19 Mart 2021 Cuma

Bu Tarife Bayılacaksınız Nefis Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi

 

Bu Tarife Bayılacaksınız Nefis Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket mantar
  • 1 adet büyük havuç
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 1 su bardağından biraz az süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Bu Tarife Bayılacaksınız Nefis Sebzeli Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tencereye sıvı yapımızı koyup şehriyelerimizi kavuruyoruz.
  • Rengi değişmeye başlayınca havuçları da ekleyip birkaç dakika kavuruyoruz.
  • Mantarları ekliyoruz önce suyunu salacak sonra çekecek suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  • Unu ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavuruyoruz.
  • Üzerine 5 bardak ılık su ekliyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
  • Tereyağını ekleyip karıştırıyoruz çorbamız kaynayınca ılıtılmış sütü, dereotu ve sütü ekleyip kapak kapalı kısık ateşte 10- 15 dk pişiriyoruz.
  • Herkese afiyet olsun.

Ispanaklı Gelin Pastası Tarifi

 

Ispanaklı Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı haşlanmış ıspanak
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Vanilya ve kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Üzerine dökmek için ;

  • 1,5 su bardağı süt

Kreması için:

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • Vanilya
  • 1 paket kremşanti

    Ispanaklı Gelin Pastası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şeker, yumurta ile mikserle iyice çırpılır.
  • Sonra haşlanmış blenderden çekilmiş ıspanak, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilyayı ve unu koyup mikserle çırpıyoruz.
  • Bunu borcama koyup fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  • 180 derecede alt-üst ayarda üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz
  • Kreması için; sütü bir tencereye koyalım içine şeker, nişasta, un koyup koyulaşana kadar karıştırıyoruz.
  • Ocaktan alıp kremşanti ve vanilya koyup karıştırıyoruz.
  • Pişen kekin üzerine ilk sıcağı çıkınca 1, 5 su bardağı sütü dökelim.
  • Sütü çekincede kremasını dökelim.
  • Hindistancevizi serpip nar ve fıstıkla süsleyelim.

Ahududu Kremalı Kat Kat Milföy Pasta Tarifi

 

Ahududu Kremalı Kat Kat Milföy Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet milföy hamuru

Kreması:

  • 5 çay bardağı sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 5-6 damla badem esansı
  • 2 çay bardağı ahududu

    Ahududu Kremalı Kat Kat Milföy Pasta Tarifi Yapılışı

  • Milföy hamurları kağıt serili tepsiye konarak üzeri çatal ile delinir.
  • 200 dereceli fırında yaklaşık 18-20 dakika pişirilir.
  • Ahududu haricinde diğer krema malzemeleri küçük bir tencereye konur ve durmadan karıştırılarak katılaşması sağlanır ve ocaktan alınır.
  • Krema biraz ılıyınca içine meyve eklenir.
  • Hazır olan milföy hamurlarının üzerine krema sürülerek üst üste konur (resimdeki gibi).
  • Üzeri meyve ile süslenerek servis edilir.
  • Afiyet olsun.

Peynirli Bisküvi Tarifi

 

Peynirli Bisküvi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 çay bardağı kepekli un
  • 1,5 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 70 gram tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı kuru mercan köşk
  • 100 gram rendelenmiş kaşar

Üzeri:

  • Süt

    Peynirli Bisküvi Tarifi Yapılışı

  • Bütün malzemeler katılarak hamur yoğrulur.
  • Hafif unlu tezgahta hamur merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açılır.
  • Baklava dilimi gibi kesilir.
  • Kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Üzerine süt sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirilir.
  • Afiyet olsun.

İzmir Köfte Tarifi

 

İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram az yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 su bardağı bayat ekmek içi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 adet patates
  • 5-6 adet çeri domates
  • 3-4 adet biber

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

    İzmir Köfte Tarifi Yapılışı

  • Derin bi kaseye öncelikle kıymamızı alalım.
  • Küp küp doğranmış soğan, ince doğranmış maydanozu ve yumurtayı ilave edip karıştıralım.
  • Ekmek içini ve baharatları ilave edip güzelce yoğuralım.
  • Strecle kapatıp buz dolabında 30 dakika dinlendirelim.
  • Patatesleri elma dilim doğrayıp sıvı yağda hafif kızartalım.
  • Dinlenen kıymayı parmak şeklini verip tepsiye dizelim.
  • 2 dilim patates 1 köfte şeklinde dizip tepsiye hazırlayalım.
  • Üzerine ikiye böldüğümüz domatesleri ve biberleri dizelim.
  • Sosu için kaseye salça, sıvı yağ ve suyu alıp karıştıralım.
  • En son tuzu ilave edip tepsimizin her tarafına gelecek şekilde yayalım.
  • 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Yanına pilav ve salatayla servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Mahlep Tahin Ve Pekmezli Kandil Simidi Tarifi

 

Mahlep Tahin Ve Pekmezli Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 6 çay bardağı ‘ün

Bulamak için:

  • Çeyrek çay bardağı pekmez
  • Çeyrek çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tahin

Üzerine:

  • Susam
  • Çörekotu

    Mahlep Tahin Ve Pekmezli Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  • Un hariç bütün malzemeler katılıp karıştırılır.
  • Un eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak rulo yapılır ve birleştirilir.
  • Pekmez tahin ve sulu karışıma batırılarak kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Daha sonra bazılarının üzerine susam bazılarına çörekotu serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25-30 dakika pişirilir.
  • Afiyet olsun.

Mahlep Pekmez Haşhaş Ve Susamlı Kurabiye Tarifi

Mahlep Pekmez Haşhaş Ve Susamlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Çeyrek çay bardağı pekmez
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 2 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı susam
  • 4 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 2 yemek kaşığı çörekotu
  • 4, 5-5 çay bardağı un

    Mahlep Pekmez Haşhaş Ve Susamlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Bütün malzemeler katılarak yoğrulur ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır.
  • Kağıt serili tepsiye dizilerek el yardımı ile üzerine hafifçe basılarak yassıltılır.
  • Kağıt serili tepsiye dizilir.
  •  Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
  • Afiyet olsun.

Dışı Kıymalı İçi Patatesli İçli Köfte Tarifi

 

Dışı Kıymalı İçi Patatesli İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Dışı:

  • 4 çay bardağı ince bulgur
  • 3 çay bardağı kaynar su
  • 2 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 10-12 yemek kaşığı kıyma

İçi:

  • 6 adet büyük patates
  • 2 adet büyük kuru soğan
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Sos:

  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 yemek salça
  • 2 kepçe köftenin haşlanan suyu

    Dışı Kıymalı İçi Patatesli İçli Köfte Tarifi Yapılışı

  • Patatesler soyulup haşlanır.
  • Diğer tarafta küçük doğranan soğanlar tavada yağda kavrulur.
  • Baharat ve salçası eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  • Haşlanıp suyu süzülen patatesler çatal yardımı ile ezilerek tavadaki karışıma eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır.
  • Kaynar su ince bulgura eklenerek 3-4 dakika kapağı kapalı bir şekilde bekletilir.
  • Suyunu çeken ve yumuşayan bulgura diğer bütün malzemeler eklenerek yaklaşık 4-5 dakika yoğrulur.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak su yardımı ile oyulur ve içine 2 tatlı kaşığı patates ezmesi konarak su yardımı ile kapatılır.
  • Hazır olan köfteler yağlı ve tuzlu suda yaklaşık 5-6 dakika haşlanır.
  • Haşlanan bütün köfteler kağıt serili fırın tepsisine döşenir.
  • Üzerine hazırlanan sos dökülür.
  • 250 dereceli fırında, 10-15 dakika kızartılır.
  • Afiyet olsun.

Bulut Omlet Tarifi

 

Bulut Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Bir tutam tuz
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Yarım su bardağı dil peyniri

    Bulut Omlet Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak yumurtalarımızın akını ve sarılarını ayırarak farklı karıştırma kaplarına alalım.
  • Akının üzerine bir tutam tuz ekleyerek mikser yardımı köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Yumurta sarılarının üzerine süt, un ve tuzu ilave ederek çırpalım.
  • Ardından çırptığımız yumurta akından kaşık yardımı ile azar azar sarılarının üzerine ekleyelim ve köpüğünü söndürmeden karıştıralım.
  • Yapışmaz tavamızı ocağa alalım ve ısıtalım. Daha sonra karışımımızı tavaya dökerek yayalım ve spatula yardımı ile üzerini düzeltelim.
  • Omletimizin bir kısmına dil peynirimizi yerleştirelim, altı kızarana kadar pişirmeye devam edelim.
  • Altı kızardıktan sonra omletimizi peynirlerin üzerine doğru kapatalım, peynirler eriyene kadar pişirmeye devam edelim.
  • Pişen bulut omletimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Selver Paşa Tatlısı Tarifi

 

Selver Paşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 200 gr ekmek içi
  • 3 yumurta
  • 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı file antep fıstığı

Şerbet için:

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Selver Paşa Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Ekmek içini bir tencereye alıp sütü ekleyin. Ekmek sütü çekinceye kadar bekletin. Yumurta, şeker ve yağı ekmek içine ilave edip karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış tepsiye yayın ve orta ısılı fırında üstü pembeleşinceye kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Şayet kabarırsa bir bıçakla kabaran yerleri delin.
  • Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip karıştırın ve 15 dakika kaynatın. 
  • Tepsiyi fırından çıkarıp sıcak şerbeti üzerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın. Baklava dilimi şeklinde kesip tabaklara alın ve file fıstıkla süsleyin servis yapın. Afiyet olsun.

Karidesli Dip Sos Tarifi

 

Karidesli Dip Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr ayıklanmış karides
  • 4 su bardağı su
  • 1 limon
  • 125 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı mayonez
  • Birkaç damla

Tabasco sosu:

  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Süsleme için:

  • 1 yeşil elma
  • 6 dilim tost ekmeği
  • Birkaç nane yaprağı

Karidesli Dip Sos Nasıl Yapıl��r?

  • Dört su bardağı suyu tencerede kaynatın. 1 limonun suyunu sıkıp kaynamakta olan suya ilave edin. Karidesleri ekleyip 4 dakika haşlayın.
  • Süzüp soğumaya bırakın. Robota alıp ezerek püre haline getirin.
  • Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Hazırladığınız karides püresine ekleyip köpüklü bir krema kıvamına gelinceye kadar robotta 2 dakika karıştırın. Karışımı derin bir kâseye alın. 
  • Yumurtaları ayrı bir kâseye kırıp çırpın. Mayonez, tabasco sosu, tuz, karabiber ve kekiği ilave edip düzgün bir karışım oluncaya kadar çırpmaya devam edin. Elmayı kabuğuyla dilimleyin.
  • Mayonezli sosu karides püresiyle karıştırıp buzlukta 2 saat bekletin. Çözülünce küçük sos kaselerine alın.
  • Ekmekleri kalp şeklinde kesip kızartın. Nane, ekmek ve elma dilimleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Tarifi

 

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • Dikdörtgen kesilmiş kalkan fileto (180 gr) 1 orta boy kabak 1 orta boy havuç 5 çorba kaşığı süt kreması 1 kırmızı dolmalık biber 4

5 dal maydanoz 50 gr tereyağı Süslemek için: Birkaç dal dereotu ve maydanoz

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu Nasıl Yapılır?

Kabak ve havucu soyup kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Tuzlu suda haşlayıp süzün.
Maydanozu ayıklayıp kaynar suda 4 dakika kadar haşlayın. Mikserden geçirip püre yapın.

Dolmalık biberi ayıklayıp hafif tuzlu suda yumuşayana dek 30 dakika kadar haşlayın. Kabuklarını soyup püre haline getirin. Püreye biraz tereyağı, tuz, biber ekleyin.

Tereyağını tavada eritip kalkan filetoyu kızartın. Tuz ve biber ekleyin.

Servisten önce haşlanmış kabak ve havucu bir miktar tereyağında sote edin. Yeşil sosa kremayı ekleyin ve koyulaşana kadar kaynatın.

Servis tabağına sotelediğiniz sebzeleri yerleştirin. Üzerine balığı yerleştirip sosları yanına ilave edin. Üzerini maydanoz ve dereotuyla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Midye Çorbası Tarifi

 

Midye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr ayıklanmış midye
  • 25 gr margarin
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı süt kreması
  • 3-4 dal maydanoz
  • 6 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Midye Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Suyu tencereye doldurup kaynatın. Midyeleri yıkayıp süzün ve kaynamakta olan suya ilave edin. Margarini oda ısısında yumuşatın. Maydanozu temizleyip kıyın.
  • Un, margarin ve süt kremasını ayrı bir kapta iyice çırpıp bulamaç haline getirin.
  • Tencereye unlu karışımı ekleyip tuz ve karabiber serpin. 25 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.