Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 5 su bardağı un(unun hepsini eklemeyin azar azar ekleyin)
Kıymalı harç için;
- 400-450 gram dana kıyma
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 kırmızı kapya biber
- 2 adet domates
- Birkaç dal maydanoz
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı
- Karıştırma kabımıza önce şeker, ılık su ve mayayı alalım ve beş dakika bekletelim.
- Hamur için malzemeleri ekleyelim ve yumuşak ele hafif yapışan bir hamur elde edelim kesinlikle hamuru elinizden un ekleyerek kurtarmayın elinizi hafif yağlayarak hamuru elinizden temizleyin.
- İç arcı için kıymayı kabımıza koyalım.
- Soğanları, biberleri, domatesleri, ve sarımsağı rondodan geçirip ekleyin.
- Maydanozları ince doğrayın ekleyin.
- Baharatları, tuzu ve salçaları da ekleyip bütün malzemeleri karıştırın.
- Hamurunuzdan parçalar kopararak bezeler yapın.
- Bezeleri merdane ile uzun açın içine malzemeden kaşıkla alın ve kenarlarda boşluk bırakarak hamurunuzun ortasına yayın.
- Hamurun kenarlarını içe doğru katlayın orta kısımdaki kıymaları kapatmayın ve uç kısımlarını birleştirin.
- Yumurta sarılarını hamurun kenarlarına sürün.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun❣️.