26 Mart 2021 Cuma

Çerkez Mantısı Tarifi

 

Çerkez Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1, 5 su bardağı su(kontrollü)
  • tuz

İç harcı için;

  • Patatesli ve kıymalı da hazırlayabilirsiniz
  • 1 kg ısırgan otu
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Pul biber, karabiber ve tuz 

    Çerkez Mantısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle soğuması için iç harcı hazırlayalım.
  • Isırgan otlarımızı güzelce yıkayıp süzelim.
  • Ardından küp küp doğranmış kuru soğan 3 -4 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Isırgan otlarını ince doğrayıp ilave edelim. Suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Baharat ve tuzunu ilave edip ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için yoğurma kabına ün, tuz ve yumurtayı alıp karıştıralım.
  • Suyu kontrollü ilave edip hafif sert bi hamur yoğuralım.
  • Hamuru 2 bezeye ayırıp tezgahta açalım.
  • Bardak yardımıyla hamuru keselim. 1 tatlı kaşığı ısırgan ottan hamurun ortasına yerleştirip üç kısmı hafif katlayıp şekil verelim.
  • Bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp kaynar suda makarna gibi haşlayalım.
  • Üzeri için sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos yapıp servis edelim. Afiyet olsun.

İnanamayacaksınız Bu Kekde Kabartma Tozu Yok Tarifi

 

İnanamayacaksınız Bu Kekde Kabartma Tozu Yok Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 150 gram tereyağ yada 1, 5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kek maya harcı

Su bardağı ölçüm-200 ml

Çay bardağı ölçüm -125 ml 

İnanamayacaksınız Bu Kekde Kabartma Tozu Yok  Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın, köpürene kadar.
  2. Sonra içine sütü, yağı ve vanilya yı ekleyin.
  3. Ayrı bir kapta unu ve kek harcını karıştırın.
  4. Elek kullanarak sıvı harcın içine eleyerek ekleyin ve karıştırın.
  5. Daha önceden yağlanmış kek kalıbına dökün.
  6. 175 derecede soğuk fırına kek harcınızı koyun ve koyduktan sonra fırını çalıştırıp 35 – 45 dakika arası pişiriniz.
  7. Kürdan testi uygulayarak keki fırından çıkarın.
  8. İlk sıcağı geçince keki kalıptan çıkarın.
  9. Ilınan kekin üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Çikolatalı Cookie Tarifi

 

Çikolatalı Cookie Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta beyazı
  • 100 gr çikolata (Benmari usulü eritilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı ucu ile kabartma tozu 

    Çikolatalı Cookie Tarifi Yapılışı 

  • ‌Yumurta beyazı bir çimdik tuz ile kar beyazı olana dek mikserlenip ardından benmari usulü eritilmiş çikolata, fıstık ezmesi, bal kabartma tozu koyup bir spatula yardımı ile yavaşça karıştırılır.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye bir kaşık yardımıyla yuvarlak olucak şekilde koyun.
  • Üzerine damla çikolata koyun 180° 10-15 dk kontrol ederek pişirin. Afiyet olsun.

Kaşık Kaşık Lezzet Bombası: Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi

 

Kaşık Kaşık Lezzet Bombası: Supangleli Tavuk Göğsü  Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk Göğsü İçin:

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker

Supangle İçin:

  • 500ml süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 60 g bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 

    Kaşık Kaşık Lezzet Bombası: Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

Üzeri İçin:

  • Tavuk göğsünü hazırlamak için, uygun bir tencereye aldığımız tereyağını eritelim ve
  • Ardından unu ekleyerek 2-3 dakika orta ateşte, bir çırpıcı yardımı ile karıştırarak kavuralım.
  • Kavrulan unun üzerine sütü ilave edelim. Son olarak şekeri de ekleyerek karıştıralım.
  • Tavuk göğsümüz koyulaşıp göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kıvam alan tavuk göğsümüzü ocaktan alarak bir kaba aktaralım ve üzerini streçleyerek soğumaya bırakalım.
  • Bu sırada supangleyi hazırlamak için derin bir tencereye sütümüzü alalım.
  • Üzerine şeker, un, kakao ve yumurta sarısını ekleyerek çırpıcı yardımı ile karıştıralım. Ardından ocağın altını açalım ve pişirmeye başlayalım. Kaynayıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Koyulaşıp göz göz olan tatlımızı ocaktan alarak içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım.
  • Tereyağını da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Daha sonra oda ısısına gelen tavuk göğsümüzü mikser ile çırpalım, soğumaya bırakalım.
  • Servis kabımıza hazır olan tavuk göğsümüzü aktaralım ve kalıbı 1-2 kez tezgaha vurarak varsa içerisindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.
  • Soğuyan supanglemizi de mikser yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  • Hazırladığımız supangleyi de servis kabına, tavuk göğsünün üzerine boşaltalım. Üst kısmını bir spatula yardımı ile düzeltelim.
  • Tatlımızı yaklaşık 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim. Dinlenen tatlımızı buzdolabından aldıktan sonra üzerine süzgeç ile kakao serpelim ve dilediğimiz şekilde süsleyelim. Afiyet olsun.
  • 2 yemek kaşığı kakao 


Nohutlu Mantı Çorbası Tarifi

 

Nohutlu Mantı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı  biber salçası
  • Tuz
  • Pul biber
  • Nane
  • Karabiber
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 5-6 su bardağı sıcak su
  • 1,5 su bardağı mantı 

    Nohutlu Mantı Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir tencereyi ocağa alarak içerisine sıvı yağ, yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyerek kavuralım.
  • Üzerine domates ve biber salçasını ekleyelim, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
  • Ardından tuz, pul biber, nane, karabiber ve haşlanmış nohutu ekleyerek karıştıralım.
  • Sıcak suyu da tenceremize ilave ettikten sonra mantımızı da ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
  • Mantılarımız yumuşadıktan sonra çorbamız servise hazır. Afiyet olsun!

25 Mart 2021 Perşembe

Portakal Aromalı Harika Bir Sütlü Tatlı Tarifi

 

Portakal Aromalı Harika Bir Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf

Üzeri İçin

  • Antep fıstığı
  • Portakal dilimleri
  • Kalıp 26 cm

    Portakal Aromalı Harika Bir Sütlü Tatlı Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle tencerenin içine Hindistan cevizi ve kadayıf hariç bütün malzemeleri alıp, pürüzsüz bir kıvam olana kadar güzelce karıştıralım.
  • Ocağa alıp, orta ateşte karıştırarak pişirelim ve koyulaşıp üzerinde kabarcıklar oluşunca, ocaktan alalım.
  • Muhallebimiz sıcakken içerisine kavrulmuş kadayıf ve Hindistan cevizini de ekleyip, iyice karıştıralım.
  • Muhallebimizi, suyla ıslatılmış tart 26 cm’lik tart kalıbına dökelim.
  • Oda ısısına gelene kadar bekleyip, bir saat dondurucuda bir saatte normal soğutma bölümünde bekletip kenar kısımlarını elimizle bastırarak gevşetip servis tabağına ters çevirelim.
  • Süslemek için toz Antep fıstığı ile yanlarına geçiş yapıp, orta kısmını portakal dilimleri ile süsleyelim.
  • Yapacak olanlara kolay gelsin, afiyetler olsun.

Havuç Dilim Baklava Tarifi

 

Havuç Dilim Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 1.5 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
  • 100 gram tereyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

    Havuç Dilim Baklava Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbeti için şekerle suyu kaynatıyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca 10 dakika kadar bu şekilde kaynasın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Tereyağı eritin ve baklava yapıcağınız tepsinin tabanını yağlayın.
  • Baklavalık yufkadan iki kat serin, her iki katta bir erimiş tereyağ sürün.
  • Yufkaların yarısına gelince antep fıstığını serpin.
  • Üzerine geri kalan yufkaları aynı şekilde koyun.
  • Hazırladığımız baklavamızı havuç dilimi şeklinde keselim.
  • Kalan tereyağını üzerine gezdirelim.
  • Önceden ısıttığımız 170°c fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.
  • Güzelce kızaran baklavamızı fırından alalım, soğuk şerbeti üzerine gezdirelim.
  • Şerbetini çeken baklavamızı antep fıstığı ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Pırasa Dolması Tarifi

 

Pırasa Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg pırasanın kalın sapları

İç harcı için

  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 adet sarımsak
  • 300gr kıyma
  • Taze maydanoz
  • Taze nane
  • Karabiber, kırmızı tozbiber, pulbiber, tuz
  • 1-2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Salçalı su
  • Tuz

    Pırasa Dolması Tarifi Yapılışı

  • Pırasanın kalın saplarını sıcak suya atıp haşlıyalım çok ezilmemesine dikkat edelim.
  • Soğan, sarımsak, maydanoz ve naneyi robottan geçirelim ve derin bir kabın içine alalım.
  • Çekilmiş kıymayı, salçayı, sıvı yağı ve baharatları içime atalım.
  • İyice elimizle karıştıralım içini çiğden hazırlayacağız.
  • Haşladığımız pırasa saplarını tek tek açalım.
  • En baştan içine az bir iç harcı koyarak muska şeklinde saralım farklı şekilde de sarabilirsiniz.
  • Tencereye dizelim.
  • Üzerine yarım çay bardağı kadar sıvı yağ gezdirelim.
  • Ayrı bir kapta salçalı su yaparak dolmaların üzerini geçecek kadar ilave edelim.
  • Tuzunu da atarak ilk önce orta ateşte kaynamaya başladıktan sonrada kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.

Kandil Simidi Tarifi

 

Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram margarin (1 saat oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 tane yumurta (Akları üzeri için kullanılacak )
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket mahlepli kabartma tozu
  • Alabildiğince un

Üzeri için :

  • Yumurta akı
  • Susam, çörek otu 

    Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  • Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına ekleyip karıştırıyoruz.
  • Unu azar azar ekleyip ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
  • Ben hamuru açıp 1 bardak 1 kapak ile şekil verdim.
  • Dilerseniz elde de şekil verebilirsiniz.
  • Önce yumurta akı sonra susam, çörek otu karışımına bulayıp tepsiye diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200° fırında kızarana kadar kontrol ederek pişiriyoruz. Afiyet olsun  :)

Köri Soslu Tavuk Tarifi

 

Köri Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Servisi için:


  • 1/4 (çeyrek) demet maydanoz 

    Köri Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir tavada kızdırın. Kuşbaşı doğranmış 600 gram tavuk göğsünü aktarın.
  • Renk alıp, suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun.
  • Köri sosu hazırlamak için; ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını sos tenceresinde eritin.
  • 1 yemek kaşığı unu da üzerine ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar karıştırarak kavurun.
  • Kavrulan una 2 su bardağı soğuk sütü ekleyin ve unun topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.
  • Yarım su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı köri, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi katın.
  • Sosu, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak 4- 5 dakika pişirin.
  • Hazırladığınız sosu, kavrulan tavuklara ekleyin ve harmanladıktan sonra pişirme işlemini 5 dakika kadar sürdürün.
  • İncecik kıyılmış bir avuç maydanozu köri soslu tavuğa ilave ettikten sonra bekletmeden sıcak olarak servis edin.1Afiyete olsun 👨‍🍳🤩.

Un Çorbası Tarifi

 

Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı et suyu yoksa bulyon da olur
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber, nane, pul biber
  • 2 yemek kaşığı tel şehriye (erişte veya şehriye, hangisi olursa)
  • 6 su bardağı su
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)

    Un Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyalım eriyince içine unu koyup biraz kavuralım.
  • Sonra salça ilave edip biraz daha kavurup biraz su ekleyip karıştıralım.
  • Sonra üzerine sıcak su ilave edip baharatlarını ve şehriyeyi de ekleyip 10 dakika kaynatalım.
  • İsteğe bağlı sarımsak da ekleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun 👌.

Mousseli Yaş Pasta Tarifi

 

Mousseli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası İçin;

  • 4 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 fiske tuz
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

Kreması İçin;

  • 600 ml sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 140 gram bitter çikolata
  • 70 gram sütlü çikolata

    Mousseli Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • 4 yumurtanın sarısıyla beyazını ayırıyoruz. Ayırdığımız beyaza 1 fiske tuz katıp mikser ile köpürünceye kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra yumurtanın sarısına toz şekeri ilave edip 6-7 dakika çırpıyoruz. Ilık suyu ilave edip, biraz daha çırpıyoruz.
  • Daha sonra kabartma tozu, vanilya, kakao ve unu eleyerek ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. İyice karıştırdıktan sonra yumurta beyazını ilave edip köpükleri söndürmeden spatula ile karıştırıyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçe kalıba keki döküyoruz ve 180 derece önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.
  • Daha sonra 600 ml sıvı kremaya pudra şekerini ekleyip köpürünceye kadar çırpıyoruz. Köpüren kremanın üzerine benmari usulü eritmiş olduğumuz çikolatayı ilave edip güzelce çırpıyoruz.
  • Daha sonra soğuması için dolaba koyuyoruz. Pandispanya pişince fırından alıyoruz ve soğuması için bir süre bekletiyoruz.
  • Soğuyan keki 2 kat olacak şekilde kesiyoruz. Aralarına kremamızı sürüyoruz. Üzerini de kapladıktan sonra dolapta 2 saat dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen pastanın üzerini kalan kremayla dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.