18 Mart 2021 Perşembe

Vişneli Rulo Pasta Tarifi

 

Vişneli Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Vişne sos için;

  • 400 gram çekirdeksiz vişne
  • 1 su bardağı su
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker(125 ml )

Pasta krema için;

  • 1 paket dr.oetker creme ole
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı süt

Kek için;

  • 5 adet yumurta
  • 160 gram şeker
  • Yarım fincan sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

    Vişneli Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

  • Sos için bütün malzemeler bir araya getirip karıştıralım ve en son blenderdan geçirip soğuması için buzdolabına kaldıralım.
  • Yumurta sarılarını ve beyazlarını birbirinden ayıralım.
  • Yumurta sarılarını 80 gram şekerle beyazlaşıp köpürene kadar çırpalım.
  • Yarım fincan sıcak suyu yavaş yavaş ekleyip hızlı devirde çırpmaya devam edelim.
  • Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım ve ayrı bir karıştırma kabına alalım.
  • Yumurta aklarını 80 gram şeker ve bir çimdik tuzla kar köpüğü olana kadar çırpalım, iki harcı spatula yardımı ile birleştirelim.
  • Harcımızdan 3-4 yemek kaşığı bir kaseye alıp kırmızı gıda boyası ekleyelim, vişne rengini alması yeterli olacaktır.
  • Başka bir kaseye 1-2 yemek kaşığı sade harcımızdan alalım ve yeşil gıda boyası ile karıştıralım.
  • Kırmızı harcımızı küçük vişne şekilleri çıkarmak için uygun bir kaba yada sıkma torbasına yerleştirelim.
  • Yeşil harcımızı da sıkma torbasına alıp ucunu çok az keselim.
  • Fırın kağıdı yerleştirdiğimiz tepsiye önce kırmızı harcımızdan küçük yuvarlak şekiller çıkaralım.
  • Sonra yeşil harcımızdan vişnelerin saplarını çizelim.
  • Vermiş olduğumuz kiraz şekillerini önceden ısıtılmış 180 derece de 2 dakika ön pişirme yapıp fırından alalım.
  • Yarı pişen desenlerin üzerine kalan sade harcımızı döküp yayalım.
  • Birkaç kez hava boşlukların çıkması için zemine vuralım. 180 derecede 10 dakika pişirelim.
  • Kekimiz soğurken pastacı kremamızı hazırlayalım.
  • Soğuyan keke önce soğuttuğumuz vişne sosunu düz bir şekilde yayalım.
  • Üzerine pasta kremasını yayalım, vişne sosuna çok bulanmasın diye ben sıkma torbasında yardım aldım.
  • İnce şeritler halinde yaydım kekime.
  • Uzun tarafından sarıp buzdolabında dinlendirelim.
  • Afiyet olsun.

Şekerpare (Tam Ölçülü) Tarifi

 

Şekerpare (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı  (oda ısısında yumuşak olacak)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (elenmiş)

Şerbeti için:

  • 2, 5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Üzeri için:

  • Fındık

    Şekerpare (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı

  • İlk önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz şekeri, suyu uygun tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz .
  • Kaynayınca limonu ilave edip 5 dk kaynatıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Tatlının hamuru için un, kabartma tozu, vanilya hariç tüm malzemeyi uygun bir kapta karıştırıp elimizle karıştırıyoruz.
  • Un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz yumuşak bir hamur olacak hamurdan küçük parçalar alıp elimizle şekil verip yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  • Üzerine fındık batırıp önceden ısınmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz.
  • Fırından çıkarınca 1 dk kadar bekleyin ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti üzerine gezdirin tatlı şerbetini çekince şekerpareniz hazır.
  • Afiyet olsun 😋🥰.

Sünger Gibi Pandispanyası Şahane Kreması İle Meyveli Yaş Pasta Tarifi

 

Sünger Gibi Pandispanyası Şahane Kreması İle Meyveli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta (sarısı beyazı ayrılacak)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 klasik çay bardağı kaynar su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 4yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek şeker
  • Vanilya
  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı krem şanti

Üzeri için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti

İçi için;

  • Damla çikolata
  • Çilek istediğimiz herhangi bir meyve

Süslemek için;

  • Külah
  • Çilek

    Sünger Gibi Pandispanyası Şahane Kreması İle Meyveli Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • Pandispanyası için yumurtanın beyazını ve yarısını ayıralım.
  • Yumurtanın beyazına bir çimdik tuz atıp çırpmaya başlayalım rengi açılmaya başlayınca şekerin yarısını yavaş yavaş ilave ederek krem şanti kıvamına gelene kadar çırpalım ,ters çevirdiğimizde dökülmeyecek şekilde olcak.
  • Yumurtanın sarısı ile kalan şekeri 1 dk çırpalım daha sonra içine yavaş yavaş kaynar suyu ilave edip şeker eriyene kadar çırpalım.
  • Un ,nişasta ,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek içine ilave edip çırpalım.
  • Yumurtanın beyazını hamura kaşık kaşık alıp alttan üste doğru yavaş yavaş köpüğünü söndürmeden hepsini karıştıralım .
  • 24 cm kelepçeli kalıba kağıt serelim yada kalıbı yağlayalım.
  • Pandispanyayı kalıba döküp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 50 dk pişirelim her fırın farklıdır kontrol edip kürdan testi yapalım.
  • Kreması için; Sütün içine krema ve tereyağı hariç kuru malzemeleri katıp kremayı pişirelim içine tereyağını katıp karıştıralım ve iyice soğutalım.
  • Soğuyan kremaya krem şanti ve kremayı yavaş yavaş kıvam alana kadar karıştıralım eğer katı olursa biraz daha süt ilave edilebilir.
  • İyice soğuttuğumuz pandispanyayı üçe keselim.
  • Kekin etrafına çember veya kelepçeli kalıbın kelepçeli kısmının içine keki koyalım ki şekli daha güzel olsun.
  • Kekin üst katını alta koyalım ,biraz sütle ıslatın.
  • Kremandan sürelim ,çilek ve damla çikolata serpiştirelim.
  • Tekrar kek, tekrar krema ,çilek, damla çikolata koyup en üst katı koyup üstünü bir iki kaşık sütle ıslatıp 45 dk buzlukta bekletelim.
  • Üzeri için krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp etrafına sürelim.
  • İstediğimiz gibi süsleyebilirsiniz veya külah ve çilekle süsleyebilirsiniz.
  • Bir gece bekletip, servis edin. Çilekle süsleyecekseniz, servis yapmadan önce süsleyelim.
  • Afiyet olsun.

Leziz Marinasyonuyla Uskumru Tarifi

 

Leziz Marinasyonuyla Uskumru Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet uskumru fileto

Marinasyon için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • Yarım çay kaşığına yakın karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz (silme olsun)
  • Varsa bir tutam ince kıyılmış maydanoz

    Leziz Marinasyonuyla Uskumru Tarifi Yapılışı

  • Marinasyon için tüm malzemeler karıştırılır ve yıkanmış iyice kurulanmış uskumru filetolar içerisine eklenir yarım saat marine edilir.
  • Tavaya çok çok az yağ ilave edilir kızdırılır ve filetolar içerisine eklenir tabandaki kısım 3 dakika pişirilir.
  • Ardından derili kısım çevrilir ve orasıda 4 dakika pişirilir.
  • Ocaktan alıp direk sıcak sıcak servis ediniz. Afiyet olsun inşallah 🥰🌸.

Frambuaz Ve Çilek Soslu Muhallebi Tarifi

 

Frambuaz Ve Çilek Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema(200 ml)

Sos için;

  • 150 gram çilek
  • 200 gram frambuaz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Çeyrek çay bardağı su

    Frambuaz Ve Çilek Soslu Muhallebi Tarifi Yapılışı

  • Tenceremizin içine süt, un, nişasta ve şekeri koyup karıştıralım.
  • Ocağa alıp karıştırarak kaynayana kadar pişirelim.
  • Pişen muhallebimiz ılıdıktan sonra vanilya ve kremasını katıp mikser ile çırpalım.
  • Kullanacağımız kaplara pay edelim, sosumuz için tencereye çilek, frambuaz ve şekeri koyup karıştıralım.
  • Biraz sulanıp yumuşadıktan sonra ocaktan alıp blenderden geçirelim.
  • Tekrar ocağa alıp kaynadıktan sonra su ile karıştırdığımız nişastamızı sosumuza ekleyelim.
  • Kıvam alana kadar sürekli karıştıralım.
  • Hazır olan sosumuzu soğuyan muhallebimizin üzerine pay ederek koyalım.
  • Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. (ben beyaz çikolata tercih ettim).
  • Afiyet olsun 🥰.

Fıstıklı Tahinli Tatlı (Herkes Bayılacak Bu Lezzete) Tarifi

 

Fıstıklı Tahinli Tatlı (Herkes Bayılacak Bu Lezzete) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin veya tereyağ
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı fındık kırığı
  • 2 yemek kaşığı toz fıstık
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • 1.5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Fıstıklı Tahinli Tatlı (Herkes Bayılacak Bu Lezzete) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbeti hazırlayalım.
  • Su ve şekeri tencereye alalım ve şeker eriyene kadar karıştıralım.
  • 5 dk kaynatıp soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için bütün malzemeyi yoğurma kabına alalım ve yoğuralım.
  • Kurabiye hamuru gibi olucak.
  • İstediğiniz şekli verebilirsiniz. 🙋‍♀️.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  • Önceden ısınmış 180 derece fırında alt üst hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Şerbet soğuk olucak.
  • Tatlı fırından çıkınca 5dk sonra şerbeti dökelim en az 2saat dinlendirelim. Afiyet olsun 🌷.

Tepsi Kebabı Tarifi

 

Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 4 adet  patates
  • 2 adet patlıcan
  • 5-6 adet sivri biber
  • Çeri domates
  • 2 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • 1,5 su bardağı su

    Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle etleri biraz haşlayalım.
  • Etler haşlanırken malzemeleri uzun uzun doğrayalım soğanları piyazlık doğrayalım.
  • Bütün malzemeleri doğradıktan sonra etleri sebzelerin üzerine koyalım.
  • Güzelce harmanlayalım.
  • Bir tavada tereyağını eritip salça ile biraz soteleyelim üzerine 1, 5 bardak suyu döküp kekik ve tuzunu ilave edelim.
  • Sos kaynadıktan sonra yemeğimizi üzerine dökelim her yerine gelecek şekilde daha sonra üzerini ıslattığımız yağlı kağıtlı kapatalım.
  • Sonrasında 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında bir saat pişirelim.
  • 1 saatten sonra yağlı kağıdı alıp 15 dakikada o şekilde pişirelim.
  • Kızarsın güzelce çok lezzetli ve hafif olan bu yemeği denemenizi tavsiye ediyorum deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun ❤️.

Browni Tadında Bitter Çikolatalı Islak Kek Tarifi

 

Browni Tadında Bitter Çikolatalı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 paket küçük kakao

Sos malzemeleri;

  • 3 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao

Üzeri için;

  • Fındık içi veya ceviz içi
  • Hindistan cevizi çilek ekleyebilirsiniz

    Browni Tadında Bitter Çikolatalı Islak Kek Tarifi Yapılışı

  • Yapılışı yumurta ile toz şekeri mikserle 7- 8 dk krema gibi olana kadar çırpalım.
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım daha sonra un, kakao, vanilya, ve kabartma tozunu ilave edip çırpma teliyle karıştıralım .
  • Köpük sönmesin son olarak da bitter çikolatayı kek harcına bıçakla ufak ufak doğrayalım kek harcımızı yağlanmış dikdörtgen borcama dökelim .
  • Bir kaç defa dikkatlice sert zemine vuralım hava kalmasın içinde önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25-30 dk pişirelim.
  • Pişen keki soğumaya bırakalım diğer taraftan üzeri için sosu yapalım sos için bütün malzemeleri bir tencereye alıp 5-10 dk kaynatıp ocaktan alalım .
  • İlk sıcaklığı çıkınca ılıyan kekimize pipet ile delikler açıp sosu her yerine gezdirelim.
  • Sosu çekince üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
  • Not : her fırın farklı pişirebilir.

Çilekli Magnolia Tarifi

 

Çilekli Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema

Alt ve üst taban için;

  • 1 paket burçak bisküvi (pötibörde olur)
  • çilek

    Çilekli Magnolia Tarifi Yapılışı

  • Tenceremize süt, un ve nişastaya alıp topaklanmaması için hızlıca karıştıralım.
  • Şeker ve yumurta sarısını ilave edip kaynayan kadar pişirelim.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
  • İçerisine vanilya ve tereyağı ilave edip pürüz kalmayacak şekilde çırpalım.
  • Muhallebimiz ılıdıktan sonra içerisine kremayı döküp çırpalım.
  • Bisküviyi robotta çekip yarısını kuplara bölelim.
  • Çilekleri ince ince doğrayıp kupların kenarlarına dizelim.
  • Üzerine hazırladığımız kremayı dökelim.
  • Kalan bisküviyi kupların üzerine döküp dilediğiniz gibi süsleyelim.
  • Buz dolabında en az 1 saat dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Yeşil Fıstıklı Dondurma Tarifi

 

Yeşil Fıstıklı Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr fıstıklı dondurma150 gr kaymaklı dondurma50 gr iri çekilmiş antepfıstığı50 gr rendelenmiş çikolata

Yeşil Fıstıklı Dondurma Nasıl Yapılır?

Birer porsiyonluk 2 metal sufle kalıbının içini streç folyo ile kaplayın. Fıstıklı dondurmayı her iki kalıba paylaştırıp bastırarak yerleştirin ve ortasını çukurlaştırın.

Kaymaklı dondurmayı boşluklara paylaştırıp bastırarak doldurun. Streç folyonun sarkan kısımlarını üzerine katlayıp kapatın ve kalıpları buzlukta bekletin.

Kalıpları buzluktan çıkarıp birkaç dakika bekletin. Folyoyu açıp kalıbı servis kâsesine ters çevirerek kapatın ve dondurmayı çıkarın. Folyoyu yavaşça üzerinden alın. Antepfıstığı ile süsleyip hemen servis yapın.
Afiyet olsun.

Maskolin Salatası Tarifi

 

Maskolin Salatası Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket Akdeniz yeşilliği
  • 2 dilim tost ekmeği
  • 10 bebek mısır
  • 5 küçük turp
  • 100 gr soya filizi

Sos için

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • Tuz

Maskolin Salatası Nasıl Yapılır?

  • Akdeniz yeşilliklerini yıkayıp suyunu süzdürün. Geniş bir kaseye alın. Soya filizlerini ekleyip harmanlayın.
  • Turpları yıkayıp kabuğunu alacalı soyun. İnce dilimleyerek salataya ekleyin. Üzerine mısırları dizin.
  • Tost ekmeklerini küp şeklinde doğrayın. Bir tepsiye alarak fırın ızgarasında her iki tarafını da kızartın.
  • Küçük bir kasede zeytinyağı, limon suyu, balzamik sirke ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Ekmekleri yerleştirip bekletmeden tüketin.
  • Maskolin salatasını, kadınbudu köftenin yanında servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Maskolin Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız malzemelerin taze olmasına özen gösterin.
  • Tarife başlamadan önce; Akdeniz yeşilliği, turp ve mısırları bol suda durulayın. Ardından kağıt havlu üzerinde kurutun.
  • Malzemeler uzun zamandır buzdolabında kaldıysa, bir kaba buzlu su koyun ve sebzeleri bu kapta bekletin.
  • Dilerseniz, bebek mısır yerine haşlanmış süt mısır taneleri de kullanabilirsiniz.
  • Salatayı yemeğin hemen öncesinde yapın. Aksi takdirde suyunu salar.
  • İsteğe göre servis ederken, üzerinde bir tatlı kaşığı nar ekşisi gezdirebilirsiniz.

1 Porsiyon Maskolin Salatası Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan maskolin salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 50 kaloridir. 

Kaşarlı Köfte Tarifi

 

Kaşarlı Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr koyun ve dana karışımı kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 2 küçük dilim bayat ekmek içi
  • 150 gr kaşar peyniri
  • Yeteri kadar kıyılmış maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Kaşarlı Köfte Nasıl Yapılır?

  • Köfte harcı için; Kuru soğanı ince ince rendeleyin. 
  • Maydanoz yapraklarını ayıkladıktan sonra ince ince kıyın.
  • Bir karıştırma kabına kıyma, soğan, ufalanmış bayat ekmek, maydanoz ve baharatlar ekleyerek yoğurun.
  • Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Avcunuzun içine bir miktar harç alın, orta kısmına rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
  • Daha sonra hafifçe bastırarak kapatın ve şekil verin.
  • Önceden ısıtılmış tavada köfteli arkalı önlü olarak kızartın.
  • Hazırladığınız kaşarlı köfteyi, piyaz ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Kaşarlı Köfte Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Köfte harcını buzdolabında dinlendirmek istiyorsanız, yumurta eklemeyebilirsiniz.
  • Bayatlayan ekmekleri elinizle ufalayın veya rondodan geçirin.
  • Artan köfte harcını şekil verdikten sonra buzdolabı poşetlerine koyarak dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
  • Kaşar peynirini rendelemek yerine, küçük küpler halinde de kesebilirsiniz.
  • Kızarttığınız köfteleri, kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzün.

Kabak Çorbası Tarifi

 

Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 2 kabak
  • 25 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 500 ml süt
  • 500 ml su
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz

Üzeri için

  • 20 g tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kabakları yıkayın, kabuklarını soyun ve ince ince rendeleyin.
  • Tereyağını tencerede eritin ve üzerine unu ilave edip hafif sararıncaya kadar kavurun.
  • Sütü su ile karıştırıp unun içerisine yavaş yavaş eklerken karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş kabakları ilave edin.
  • Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra dereotunu ince kıyarak çorbaya ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı pulbiber ekleyin.
  • Çorbayı servis kaselerine alın. Üzerine biberli yağ döküp ve kıyılmış dereotu serpiştirin.
  • Kabak çorbasını, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz.

Kabak Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Çorbanın içerisine çok fazla un koymak istemiyorsanız, bir adet patates ekleyerek tadını dengeleyebilirsiniz.
  • Kabak çorbasının içerisine süt yerine krema ilave ederek, koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Biberli sosu hazırlarken, biberlerin çok fazla yanmamasına özen gösterin.
  • Kullanacağınız kabakların olgun ve taze olmasına dikkat edin. Çorbanın kıvamı koyu olursa, azar azar süt ekleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Kabak Çorbası Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan 100 gramlık kabak çorbası yaklaşık 20, bir kase çorba ise ortalama 30 kaloridir. Kalori değeri oldukça düşük olan bu tarifi, diyet listelerinize ekleyebilirsiniz.