2 Nisan 2021 Cuma

Nefis Bir Ana Yemek Patates Püreli Köfte Tarifi

 

Nefis Bir Ana Yemek Patates Püreli Köfte Tarifi Enfes İçin Malzemeler

  • 1 kilo patates (Kabuğu soyulmuş miktarı)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Köftesi İçin

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 dolu yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet orta boy yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • 2 -3 tutam kıyılmış maydanoz

Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kıvama göre sıcak su
  • 1 küçük kase üzeri için kaşar rendesi  

    Nefis Bir Ana Yemek Patates Püreli Köfte Tarifi Enfes Yapılışı

  • En önce patatesleri soyup ortadan ikiye kestikten sonra yıkayıp süzelim ve tencerede haşlanmaya bırakalım.
  • Bizde bu sırada kıymasını hazır edelim. Yoğurma kabı içerisine minicik kıyılmış soğanı, kıymasını, ince doğranmış maydanozu, ve tüm malzemeyi ekleyip elde 3-4 dakika arası yoğuralım.
  • Daha sonra kıymadan dilediğiniz boyutta (Ben, bilye şeklinde küçük yapmayı tercih ediyorum) siz isterseniz daha iricede yapabilirsiniz. Yuvarlayıp yuvarlayıp top şeklinde, bir tepside biriktirelim.
  • Daha sonra tavaya yeteri kadar orta ayarda sıvı yağ koyup kızdıralım. Ortadan biraz yüksek ayara getirip köfteleri kızartalım ve peçete serilmiş tabağa biriktirelim.
  • Haşlanmış patatesi sıcağı ile derin bir kaba alıp hemen üzerine tuz, süt ve tereyağını koyup ezmeye başlayalım ve kaşar rendesinide ilave ederek hep bir karışana dek birazcık ezelim.
  • Hemen ardına hiç pütür kalmaması açısından el blendırı ile patatesi ezerek tam püre haline getirip işlemi tamamlayalım.
  • Sonra ister orta boy fırın kabında, ister porsiyonluk küçük kaplarda,, patates püresini eşitçe yayalım.
  • Üzerlerine kızarmış köfteleri dizelim. Sosu için yağ ve salçayı kavuralım üzerine göz kararı sıcak su ilave edelim, çok sulu yada çok yoğun kıvamda olmamalı, akışkan olması kafidir.
  • Köftelerin üzerlerine sostan kaşıkla gezdirelim. Ve en sona üzerlerine kaşar rendesi serperek önceden ısınmış fansız alt üst ayar 195 derece fırının orta rafında kaşar eriyip biraz renk alana dek pişirelim. Sıcak servis edelim.

Lezzeti Akıllara Kazınacak Sultan Kebabı Tarifi

 

Lezzeti Akıllara Kazınacak Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet böreklik yufka
  • 6 adet ince yeşil, sivri biber
  • 2 adet kapya biberi
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 1,5 su bardağı gerçek tavuk suyu yada seçenek sıcak su ile karıştırılmış bir adet tavuk bulyon
  • 1 çay kaşığı dolusu kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Kekik
  • Büyükçe bir kase, çırpılmış sarımsaklı yoğurt (600 gram)
  • 4 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber  

    Lezzeti Akıllara Kazınacak Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı 

  • Tavuk göğsünü minicik küplere doğrayalım hazır olsun. Soğan ve biberleri orta küçüklükte küplere doğrayıp hazır edelim.
  • Tavamıza sıvı yağ, soğan ve biberleri alıp karıştırarak kavuralım. Renkleri sararınca içine minik tavuk etimizi ilave edelim karıştırarak kavuralım.
  • Renk değişince üzerine kapak örtüp suyunu salıp, tekrar çekene dek biraz kavuralım. Etin suyu azalınca kapağını alıp yüksek ateşte karıştırarak tamamen susuz olana dek pişirelim.
  • Sonra baharatlarını ekleyelim 2 dakika daha kavurup ocaktan alalım. Yufkaları tezgaha üst üste serip üçgen şekilde keselim. 24 adet üçgen yufka olmuş oluyor.
  • Sırası ile, her bir yufkanın geniş kısmına, çizgi şeklinde biraz harçtan koyup, yufkanın kenarlarını içe katlayıp, etrafında dolayarak sıkı, rulolar yapıp tümünü bitirip biriktirelim.
  • Kağıt serili fırın tepsisine dizip, alt üst ayar ısınmış 200 derece fırının alttan ikinci rafında 15 dakika pişirip, sonra orta rafa çıkaralım 10 dakikada orda pişirelim.
  • Güzelce kızarmış börekleri fırından alıp, ılık tavuk suyu içine ruloları daldırıp içinde biraz, evir çevir yapıp, ıslatarak tahta üzerine çıkaralım. Çok bekletmenize gerek yok. 5-6 saniye yeterli.
  • Sonra keskin bir bıçakla dilimlere keselim. Genişçe tabak üzerine, sarımsaklı tuzlu, yoğurdu yayalım, üzerine ruloları batırarak dip dibe dizelim.
  • En üstü için, tavada tereyağı eritelim toz biber katıp karıştırıp ocaktan alalım. Kebapların üzerine bolca gezdirelim. Servis edelim. Afiyet şifa olsun.

Çıtır Çıtır Lahmacun Tadında Kıymalı Börek Tarifi

 

Çıtır Çıtır Lahmacun Tadında Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1 kase sıvı yağ su karışımı
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam yada çörekotu
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber  

    Çıtır Çıtır Lahmacun Tadında Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı

  • Kıymayı hazırlamak için öncelikle biberleri soğanı maydanozu ve sarımsakları robottan geçiriyoruz. Kıymaya ekleyip baharatlarını da koyup karıştırıyoruz.
  • Ardından yufkayı açıp dört kenarını 2 parmak içeri kıvırıyoruz içine yağlı sulu karışımı sürüyoruz bir kenarına kıymalı harcı koyup sarıyoruz resimlerde görüldüğü gibi.
  • Sonra 4 parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Bu işlemi tüm yufkalar için tekrarlıyoruz.
  • Kalan sulu karışımı üzerlerine döküyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
  • 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • İlk sıcaklığı çıkınca sıcacıkken servis ediyoruz afiyet olsun

Müthiş Lezzeti İle Meyve Jöleli Karamelize Şerbetli Etimek Tatlısı Tarifi

 

Müthiş Lezzeti İle Meyve Jöleli Karamelize Şerbetli Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet tuzsuz etimek
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı sıcak su

Su bardağı ölçüm 220 ml

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 2 iyice tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 iyice tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 5 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı doluca tereyağ
  • 1 paket vanilya

Meyve jölesi için;

  • 3 su bardağı hazır kutu meyve suyu (vişne kullandım ben)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta  

    Müthiş Lezzeti İle Meyve Jöleli Karamelize Şerbetli Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı 

  • En büyük boy borcam içine etimekleri diziyoruz.
  • Ardına uygun bir tencere içine şekeri koyup ocağa alıyoruz.
  • Tencereyi arada bir sallayarak şekerin tabandan eridiğini görmeye başlayana dek, ocağı en yüksekten biraz altta tutup başında bekliyoruz.
  • Şeker biraz erimeli biraz topaklı kendini salarken orta ateşe indirip, arada tahta kaşıkla karıştırabilirsiniz.
  • Tamamen eriyip kırmızıya çalan bir renk olduğunda ocaktan çekip üzerine dikkatle suyunu döküyor ve karıştırarak tekrar ocağa orta ateşe alıyoruz.
  • Ağdalaşan şeker, şerbet kıvamında tekrar çözülene dek daha ocakta 5-6 dk kaynatıp etimeklerin her yerine eşitçe döküyoruz.
  • Muhallebisi için tencereye sütü, un ve nişastayı katıp tel çırpıcı ile iyice topak kalmayana tek çırpıyoruz şekerini ekleyip tekrar çırpıp ocağa alıyoruz.
  • Devamlı karıştırarak pişiriyoruz.
  • 5 dk kaynatıyoruz ve ocaktan alıp içine vanilya, tereyağ katıp karıştırıyor eriyince etimek üzerine eşitçe döküyoruz.
  • Tezgahta 10 dakika bekletip buzdolabına soğumaya kaldırıyoruz.
  • Tatlımız dolapta yarım saat dinlendikten sonrada jölesini yapmaya başlıyoruz.
  • Malzemeleri çırpıp ocağa alıyor sürekli karıştırarak pişiriyor ve muhallebinin üzerine eşitçe döküyoruz.
  • 4 saat dolapta dinlendirip servis edebiliriz. 1 gün öncedende yapıp ertesi güne sunabilirsiniz.
  • Üzeri kapalı hava almadan buzdolabında muhafaza ediniz. Afiyet bal şeker olsun.

Pratik Atıştırmalık Milföy Tarifi

 

Pratik Atıştırmalık Milföy Tarifi İçin Malzemeler

  • Milföy
  • Pudra şekeri
  • Çikolata
  • Çilek, muz, böğürtlen istediğiniz meyve 

    Pratik Atıştırmalık Milföy Tarifi Yapılışı

  • Milföyü küp küp kesin tepsiye dizin .
  • 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Sonra servis tabağına koyun ve üzerine pudra şekeri serpin.
  • Yanına çikolata ve meyveleri koyup afiyetle yiyin.

Kahvaltıya Çok Nefis Pizza Börek Tarifi

 

Kahvaltıya Çok Nefis Pizza Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2- 3 adet taze böreklik yufka (yada 1 paket üçgen yufka)
  • 1 adet sucuk (parmak büyüklüğünde)
  • 2 adet iri domates
  • 7 adet sivri yeşil biber
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 1 büyük su bardağı kaşar rendesi
  • Pul biber, bir tutam kekik azıcık tuz
  • 2 adet yumurta
  • Galeta unu
  • Sıvı yağ

Not; sucuk yerine, beyaz peynir, pastırma, salam vs. de kullanabilirsiniz.  

Kahvaltıya Çok Nefis Pizza Börek Tarifi Yapılışı

  1. Yufkaların ikisinide üst üste tezgaha serelim keskin bir bıçakla önce tam ortadan ikiye keselim.
  2. Sonrada kestiğimiz yarım yufkaları üç eşit dilime daha keselim.
  3. Toplamda 12 üçgen yufka elde etmiş oluyoruz.(ben hazır üçgen dilim kesilmiş sigara böreği yufkası kullandım)
  4. Domates, sucuk ve biberi minik olacak şekilde doğrayalım.
  5. Mısırla birlikte bir tasta baharatlarıda katıp karıştıralım.
  6. Yufkanın geniş ucuna kaşar peyniri koyalım, üzerinede doğranmış malzemeden koyalım.
  7. Boş kenarları sebzenin üzerine katlayıp, yufkayı iki parmak genişliğinde düz formda katlayarak yada rulo yaparak yuvarlakça saralım.
  8. Uçlarını fırçayla ıslatıp yapıştıralım.
  9. Hepsi bitip hazır olunca, geniş bir tavaya yeteri oranda yağ koyup kızdıralım.
  10. Tasta çırpılmış yumurtaya böreği batırıp, arkalı önlü her yerini galeta ununa bulayalım ve direk kızgın yağa bırakalım.
  11. Ortadan yüksek ateşte kızartıp sıcağı ile servis edelim ( ertesi güne kalan olursa mikro dalga fırında ısıtıp ikram edebilirsiniz) miktarları artırıp daha fazla ölçüdede yapabilirsiniz, afiyet şifa olsun.

Kahvaltıya 10 Dakikada Hazırlayacağınız Enfes Simit Pizzası Tarifi

 

Kahvaltıya 10 Dakikada Hazırlayacağınız Enfes Simit Pizzası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane simit
  • 4 tane yumurta
  • 2 tane domates
  • 2-3 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • 5-6 tane çekirdeksiz siyah zeytin
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kaşar peyniri
  • Kekik
  • Pul biber
  • Tuz  

    Kahvaltıya 10 Dakikada Hazırlayacağınız Enfes Simit Pizzası Tarifi Yapılışı

  • Domateslerin kabuklarını soyup biberlerin de çekirdeklerini temizleyip küp küp doğrayalım.
  • Simitleri de çok kalın olmayacak şekilde keselim.
  • Yumurtaları baharatları ve tuzu bir kabın içinde çırpalım kıyılmış maydanozu ve domatesi de ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Ben harcın içine de kaşar peyniri ekledim sizde isterseniz koyabilirsiniz.
  • Tavaya yağı alıp kızdıralım içine biberleri alıp bir iki çevirdikten sonra simitleri koyalım.
  • Bir kaç dakika simitleri de kızarttıktan sonra ocağın altını kısıp yumurtalı harcı gezdirelim.
  • Üzerine zeytinleri de serpiştirip son olarak kaşar peynirini koyalım ve kapağını kapatıp arada kontrol ederek pişmeye bırakalım.
  • Afiyet olsun🥰.

İrmik Muhallebili Pasta Tarifi

 

İrmik Muhallebili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Ara katmanı için;

  • 2 paket yulaflı bisküvi (burçak)

Ganajı için;

  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • 100-150 gram tablet çikolata  

    İrmik Muhallebili Pasta Tarifi Yapılışı

  • Derin bir tencereye irmik, vanilya ve şekeri alıp karıştırın.
  • Üzerine bir litre sütü ilave edip ocağa alın ve el çırpıcısı yardımıyla kaynayana kadar pişirin.
  • Herhangi bir sunum kabının tabanına bir paket yulaflı bisküviyi dizin ve muhallebinin yarısını üzerine dökün.
  • Muhallebinin üzerini de kalan bir paket bisküviyi ile güzelce kaplayın ve kalan muhallebiyi üzerine dökün.
  • Bu işlemi hızlıca yapın, çünkü muhallebi çok çabuk katılaşıyor.
  • Hazırladığınız tatlıyı beş dakika oda ısısında beklettikten sonra buzdolabına kaldırın ve yaklaşık 15 dakika bekletin.
  • Tatlı dolapta beklerken sıvı kremayı küçük bir tencereye alın ve hafifçe ısıtın.
  • İçerisine tablet çikolataları ekleyin ve tamamen eriyene kadar çırpın.
  • Hazırlanan ganajı dolapta soğuyan tatlının üzerine dökün ve dolapta 1 saat bekletin. Daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz. 🤗.
  • *ben 24 cm kelepçeli kek kalıbı kullandım ancak siz çok büyük olmayan herhangi bir kapta da yapabilirsiniz.

    *bisküvileri ayriyeten ıslatmaya gerek yok çünkü yulaflı oldukları için muhallebinin sıcağı ile gayet güzel yumuşuyorlar.

Hünkar Beğendi Tarifi

 

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram hindi eti veya kuzu eti
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet biber
  • 1 adet domates
  • Yaklaşık 1 yemek kaşığı salça
  • 1, 5-2 su bardağı su
  • Tuz, karabiber

Beğendi için;

  • 1 kilo patlıcan
  • 1 çay bardağı süt (az gelirse ilave edebilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz, karabiber, muskat
  • Yarım su bardağı kaşar rendesi  

    Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak patlıcanlar fırında ya da ocakta közlenir.
  • Közlenen patlıcanlar kabuğu soyulup doğranır.
  • Tavada yağ ve un kavrulur.
  • Patlıcanlar tavaya eklenir ve iyice ezilir.
  • Ocağın altı iyice kısılarak süt yavaş yavaş karıştırarak patlıcana ilave edilir.İyice karıştırılır.
  • Ardından kaşar eklenir, ocak kapatılır.
  • Kaşar da tamamen karıştırılarak beğendi hazırlanır.
  • Ayrı bir tava yağ ile ocağa konur.
  • Tava ısındığında etler ilave edilir.
  • Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur.
  • İnce doğranmış soğan ve biberler eklenir.
  • Onlar da kavrulunca salça eklenip karıştırılır.
  • Salçadan sonra çekirdekleri alınıp doğranmış domates eklenir.
  • 1, 5-2 su bardağı su da göz kararı eklenerek kapağı kapatılıp etler pişene kadar pişirilir.
  • Piştikten sonra tuzu ve karabiberi eklenir.
  • Servis tabağınıza önce beğendiyi üstüne de etinizi koyarak servis edebilirsiniz.

Yeşil Rüya Tatlısı (Nefis Bir Lezzet ) Tarif Tamamıyla Bana Aittir Tarifi

 

Yeşil Rüya Tatlısı (Nefis Bir Lezzet ) Tarif Tamamıyla Bana Aittir Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı dolu un
  • 1,5 su bardağı toz şeker (arttırabilir)
  • 1 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 1 tane portakal kabuğu rendesi
  • 50 gram tereyağı veya margarin
  • 2 paket vanilya

Tepsi için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 buçuk su bardağı hindistan cevizi (Tepsimin ebatı büyük boy fırın tepsisi)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket toz kremşanti  

    Yeşil Rüya Tatlısı (Nefis Bir Lezzet ) Tarif Tamamıyla Bana Aittir Tarifi Yapılışı

  • 25 tane saplarından ayırdığımız ıspanak larımızı rondomuza koyuyoruz.
  • Üzerine 1 litre sütümüzden yarım su bardağı sütü alıp ıspanakların üzerine döküyoruz, rondodan iyice ezilip püre haline gelene kadar çekiyoruz .1 su bardağı olacak püremiz.
  • Şimdi tenceremize yumurtamızı ,unumuzu ,nişastamızı ,çektiğimiz ıspanağı, şekeri alıyoruz .
  • İlk önce çırpma teli ile iyice karıştırıp ardından ocağa alıyoruz.
  • Kısık ateşte muhallebimiz göz göz olup koyulaşana kadar karıştır karıştıra pişiriyoruz .
  • Koyulaşıp ve pişen muhallebimize 50 gram tereyağı veya margarini ekliyoruz yağ eriyene kadar karıştırıp altını kapatıyoruz .
  • Vanilyamızı ilave ediyoruz blenderımızla 7 – 8 dakika blandırlıyoruz.
  • Büyük boy fırın tepsinizi her tarafını katı yağlı yağlıyoruz .
  • Üzerine hindistan cevizi serpiyoruz hiç açık yer kalmayacak şekilde olucak.
  • Bu şekilde yaparsak hindistan cevizi kaymıyor.
  • Üzerine pişirdiğimiz muhallebimizi yavaş yavaş döküp düzeltiyoruz ılıdıktan sonra buzdolabına alıyoruz.
  • 1 su bardağı soğuk süt 1 paket toz krem şanti mikserle çırpıyoruz .
  • Dolabımıza koyuyoruz kıvam alması için .
  • Tatlımızı 2-3 saat sonra dolaptan alıp üzerine krem şanti  sürüyoruz tekrar buzdolabına koyuyoruz .
  • 2-3 saat sonra tatlımızı içerisine muz (kullandım) sizler dilediğiniz meyveyi veya sade olarakta tercih edebilirsiniz
  • Ben tatlımı ortadan ikiye böldüm tepsinin dar kısmına muz yerleştirdim yavaş yavaş rulo yaptım ,kalan kısmınında uzun dikdörtgenler halinde kesip muz ve damla çikolata koyarak sardım ,onlar da küçük rulolar oldu her iki şekilde de nefis oluyor😋.
  • 🥰 Afiyet olsun sağlıkla kalın💚

Pişmaniye Kurabiye Tarifi

 

Pişmaniye Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yada margarin (Ben margarin kullandım)
  • 1 çay sıvı yağ
  • 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik hindistan cevizi
  • 3 su bardağı un (ölçü değişebileceği için kontrollü eklemek gerekiyor)  1 çay bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri

    Pişmaniye Kurabiye Tarifi Yapılışı

Bulamak ı̇çin

  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • Hamur malzemelerimiz yoğurma kabına alınır.
  • Üzerine yavaş yavaş un eklenerek güzel bir hamur yapılır.
  • Unu 2 buçuk bardaktan sonrasını kontrollü eklemelisiniz. Yuvarladığımızda dağılmayan kolay yuvarlanan bir hamur olmalı.
  • Hamurumuzda kabartma tozu yok arkadaşlar. Bunu da belirtmek istiyorum.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsimize hamurdan minik minik parçalar alıp yuvarlayıp diziyoruz.
  • Cevizden küçük fındıktan büyük olmalı. Kurabiyelerimiz atıştırmalık bir kurabiye olduğu için minik minik olmalı.
  • 170 derece fırında 15-20 dk arası üzerleri kızarmadan pişiriyoruz.
  • Bu arada bulayacağımız hindistan cevizi ve pudra şekerini bir kasede güzelce karıştırıyoruz.
  • Pişen kurabiyelerimizi sıcağı ile alıp karışıma bulayıp servis tabağına diziyoruz. Ve servise hazır. Saklama kabına koyup günlerce hatta haftalarca tazeliğini koruyan bir kurabiye. Buzluğa atmanıza gerek yoktur. Afiyetler olsun ☺️🥰.