31 Mart 2021 Çarşamba

Ispanak Soslu Nefis Tavuk Yemeği Tarifi

 

Ispanak Soslu Nefis Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk göğsü eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200 gram bebek ıspanak
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet iri boy kapya biberi
  • 3 diş sarımsak
  • 4 tepeleme yemek kaşığı parmesan peyniri
  • Yarım silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı krema (125 ml )
  • 2 çay bardağı sıcak su (250 ml)
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 1 yemek kaşığı tereyağ+ 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı soğuk su + 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

    Ispanak Soslu Nefis Tavuk Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğüslerini ortadan ikiye inceltip dilerek ince bütün dilimler haline getirelim kalın olmasınlar,.
  • Tereyağ ve sıvı yağı kızgın tavada eritip, orta ateşten biraz yüksek derecede, etleri arkalı önlü çevirerek güzelce kızartıp bir tabağa alalım.
  • Geniş ve derin başka bir tava içine birer kaşık tereyağ ve sıvı yağı eritip yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı güzelce kavuralım.
  • Üzerine yıkanıp süzülmüş ıspanakları katıp az kavuralım ardına halka doğranmış kapya biberini ekleyip 3-5 daha çevirerek karıştıralım.
  • Sonra ocağı kısıp, üzerlerine, kremasını ve 2 çay bardağı sıcak suyla karıştırılmış tavuk bulyonu, suyla çırpılmış nişastayı, baharatlarını, parmesanı katıp karıştıralım.
  • Sos kaynamaya başlayınca ortaya yakın açıp, tavukları içine yerleştirelim ve kapak örtelim 15 dk pişirelim
  • Ardına sıcak olarak servis edelim. Afiyet şifa olsun.
  • Not: ben aynı tarifimi, jülyen doğranmış tavuk göğsü eti ile de yapıyorum, etleri ince uzun parmak büyüklüğünde dilimleyip aynı tarifimi bu şekilde de diyebilirsiniz.

Nohutlu Sulu Köfte Tarifi

 

Nohutlu Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 adet yumurta
  • Tuz ve baharatlar
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ
  • Yeteri kadar su
  • Nane, isteğe bağlı pul biber

    Nohutlu Sulu Köfte Tarifi Yapılışı 

  • Köfte için bulguru çok az ılık suyla ıslatalım.
  • Diğer malzemeleri ekleyerek sakız gibi olana kadar yoğuralım.
  • Daha sonra minik parçalar koparak yuvarlayalım. Hafif unlayıp kenara alalım.
  • Tencereye yağı koyalım, nane ve isteğe bağlı pul biber ide ekleyelim.
  • Üzerine salçayı ekleyip kavuralım.
  • Yeteri kadar sıcak su koyalım, nohutları ekleyelim.
  • Üzerine köfteleri de ekleyip tuz ve baharatları koyalım.
  • Köfteler pişinceye kadar 20 dk kadar pişirelim, sıcak servis edelim.
  • Deneyenlere afiyet olsun 🌿.

    Not: Malzeme ölçülerini isteğe bağlı olarak azaltıp, çoğaltabilirsiniz.

Orjinal İnegöl Köfte Tarifi

 

Orjinal İnegöl Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 550 gram dana döş
  • 150 gram kuzu döş
  • 9 gram tuz (2 silme tatlı kaşığı)
  • 7 gram karbonat (1 tepeleme tatlı kaşığı)
  • 25 gram kuru soğan posası (1 adet küçük boy soğan, rendelenip suyu sıkılmış) 

    Orjinal İnegöl Köfte Tarifi Yapılışı 

  • Etleri tuz ve karbonat ile birlikte 2 kez kıyma makinasından çekin. En az 16 saat kıymayı +4 derecede dinlendirin.
  • Ertesi gün kıymayı en az 10-15 dakika yoğurun. Son olarak soğanı ekleyip 2 dakika daha yoğurun.
  • Köfte hamurunu topladıktan sonra 25-28 gramlık bezeler halinde kıymalar koparın.
  • Avuç içlerini çok çok az ıslatıp köfteye yassı şeklini verdikten sonra bir tabağa dizin.
  • Köfteyi pişirmeden önce bu yoğurma işlemini yapmanız çok önemli.
  • İçerisine soğan girdiği için köftenin rengi kahverengiye dönüşmeden pişirimi yapılmalı.
  • Şekil verdikten sonra 30 dakika buzdolabında dinlendirmek yeterli olacaktır.
  • Köfteyi imkan varsa mangalda yok ise döküm tavada her 30-35 saniye de sık sık çevirerek toplamda 5-6 dakika ızgara edin.
  • Yanına közlenmiş biber ve domates, patates kızartması, çoban salata, piyaz gibi yan ürünlerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dereotlu Brüksel Lahanası Salatası Tarifi

 

Dereotlu Brüksel Lahanası Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram brüksel lahanası
  • 5 dal dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • Tuz ,pul biberi 

    Dereotlu Brüksel Lahanası Salatası Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle lahanalarımız haşlayıp rengini kaybebetmemesi için soğuk suya alıyoruz.
  • Daha sonra ikiye bölelim.
  • Dereotu doğruyoruz.
  • Üzerine sarımsakları rendeliyoruz.
  • Tuz ve biber ekliyoruz.
  • Zeytinyağı ve limonu da koyduktan sonra karıştırıyoruz.

Un Çorbası Tarifi

 

Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı et suyu yoksa bulyon da olur
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber, nane, pul biber
  • 2 yemek kaşığı tel şehriye (erişte veya şehriye, hangisi olursa)
  • 6 su bardağı su
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)  

    Un Çorbası Tarifi Yapılışı 

  • Tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyalım eriyince içine unu koyup biraz kavuralım.
  • Sonra salça ilave edip biraz daha kavurup biraz su ekleyip karıştıralım.
  • Sonra üzerine sıcak su ilave edip baharatlarını ve şehriyeyi de ekleyip 10 dakika kaynatalım.
  • İsteğe bağlı sarımsak da ekleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun 👌.

Fırında Sütlü Patates (En Sevdiğim) Tarifi

 

Fırında Sütlü Patates (En Sevdiğim) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan

Sosu İçin;

  • 2 adet yumurta
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • 2,5 su bardağı süt

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Kaşar peyniri rendesi

    Fırında Sütlü Patates (En Sevdiğim) Tarifi Yapılışı 

  • İlk olarak patateslerimizi soyup yıkayalım ve yuvarlak olacak şekilde dilimleyelim. Dilimlerimiz ne çok ince ne de çok kalın olmamalı.
  • Tepsi veya borcama doğradığımız patatesleri yerleştirelim.
  • Kuru soğanımızın da kabuklarını soyarak dilimleyelim ve aralıklı olacak şekilde patates dilimlerimizin arasına yerleştirelim.
  • Ayrı bir kapta sosumuzu hazırlayalım. Bunun için; yumurta, karabiber, kekik, kırmızı toz biber, tuz ve dövülmüş sarımsağı bir kase içerisine alarak çırpıcı ile çırpalım.
  • Çırpmaya devam ederken bir yandan da sütümüzü ekleyelim.
  •  Hazırladığımız sosumuzu patateslerin üzerine gezdirelim ve son olarak üzerine tereyağı parçaları koyalım.
  • Fırın kabımızın üzerini sar pişir ile kaplayalım, ardından önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda sütlü patatesimizi fırından çıkartalım ve üzerine bolca kaşar peyniri rendesi ekleyerek tekrar fırında verelim ve peynirler eriyip üzeri kızarana kadar pişirelim. Sütlü Patatesimiz servise hazır. Üzerini biberiye ya da kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Semizotu Tabbule Tarifi

 

Semizotu Tabbule Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 1 büyük boy çay bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 2 adet taze soğan
  • 1 tutam taze nane
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet limon
  • Damak tadınıza göre
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Üzerine

  • Yarım çay bardağı kadar nar ekşisi
  • Nar taneleri ( isteğe bağlı )  

    Semizotu Tabbule Tarifi Yapılışı 

  • Bir çay bardağı bulguru üzerine çıkacak kadar su ile 8, 10 dakika kadar yumuşayıncaya kadar haşlayın, suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
  • Temizlenmiş ve yıkanmış semizotunu elle iri parçalar halinde koparın.
  • Büyükçe bir kasenin içine alın, bulguru, mısırı, kıyılmış maydanoz, taze nane ve taze soğanı ekleyin.
  • Damak tadınıza göre tuz, limon suyu ve zeytinyağı ilave ederek karıştırın.
  • Salata tabağına alın üzerine nar ekşisi gezdirin, dilerseniz yine üzerine nar taneleri serperek servis yapın. Afiyetler olsun.

Sadece 1 Yufkayla Pizza Lezzetinde Börekler Tarifi

 

Sadece 1 Yufkayla Pizza Lezzetinde Börekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yufka
  • 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı kadar küçük küp doğranmış sucuk
  • 1 adet orta boy çekirdekleri çıkarılmış küp doğranmış domates
  • 2 adet küçük yeşil biber ince doğranmış
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tutam tuz
  • 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ

Bulamak İçin

  • 1 adet yumurta
  • Galeta unu

Kızartmak İçin

  • Sıvıyağ  

    Sadece 1 Yufkayla Pizza Lezzetinde Börekler Tarifi Yapılışı  

  • Öncelikle iç harcı için gerekli olan malzemeleri hazırlayıp ve doğrayıp bir kaba alıp karıştıralım. Yufkamızı 8 parçaya bölelim.
  • 8 parça yufka ya hazırladığımız iç harcı eşit bir şekilde paylaştıralım ve kenarlarını katlayıp sigara böreği şeklinde saralım.
  • Sardığımız börekleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp iyice kızdırdığınız yağda her yerini kızartalım.
  • Kızarttığımız börekleri peçete ile yağlarını alıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Tam Kıvamında Anne Köftesi Tarifi

Tam Kıvamında Anne Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 dilim bayat ekmek
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı salça

Kızartmak İçin

  • Sıvıyağ 

    Tam Kıvamında Anne Köftesi Tarifi Yapılışı  

  • Geniş bir yoğurma kabının içerisine kıymayı, yumurta, rendelenmiş soğan, sarımsak, maydanozu, ufalanmış bayat ekmekleri, tuzu, baharatları ve salçayı alarak güzelce yoğuralım.
  • Yoğurma işlemi bittikten sonra köfteden parçalar alarak şekillendirelim.
  • Tavamızın içerisine sıvı yağ alalım hazırladığımız köftelerimizi dizelim.
  • Sürekli çevirerek pişirelim. Ben lavaş eşliğinde sunum yaptım sizede tavsiye ediyorum ❤️

Tavuk Kokoreç Tarifi

 

Tavuk Kokoreç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (Akı içine, sarısı üzerine)
  • Yaklaşık 5 5- buçuk su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Üzerine

  • 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı süt
  • Haşhaş

Ekmek arası tavuk kokoreç malzemeler

  • 2 adet tavuk kalça but
  • Yarım paket tavuk göğsü
  • 4 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber ( yoksa olmayadabilir. )
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağından biraz az ayçiçek yağı

Baharatlar:

  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırımızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı salça  

Tavuk Kokoreç Tarifi Yapılışı  

  1. Sandviç ekmeklerimizin hazırlanışı.Hamur için sütümüz ve suyumuz ılık olmalı.
  2. Yoğurma kabına ılık su, ılık süt ve diğer malzemelerimizi alalım.
  3. Son olarak unu kontrollü ekleyerek instant mayamızı da ekleyelim. Yumuşacık bir hamur elde edelim.
  4. Unu 4 bardaktan sonrasını kontrollü ekleyelim ki sert bir hamur olmasın.
  5. Hazırladığımız hamuru 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  6. Hamurumuz kabarıp mayalanınca 10 eşit bezeye ayıralım. Bezelere şekil verirken ellerimizi yağlayalım ki yapışmasın ve şekilleri güzel olsun.
  7. Bezelerimizi elimizle yuvarlayarak oval şekli verelim.
  8. Üzerlerine hafiften bastıralım. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizelim. Ben iki tepside yaptım. Çok sık olursa birbirlerine girerler. Bu şekilde üzerini kapatarak tepsi mayası yapıyoruz. Yaklaşık 45 dk kadar tepside kabarmalarını bekliyoruz.
  9. Tepsi mayası sonrası yumurta sarımıza bir yemek kaşığı süt ekleyip karıştırıyoruz.
  10. Ekmeklerimizin üzerine sürüp haşhaş serpiyoruz.
  11. 200 derece özelikle fanlı ayarda kızarana kadar pişiriyoruz. Fanlı ayar ekmeklerimizin yumuşacık olmasını sağlayacaktır.
  12. Ekmeklerimizi fırından alınca üzerine nemli bir bez örterek dinlenmeye bırakıyoruz. İster döner ile yada peynir domates vs ile sandviç yaparak tüketebilirsiniz. 😋😅.
  13. Tavuk kokoreç hazırlanışı.İlk olarak tavuklarımızı çok ufak bir şekilde doğruyoruz.
  14. Tantunilik et gibi olmalı. Tavaya yağımızı alıp üzerine etleri ekliyoruz. Suyunu çekene kadar tavuklarımızı pişiriyoruz.
  15. Biberlerimizi de çok ufak olacak şekilde doğrayıp ekliyoruz.
  16. Sarımsağı da aynı şekilde doğrayıp ekledikten sonra pişmeye bırakıyoruz.
  17. Son olarak 2 domatesin kabuğunu soyup ufak ufak doğradıktan sonra ekleyip baharatını tuzunu ve salçasını da ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  18. Ekmeklerimizin arasına kıvırcık ve domates koyup üzerine de pişen tavuk kokorecimizi ekleyip bekletmeden servis yapıyoruz. Ben ekmeklerimi kendim yaptım. Şimdiden afiyetler olsun. 😋☺️🌸.

Güveçte Türlü Tarifi

 

Güveçte Türlü Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram dana eti
  • 3 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 5 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Sıvıyağ
  • Tuz kekik
  • 2 yemek kaşığı salça

    Güveçte Türlü Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle eti biraz suyla haşlamayı bırakalım. Et haşlanırken bizde malzemeleri doğrayalım doğradığımız malzemelerin hepsini 1 yemek kaşığı salça koyarak harmanlayalım ve güvece bütün malzemeleri koyalım.
  • Haşlanan ette kalan bir kaşık salçayı koyup biraz da salça ile pişmesini sağlayalım.
  • Daha sonra sebzelerimizi üzerine döküp güvece üzerine kekik tuz tereyağı sıvı yağ koyarak sıcak su ilave edelim ve ocağa alalım.
  • Ocakta kaynadıktan sonra kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun❤️

Patates Püresi Eşliğinde İstiridye Mantarı Tarifi

 

Patates Püresi Eşliğinde İstiridye Mantarı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram mantar
  • 1 kırmızı soğan yemeklik doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı ballı hardal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber tercihe bağlı
  • 2 diş doğranmış sarımsak
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Patates püresi için

  • 4-5 orta boy patates küp doğranmış
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

    Patates Püresi Eşliğinde İstiridye Mantarı Tarifi Yapılışı

  • Püre için patates süt tereyağ ve tuzu bir tencereye alıp yumuşayana kadar pişirelim.
  • Ezici yardımıyla ezip kaşar peyniri ilave edelim karıştıralım.
  • Hardal kırmızı soğan sarımsak limon kabuğu tuz karabiber pul biber ve zeytinyağını bir kabın içerisine alıp iri doğranmış mantarları ilave edelim güzelce karıştırıp 30-45 dakika sosuyla bekletelim.
  • Tavayı ateşe koyarak iyice kızmasını bekleyelim ve mantarları ilave edelim yumuşayana kadar arada ters düz ederek pişirelim. Afiyet olsun.