1 Nisan 2021 Perşembe

Nefis İç Pilavıyla Perde Pilavı Tarifi

 

Nefis İç Pilavıyla Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Pilavı için;

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 150gr tavuk göğsü
  • 3adet yeşil soğan
  • 3 yemek kaşığı menemenlik sos (ya da 1 adet sivri biber, 1 adet domates de olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı tavuk suyu (yoksa sadece su da olabilir)

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Alabildiğince un

Üzeri için;

  • Badem 

    Nefis İç Pilavıyla Perde Pilavı Tarifi Yapılışı 

  • Önce pilavı hazırlıyoruz. Pirinci tuzlu sıcak suda 15dakika bekletiyoruz. Tavukları haşlayıp tiftikliyoruz. Suyunuzda kenara ayırıyoruz.
  • Tavaya sıvı yağ döküyoruz.
  • Üzerine ince doğranmış soğan, menemenlik sos ve baharatları ilave ediyoruz.
  • Pirinci yıkayıp süzüp üzerine ilave edip kavuruyoruz. Tavukları da ilave ediyoruz. 2su bardağı tavuk suyunu ilave ederek kapağını kapatıyoruz kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Hamuru içim gerekli malzemeleri derin bir kaba alıp unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuruyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
  • Bu sırada fırını canlı 200 dereceye ayarlayın.
  • Kalıbı tereyağı ile yağlayıp bademleri diziyoruz.
  • Hamuru biri büyük biri küçük olacak şekilde iki parçaya bölüyoruz.
  • Büyük olan parçayı geniş olacak şekilde açıyoruz ortasını deliyoruz.
  • Kalıba oturtup uçları dışta kalacak şekilde içerisine pilavı döküyoruz.
  • Küçük olan hamuru da açıp üzerine kapatıyoruz.
  • Kenarlarını katlıyoruz.
  • Fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Ters çevirip sıcak servis yapıyoruz.
  • Deneyeceklere afiyet şeker olsun.

Siyez Unlu Tuzlu Minik Kurabiyeler Tarifi

 

Siyez Unlu Tuzlu Minik Kurabiyeler Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta 1 inin sarısı üzeri için
  • 250 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar siyez unu

Üzeri için

  • Susam
  • Yumurta sarısı 

    Siyez Unlu Tuzlu Minik Kurabiyeler Tarifi Yapılışı 

  • Un hariç diğer malzemeleri karıştırma kabına koyup karıştırın.
  • Sonra unu kontrolü döküp yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Küçük yuvarlaklar yapıp yumurta sarısı sürün.
  • Üzerine susam atıp 180 derece 30 35 dk pişirin.
    Not:aynı tarifi beyaz unla yapabilirsiniz. Seviyorsanız hamurun içine 1 yemek kaşığı çörek otu ekleyebilirsiniz.

Fırında Köfteli Patates Dizmesi Tarifi

 

Fırında Köfteli Patates Dizmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet kuru soğan büyük boy
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı galete unu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 5-6 dal maydanoz
  • 3-4 adet patates
  • 4 adet yeşil biber ( üzeri için)
  • 2 adet domates (üzeri için)
  • Kızartmak için sıvı yağ

Sos için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ  

    Fırında Köfteli Patates Dizmesi Tarifi Yapılışı 

  • İlk olarak köftemizi yapalım. Derin bir kabın içine kıymayı, yemeklik doğranmış kuru soğanı ince ince kıyılmış maydanozu ve baharatlarını, galeta ununu, yumurtayı.
  • Ekleyip yoğuralım daha sonra elma dilimi şeklinde şekiller verip kenara alalım aynı şekilde doğranmış patatesleri de elma dilimi şeklinde dilimleyelim.
  • Sıvı yağ eklediğimiz tavada önce patatesleri daha sonra köfteleri kızartalım son olarak aynı tavada yeşil biberleri kızartıp alalım.
  • Fırında pişireceğiniz kaba kızarttığımız köfteleri patatesleri koyalım.
  • Üzeri için 2 yemek kaşığı sıvı yağ da 1 yemek kaşığı salçayı, tuzu, karabiberi ekleyip kavuralım.
  • Bir kaç dakika sonra üzerine 1 litre su ekleyip kaynatalım.
  • Kaynayınca ocaktan alıp malzemelerin üzerine dökelim.
  • Üzerine kızarttığımız biberli dizelim domatesleri halka halka dilimleyip dizelim.
  • Üzerine yağlı kağıdı yıkayıp serelim önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20 dk pişirelim.
  • Daha sonra yağlı kağıdı üzerinden alıp 5, 10 dk daha pişirip fırından alalım.

Beş Dakikada Kahvaltıya Acuka Çok Lezzetli Tarifi

 

Beş Dakikada Kahvaltıya Acuka Çok Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı ceviz kırığı
  • 1 tatlı kaşığı zahter   1 er çay kaşığı, kimyon, kekik, kara biber, pul biber  

    Beş Dakikada Kahvaltıya Acuka Çok Lezzetli Tarifi Yapılışı

  • Geniş bir kabın içerisine, salçalar, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, iyice karıştırılır.
  • Galeta unu, ceviz, ve baharatlar konulur, karıştırılır tuz ve acısını kontrol edelim, (salçanın acısı ve tuzuna göre ilave edelim).
  • Not, zahter baharatı, karışımdır antep yöresine aittir, kimyon, kekik, nane, leblebi tozu, susam, çörek otu ve karpuz çekirdeği karışımından oluşuyor. Yeşil sarımsak da kendi yetiştiğim sarımsak 🤦. Bu kadar kolay ve lezzetli denemenizi tavsiye ederim 👍 sonucu beklerim.
  • 1 er çay kaşığı, kimyon, kekik, kara biber, pul biber


Yoğurtlu Pırasa Tarifi

 

Yoğurtlu Pırasa Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) kg pırasa
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak

    Yoğurtlu Pırasa Tarifi Yapılışı

  • Pırasalar güzelce yıkanır ve ince ince kıyılır.
  • Tavaya sıvı yağ alınır ve salça eklenir biraz kavrulduktan sonra üzerine pırasa eklenir ve güzelce kavrulur tuz ve karabiber eklenir.
  • Pırasalar renk değiştirene ve hafif sönene kadar kavrulur.
  • Servis tabağına alınır ve sarımsaklı yoğurt ile servis edilir. Deneyenlere afiyet olsun 😍.

Kayseri Melemeni (Enfes Lezzetli) Tarifi

 

Kayseri Melemeni (Enfes Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet kapya biber
  • 3 adet domates
  • 3 adet yumurta
  • Kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

    Kayseri Melemeni (Enfes Lezzetli) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak soğanları ve biberleri dilediğiniz şekilde doğrayıp tavamıza alalım zeytinyağıyla iyice kavuralım.
  • Kavrulan soğanlarımız ve biberlerimizin üzerine doğradığımız domatesleri ekleyip üzerine tuz serpip kapağını kapatalım ağır ağır domateslerin pişmesini bekliyelim.
  • Pişen domateslerimizi patates eziceğiyle ezelim kaşar peynirlerimizi daha sonra yumurtalarımızı ekleyip ağzını kapatıp ağır ağır pişmesini bekliyelim.
  • Pişen melemenimizi pul biber ve karabiber ile süsleyelim ve melemenimiz servise hazır yapacaklara şimdiden. Afiyet olsun 😋.

Çok Kolay Garanti Çatlamayan İçli Köfte Tarifi

 

Çok Kolay Garanti Çatlamayan İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1,5 çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Baharatlar: pul biber, karabiber ve tuz

İç harcı için:

  • 2 adet orta büyüklükte kuru soğan
  • 300 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 tutam maydanoz
  • Baharatlar: kimyon, karabiber, pul biber ve tuz

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

    Çok Kolay Garanti Çatlamayan İçli Köfte Tarifi Yapılışı

  • İç harcımız soğuyacağı için onu yapmaya başlayacağız.
  • Bir tavada sıvı yağ alarak küçük küçük doğradığımız soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavuracağız. Soğan miktarı çok gözükebilir, ama harcımızın tadı çok daha güzel oluyor ve az sulu oluyor.
  • Daha sonra kıymayı ilave ederek yaklaşık 5 dakika kadar kavuracağız.
  • Kavrulan kıymaya baharatları ve biber salçasını ilave edip güzelce karıştırıp 2-3 dakika daha pişireceğiz.
  • Ocağı kapatıp ceviz ve maydanozu ilave ederek karıştıracağız ve soğumaya bırakacağız.
  • İçli köfte hamuru için bir kaba bulgur ve irmiği alıp üzerine kaynar suyu dökeceğiz.
  • Üzerini streç filmle kapatıp, bulgur şişene kadar yaklaşık 10 dakika bekleteceğiz.
  • Yumuşayan bulgurlara un, yumurta, biber salçası ve baharatları ekleyerek yoğuracağız.
  • Hamurumuz ele az yapışacak şekilde olacak. Çok cıvıksa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Biraz hamur gibi olacak, dağılmaması için.
  • Hamurumuz mandalina büyüklüğünde bir parça alıp ıslattığımız avuç içinde ince olacak şekilde bastıracağız ve ortasına bol olacak şekilde iç harcımızdan koyacağız.
  • Ve uçlarını yavaşça kapatıp elimizle birleşene kadar avucumuzda sıkacağız.Anlatması biraz zor ama fotoğrafda göstermeye çalıştım. Çok pratik ve kolay.
  • Bütün köfteleri bu şekilde hazırladıktan sonra kızdırdığımız bol yağda kızartacağız.
  • Rengi kızarması için yavaşça döndüreceğiz her tarafından kızarmasını sağlayalım.
  • İçli köftemiz hazır ☺️afiyet olsun.

Orjinal Pastane Poğaçası Tarifi

 

Orjinal Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket oda sıcaklığında teremyağ
  • 3 tane yumurta
  • 1, 5 paket yaş maya ( 42 gram mayalardan 1, 5 paket )
  • 3 silme yemek kaşığı şeker
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • Aldığı kadar un

Üzerine sürmek için

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez

İçi için

  • 1 kase peynir

Su bardağı ölçüm 200ml

Orjinal Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı

  1. Yağ ,yumurta ,şeker, tuz, maya ,hamur yoğurma kabına koyup elimizle biraz karıştıralım suyu ilave edelim yavaş yavaş unu ekliyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  2. Hamurun üzerine kapatıp 1o dakika bekletelim.
  3. 10 dakikanın sonunda istediğimiz büyüklükte bezeler yapalım.
  4. Üzerine mutfak bezi örterek yarım saat bekletelim.
  5. Şekil vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  6. Sade poğaçaları için yaptığımız bezeleri yarım saat beklettikten sonra tepsiye koyup, üzerini hafif bastırarak düzeltelim yumurta sürüp çatalla şekillendirelim .
  7. Diğer poğaçalarında üzerine yumurta sarısı pekmez sürelim.
  8. Üzeri açık şekilde yarım saat tepside bekletelim.
  9. Fırını 100 derecede çalıştıralım tepsiyi fırına verelim. 10 dakika fırında mayalandıralım.
  10. 10 dakikanın sonunda fırını 180 dereceye alalım kızarıncaya kadar pişirelim.

Zeytinyağlı Fava Tarifi

 

Zeytinyağlı Fava Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru bakla (1 saat suda bekletilir)
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet kesme şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

    Zeytinyağlı Fava Tarifi Yapılışı

  • Kuru baklayı bir saat ılık suda bekletin.
  • Soğanları küp küp doğrayın zeytinyağında kokusu çıkana kadar hafifçe kavurun.
  • Daha sonra baklaları süzün ve soğana ekleyip 2/3 dk kavurun.
  • Suyunu tuzunu ve şekeri ekleyip bakla suyunu çekene kadar pişirin.
  • Suyu çekip pişen baklaları blenderdan geçirip servis edeceğiniz tabağa alın.
  • Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. (aynı ölçüyle düdüklü tencerede kullanabilirsiniz. ). Afiyet olsun.

Rengini Cennet Gül'ünden (Hibiskustan Alan) Lokum Ayva Tatlısı Tarifi

 

Rengini Cennet Gül'ünden (Hibiskustan Alan) Lokum Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 orta boy ayva
  • 12 yemek kaşığı şeker
  • 2 bardak su
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 15 yaprak kadar hibiskus (Cennet gülü)
  • Sadece renk vermesi için Gıda boyası veya kırmızı pancar da aynı işlemi görür ama hibiskusun faydasıda çok fazla.
  • Tarçın karanfil ekleyebilirsiniz ben sevmediğim için eklemedim ( bu ikiliyi pek sevmiyorum detoks suları dışında )

Üzeri için

  • 1 paket krem şanti
  • 1 kahve fincanı süt
  • Kaymak veya sade olarak da servis edebilirsiniz.

    Rengini Cennet Gül'ünden (Hibiskustan Alan) Lokum Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Ayvaları güzelce yıkayıp soyalım. Tam ortadan bölelim çekirdek yataklarını dikkatlice oyup çıkaralım çekirdeklerini atmayalım kaynatırken lazım olucak.
  • Ayvaları üst üste gelmicek şekilde yayvan bir tencereye alalım.Her yarım ayvanın tam ortasına iki yemek kaşığı şeker ilave edelim ayva çekirdeği su ve yıkanmış hibiskuslar ilave edilip ocağa alınır.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 2 tatlı kaşığı limon suyu eklenip altı kısılır ayvalar yumuşayana kadar pişirilir yaklaşık 25 -30 dakika kadar ben piştikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika kadar fırınladım şart değil.
  • Soğuyan ayvalar soğuk süt ile çırpılmış krem şanti veya kaymak ile süslenerek servis edilir.
  • Not. Eğer fırınlamak isterseniz sakin limon sıkmayı unutmayın fırınınız berbat olabilir.

    Ben çoğunlukla ayvayı piştikten sonra fırınlarım birkere limon sıkmayı unutup fırınladım ve fırınım köpük köpük şerbet oldu fanlarına kadar söküp silmek zorunda kaldım, 🤭.

    Afiyet olsun umarım beğenirsiniz 😊.

Karalahana Çorbası Nasıl Yapılır?

 

Karalahana Çorbası Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 1 bağ karalahana
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı su (haşlamak için)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • Yarım çay bardağı mısır
  • Yarım su bardağı barbunya
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • Yarım su bardağı su

    Karalahana Çorbası Nasıl Yapılır? Yapılışı

  • Lahanayı yıkadıktan sonra ince ince doğrayarak tuzlu suda 15 dakika kadar haşlayıp süzelim ve bir kenarda bekletelim.
  • Bir tencereye sıvı yağı alalım, ince yemeklik doğramış soğanları ekleyerek kavuralım.
  • Küp küp doğranmış havuç ve patatesleri sırasıyla ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
  • Salçayı ve baharatları ekleyelim ve karıştıralım.
  • Daha sonra haşlanmış ve suyu süzülmüş lahanaları tencereye koyup karıştıralım ve birkaç dakika daha kavuralım. Ocağımızın yüksek ateşte olmamasına dikkat edelim.
  • Ardından bulgur, haşlanmış mısır ya da barbunyayı da koyarak karıştıralım.
  • 6 su bardağı sıcak suyunu da ilave ederek karıştıralım ve yaklaşık 25 dakika kısık ateşte pişirelim.
  • Pişmesine yakın mısır ununu bir kasede yarım bardak su ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım ve çorbanın içerisine katalım ve 5 dakika daha pişirelim. Bir miktar kaynadıktan sonra ateşten alalım.
  • Pişen çorbamızı kaselere koyarak servis edelim.

Süt Dilimi Tarifi

 

Süt Dilimi Tarifi İçin Malzemeler

Keki için

  • 3 tane yumurta
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için

  • 2 kutu krema (400 ml)
  • 2 paket toz krem şanti
  • 2 çorba kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı limon suyu 

    Süt Dilimi Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve pudra şekerini köpürene kadar çırpalım içine kalan diğer malzemeleri ilave edip karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serili büyük boy borcama yarısını dökelim ve güzelce yayalım.
  • Diğer yarısında aynı işlemi uygulayalım.
  • 200 derece de yaklaşık 10 dakika pişirelim (hamur ince olduğu için hemen pişiyor dikkat edin yanmasın ayrıca kek hamurunun kabarmaması için ara ara fırın kapağını açıp buharını dışarı verip kapağı tekrar kapatın)
  • Pişen keki başka bir yağlı kâğıdın üzerine ters çevirip yağlı kağıtdı çıkarmadan elinizle üzerini düzler gibi hafif dokunuşlar yapalım (bu şekilde daha ince ve düzgün oluyor)
  • Üzerindeki yağlı kâğıdı sıcakkan çıkarıp tekrar üstüne kapatalım (soğuyunca zor çıkıyor) diğer tepsiye de aynı işlemi uygulayalım.
  • Kremayı hazırlayıp buz dolabında bekletelim kekimiz soğuyunca önce alt tabanını yerleştirelim.
  • Daha sonra kremayı yayalım ve ikinci kat kekimizi dikkatlice yerleştirelim.
  • Üzerine hafifce bastırarak kekle kremanın yapışmasını sağlayalım 1 gece dolapta bekletelim sonra süt dilimi şeklinde keselim ve servis yapalım.