1 Nisan 2021 Perşembe

Sebzeli Kuşbaşı Etli Güveç Tarifi

 

Sebzeli Kuşbaşı Etli Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 350-400 gram kuşbaşı et
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet büyük boy patlıcan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber 

    Sebzeli Kuşbaşı Etli Güveç Tarifi Yapılışı

  • Kuşbaşı doğranmış etlerimizi düdüklü tencerede 20-25 dakika haşlayalım.
  • Bir tavaya haşlanan etleri alalım üzerine sıvı yağı ekleyerek kavuralım.
  • Yeterince kavurduktan sonra; yemeklik doğradığınız soğanları, biberleri ve sarımsakları ekleyip kavuralım.
  • Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra doğrayalım, aynı şekilde patates ve patlıcanı da küp küp doğradıktan sonra biberlerle birlikte kavurduğumuz etlerin üzerine ilave edelim.
  • Baharatları ekledikten sonra, bir su bardağı kadar sıcak su ekleyelim ve 3-5 dk kadar pişirelim.
  • İyice karıştırdıktan sonra, küçük güveç kaplarına boşaltalım. (benim 4 adet güveçim oldu).
  • Salçayı sıcak suda ezerek, sebzelerin üzerine gelecek kadar dökelim.
  • Güveçlerin üzerini yağlı kağıt ile kapatarak, fırın tepsisine yerleştirelim ve 190 derece fırında, yaklaşık yarım saat pişirelim.
  • Sıcak sıcak servis edelim. Deneyeceklere afiyet olsun 🤗.

Lokum Gibi Et Marinesi Tarifi

 

Lokum Gibi Et Marinesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg bonfile et
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik 

    Lokum Gibi Et Marinesi Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle etleri geniş bir kaba alalım.
  • Daha sonra üzerine soğanları ve sarımsağı halka halka doğrayalım.
  • Baharatlarını ve tuzunu attıktan sonra süt ve sıvı yağı dökelim.
  • Hepsini harmanladıktan sonra üzerine streç folyo kapatıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirelim.
  • Marine olmuş etleri sıvı yağda kızartalım. Etleriniz yumuşacık oluyor gerçekten lokum kıvamında deneyenlere şimdi afiyet şifa olsun. ❤️.

Kfc Çıtır Tavuk Tarifi

 

Kfc Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo tavuk göğüsü

Bulamak sosu:

  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 2 diş sarımsak (rendeleyin)
  • 1 su bardağı yakın süt
  • 1 çay kaşığı köri
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon

Dışı için:

  • Mısır gevreği 

    Kfc Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı 

  • Tavuk göğüsünü istediğiniz şekilde doğrayın.
  • Bir kapta sos için tüm malzemeleri çırpın (kıvamı hafif koyu olmalı).
  • Sosu tavuklara ilave ederek karıştırın.
  • Üzerini streçleyip 2-3 saat buzdolabında bekletin.
  • Mısır gevreğını elinizle veya robot yardımı ile iyice ufalayın.
  • Soslanmış tavukları mısır gevreğine tek tek bulayın (tamamen kaplayın).
  • Kızgın, derin yağda fazla kurutmadan kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağı çekmesini sağlayın.
  • Not:.

    Mutlaka buzdolabında en az 2 saat bekletin.

    Mısır gevreğini sade olmalı.

Bayılarak Yiyeceğiniz Tavuk Wraplar (Yüzde Yüz Lezzet Garantili) Tarifi

 

Bayılarak Yiyeceğiniz Tavuk Wraplar (Yüzde Yüz Lezzet Garantili) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük tavuk göğsü ( 250 gram kadar yeterli)
  • 4 adet yuvarlak lavaş
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1,5 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal ( isteğe bağlı)
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı tereyağ

Yoğurtlu sos için;

  • 2 su bardağı kadar yoğurt (Süzme olursa daha iyi olur)
  • 2 çorba kaşığı kadar limon suyu
  • 1 tane küçük kuru soğan (Çok küçük doğranmış)
  • 1-2 dal yeşil soğan yaprağı
  • Çok az tuz

Garnitürler için;

  • 1 kase ince doğranmış beyaz lahana
  • 1 tane rendelenmiş havuç 

    Bayılarak Yiyeceğiniz Tavuk Wraplar (Yüzde Yüz Lezzet Garantili) Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle tavuğu kuşbaşı doğrayalım.
  • Bir kabın içine alıp zeytinyağı, ince doğranmış sarımsak ve baharatları ekleyip iyice karıştıralım.
  • Buzdolabına kaldırıp en az 30 dakika dinlendirelim.
  • Bu arada lahanayı ve havucu hazırlayıp bir kenara alalım.
  • Sosu için yoğurdu bir kaba alalım. İçine ince limon suyu, tuz, doğranmış kuru soğan ve yeşil soğan yapraklarını koyup karıştıralım.
  • Yapışmaz bir tavaya tereyağı ve 1-2 kaşık zeytinyağı koyup eritelim.
  • İçine marine ettiğimiz tavukları koyup, iyice kızarana kadar pişirelim.
  • Çabuk soğuması için bir tabağa alalım.
  • Lavaş ekmeğini tavada kalmış yağa biraz sürelim ve yoğurtlu sostan 2 çorba kaşığı kadar tam orta kısmına sürüp biraz yayalım.
  • Üzerine biraz lahana ve havuç koyup çok az tuz serpelim. Pişirdiğimiz tavuklardan bir miktar koyalım.
  • Üzerine tekrar havuç lahana koyup biraz tuz serpelim ve tekrar yoğurtlu sostan koyup fotoğrafta gördüğünüz gibi kapatalım.
  • Hepsi için aynı işlemi uygulayalım. Bu tariften 4 tane tavuk wrap çıkıyor.
  • Tost makinesini ısıtmadan tavuk wrapları içine yerleştirelim ve kapağını kapatalım.
  • Tost makinesini açtıktan sonra 5 dakika kadar tavuk wrapları pişirelim. Afiyetle yiyebilirsiniz.

Tadına Doyamayacağınız Kıyır Kıyır Mahlepli Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Tadına Doyamayacağınız Kıyır Kıyır Mahlepli Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram katı yağ (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta(sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yemek kaşığı sirke(ben elma sirkesi kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 su bardağı un(kontrollü ekleyin)
  • Üzerine dökmek için susam
  • 1 çay kaşığı tuz 

    Tadına Doyamayacağınız Kıyır Kıyır Mahlepli Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı 

  • Kabartma tozu ve un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabında karıştıralım.
  • Sonra 3 su bardağı unu ve kabartma tozunu ekleyelim.
  • Yoğurun kalan bir su bardağı unu da kontrollü ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Elinizle yuvarlak şekiller verip tepsiye dizin ,sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam döküp 180 derece fırında 20 dakika pişirelim.
  • İki tepsi oluyor bu malzemelerle ikinci tepsiyi fırın sıcak olduğu için 15 dakika sonra kontrol edip çıkartalım.
  • Kıyır kıyır tadına doyamayacağınız kurabiyeler deneyeceklere afiyet olsun şimdiden.

Fırında Tavuk Şiş (Lokum Gibi) Tarifi

 

Fırında Tavuk Şiş (Lokum Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk incik yada pirzola

Marinesi için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz 

    Fırında Tavuk Şiş (Lokum Gibi) Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle tavuklarımızı doğrayalım.
  • Marine için malzemeleri derin bi kasede karıştırıp doğrandığımız tavukları ilave edip karıştıralım.
  • Streç filmle kapatıp buz dolabında en az 1 saat dinlendirelim. Ben geceden hazırladım.
  • Dinlenen tavuklarımızı doğranmış biber ve domateslerle sırayla şişe dizip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirelim.
  • Üzerini ıslattığımız yağlı kağıtla kapatıp 190 derece fırında 15 dakika pişirip arka taraflarını çevirip tekrar fırınlayalım.
  • Yağlı kağıdı kaldırıp yeterince kızarınca servise hazır. Afiyet olsun.

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

 

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 700 gram ıspanak
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Sosu İçin

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

Üzerine

  • 1 yumurta sarısı
  • Serpmek için haşhaş veya susam çörekotu 

    Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Yapılışı 

  • İlk olarak böreğimizin iç harcını hazırlıyoruz bunun için ıspanakları doğrayıp bolca bolca yıkıyoruz kenara süzülmeye bırakıyoruz.
  • Daha sonra tavaya yağı alarak üzerine soğanı ilave edip güzelce kavuruyoruz üzerine baharatlarını ilave edip ıspanakları ekliyoruz.
  • Yüksek ateşte hemen bir soteliyoruz çok pişirmenize gerek yok daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Sosu için tüm malzemeyi bir kaba alıp çırpıyoruz.
  • Yufkayı tezgaha serip üzerine sostan yayıp fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz ve dört eşit parçaya bölüyoruz.
  • Geniş kısma iç harcından ekliyoruz ve üçgen kısma doğru rulo yaparak sarıyoruz daha sonra kıvıra kıvıra gül şeklini veriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısını sürüyoruz ve haşhaş susam veya çörek otundan serperek 200° fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun🤗.

Mercimekli Semizotlu Ferahlatan Kuru Cacık Tarifi

 

Mercimekli Semizotlu Ferahlatan Kuru Cacık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük bağ semizotu
  • 1 buçuk su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 tutam dereotu ve taze nane

Sosu için ;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için ;

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ 

    Mercimekli Semizotlu Ferahlatan Kuru Cacık Tarifi Yapılışı 

  • Ayıklayıp yıkanmış semizotunu ince doğruyoruz.
  • Mercimeği de haşlayıp süzdürüyoruz.
  • Dereotu ve naneyi ince ince doğrayıp bütün malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz.
  • Sosunu ilave edip karıştırarak servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz.
    Servise hazır. 🍀
  • İsterseniz mısır da ekleyebilirsiniz ama mercimek çok yakışıyor. Bu şekilde denemenizi tavsiye ederim. Özellikle et yemeklerinin yanına yakışan Ramazan iftar sofralarında serin serin tüketebileceğiniz yapımı kolay lezzeti olay bir cacık. 😍
    Deneyeceklere afiyet olsun. ☺

Pancar Salatası Tarifi

 

Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet küçük boy pancar
  • 1 kase haşlanmış brokoli
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 4-5 dal taze soğan
  • 7-8 adet kornişon turşu
  • İri kırılmış ceviz
  • Dereotu
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Tuz 

    Pancar Salatası Tarifi Yapılışı 

  • Pancarları küp küp doğrayıp hafif diri kalacak şekilde haşlayıp soğutun.
  • Bir kaba pancarları alıp üzerine haşlanıp ince doğranmış brokolileri, küp küp doğranmış kornişon turşuları, mısırı, doğranmış taze soğanı, dereotu ve iri kırılmış cevizleri ilave edip üzerine zeytinyağı tuz ve limon suyunu sıkın.
  • Tüm malzemeleri sos ile güzelce karıştırıp servis edin.

Düğün Çorbası Tarifi

 

Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 g kuzu gerdan eti
  • 1,5 litre su

Terbiyesi İçin;

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 su bardağı su

Üzeri için;

  • Pul biber
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı 

    Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı 

  • Etleri düdüklü tencereye alalım, üzerine suyu ilave ederek kapağını kapatalım ve 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Etler piştikten sonra hızlı bir şekilde soğuması için ayrı bir tabağa alalım. Etler soğuduktan sonra didikleyelim.
  • Diğer taraftan çorbanın terbiyesini hazırlayalım. Bunun için bir kaba yoğurt, unu, yumurta sarısını, limon suyu ve içme suyunu ilave ederek güzelce çırpalım.
  • Haşladığımız etin suyunu süzelim, çorba yapacağımız tencereye alalım. Yaklaşık 4 su bardağı et suyu çıkacaktır.
  • Hazırladığımız yoğurtlu karışımı et suyumuzun içine yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edelim.
  • Kaynadıktan sonra didiklenmiş etleri de ekleyerek kısık ateşte çorbamızı kaynatalım.
  • Son olarak çorbanın tuzunu da ilave edelim, 5 dakika daha kaynatarak ocağı kapatalım.
  • Üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip servis yapalım.
  • Dilerseniz çorbayı içerken sirke de ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Nefis İç Pilavıyla Perde Pilavı Tarifi

 

Nefis İç Pilavıyla Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Pilavı için;

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 150gr tavuk göğsü
  • 3adet yeşil soğan
  • 3 yemek kaşığı menemenlik sos (ya da 1 adet sivri biber, 1 adet domates de olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı tavuk suyu (yoksa sadece su da olabilir)

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Alabildiğince un

Üzeri için;

  • Badem 

    Nefis İç Pilavıyla Perde Pilavı Tarifi Yapılışı 

  • Önce pilavı hazırlıyoruz. Pirinci tuzlu sıcak suda 15dakika bekletiyoruz. Tavukları haşlayıp tiftikliyoruz. Suyunuzda kenara ayırıyoruz.
  • Tavaya sıvı yağ döküyoruz.
  • Üzerine ince doğranmış soğan, menemenlik sos ve baharatları ilave ediyoruz.
  • Pirinci yıkayıp süzüp üzerine ilave edip kavuruyoruz. Tavukları da ilave ediyoruz. 2su bardağı tavuk suyunu ilave ederek kapağını kapatıyoruz kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Hamuru içim gerekli malzemeleri derin bir kaba alıp unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuruyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
  • Bu sırada fırını canlı 200 dereceye ayarlayın.
  • Kalıbı tereyağı ile yağlayıp bademleri diziyoruz.
  • Hamuru biri büyük biri küçük olacak şekilde iki parçaya bölüyoruz.
  • Büyük olan parçayı geniş olacak şekilde açıyoruz ortasını deliyoruz.
  • Kalıba oturtup uçları dışta kalacak şekilde içerisine pilavı döküyoruz.
  • Küçük olan hamuru da açıp üzerine kapatıyoruz.
  • Kenarlarını katlıyoruz.
  • Fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Ters çevirip sıcak servis yapıyoruz.
  • Deneyeceklere afiyet şeker olsun.