Çerkez Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 1, 5 su bardağı su(kontrollü)
- tuz
İç harcı için;
- Patatesli ve kıymalı da hazırlayabilirsiniz
- 1 kg ısırgan otu
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Pul biber, karabiber ve tuz
Çerkez Mantısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle soğuması için iç harcı hazırlayalım.
- Isırgan otlarımızı güzelce yıkayıp süzelim.
- Ardından küp küp doğranmış kuru soğan 3 -4 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Isırgan otlarını ince doğrayıp ilave edelim. Suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Baharat ve tuzunu ilave edip ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Hamuru için yoğurma kabına ün, tuz ve yumurtayı alıp karıştıralım.
- Suyu kontrollü ilave edip hafif sert bi hamur yoğuralım.
- Hamuru 2 bezeye ayırıp tezgahta açalım.
- Bardak yardımıyla hamuru keselim. 1 tatlı kaşığı ısırgan ottan hamurun ortasına yerleştirip üç kısmı hafif katlayıp şekil verelim.
- Bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp kaynar suda makarna gibi haşlayalım.
- Üzeri için sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos yapıp servis edelim. Afiyet olsun.