25 Mart 2021 Perşembe

Fındık Ezmeli Tahinli Kurabiye 3 Malzeme İle 15 Dakika Tarifi

 

Fındık Ezmeli Tahinli Kurabiye 3 Malzeme İle 15 Dakika Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 çorba kaşığı fındık ezmesi
  • 1 adet yumurta
  • 6 çorba kaşığı un

    Fındık Ezmeli Tahinli Kurabiye 3 Malzeme İle 15 Dakika Tarifi Yapılışı

  • Malzemeler uygun bir kapta karıştırılır ve yoğurulur.
  • Ceviz, fındık büyüklüğünde toplar yapılır.
  • Üstlerine fındık bastırılır (kenarlarda açılma olursa düzeltebilirsiniz)
  • Isıtılmış fırında 190 derecede 13-15 dakika pişirilir.
  • Ben hamurun yarısını bu şekilde hazırlandım.
  • Kalan yarısına 2 çorba kaşığı tahin ekleyerek tekrar yoğurdum. Tahinli olanların hamuru kum görüntüsü veriyordu, elimde sıkıştırarak şekillendirdim ve susama bulayarakpişirdim.
  • Hamurun kıvamı ne çok yumuşak ne de çok sert. Duruma göre malzeme ekleyebilirsiniz ( ben bu ölçülerle yaptım).

    Çocuklar fındık ezmeli olanı sevdi ben ekstra tahinli olanı daha çok sevdim.

    Aynı ölçülerde sürülebilir çikolata, fıstık ezmesi ile yapılabilir.

    Bu ölçülerle 20 adet kurabiye elde edebilirsiniz. Afiyetle ❤️

Kadayıflı Muhallebi Pasta Tarifi

 

Kadayıflı Muhallebi Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı (1 litre ) süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 200 gram çiğ kadayıf
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağına yakın şeker
  • 1 çay bardağı ceviz 

    Kadayıflı Muhallebi Pasta Tarifi Yapılışı 

  • Vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeler uygun bir tencerede karıştırılır. Un ve türevlerinin süte iyice karışması sağlanır.
  • Tencere ocağa alınır.
  • Orta ateşte karıştırarak pişirilir.
  • Muhallebi kıvamına geldiğinde tereyağ ve vanilya eklenir.
  • Kadayıf ufalanır, eritilmiş tereyağı ve şeker ile rengi dönene kadar kavrulur.
  • İçine çekilmiş cevizler eklenip karıştırılır.
  • Yuvarlak kalıp hazırlanacak kaba alınır.
  • En alta kavrulmuş kadayıf koyulur.
  • Üstüne muhallebiden aktarılır. Bir kat daha kadayıf ve üstüne muhallebi koyulur.
  • En üstü kadayıf ile kaplanır. Dolapta bekletilir.
  • Soğuyunca servis ederken çevresindeki kalıp çıkartılır. Böylece pasta görüntüsünde kadayıflı muhallebi elde edilir. Afiyetle ❤️

Çikolatalı Pratik Muffin Tarifi

 

Çikolatalı Pratik Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  • 120 gram bitter çikolata (%54 kakao)
  • 110 gram tereyağ
  • 150 gram şeker (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
  • 2 büyük yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 70 gram un (1/2 (yarım) su bardağı)
  • 30 gram kakao (2 yemek kaşığı)
  • 80 gram yoğurt (2 yemek kaşığı) (çok sulu olmasın)
  • 1 paket vanilin
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
  • Çikolata parçacıkları 

Çikolatalı Pratik Muffin Tarifi Yapılışı 

  1. Fırını 225 derecede çalıştırın. Tereyağını eritin. Çikolataları atıp spatulayla karıştırın. Bir kaba aktarın.
  2. Bu sırada başka bir kapta kakao, un, karbonat, vanilin ve tuzu harmanlayın.
  3. Ilıyan çikolatalı karışıma yumurta, şeker ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Bu karışımı kuruların üzerine ekleyin.
  4. Spatulayla karıştırın.
  5. Kalın kıvamlı bir karışım olacak.
  6. Bütün malzemeler karıştığında biraz akışkan olduğu için iki kaşık daha un ekledim. Siz de kıvama göre ekleyebilirsiniz.
  7. Süzme yoğurt kullanırsanız ekstra una gerek kalmayabilir, yoğurdun kıvamı etkiliyor. Kalın kıvamlı yayılmayan bir karışım olacak.
  8. Muffin kapsüllerine yerleştirin.
  9. İstediğiniz kadar çikolata parçacığı ekleyip önceden ısıtılmış 225 derecede 5 dk, 175 dereceye düşürüp 15 dk daha pişirin.

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin oda sıcaklığında (250 gr)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanillin
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 3 adet orta boy elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

    Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle elmaları soyup rendeliyoruz.
  • Bir tavaya alıyoruz üzerine şekerleri ekleyip suyunu çekene kadar soteliyoruz.
  • Tarçınlı ekleyip iyice karıştırıp ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  • Yoğurma kabına margarin, sıvı yağ, pudra şekeri ve yoğurdu koyup elimizle iyice karıştırıyoruz.
  • Sonra vanillin ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz. Kontrollü olarak un ekliyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru 3 eşit parçaya bölüyoruz. (ilk hamuru açarken diğer hamurları buzdolabına koyabilirsiniz hamur bekledikçe kendini bırakır yoksa)
  • İlk parçayı açacağımız zemin üzerine biraz un serpip merdane veya oklava yardımı ile yuvarlak şekilde açıyoruz.
  • Pizza dilimi şeklinde 10 eşit parçaya bölüyoruz.
  • Kalın kısmına soğumuş elma karışımından koyup sigara böreği şeklinde sarıyoruz.
  • Kalan hamurlarımıza da aynı işlemleri uyguluyoruz.
  • 170 derece fırında 15-20 dk üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkardığımız kurabiyeler biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Fırında Krapfen Berliner Tarifi

 

Fırında Krapfen Berliner Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 350 gram elenmiş un (2 tam dolu büyük çay bardağı ve 2 tepeleme dolu yemek kaşığı)
  • 150 ml ılık süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çimdik tuz
  • 50 gram tereyağı veya margarin (Oda sıcaklığında)

Üzerine sürmek için;

  • Erimiş yağ

Bulamak için;

  • Pudra şekeri veya şeker

İçine sıkmak için;

  • İstediğiniz reçel
  • Şırınga veya başka bir alet

    Fırında Krapfen Berliner Tarifi Yapılışı

  • Fırında krapfen berliner tarifi’nin yapılışı.
  • 2 kaşık şeker, mayayla sütte eritilir ve 5 dakika bekletilir.
  • Tuz unla karıştırılır, içine bir havuz açılır ve mayalı süt içine akıtılır.
  • Diğer şeker, yumurta da eklenir ve biraz yoğurulur.
  • Yağ da eklenir ve yumuşacık olana kadar, en az 10 dakika yoğurulur. Çok yumuşak ve hafif yapışkan bir hamur elde edilir.
  • Hamur çok az unlanmış bir yere alınıp, bir iki defa yoğurulur ve bezelere bölünür. Çok büyük olmasını istiyorsanız, 8-10 bezeye bölün. Ben 12 beze yaptım.
  • Bezelerin alt tarafı masa üstünde kalmak şartıyla, avucunuzun içinde yuvarlayın.
  • Tepsiye aralıklı dizin ve 40-50 dakika mayalandırın.
  • Önceden ısınmış fırında, 15 dakika alt üst ayarla 180 derecede pişirin.
  • Sonra biraz soğumaya bırakın ve ılık haliyle içlerine reçel sıkın. Benim şırıngamın ucu uzun ve sivri olmadığı için, ben ahşap ucu ince bir aparatla kenarından dikkatlice delik açtım ve reçel dolu şırıngayla içine reçeli sıktım.
  • Sonra fırçayla her tarafına erimiş yağ sürülür ve şeker içinde bulanır. Pudra şekeri kullanırsanız, üstüne eleyin lütfen, daha iyi oluyor.

Fit Etimek Tiramisu Tarifi

 

Fit Etimek Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1, 5 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı labne
  • 8 adet tuzsuz etimek
  • 1-2 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı kakao

    Fit Etimek Tiramisu Tarifi

  •  Yapılışı

  • Sütü tencereye koyup üzerine tam buğday ununu ekliyoruz ve ocakta pişiriyoruz.
  • Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıyoruz ve soğumasını bekliyoruz.
  • Soğuyan muhallebiye labne ve balı ekleyip karıştırıyoruz.
  • Ilık suda kahveyi eritiyoruz, etimekleri güzelce ıslatıyoruz ve aralarına muhallebiyi sürüyoruz.
  • Son olarak üzerine kakao ekliyoruz. Buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz. Afiyet olsun. 🥰.

23 Mart 2021 Salı

Glutensiz Bazlama Tarifi

 

Glutensiz Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 bardak pirinç unu
  • 1 bardak glutensiz un (selva marka kullandım)
  • 2 bardak yoğurt
  • 1 bardak su
  • 2 çay kaşığı kadar tuz
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

(bardak ölçüsü 200 ml)

Glutensiz Bazlama Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta, yoğurt ve suyu tel çırpıcı ile uygun bir kapta karıştıralım.
  2. Unları ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  3. Kek kıvamından birazcık daha koyu bir kıvam elde edeceğiz.
  4. Bu en son aşamada karbonatı hamurun üzerine döküp üzerine de limon suyu ekleyerek aktive olmasını sağlayarak tekrar karıştıralım. Hamurumuz göz göz olacak.
  5. 28cm çapında yapışmaz ve güzel pişiren bir tavayı hafif yağlayarak kızdıralım.
  6. Kızgın tavaya hamuru yayıp kapak kapatıp altını hafif ateşe döndürelim.
  7. Yavaş yavaş pisecek, altı pişince bir tepsi yardımıyla ters çevirip diğer tarafını pişirelim.
  8. Çevirme işlemini şu şekilde yapıyorum; spatula yardımıyla bir kenarından hafifçe kaldırarak yuvarlak bir tepsiye pişen tarafı alta gelecek şekilde kaydırıyorum, daha sonra tavayı üzerine kapatarak ters çeviriyorum.
  9. Piştikten sonra temiz bir bez üzerine alıp soğuduktan sonra dilimleyelim.
  10. Ben üçgen şekilde dilimliyorum.

Kahvaltı ve yemeklerde ekmek yerine tüketiyoruz, buzdolabında muhafaza ediniz, dışarda küflenir.

Arasını kesip tost ekmeği olarak kullanabilirsiniz. Buzdolabından çıkardığınız bazlamayı tost makinesinde ısıtarak taptaze yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ekşili Köfte (Malatya Yöresi) Tarifi

 

Ekşili Köfte (Malatya Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 g ıspanak
  • 2 adet büyük soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı kara mercimek
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 limonun suyu
  • 2 – 2, 5 litre su

Köftesi için:

  • 1 kase köftelik bulgur
  • 1 kase ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım kase un

    Ekşili Köfte (Malatya Yöresi) Tarifi Yapılışı

  • Bir derin kaba bulguru tuzla beraber ıslayalım ve 10-15 dk üstünü kapatarak bekletelim.
  • O sırada tencerede sıvı yağ ile küçük küçük doğranmış soğanlar kavuralım.
  • Kavurduğumuz soğana salça ilave edelim (isteğe göre baharat eklenir).
  • Üzerine sıcak su eklenip kaynamaya bırakılım ve baharatlar atılır.
  • Kaynadıktan sonra mercimek (önce yıkayın) ilave edip altını kısarak pişmeye bırakalım.
  • Islattığımız bulgura yarım kase unu da ekleyip yoğuralım.
  • Küçük parçacıklar yapalım yuvarlayalım.
  • Mercimekler pişmeye doğru köfteleri kaynayan suya ilave edelim bir iki aşım kaynatalım ve ardından ıspanakları da ekleyip pişmeye bırakılım.
  • En son limon suyunu içine aktaralım.
  • Afiyet olsun 😀.

    Not:

    İsteyen haşlanmış nohut da ilave edebilir.

    Dinlendirirseniz daha lezzetli olur.

    Aslı erik ekşisi ile yapılır.

Kayısılı Kukiş Kurabiye Tarifi

 

Kayısılı Kukiş Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta akı
  • 1, 5 su bardağı minik zar şeklinde doğranmış kuru kayısı
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı toz fındık
  • 1.5 su bardağı hindistancevizi

    Kayısılı Kukiş Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yumurta akı ve şeker iyice karıştırılır. Kayısılar, fındık, hindistancevizi ilave olur karıştırılır. Katıya yakın bir kıvam olacak.
  • Ceviz büyüklüğünde toplar yapılır yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir. Üzeri hafif pembe olacak.
  • 80 gram kadar sütlü veya bitter çikolata benmari eritilir.
  • Kurabiyelerimizin taban kısımlarını erittiğimiz çikolataya batırıp tekrar kağıt üzerine alıp dinlenmeye bırakıyoruz. Çikolatamız donunca servis tabağına alıyoruz. Afiyetle😋🖤⛾.

Yağsız Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

 

Yağsız Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tane damla sakızı

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı kahve
  • 1 çay kaşığı tarçın

    Yağsız Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  • Un, nişasta, şeker hepsini karıştıralım.
  • Üzerine 1 litre sütümüzü dökelim sakızı da atalım göz göz oluncaya kadar pişirelim .
  • Pişen muhallebiyi ocaktan alıp bir paket vanilyayı koyalım.
  • Mikser ile 5 -6 dakika çırpalım.
  • Borcam tepsimize dökelim.
  • Soğuduktan sonra kahve tarçın ve kakaomuzu karıştırıp üzerine eleyelim.
  • Buzdolabına kaldırıp soğuduktan sonra servis yapabiliriz.

Fırında Somon Tarifi

 

Fırında Somon Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo fileto somon balığı
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 1 kase baby kuru soğan

Sebze sosu için;

  • Tuz, zeytinyağı, toz pulbiber, kekik, karabiber

    Fırında Somon Tarifi Yapılışı

  • Somon balıklarını yuvarlak borcama dizip sadece tuzlayalım.
  • Ayrı bir borcama patates, havuç, soğanları dizelim.
  • Sos için gerekli malzemeleri bir kapta karıştıralım.
  • Sebzelerin üzerine gezdirelim ve 180 derecede pişirelim.
  • Balığı da 180 derecede yaklaşık yarım saat pişirelim.
  • Servis tabağına sebzeleri koyup üzerine balığı yerleştirelim.
  • Afiyet olsun.

Banbunya Pilaki Tarifi

 

Banbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı barbunya fasülye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Maydanoz
  • Su

    Banbunya Pilaki Tarifi Yapılışı

  • Fasülyeyi bir gün önceden suya koyalım.
  • Suya koymaya fırsatınız olmazsa düdüklü tencerede biraz pişirip yemeğe ekleyebilirsiniz.
  • Soğanı kare kare doğrayıp zeytinyağı ile kavuralım.
  • Salçasını ekleyip 1- 2 dk daha kavuralım.
  • Havucun kabuğunu soyup kare kare kesip ekleyelim.
  • Suda beklettiğimiz fasülyelerin suyunu süzüp ekleyelim.
  • Üzerini kapatacak şekilde su ekleyelim.
  • Tuzunu da ekleyip kapağını kapatıp fasülyeler suyu çekip pişene kadar pişirelim.
  • Pişince servis tabağına alalım.
  • Soğuyunca üzerine ince kıydığımız maydanoz ekleyelim.
  • Afiyet olsun.