31 Mart 2021 Çarşamba

Sadece İki Malzemeyle Efsane Atıştırmalık Tarifi

 

Sadece İki Malzemeyle Efsane Atıştırmalık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı susam
  • Yarım su bardağı pekmez

    Sadece İki Malzemeyle Efsane Atıştırmalık Tarifi Yapılışı

  • Tavayı ocağa alıp susamı ekleyelim.
  • 4-5 dakika kavurduktan sonra pekmezi ekleyelim.
  • Devamlı karıştırarak pekmezi çektiriyoruz .
  • Daha sonra bir tepsiye boşaltıp hafifçe soğumasını bekliyoruz.
  • Elimizi yakmayacak hale geldikten sonra istediğiniz büyüklükte alıp yuvarlak şekiller verin.
  • Kahve ve çay yanına ikram edebilirsiniz.
    Afiyetle.

Dondurma Kurabiye Tarifi

 

Dondurma Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3,5 – 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı damla çikolata

    Dondurma Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Margarin, sıvı yağ, yumurta ,nişasta ve pudra şekerini mikser ile çırpıyoruz .
  • Daha sonra un, vanilya ,kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  • Yoğurduktan sonra damla çikolatasını ekleyip çok az daha yoğuruyoruz.
  • Dondurma kaşığına hamurdan koyup hafifçe bastırıp ve kaşığı ters çeviriyoruz.
  • Yağlı kâğıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede 15 dakika pişiriyoruz afiyet olsun.

Kıyır Kıyır Çörek Otlu Kurabiye Tarifi

 

Kıyır Kıyır Çörek Otlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram margarin yada tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta(sarısı üzeri için)
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı çörek otu
  • 2,5 su bardağı un

    Kıyır Kıyır Çörek Otlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Oda ısısında olan margarini sıvı yağı, yumurta akını, şeker, tuz, kabartma tozu ve çörek otunu bir kaba alalım.
  • Malzemeleri elimizde güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra yaklaşık iki buçuk su bardağı unu yavaş yavaş ilave edelim.
  • Hamurumuz ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizde yuvarlayalım.
  • Yağlı kağıt serili tepsimize dizelim üzerlerine yumurta sarısını sürelim.
  • 160 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Not:eğer kurabiyelerinizin dağılmamasını istiyorsanız fırını önceden ısıtalım fırından çıkan kurabiyeleri servis tabağına almadan soğumasını bekleyelim.

    Afiyet olsun 😊.

Mısır Ekmeği Tarifi

 

Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı buğday unu
  • 4 su bardağı mısır unu
  • 1 paket toz maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı kaymak
  • Ilık su
  • Tuz

    Mısır Ekmeği Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri derin bir kapta yoğuralım.
  • Kaymak zorunlu değil ama varsa katmanızı tavsiye ederim.
  • Suyu yavaş yavaş ekleyelim.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  • Yoğurduğumuz kapta hamuru 15 dk dinlendirelim.
  • 15 dk sonra hamuru tekrar yoğurup yağlı kağıt serdiğimiz yuvarlak borcamın ortasına hamuru çok yaymadan yerleştirelim.
  • Elimizi ıslatıp hamurun üstünü düzeltelim.
  • Bıçağın sırt kısmıyla üzerine dilim yapalım.
  • Fırının içerisinde fırını açmadan yarım saat mayalandıralım.
  • Sonrasında fırını açıp 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Ardından fırının ayarını biraz düşürüp bir müddet daha pişirelim.
  • İçi çeksin dışı çıtır olsun.
  • Fırından çıkarınca ılımasını bekleyip ardından keselim.
  • Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

 

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet enginar
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Yarım su bardağı bezelye (haşlanmış veya konserve)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

Üzeri için;

  • Dereotu

    Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle havucu küp küp doğrayıp minik olacak tavaya koyalım ve üzerini geçecek kadar su koyup pişirelim (yumuşaması yeterli çok pişmeyecek )üzerine patatesi de koyup pişirelim.
  • Tavamıza zeytinyağını koyup minik minik doğradığımız soğanı koyup pembeleşinceye kadar kavuruyoruz .
  • Üzerine haşladığımız havuç ve patatesi koyalım son olarak bezelyeyi de ilave edelim karıştıralım.
  • Enginarları limonla ovalım ve tenceremize koyalım üzerine hazırladığımız sebzeleri koyalım .
  • Şeker tuz ve zeytinyağını üzerine gezdirip 1 su bardağı suyu ekleyip enginarlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Üzeri ne dereotu serpip servis yapıyoruz afiyet olsun.

Tavuk Etli Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi

 

Tavuk Etli Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı tavuk bonfile
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 4 su bardağı su
  • Sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

    Tavuk Etli Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Tavamızın içine tereyağı ve sıvı yağını alalım, küp küp doğradığımız tavuk etini ilave edelim ve soteleyelim .
  • Ardından doğradığımız soğanı ve biberleri ekleyelim tekrar karıştıralım.
  • Salçayı ve tuzunu katıp kavuralım.
  • Suyunu ekleyip kapağını kapatalım .
  • Kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 10 -15 dakika pişirelim.
  • Sıcak sıcak servis edelim afiyet olsun.

Ratatuy Tarifi

 

Ratatuy Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patates
  • 3 adet domates
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet kapya biber

Sosu için;

  • 3 adet domates
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz ,karabiber ,pul biber, kekik

    Ratatuy Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kabak patlıcanı halka halka doğrayalım biber domates ve kurusoğanı patatesi de doğrayalım, aynı boylarda incelikte olmasına özen gösterelim.
  • Sosunu hazırlayalım; Tavamıza zeytinyağını koyalım ,minik doğradığımız soğan sarımsak ve biberleri koyuyoruz güzelce kavuruyoruz .
  • Daha sonra baharatlarını da ekleyip minik minik doğradığımız domatesi de ilave edip pişiriyoruz .
  • Sosumuz pişince fırın kabına veya borcama yayıyoruz .
  • Dilimlediğimiz sebzeleri güzel bi şekilde diziyoruz.
  • Ortasına kurusoğanları dolduruyoruz yada kalan sebzeleri koyalım .
  • Üzerine tuz ve zeytin yağı gezdirip ıslattığımız yağlı kağıdı güzelce kapatıp 200 derecede 40 dakika pişiriyoruz .
  • Daha sonra üstünü açıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.

3 Malzeme İle Muhteşem İçecek Tarifi

 

3 Malzeme İle Muhteşem İçecek Tarifi İçin Malzemeler

  • Yapacağınız kişi kadar bardak süt
  • Her bardağa 1 tatlı kaşığı kadar kakao
  • Damak zevkine göre şeker

    3 Malzeme İle Muhteşem İçecek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle sütümüzü kaynatıyoruz.
  • Ardından bardaklara kakao ve şekeri koyup karıştırıyoruz.
  • Süt kaynayınca bardakların yarısından fazlasına gelecek şekilde döküyoruz. Kalan sütü de french prese alıp köpürtüyoruz.
  • Köpüren sütü de eşit şekilde paylaştırıyoruz ve içeceğimiz hazır!
  • Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Deneyeceklere, şimdiden afiyet şifa olsun 

Damla Çikolatalı Muffin Tarifi

 

Damla Çikolatalı Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • Hamurun yarısına 1 yemek kaşığı kakao 

    Damla Çikolatalı Muffin Tarifi Yapılışı 

  • İlk olarak derin bir kaseye 3 adet yumurtayı alıyoruz.
  • Üzerine 1 çay bardağı şekeri ekleyip köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Ardından 1 çay bardağı yoğurt ve 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyip karışana kadar çırpıyoruz.
  • 1. 5 su bardağı un, yarım su bardağı nişasta, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz.
  • Spatula ile karıştırıyoruz.
  • Hamurun yarısını ayrı bir kaseye alıyoruz.
  • Kasenin birine 1 yemek kaşığı kakaoyu eleyerek ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Son olarak yarım çay bardağı damla çikolata ekleyip karıştırıyoruz.
  • Beyaz olan hamura da yarım çay bardağı damla çikolata ekleyip karıştırıyoruz.
  • Cup cake kaplarının içine hamuru paylaştırıyoruz. Biz toplam 18 adet muffin elde ettik.
  • Üzerlerine damla çikolata serpiştiriyoruz.
  • Muffinleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk kontrollü pişiriyoruz. Damla çikolatalı muffin hazır. Afiyet olsun. 🧁🧁🧁🧁

Sütlü Sandviç Ekmeği Tarifi

 

Sütlü Sandviç Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 adet yumurtanın beyazı
  • 50 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5 -5 su bardağı un

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Susam

    Sütlü Sandviç Ekmeği Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bir yoğurma kabına süt ve mayayı koyup tahta bir kaşık ile karıştıralım.
  • Ardından diğer malzemeleri katıp önce kaşık ile karıştırıp, yoğurma kıvamına gelince yoğurmaya başlayalım. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Üstü kapalı 45 dakika kadar mayalandıralım.
  • Mayalanan hamurdan yaklaşık 11-12 tane beze yapalım.
  • Unlayarak merdane ile pasta tabağından biraz küçük olacak şekilde açalım.
  • Rulo yaparak saralım.
  • Katladığımız yeri elimizle yapıştıralım. Katlanan yer altta kalacak şekilde yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dizelim.
  • Yarım saat kadar daha tepsi mayası yapalım.
  • Süt ve yumurtayı karıştıralım.
  • Sandiviç ekmeklerimizin üzerine sürelim.
  • Susam serpip öncede ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkarınca üzerini bir bez ile yaklaşık 10 dakika kadar örtelim.Afiyet olsun🥰.

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzeri için)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı şeker veya 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Şerbet için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2 damla limon 

    Şekerpare Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz. 3 su bardağı şeker ve suyu kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan 10 dakika sonra altını kapatıyoruz.
  • Daha sonra.Derin bir kabın içine un hariç bütün malzemeleri koyup karıştıralım.
  • Krema kıvamına gelene kadar unu kontrollü bi şekilde ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bi hamur olucak.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekil verin. İsterseniz yuvarlak isterseniz benim yaptığım gibi bu tamamen sizin isteğinize bağlı.
  • En son üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil verelim.
  • 180 derece fırında pişirelim soğumuş şerbeti sıcak tatlımıza dökelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🥰🥰.

Mercimekli Salata Tarifi

 

Mercimekli Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı haşlanmış mercimek
  • 1 su bardağı haşlanmış erişte
  • 2 tane közlenmiş kapya biber (konserve de olur)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) tane kornişon turşu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı ucu karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Üzerine;

  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Mercimekli Salata Tarifi Yapılışı

  • Doğranacak malzemeler doğranır.
  • Sarımsaklar ezilir.
  • Derin bir kasenin içerisine alınarak karıştırılarak servis tabağın alınır.
  • Üzerine tavada ısıtılan zeytinyağına biber eklenerek üzerine gezdirilir.

Ispanak Soslu Nefis Tavuk Yemeği Tarifi

 

Ispanak Soslu Nefis Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk göğsü eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200 gram bebek ıspanak
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet iri boy kapya biberi
  • 3 diş sarımsak
  • 4 tepeleme yemek kaşığı parmesan peyniri
  • Yarım silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı krema (125 ml )
  • 2 çay bardağı sıcak su (250 ml)
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 1 yemek kaşığı tereyağ+ 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı soğuk su + 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

    Ispanak Soslu Nefis Tavuk Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğüslerini ortadan ikiye inceltip dilerek ince bütün dilimler haline getirelim kalın olmasınlar,.
  • Tereyağ ve sıvı yağı kızgın tavada eritip, orta ateşten biraz yüksek derecede, etleri arkalı önlü çevirerek güzelce kızartıp bir tabağa alalım.
  • Geniş ve derin başka bir tava içine birer kaşık tereyağ ve sıvı yağı eritip yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı güzelce kavuralım.
  • Üzerine yıkanıp süzülmüş ıspanakları katıp az kavuralım ardına halka doğranmış kapya biberini ekleyip 3-5 daha çevirerek karıştıralım.
  • Sonra ocağı kısıp, üzerlerine, kremasını ve 2 çay bardağı sıcak suyla karıştırılmış tavuk bulyonu, suyla çırpılmış nişastayı, baharatlarını, parmesanı katıp karıştıralım.
  • Sos kaynamaya başlayınca ortaya yakın açıp, tavukları içine yerleştirelim ve kapak örtelim 15 dk pişirelim
  • Ardına sıcak olarak servis edelim. Afiyet şifa olsun.
  • Not: ben aynı tarifimi, jülyen doğranmış tavuk göğsü eti ile de yapıyorum, etleri ince uzun parmak büyüklüğünde dilimleyip aynı tarifimi bu şekilde de diyebilirsiniz.