Sebzeli Kuşbaşı Etli Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 350-400 gram kuşbaşı et
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet büyük boy patates
- 1 adet büyük boy patlıcan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
Sebzeli Kuşbaşı Etli Güveç Tarifi Yapılışı
- Kuşbaşı doğranmış etlerimizi düdüklü tencerede 20-25 dakika haşlayalım.
- Bir tavaya haşlanan etleri alalım üzerine sıvı yağı ekleyerek kavuralım.
- Yeterince kavurduktan sonra; yemeklik doğradığınız soğanları, biberleri ve sarımsakları ekleyip kavuralım.
- Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra doğrayalım, aynı şekilde patates ve patlıcanı da küp küp doğradıktan sonra biberlerle birlikte kavurduğumuz etlerin üzerine ilave edelim.
- Baharatları ekledikten sonra, bir su bardağı kadar sıcak su ekleyelim ve 3-5 dk kadar pişirelim.
- İyice karıştırdıktan sonra, küçük güveç kaplarına boşaltalım. (benim 4 adet güveçim oldu).
- Salçayı sıcak suda ezerek, sebzelerin üzerine gelecek kadar dökelim.
- Güveçlerin üzerini yağlı kağıt ile kapatarak, fırın tepsisine yerleştirelim ve 190 derece fırında, yaklaşık yarım saat pişirelim.
- Sıcak sıcak servis edelim. Deneyeceklere afiyet olsun 🤗.