20 Mart 2021 Cumartesi

Çilek Soslu Bisküvili Kek Tarifi

 

Çilek Soslu Bisküvili Kek Tarifi İçin Malzemeler

Çilekli sosun malzemeleri;

  • 1 kase çilek
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su

Kek malzemeleri;

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 4 adet probis bisküvi

    Çilek Soslu Bisküvili Kek Tarifi Yapılışı

  • Çilekli sosun hazırlanışı; öncelikle çileklerimizi temizleyelim ve bölelim.
  • Tencereye böldüğümüz çilekleri, 1 çay bardağı şekeri ve yarım çay bardağı suyu koyalım ve yüksek ateşte 8 dakika pişirelim.
  • Bir bardak nişastayı yarım bardak suda eritelim ve yavaşça kaynayan sosa döküp ocağın altını kısalım.
  • Kısık ateşte de 8 dk kadar pişirip sıcak halde blenderdan geçirelim ve püre haline getirelim. Sosumuz hazır.
  • Kekin hazırlanışı; 2 adet yumurtamızı ve 1 su bardağı şekerimizi çırpalım.
  • Ardından 1 su bardağı sütümüzü ve yarım su bardağı yağımızı ilave edelim.
  • Sonrasında 2 su bardağı unumuzu, 1 paket kabartma ve vanilimizi dökelim.
  • Kıvamını alana kadar çırpalım. Bisküvilerimizi küçük parçalar haline getirdikten sonra içine ekleyelim.
  • 180 derecede yarım saat pişirelim.
  • Keke bıçak batırarak içini pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra keki fırından çıkarabilirsiniz.
  • Keki fırından çıkarttıktan sonra sosumuzu üstüne ilave edebiliriz.
  • Afiyet olsun.

Kendinden Soslu Elmalı Kek Tarifi

 

Kendinden Soslu Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane büyük elma
  • 1 avuç kuru üzüm (Önceden yıkayıp suda bekletelim yumuşayana kadar)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1, 5 su bardağı un
  • 3 tane yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hamur kabartma
  • (Üstüne arzu edersiniz tarçın serpebilirsiniz)

    Kendinden Soslu Elmalı Kek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kabımıza şeker, yoğurt, sıvı yağ ve vanilya mızı birbiriyle karışıp bütünleşene kadar çırpalım, çırptığımız bu karşımdan 1 su bardağı ayıralım, ( 🎈burası önemli bu ayırdığımızı pişmiş kekin üzerine dökeceğiz)
  • Daha sonra kalan karışıma yumurtalarımızı ekleyip 2 dk çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu (unumuzu elenmiş olsun lütfen)ekleyip katıştırmaya devam edelim.
  • En son olarak yağlı kağıt serili istediğiniz formda bir kaba dökebilirsiniz. Ben pasta kelepçe kalıbı kullandım. İsterseniz siz margarinle yağlayıp değişik kaplara dökebilirsizin(borcam yada porselen fırına dayanaklı😉)
  • Üstüne yıkayıp soyup dilimlediğimiz elmarı dizerek üzümlerimizi serpiştirelim.
  • Önceden ısıtılmış alt üst ayarda 180 200 derece arası fırında 35-40 dk arası üstü kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen kekimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üstüne kenara ayırdığımız 1 bardak sosu dökelim 30dk dinlendikten sonra hazır. Afiyet olsun

Borcamda Köstebek Pasta Tarifi

 

Borcamda Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2-3 su bardağı un

Krema için

  • 5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 poşet krem şanti
  • 2-3 muz

Üzerine

  • 3 kivi

    Borcamda Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle krema ile başlayalım süt, un, şekeri ocakta kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alıp üzerine vanilya ve tereyağını ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  • Kekimizin yapılışına geçelim.
  • Öncelikle ıspanak püresini hazırlayalım. 10-15 ıspanak yaprağını rondoya koyuyoruz.
  • Üzerine 3/4 süt ekleyip püre haline getiriyoruz.
  • Bir su bardağı çıkmazsa süt biraz daha eklenebilir. Bir kaba oda ısısındaki yumurtayı ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  • Üzerine sıvı yağ ve ıspanak püresini ekliyoruz tekrar çırpıyoruz.
  • Sonrasında un kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip mikserin düşük devrinde malzemelerin karışmasını sağlıyoruz.
  • Daha sonra dikdörtgen borcama kek harcımız eşit bir şekilde yayıp önceden ısıtılmış 180° fırında kekimizi pişiriyoruz.
  • Kek pişerken kremanın üzerine bir poşet kremşanti ekleyip mikserle çırpıyoruz.
  • Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye bölüyoruz.
  • Üzerindeki keki elimiz ile ufalayarak ya da rondodan geçirerek bir tabağa alıyoruz.
  • Kekin üzerine kremanın yarısını eşit bir şekilde yayıyoruz, yaydıktan sonra üzerine muz dilimleri ekleyip geriye kalan kremayı üzerine eşit bir şekilde yayıyoruz.
  • Rondodan geçirdiğimiz ufalanmış keki eşit şekilde pastanın üzerine yayıp üzerini düzeltiyoruz.
  • Bir gece buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz vaktim yok derseniz iki 3 saatte dinlendirebilirsiniz
  • Dinlendikten sonra keki eşit şekilde dilimleyip istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
  • Ben kivi ile servis etmeyi tercih ettim. Deneyeceklere afiyet olsun. 

Diyet Bozduracak Kadar Lezzetli Bol Çikolatalı Bol Fındıklı Kek Tarifi

 

Diyet Bozduracak Kadar Lezzetli Bol Çikolatalı Bol Fındıklı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • 2 yemek kaşığı kırık fındık
  • 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Üzeri için;

  • Damla çikolatası
  • Kırık fındık

    Diyet Bozduracak Kadar Lezzetli Bol Çikolatalı Bol Fındıklı Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri yaklaşık altı yedi dakika şekerler eriyinceye kadar çırpalım.
  • İçine sıvı yağı ve yoğurdu ilave edip bir kaç dakika karıştırdıktan sonra vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu döküp tekrar çırpalım.Herkesin kullandığı un farklı o nedenle lütfen dikkatli ekleyin!.
  • Son olarak damla çikolatayı ve fındığı ekleyip spatulayla güzelce harmanlayalım.
  • Önceden yağlayıp unladığımız kek kalıbına dökelim.
  • Üzerine fındık ve çikolata serpiştirip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede alt üst olarak kontrolü olarak pişirelim.
  • Kakaolu kekin piştiğini anlamak için kürdan testi yaparak anlayabilirsiniz.Afiyet olsun.

Sucuklu Kaşarlı Bazlama Yapılışı Kolay Lezzeti Olay Tarifi

 

Sucuklu Kaşarlı Bazlama Yapılışı Kolay Lezzeti Olay Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su (Ilık)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

İçi için;

  • Sucuk (Rendelenmiş)
  • Kaşar peyniri (Rendelenmiş)

Üzerine sürmek için;

  • Tereyağı

    Sucuklu Kaşarlı Bazlama Yapılışı Kolay Lezzeti Olay Tarifi Yapılışı

  • Ilık suyu yoğurma kabına alın üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın kapağını kapatıp 5 dakika bekletin.
  • Tuzu ilave edip unu eleyerek azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup mandalina büyüklüğünde 12 eşit parçaya bölün.
  • Böldüğünüz hamurları alt üst un serpip tabak büyüklüğünde merdane ile açın.
  • Açtığınız hamurun üzerine rendelenmiş sucuk ve kaşar peyniri koyup üzerine açtığınız hamurdan koyup kapatın parmaklarınızla kenarlarına bastırarak yapışmasını sağlayın.
  • Hamurların hepsini hazırlayıp üzerini örtüp 10 dakika bekletin.
  • Sonra tavayı ocağa alın orta ateşte arkalı önlü ekmekleri pişirin.
  • Son olarak iki tarafına tereyağı sürüp dilimleyip servis yapın. Toplamda 6 adet ekmek çıkıyor.

Puf Puf Kabaran Tavada Pişi Tarifi

 

Puf Puf Kabaran Tavada Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • 1 adet yumurta
  • 6,5 su bardağı un

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

    Puf Puf Kabaran Tavada Pişi Tarifi Yapılışı

  • Sıvı malzemeleri çırpalım. Süt ve su ılık olsun. Unu azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  • Üzerine buzdolabı poşeti ve mutfak havlusu serip ılık bir ortamda hamur iki katı olana kadar mayalandıralım.
  • Mayalanan hamuru aşağıdan yukarı doğru yoğurup hamurum havasını alalım.
  • Bir dolu yemek kaşığı kadar alıp elimizi zeytinyağını batırıp elimizle hamuru açıp ortasını delik açalım. Tezgahta en az 15-20 dk dinlendirelim.
  • Tavaya sıvı yağı ekleyip yağ kızana kadar bekleyelim.
  • İlk açtığımız hamurdan başlayarak kızartalım.
  • Kızartırken bir kalık yardımı ile yağdan hamurların üzerine atalım. Daha güzel kabarıyor.
  • Ocağın altı açık olsun. Fazla yağını çekmesi için 2 kat serdiğimiz havlu kağıt üzerine çıkaralım. Afiyet olsun.

Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi

 

Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg pırasa (kök kısımlarını kullandım)
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • Sıvıyağ

Üzerine;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağ + pulbiber

    Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda sotelemeye başlayalım.
  • Ardından pırasaları halka halka doğradıkça üzerine ekleyelim pırasalar yumuşayana dek soteleyelim.
  • Soğuması için kıyıya alalım.
  • Soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döküp güzelce karıştıralım ve servis tabağına alalım.
  • Üzerine tereyağda hafif yaktığımız pulbiberi ekleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun inşallah 🥰.

Tutmaç Çorbası Tarifi

 

Tutmaç Çorbası Tarifi  İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut (benim buzlukta vardı onu kullandım)
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek (haşlayıp suyunu süzün)
  • 1 adet soğan
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz

Terbiyesi için:

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı yoğurt

    Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tencereye 5-6 su bardağı su koyularak kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine tuz, haşlanmış nohut, haşlanmış yeşil mercimek ve erişteler eklenir. Erişteler pişene kadar çorba kaynatılır.
  • Önemli not: Yeşil mercimekleri haşlarken iyice eritmeyin. Çorba içerisinde de kaynayacağı için haşlarken birazcık diri bırakın. (Fotoğraf da görüldüğü gibi)
  • Ayrı bir yerde terbiye malzemeleri çırpılır.
  • Çorbanın suyundan yavaşça eklenerek terbiye ılıklaştırılır.
  • Erişteler pişince çorbanın içine karıştırılarak eklenir. 2-3 dk karıştırmaya devam edilir. Kaynayınca altı kısılır.
  • Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğan sıvı yağ da kavrulur. Soğanlar iyice karamelize olmalı. Ardından nane eklenir. Ve bu karışımda kaynamakta olan çorbaya eklenir.
  • 8-10 dk daha kaynadıktan sonra çorbanın altı kapatılır.
  • ..::Afiyet Olsun::..

Ekşili Köfte Yapılışı Tarifi

 

Ekşili Köfte Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr kıyma
  • 1 kahve fincanı bulgur (pirinç de ekleyebilirsiniz.)
  • 1 yemek kaşığı salça(isteğe bağlı) (bir daha yaparken salça eklememeye karar verdim)
  • Tuz, karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 7 su bardağı su
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım kahve fincanı un
  • 1 limon suyu
  • Üzerine yakmak için tereyağı
  • Kırmızı biber, kimyon ,nane,
  • Tuz

    Ekşili Köfte Yapılışı Tarifi Yapılışı

  • Kıyma, bulgur, tuz ve karabiberi iyice yoğurun.
  • Tepsiye biraz un dökün.
  • Küçük Küçük köfteler yaparak unlu tepsiye atın.
  • Hepsi tamamlanınca tepsiyi sallayarak bütün köftelerin unlanmasını sağlayın.
  • Patates, sarımsak ve havucu doğrayın, az sıvı yağda 3-4 dakika çevirin.
  • Salçayı ekleyin onu da karıştırın.
  • Suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Su kaynayınca köfteleri ekleyin köfteler ve patatesler pişene kadar pişirmeye devam edin.
  • Yoğurt, un, yumurta sarısını iyice çırpın.
  • İçine limon suyu ve sarımsağı ekleyin.
  •  Yoğurtlu karışımı yemeğin suyundan alıp ılıtın ve yemeğe ekleyin.
  • Tereyağını eritin ve kırmızı biber, nane ve kimyonu ilave edin.
  • Biraz yanınca yemeğin üzerine dökün. Afiyet olsun.

Pratiğinden Yalancı Su Böreği Tarifi

 

Pratiğinden Yalancı Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

Sosu için;

  • 3 adet yumurta
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çay kaşığı tuz

Arası için;

  • Peynirli maydanozlu harç

    Pratiğinden Yalancı Su Böreği Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle böreğimizin sosu için bir kapta yumurta, sıvı yağ, su, süt ve tuzu çırpalım.
  • Tabanına pişirme kağıdı serdiğimiz yuvarlak fırın tepsimize 1 adet yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirelim.
  • Kalan 4 adet yufkayı da ortadan ikiye elmizle bölelim.
  • Yufkamızın bir parçasını alarak sosa batıralım, ardından fırın tepsimize yerleştirelim.
  • Diğer 2 parçayı da sosa batırarak gelişi güzel yerleştirelim.
  • Üzerine daha önceden hazırladığımız peynirli maydanozlu iç harcımızdan her yerine gelecek şekilde serpiştirelim. Ben bu tarifte yarım yağlı peynir kullandım siz istediğiniz peynir çeşidini kullanabilirsiniz.
  • Kalan 3 yufkayı da güzelce sosa batırdıktan sonra kırışık bir şekilde yerleştirelim.
  • Tepsiden sarkan parçaları yine ara katlarına sosumuzdan sürerek tepsinin üzerine katlayalım. Aralara sürdüğümüz sos sayesinde hem daha güzel kızaracak hemde su böreği lezzetinde olacaktır.
  • Ardından böreğimizi dilediğimiz boyutta kareler halinde keselim.
  • Son olarak kalan sosumuzu da üzerine dökelim, bir fırça yardımı ile sürerek sosun her yere güzelce bulaşmasını sağlayalım.
  • Daha sonra 180°C fırında yaklaşık 40 dakika böreğimiz güzelce kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Fırından aldığımız böreği ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Fit Pankek Pasta Tarifi

 

Fit Pankek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • Yarım çay bardağı pekmez veya bal
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 limonun rendesi

Ara katlar için;

  • 2 yemek kaşığı labne
  • Yarım su bardağı frambuaz
  • 1 yemek kaşığı bal

Üst kısmı;

  • Meyveler ile süsledim ben dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz

     Yapılışı

  • Hamur için tüm malzemeler karıştırılır.
  • Krep hamurundan az koyu hamur elde edilir.
  • Tavada pişirilir pankek gibi hamur bitene kadar.
  • Ara katlar için tüm malzemeler karıştırılır.
  • Ara katlara ve en üste paylaştırılır ve en üst kısım süslenir.
  • Hem leziz hem içeriği temiz pastamız hazır afiyet olsun :).