22 Mart 2021 Pazartesi

Tereyağda Kızartılmış Yoğurtlu Karnabahar Tarifi

 

Tereyağda Kızartılmış Yoğurtlu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet karnabahar
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Kırmızı toz biber

    Tereyağda Kızartılmış Yoğurtlu Karnabahar Tarifi Yapılışı

  • Karnabaharı tam sapından kesip sapıyla tek tek uzunluğu kesiyoruz çok kalın veya ince parçalar olmayacak şekilde kesiyoruz. (fotoğrafta gösterdiğim gibi).
  • Bir tavada tereyağı eritiyoruz ve karnabaharı biraz soteliyoruz.
  • Dağılmaması için fazla karıştırmıyoruz.
  • Biraz kızarttıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde demliyoruz.
  • Önce suyunu verir sonrada suyu çekilmeye başlar.
  • Karnabahar fazla yumuşak olmayacak kıvama geldiğinde servis tabağımıza alıyoruz.
  • Biraz soğuduktan sonra üzerine önce çırpılmış yoğurt/sarımsağı döküyoruz.
  • Sonrada kızartılmış tereyağ/kırmızı biberi döküyoruz. Vee afiyet olsun ☺️.

Pırasalı Tavuk Köftesi Tarifi

 

Pırasalı Tavuk Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet pırasa sapı
  • 300 gram tavuk / hindi kıyma
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 3-4 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

    Pırasalı Tavuk Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Pırasa sapları incecik doğranır ve bir miktar haşlanır.
  • Suyu iyice süzülen pırasaya diğer malzemeler eklenir .
  • Köfte hamuru yoğurulur.
  • İstenilen büyülük ve şekilde köfteler hazırlanıp tereyağlı sıvı yağda kızartılır.
  • Afiyetle ❤️

Orman Meyveli Trileçe Tarifi

 

Orman Meyveli Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 5 yumurta
  • 1/5 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su(sıcak)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat(silme)
  • 1 çimdik tuz
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı un(kontrollü markaya göre değişiklik gösterir)

Süt sosu için;

  • 4-5 su bardağı süt( az yada çok ıslak nasıl isterseniz )
  • 1 paket krema
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker

Ara krema için;

  • 2 paket kremşanti
  • 1,5 su bardağı süt

Meyveli sos için;

  • 300 gram böğürtlen
  • 1 çay bardağı ahududu
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta(silme)
  • 2 çay bardağı su

Üzeri için;

  • İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ( ben kremşantiden ayırarak süsledim)

    Orman Meyveli Trileçe Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri çırpıyoruz ,un hariç tüm malzemeleri sıra ile ekleyip karıştırıyoruz.
  • Son olarak kontrollü şekilde unu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Kekimizi tepsiye döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
  • Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Süt krema ve şekeri eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Soğuyan kekimizi çatalla delip sütü dökerek çekmesi için dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Kremşanti ve sütü çırpıp sütünü çeken kekin üzerine 2 seferde sürüyoruz.
  • Meyveli sos için böğürtlen ahududu ve şekeri ocağa alıp suyunu salana kadar pişiriyoruz.
  • Nişastayı su ile açıp meyve sosumuza ekleyip göz göz olana kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan sosu dinlenen kekin üzerine her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
  • Üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz ( ben kremşantiden ayırıp onun ile süsledim ).
  • Orman meyveli trileçe ile ilgili detaylı anlatımı videodan izleyebilirsiniz. Destek için abone olup beğenmeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hatay Kömbesi Tarifi

 

Hatay Kömbesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 375 gram un
  • 375 gram sarı un
  • 250 gram margarin/tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı soğuk su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya/1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kömbe baharatı
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz isteğe bağlı

Üzeri için;

  • Susam (marketteki 1 paket susam yeterli geliyor)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Eğer baharatı hazır halde bulamazsanız;

  • 1 adet dövülmüş damla sakızı
  • 3 adet dövülmüş karanfil
  • 1 er çay kaşığı toz zencefil
  • Yenibahar+ tarçın+muskat+ mahlep (karıştırılıp ölçü kadarı kullanılır)

    Hatay Kömbesi Tarifi Yapılışı

  • Fırın 180/200 dereceye ayarlanıp ısıtılır.
  • Yağlar, şeker, su, vanilya iyice karıştırılıp şeker eriyene kadar yoğurulur.
  • Unlar ve kabartma tozu eklenip hamur toparlanır.Toplamda 750 gr unumuz olmalı, tart hamuru gibi oluyor aklınızda bulunsun.
  • Eğer ceviz koyacaksak onu da hamura ekleyebiliriz.
  • Susam 1 yemek kaşığı şekerle karıştırılır.
  • Şekil vermek için kömbe kalıbına şekerli susam serpilir üzerine hamur basılıp ters çevirilerek hafifçe tezgaha vurdurulur.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • Isıtılmış fırında 15-20 dakika kadar üzerleri hafif kahverengi olana kadar pişirilip soğumaya bırakılır.
  • Ağzı kapalı bir kapta 2-3 ay kadar tazeliğini korur.
  • NOT;Eğer sarı buğday ununuz yoksa tamamını genel amaçlı un ya da pastalık un kullanabilirsiniz.

    Afiyetle❤️❤️.

Pizzayı Birde Böyle Deneyin (Lezzetine Şaşıracaksınız) Tarifi

 

Pizzayı Birde Böyle Deneyin (Lezzetine Şaşıracaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet lavaş

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı ketçap

Üst malzemesi için;

  • 6-7 adet sosis
  • 6-7 dilim sucuk
  • Mantar
  • 3 adet biber
  • 1 kase kaşar peyniri rendesi
  • Az miktarda beyaz peynir

    Pizzayı Birde Böyle Deneyin (Lezzetine Şaşıracaksınız) Tarifi Yapılışı

  • Lavaşın ilkini tezgaha alıp üzerine salça ve ketçap ile hazırladığımız sosu sürüyoruz.
  • Ardından az miktarda kaşar peyniri serpip diğer malzemeler ekliyoruz siz tamamen isteğinize göre yapabilirsiniz.
  • 3 lavaşıda aynı şekilde yapıyoruz.
  • En son malzemeleri koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz piştikten sonra çıkarıp kalan kaşar peynirinide ilave edip tekrar fırına koyuyoruz.
  • Kaşarlar eridikten sonra çıkarıp servise sunuyoruz afiyet şeker 🥰.

Zeytinli Peynirli Dereotlu Mayasız Poğaça Tarifi

 

Zeytinli Peynirli Dereotlu Mayasız Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı doğranmış siyah zeytin
  • 1 çay bardağı rendelenmiş peynir
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Un( ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar)

    Zeytinli Peynirli Dereotlu Mayasız Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri (zeytin, peynir, dereotu hariç) bir kaba alıp karıştırın.
  • Daha sonra zeytin, peynir ve dereotunu ekleyip karıştırın.
  • Son olarak unu ekleyip yoğurun.
  • Yuvarlak şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürün.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet şifa olsun.

Kapış Kapış Anında Biten Çubuk Pişi Tarifi

 

Kapış Kapış Anında Biten Çubuk Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı beyaz peynir
  • 8-10 dal maydanoz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Kızartmak İçin;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

    Kapış Kapış Anında Biten Çubuk Pişi Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir yoğurma kabına süt, yumurta ve tuzu alarak karıştıralım.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, beyaz peynir, maydanoz, kabartma tozu ve unu ilave ederek karıştıralım.
  • Biraz karıştırdıktan sonra elimizle hamurumuzu yoğurmaya başlayalım, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  • Pişirme kağıdımızdan bir parça alarak tezgah üzerine serelim.
  • Ardından yoğurduğumuz hamurumuzu pişirme kağıdımızın ortasına alalım, elimizle biraz bastırdıktan sonra tekrar bir pişirme kağıdını üzerine kapatarak merdane yardımı ile hamurumuzu yarım santim kalınlığında açalım.
  • Daha sonra hamurumuzu pizza ruleti yardımı ile ince uzun şeritler halince dilimleyelim.
  • Sağ ve soldaki hamur parçalarımızı bir kenara ayıralım ve kalan şeritlerimizi birbirlerine eşit olacak şekilde 3 parçaya keselim.
  • Ayırdığımı hamur parçalarını da diğerleri ile aynı boyutta olacak şekilde keselim.
  • Tavamıza alıp kızdırdığımız yağımıza çubuk pişilerimizi alarak kontrollü bir şekilde kızartalım.
  • İki tarafı da güzelce kızaran pişilerimizi kağıt havlu serdiğimiz tabağımıza alarak servis edelim. Afiyet olsun.

Kupta Çilek Soslu Tatlı Tarifi

 

Kupta Çilek Soslu Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Çilekli sos için;

  • 1 kase çilek
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

    Kupta Çilek Soslu Tatlı Tarifi Yapılışı

  • Muhallebisi için tereyağ ve vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alıp karıştıralım.
  • Ocağın altını açalım ve muhallebimiz göz göz olana kadar devamlı karıştıralım.
  • Göz göz fokurdayınca ocaktan alalım ve tereyağ ile vanilyayı ekleyip bir kaç dakika iyice çırpalım.
  • Muhallebiyi kuplarımıza eşit şekilde pay edelim ve ılımaya bırakalım.
  • Daha sonra çilek sosumuzu hazırlayalım.
  • Çileklerimizi küçük parçalara bölüp tencereye alalım.
  • Nişasta ve şekeri ekleyelim ve karıştıralım.
  • Sosumuz fokurdamaya başlayınca bir kaç dakika daha pişirip ocaktan alalım.
  • İlk sıcaklığı çıkınca kuplara pay edelim.
  • Tatlımız soğuyunca dolaba en az bir kaç saatliğine kaldıralım.
  • Afiyet olsun.

    Not: fotograflar için 4 adet kullanmış olsam da, toplamda 6 adet kupta tatlı elde ettim.

21 Mart 2021 Pazar

Rulo Cocostar Pasta Tarifi

 

Rulo Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta (Akı ve sarısı ayrı kullanılacak)
  • yarım çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker (Yumurta sarıları için)
  • yarım çay bardağı süt
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Kreması İçin

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 su bardağı hindistan cevizi

Üzeri İçin

  • Çikolata
  • Fıstık

    Rulo Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı

  • Yumurtanın aklarını çırpma kabına alarak mikser ile çırpalım. Çırparken içerisine şeker ve nişastayı da ekleyelim. Köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarılarını ve toz şekeri çırpıcı ile şeker eriyene kadar karıştıralım. Üzerine süt, sıvı yağ, kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek çırpalım.
  • Yumurta aklarını sarılarının olduğu kaba kaşık kaşık ilave edelim. Yavaş yavaş karıştıralım. Fırın tepsisine pişirme kağıdını serelim.
  • Üzerine kek hamurunu döküp eşit bir şekilde yayalım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrolü olarak pişirelim (Çok çabuk pişiyor dikkat edelim)
  • Çırpma kabına süt, krem şanti ve pudra şekerini ekleyerek mikser ile çırpalım. Kıvam alan krem şantimizin üzerine hindistan cevizini ekleyelim ve karıştıralım.
  • Pişen kekimizi tepsiden tezgaha alalım ve soğuması için biraz bekleyelim. Daha sonra üzerine tekrar bir pişirme kağıdı örterek ters çevirelim ve üste gelen pişirme kağıdını yavaşça çekerek alalım.
  • Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı kekimizin üzerine boşaltalım ve bıçak yardımı ile her yerine eşit gelecek şekilde yayalım.
  • Kekimizi çevirelim ve kenarından rulo şeklinde saralım. Sardığımız rulomuzu streçleyerek dolaba kaldıralım ve 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Dinlenen pastamızı dolaptan alalım ve 2 cm genişliğinde keselim. Servis tabağına aldığımız pastalarımızın üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı kaşık yardımıyla üzerine sürüp fıstık serpelim. Afiyet olsun.

Profiterol Tarifi

 

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 125 gram tereyağ
  • 1 su bardağı su (200ml)
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz

Kreması İçin

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin

  • 200 gram sütlü çikolata (Benmari usulüyle yapılacak)

    Profiterol Tarifi Yapılışı

  • İlk önce kremayı yapmakla başlayalım çünkü iyice donması için, vanilya hariç bütün malzemeler bir derin tavaya alınıp koyulaşsana kadar pişirin.
  • Vanilyalı ekleyip altını kapatalım devamlı karıştırarak soğutalım üzerine streç film serip buzdolabına kaldıralım.
  • Tencereye suyu ve tereyağı alıp altını açalım tereyağ eriyen kadar karıştıralım üzerine unu ilave edip 3-4 dakika kadar kavuralım.
  • Ocaktan alıp 15 dakika bekletip 1. Yumurtayı içine kıralım iyice hamura yedirelim sonra 2. Yumurtayı ekleyip tekrar iyice hamura yedilerim ve 3. Yumurtayıda ekleyip iyice hamura yedilerim.
  • Son olarak tuzunu ekleyip 2 dakika kadar karıştıralım. Yağlı kağıt dizili tepsiye istenilen boyutta hamurdan sıkalım.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirelim üzeri kızarana kadar fırından alıp soğuduktan sonra profiterolleri ikiye kesip arasına soğuk olan kremadan sıkalım.
  • Üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı eşit şekilde sıkıp üzerini fıstık ile süsleyelim isterseniz porsiyonluk kaselerede bölerek yapabilirsiniz.