21 Mart 2021 Pazar

Tavuk Dünyası Kekiklim Tarifi

 

Tavuk Dünyası Kekiklim Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğsü
  • 1 paket krema
  • 1 diş sarımsak (rendelenecek)
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş kasar peyniri
  • Tuz

Makarnası;

  • Yarım paket makarna
  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • Sıvı yağ
  • Tuz

    Tavuk Dünyası Kekiklim Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsünü küpler halinde doğrayarak bir kaba alalım.
  • Krema ve peynir hariç diğer malzemeleri ekleyerek 2 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
  • Hazır olan tavuk göğsünü kızdırılmış tavaya alarak çok karıştırmadan pişirelim.
  • Bu arada makarna suyunu koyalım. Kaynayınca tuz zerdeçalı yağı ve makarnayı ekleyerek haşlamaya bırakalım.
  • Pişen tavukların üzerine yarım paket kremayı ve kasar peynirini alarak pişirmeye devam edelim.
  • Başta krema gözünüze çok gelebilir fakat göreceksiniz hepsini çekicek.
  • Hazır olan makarnayı süzerek tencereye alalım. Üzerine kalan kremayı ve isteğe göre eritilmiş tereyağı dökelim.
  • Kapağını kapatarak 5 dakika kadar dinlendirelim. İstenilen salata ile servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Haşhaşlı Kek Tarifi

 

Haşhaşlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı mavi haşhaş

    Haşhaşlı Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve toz şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
  • Ardından limon kabuğu rendesi, süt, sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir.
  • Kabartma tozu ve un birlikte elenerek eklenir.
  • Kek harcı boza kıvamında olmalı. Unu ona göre ekleyebilirsiniz.
  • Son olarak haşhaş eklenip karıştırılır.
  • Kek kalıbı katı yağ ile yağlanır.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dk pişirilir.
  • Deneyenlere afiyet olsun 😇.

Bol Ekşili Kuru Dolma Tarifi

Bol Ekşili Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 40 adet kurutulmuş patlıcan
  • 20 adet kurutulmuş biber

İç harcı için;

  • 3 su bardağı pirinç
  • 4 adet kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demek taze nane
  • Yarım demet dereotu
  • 3 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 limon suyu
  • İsteğe göre tuz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 tatlı kaşığı tuz

    Bol Ekşili Kuru Dolma Tarifi Yapılışı

Pişirmek için;

  • Önce kuru patlıcan ve biberlerimizi soğuk suda yıkayalım.
  • Kaynayan suya atıp 10-15 dk haşlayalım.
  • Soğanlarımızı doğrayıp yağda kavuralım.
  • Diğer iç harç malzemelerimizi ekleyelim.
  • Haşlanan biber ve patlıcanlarımızı süzgece alıp üzerine soğuk su gezdirelim.
  • Bir parmak boşluk kalacak şekilde dolmalarımızı dolduralım.
  • Ağızlarını kapatıp tencereye yan yana gelecek şekilde dizelim.
  • Sos malzemelerini karıştıralım.
  • Üzerine hazırladığımız sosu ve üzerini geçecek şekilde sıcak su ekleyelim.
  • Bir yemek tabağını üzerine koyup kısık ateşte pişirelim.
  • Herkese afiyet olsun 😋🥰.

  • Üzerine çıkana kadar sıcak su koyulacak


Pankek Tarifi

 

Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket  vanilya

    Pankek Tarifi Yapılışı

  • Karıştırma kabına süt, yumurta, sıvı yağ, koyulup güzelce çırpılır.
  • Daha sonra şeker kabartma tozu vanilya ve un eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Malzemeler pürüzsüz şekilde karıştıktan sonra tavamızı ocağa koyup ısınmasını bekliyoruz.
  • Isınan yağsız tavamıza karışımımızdan 1 yemek kaşığı veya küçük 1 kepçe döküp dokunmadan kendi yayılmasını bekliyoruz.
  • Daha sonra göz göz olan pankeklerimizi çevirip çift taraflı pişiriyoruz. 😋🥞🤗Bizim evin hafta sonu kahvaltıların yıldızı ⭐ olur kendileri😁küçük büyük herkesin hayır diyemeyeceği bir lezzet😍.

Karışık Yumuşacık Poğaça Tarifi

 

Karışık Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket eritilmiş margarin
  • 1 pk instant maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:

  • Sosis
  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

İç harcı için:

  • Peynir

    Karışık Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Maya, şeker, su ağzı kapalı bir kapta 10 dk bekletilir.
  • Daha sonra bütün malzemeler karıştırılıp yumuşak ele yapışmayan hamur elde edene kadar yoğurulur.
  • Ele yapışmayan hamur olacak şekilde un kontrollü bir şekilde eklenir.
  • Hamur kapalı kapta mayalanana kadar bekletilir.
  • Maya geldikten sonra hamura dilediğiniz gibi şekil verip yapabilirsiniz.
  • Ben bir kısmını yuvarlayıp üstüne sosis, bir kısmının içine peynir, bir kısmını da yuvarlayıp muffin kaplarına koydum.
  • Daha sonra üstlerine yumurta sarısı sürülüp tercihen çörek otu ve susam dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kontrollü şekilde pişirilir. Afiyet olsun 😍.

Tadına Doyum Olmayan Sadrazam Lokumu Tarifi

 

Tadına Doyum Olmayan Sadrazam Lokumu Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1,5 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Arası için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt

Islatmak için :

  • Süt

Bulamak için:

  • Hindistan cevizi

    Tadına Doyum Olmayan Sadrazam Lokumu Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri derin kaseye alıp köpük köpük olup beyazlaşana kadar çırpın.
  • Suyu ekleyip karıştırın.
  • Unu, nişastayı ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırıp eleyerek azar azar ekleyin.
  • Yumurtayı söndürmeden spatulayla karıştırın.
  • Harcımız hazır yağlı kağıdı fırın tepsisine serip margarinle az yağlayın .
  • Harcı tepsiye döküp yayın tepsiyi yere vurarak hava kabarcıklarını alın.
  • 175 derece önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin benim fırınımda 11 dakikada pişti.
  • Fırından alın ilk sıcaklığı çıksın.
  • Önce ortadan uzunlamasına ikiye kesip sonra istediğini büyüklükte dilimleyin üzerine krem şantiyi sürüp rulo yapın.
  • Sonra önce az süte bulayıp sonra hindistan cevizine her tarafını bulayın.
  • Pastamız servise hazır.
  • Not; rulonuzu sarmadan içine istediğiniz meyveyi koyabilirsiniz çilek yada muz koymanızı tavsiye ederim çok daha lezzetli oluyor.

4 Kaşık Un İle 1 Tepsi Börek (Yufka Açmak Yok Hamur Yoğurma Yok Tepside Börek Tarifi)

 

4 Kaşık Un İle 1 Tepsi Börek (Yufka Açmak Yok Hamur Yoğurma Yok Tepside Börek Tarifi) İçin Malzemeler

  • 4 sap pırasa- yaklaşık 500 gr
  • 1 kase ıspanak – 200 gr
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet havuç
  • 5 adet patates

Sosu için:

  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • 4 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

    4 Kaşık Un İle 1 Tepsi Börek (Yufka Açmak Yok Hamur Yoğurma Yok Tepside Börek Tarifi) Yapılışı

  • Pırasa, ıspanak ve kapya biber küçük küçük doğranır.
  • Ayrı bir kapta havuç ve patates rendelenir ve sebzelerin olduğu kaba konulur. Ve karıştırılır.
  • Sosu için, 4 yumurta çırpılır, içine un, süt, sıvı yağ ve kabartma tozu eklenir ve karıştırılır.
  • Sonra bu sos sebzelerin üzerine dökülür ve iyice harmanlanır.
  • Bu karışım yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayılır ve önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında 180 derecede  10 dakika pişirilir.
  • Tekrar fırından alınıp üstüne biraz kaşar peyniri rendesi serpilerek tekrar fırına verilir.
  • Kaşar peyniri eriyene kadar tekrar pişirilir.
  • Piştikten sonra sıcakken servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Mozaik Pasta Tarifi

 

Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket bisküvi
  • 1 kutu krema
  • 150 gram sütlü çikolata
  • İsteğe bağlı fındık, fıstık

    Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı

  • Bir tencerede krema ısıtılır içine çikolata atılıp eritilir.
  • Bisküviler bir kabın içinde elde ezilir ve çikolata sosu dökülür ( yarım bardak kadar sostan ayırın).
  • Daha sonra fındık fıstık evde ne varsa atılıp karıştırılır.
  • Streç filme sarılır .
  • 3-4 saat kadar dondurucuda bekletilir.
  • Dondurucudan çıkan pastanın üzerine ayırdığımız çikolata dökülür servis edilir.
  • Afiyet olsun 😋.

Yuvalama Çorbası Tarifi

 

Yuvalama Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kuş başı et
  • 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
  • Üstüne çıkıcak kadar su

Yuvalama için;

  • 1 su bardağı pirinç
  • 130 gram kıyma
  • Tuz
  • Karabiber

Meyanesi için;

  • 1 adet yumurta
  • Karabiber
  • Tuz
  • 5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt (yoksa normal yoğurtta olabilir)

Üzeri için;

  • Kuru nane
  • Tereyağ
  • Az sıvı yağ

    Yuvalama Çorbası Tarifi Yapılışı

  • 1 gece önceden pirinçinizi yıkayın ve süzgeçte sabaha kadar bekletin.
  • Etinizi yıkadıktan sonra üstüne çıkıcak kadar su ve tuzumuzu koyup pişirmeye bırakın.
  • Üstünden çıkan köpüklerini bir kevgir ile alın.
  • Etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
  • Etimiz pişerken yuvalama için malzemelerimizi hazırlayalım.
  • Akşamdan beklettiğimiz pirinçleri robottan çekelim.
  • Yoğurucağımız kaba kıyma, pirinç̧, karabiber ve tuzumuzu ekleyerek iyice yoğuralım.
  • Avuç içimizi hafif yağlayarak bilye büyüklüğünde köfteler elde edelim.
  • Unladığımız tepsiye köftelerimizi bırakalım.
  • Yuvarladığımız köftelerimizi ve haşlanmış nohutumuzu pişmiş etin üzerine ekleyelim.
  • En az 15-20 dk pişirelim.
  • Köftelerimiz pişerken bir kasede meyanesi için yoğurt, yumurta, tuz ve karabiberi çırpalım.
  • Çorbamızın suyundan yoğurduğumuza katarak karıştırıyoruz.
  • Hazırladığımız meyanemizi çorbamıza yavaş bir şekilde karıştırarak ekleyelim.
  • 1 tavada nane, tereyağ ve az sıvı yağ ekleyerek kızdırıp çorbamızın üzerine gezdirelim.
  • Sıcak servis edelim afiyet olsun ister çorba ister yemek niyetine tüketebilirsiniz.

Elmalı Milföy Tart Tarifi

 

Elmalı Milföy Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet milföy hamuru (12 tane çıkıyor)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • 2 adet elma

    Elmalı Milföy Tart Tarifi Yapılışı

  • Milföy hamurunu ortadan bölüp tepsiye dizelim.
  • Hamurlara bir çatal yardımıyla delikler açalım.
  • Milföylerin üzerine yumurta sarısını sürelim.
  • Şekerle tarçınlı bir kasede birleştirip karıştıralım.
  • Tarçınlı şeker karışımını milföy hamurlarının üzerine serpelim.
  • Elmayı ortadan bölüp ince dilimlenmiş elmayı şekerli hamurların üzerine dizelim.
  • Son olarak üzerlerine tekrar tarçınlı şekerden serpelim.
  • Önceden ısıttığımız 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 🤗❤️.

Cheesecake Tarifi

 

Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 3 paket bisküvi (375 gram ben Torku’nun tam yulaflı bisküvisini kullandım)
  • 120 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı fındık

İç kısmı:

  • 4 yumurta
  • 2 paket vanilyalı puding
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım şu bardağı sıvı yağ
  • 900 gram süzme yoğurt (benim aldığım 900 gram lik idi.)

Çikolatalı sos için;

  • 100 gram krema + 80 gram çikolata

Meyveli sos için;

  • 1 pk orman meyveli sos

    Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Bisküvileri ve fındıkları rondodan geçirin.
  • Tereyağını eritin ve bisküvi-fındık karışımının üzerine dökün.İyice karıştırın.
  • Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıba yerleştirin.
  • 10 -15 dk kadar buzlukta bekletin.
  • O sırada cheesecake hamurunu hazırlayın.
  • Yumurta, şeker ve sıvı yağını çırpın.
  • Ardından pudingleri ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Daha sonra süzme yoğurdu 2- 3 seferde ilave edin ve karıştırın.
  • Hazırladığınız hamuru buzlukta bekleyen bisküvi tabanının üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1 saat pişirin.
  • Fırının tabanına ısıya dayanıklı bir kase ile bir miktar su koyun ki cheesecake çatlamasın.
  • Cheesecake 1 saat piştikten sonra fırını kapatın.
  • Kapağını açmadan 15 dk bekletin.
  • Daha sonra fırından çıkartabilirsiniz.
  • Cheesecakein sıcaklığı oda ısısına geldikten sonra buzdolabına koyun. 1 gece dinlendirin.
  • Ganaj sos için;kremayı ısıtın(kaynamasın) daha sonra içine çikolatayı eritin.Çikolata eriyene kadar karıştırın. Kekin üzerine dökün.
  • Yarısı içinde orman meyveli sos kullandık.