Tabağın kenarına domates ve biber koyuyoruz.
  • Yoğurdun üzerine köfteleri diziyoruz ve tereyağı gezdiriyoruz.
  • Afiyet olsun 💕.

Buzluk İçin Enfes Bir lezzet Porsiyonluk Su Böreği Tarifi

 

Buzluk İçin Enfes Bir lezzet Porsiyonluk Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 su bardağı un
  • 5 tane yumurta
  • 1 buçuk su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı ;

  • Beyaz peynir (Kıymalı da yapabilirsiniz kaynamış olan suyun içine bir tatlı kaşığı tuz bırakmayı unutmayın ve hamuru şokladığınız su hep iki yufkadan sonra hep değiştirin)

    Buzluk İçin Enfes Bir lezzet Porsiyonluk Su Böreği Tarifi Yapılışı

  • Unu bir karıştırma kabına koyup ortasına yumurtaları kırıp tuzunu da ekleyip yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyelim.
  • Sert bir hamur elde edelim ve 1 saat bekletelim üstüne bir kapak kapatarak.
  • Hamurumuz dinlendikten sonra hamuru 10 dakika daha yoğuralım ve bezelere bölelim.
  • Bol unla açmaya başlayalım çok ince açmayalım yırtılır.
  • Açıp kaynayan suyun içinde 10 saniye bekletelim ve soğuk suyun içine alıp.
  • Daha sonra süzgeç yardımıyla suyunu alıp masaya alalım tereyağını sıvı yağını ılıtıp hamurun üzerine gezdirip peynir ekleyelim.
  • Rulo halinde sarıp tabaklara alıp buzlukta yarım saat bekletip dolap poşetlerine bırakıp dolapta saklayalım.
  • ,Bütün işlemi aynı şekilde uyguluyoruz kıymalıyı da aynı işlem uygulanır benim iki tane yufkamda biraz yırtıma oldu onu da tavada yaptım tadı da mükemmel oldu.
  • Derin bir tavada tereyağıyla yağlayıp yufkanın sağlam kısmını içinde etrafına sarkıtıp önce yağlayıp harcımızı ekliyoruz.
  • Sonra hamuru kesip bir daha yağlayıp harcı bir daha ekleyip yağlıyoruz .
  • En son yufkanın tamamını da üst katmanına döşeyip yağlayıp orta ateşte kapağı kapalı bir şekilde kontrollü bir şekilde arkalı önlü pişiriyoruz.
  • Servis hazır afiyet olsun.

Muhteşem Kıvamı Ve Lezzetiyle Kakaolu Islak Kek Tarifi

 

Muhteşem Kıvamı Ve Lezzetiyle Kakaolu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1, 5 su bardağından biraz fazla un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket kakao ( 25 gram )
  • 1 çay kaşığı karbonat

Sosu için :

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 100 gram çikolata

    Muhteşem Kıvamı Ve Lezzetiyle Kakaolu Islak Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve toz şeker köpürünceye kadar çırpılır.
  •  Süt ve sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir.
  •  Un, vanilya, kabartma tozu, karbonat ve kakao eklenip karıştırılır.
  • Akışkan bir hamur elde edilir ( normal kek hamurundan biraz daha cıvık oluyor. 1, 5 su bardağından sonra unu kontrollü ekleyelim ).
  • Yağlanmış fırın kabına dökülür, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişirilir.
  •  Kek pişerken sosu hazırlanır, sosu için süt, sıvı yağ, toz şeker ve kakao tencereye alınıp kaynayıncaya kadar pişirilir.
  • Kaynayınca ocaktan alınır ve çikolata eklenir, çikolata eriyinceye kadar karıştırılır.
  •  Fırından çıkarılan kek, 5 dk dinlendirilir, kürdanla veya çatalla delikler açılır, dilimlenir ve sosu dökülür.
  • Biraz dinlendirilip servis yapılır. Afiyet olsun 😋.

Pratik Trileçe Tarifi

 

Pratik Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Karamel Sos İçin;

  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100ml sıvı krema

Islatmak için;

  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 100ml sıvı krema

Üzeri için;

  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti 

    Pratik Trileçe Tarifi Yapılışı

  • Tatlımıza kekimizi yaparak başlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak mikser ile beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirerek ekleyelim ve mikser ile malzemeler karışına kadar çırpmaya devam edelim.
  • Kare borcamımızın her yerini tereyağı ile yağlayalım. Benim kullandığım borcam 22*22cm çapında.
  • Yağladıktan sonra kek hamurumuzu borcamımıza boşaltalım ve önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Kekimiz pişerken bizde karamel sosumuzu hazırlayalım. Sos tavasına şekeri alarak önce yüksek ateşte, şeker erimeye başladıktan sonra kısık ateşte tavayı ara ara sallayarak şekerler tamamen eriyene kadar bekleyelim. Eğer şekerinizde topaklanma olursa tahta kaşık ile karıştırabilirsiniz.
  • Şeker eriyip karamel kıvamını aldıktan sonra içerisine tereyağını ekleyelim, çırpıcı ile hızlı hızlı karıştırarak erimesini sağlayalım.
  • Yağımız eridikten sonra üzerine sıvı kremamızı ekleyelim ve sürekli karıştırmaya devam edelim. Kısık ateşte kıvam alana kadar 5 dakika daha pişirelim. Hazır olan karamel sosumuzu ayrı bir kap içerisine alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Bu sırada pişen kekimizi fırından alalım ve 10 dakika kadar ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
  • Kekimizi ıslatmak için bir kap içerisine şekeri, sütü ve sıvı kremayı alarak şeker eriyene kadar karıştıralım.
  • Kekimizin üzerine kürdan yardımı ile delikler açalım ve sütlü karışımı üzerine dökerek tamamen çekene kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Sütle çırpıp hazırladığımız krem şantimizden 1 yemek kaşığı dolusunu ayıralım ve kalanını kekimizin üzerine sürelim ve eşit olacak şekilde yayalım.
  • Tamamen soğuyan karamel sosumuzu pastamızın üzerine gezdirelim, pasta sıvama aparatı ile güzelce yayalım.
  • Son olarak süslemek için ayırdığımız krem şantiyi sıkma torbasına alalım, aralıklı olarak ince ince çizgiler çizelim ve kürdan yardımı ile şekil verelim. Hazır olan tatlımızı 4-5 saat kadar dinlendirerek servis edelim. Afiyet olsun.