Rengini Cennet Gül'ünden (Hibiskustan Alan) Lokum Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 orta boy ayva
- 12 yemek kaşığı şeker
- 2 bardak su
- 2 tatlı kaşığı limon suyu
- 15 yaprak kadar hibiskus (Cennet gülü)
- Sadece renk vermesi için Gıda boyası veya kırmızı pancar da aynı işlemi görür ama hibiskusun faydasıda çok fazla.
- Tarçın karanfil ekleyebilirsiniz ben sevmediğim için eklemedim ( bu ikiliyi pek sevmiyorum detoks suları dışında )
Üzeri için
- 1 paket krem şanti
- 1 kahve fincanı süt
- Kaymak veya sade olarak da servis edebilirsiniz.
Rengini Cennet Gül'ünden (Hibiskustan Alan) Lokum Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Ayvaları güzelce yıkayıp soyalım. Tam ortadan bölelim çekirdek yataklarını dikkatlice oyup çıkaralım çekirdeklerini atmayalım kaynatırken lazım olucak.
- Ayvaları üst üste gelmicek şekilde yayvan bir tencereye alalım.Her yarım ayvanın tam ortasına iki yemek kaşığı şeker ilave edelim ayva çekirdeği su ve yıkanmış hibiskuslar ilave edilip ocağa alınır.
- Kaynamaya başladıktan sonra 2 tatlı kaşığı limon suyu eklenip altı kısılır ayvalar yumuşayana kadar pişirilir yaklaşık 25 -30 dakika kadar ben piştikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika kadar fırınladım şart değil.
- Soğuyan ayvalar soğuk süt ile çırpılmış krem şanti veya kaymak ile süslenerek servis edilir.
Not. Eğer fırınlamak isterseniz sakin limon sıkmayı unutmayın fırınınız berbat olabilir.
Ben çoğunlukla ayvayı piştikten sonra fırınlarım birkere limon sıkmayı unutup fırınladım ve fırınım köpük köpük şerbet oldu fanlarına kadar söküp silmek zorunda kaldım, 🤭.
Afiyet olsun umarım beğenirsiniz 😊.