4 Nisan 2021 Pazar

Feta Peynirli Makarna Tarifi

 

Feta Peynirli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr Makarna (isteğe göre)
  • 500 gr Çeri domates
  • 200 gr Dilim zeytin
  • 300 gr Feta peyniri
  • 1 bağ Fesleğen 
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • Kekik
  • 1 paket makarna 

Feta Peynirli Makarna Nasıl Yapılır?

  • Makarna al dante olacak şekilde haşlanır.
  • Daha sonra pişirme kabı içerisine haşlanmış makarna hariç tüm malzemeler koyulur.
  • Fırın 180 C de ayarlanır ve 10 dakika pişirilmeye bırakılır. Daha sonra haşlanmış makarna eklenir ve karıştırılır.
  • Üzerine taze fesleğen kıyılır ve servis edilir. Afiyet olsun.

Avokadolu Yayla Çorbası Tarifi

 

Avokadolu Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Pirinç
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 1 Yumurta (sarısı)
  • 2 su bardağı yoğurt
  • Nane
  • Taze nane 
  • Avokado
  • Tereyağı
  • Limon suyu

Avokadolu Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Çorbayı hazırlamak için önce haşlıyoruz. Daha sonra ayrı bir kapta yumurta un yoğurt ve limon suyunu pürüzsüz hale gelinceye dek çırpıyoruz.
  • Daha sonra kaynattığımız pirincin suyundan karışıma ekliyoruz burada amaç çorbanın kesilmemesidir. Tuz eklenir.
  • Tuzun en son eklenmesi çorbanın kesilmesini engelleyecektir. Bir taşım kaynayana kadar kaynatılır.
  • Ayrı bir tavada tereyağı ve nane yakılır ve çorbanın üzerine dökülür. Dilerseniz  çorbanın üzeri için ayırabilirsiniz.
  • Ayrı bir yerde taze nane ve küp doğranmış avokadolar çorbaya eklenir.
  • Yayla çorbası üzerine taze nane ve küp doğranmış avokado oldukça taze bir hava yaratacaktır. 

Haşhaşlı Roka Salatası Tarifi

 

Haşhaşlı Roka Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ Roka
  • 1 bağ Tere 
  • 100 gr Parmesan peyniri
  • 100 gr Nar 
  • 100 gr Ceviz
  • 50 gr Haşhaş
  • 2 adet Portakal
  • 1 adet Limon 
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • 100 gr Yoğurt 

Haşhaşlı Roka Salatası Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeler yıkanır harmanlanır. Ayrı bir kapta yoğurt haşhaş zeytinyağı ve tuz karıştırılır.
  • Dilerseniz yoğurt üzerindeki biriken su da eklenebilir. Bu hem probiyotik açısından hem de lezzet açısından salatayı zenginleştirecektir.
  • Üzerine zarı alınmış portakal dilimleri ve parmesan peyniri eklenir. Haşhaş yoğurtla beraber sindirimi kolaylaştıracaktır.
  • Üzeri için kıyılmış ceviz ve haşhaş ekleyerek salatanızı daha da lezzetlendirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ananaslı Cheesecake Tarifi

 

Ananaslı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 3 su bardağı yulaflı bisküvi

İç harcı için:

  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 100 gr tereyağı
  • 100 gr krem peynir/labne peynir
  • 500 gr küp doğranmış ananas  

Ananaslı Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Tabanı için malzemeler karıştırılır kalıp altına bastırılarak yerleştirilir.
  • İçi için pudra şekeri ve tereyağı harmanlanır. İçerisine ananas ve peynir eklenir.
  • Üzerine kalan taban dolgusu yerleştirilir.
  • İsteğe göre ananas taneleri eklenir. Sunum için birkaç ananas dilimi ayırmanız hem lezzeti, hem görsel hazzı arttıracaktır.
  • Dilerseniz, küçük porsiyonlar halinde sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Asma Yaprağına Sarılı Çinekop Tarifi

 

Asma Yaprağına Sarılı Çinekop Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet çinekop
  • 10 adet hurma
  • 2 adet limon
  • 2 adet portakalın suyu
  • 200 gr. asma yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber

Asma Yaprağına Sarılı Çinekop Nasıl Yapılır?

  • Çinekoplar kılçıkları çıkarılmadan iyice temizlenir.
  • Burada dikkat edilecek husus balığın içinin iyice temizlenmiş olmasıdır. Zira balık kılçıkları aralarında kan oturabilir. Bu da sizi rahatsız edebilir.
  • Balıklar iyice temizlendikten sonra ayrı bir hapta hurmalar portakal suyu ve limon suyu ile ateş üzerinde püre yapılır.
  • Çinekopların arasına sürülür. Daha sonra balıkların üzerine limon dilimleri gelecek şekilde dizilir ve asma yaprağı ile balıklar sarılır.
  • İsteğe göre yağda ya da ızgara da pişirilir. Afiyet olsun.

Kayseri Yağlaması Tarifi

 

Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler

Bazlama hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • Bir tutam tuz
  • Yarım paket yaş maya 
  • 1 çay bardağı su

Harcı için

  • Yarım çay bardağı Bizim Ayçiçek Yağı
  • 30g BizimYağ Margarin
  • 300 g kıyma 
  • 2 soğan
  • 3 domates 
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su

Kayseri Yağlaması Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için malzemeleri bir kaba alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
  • Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın. Merdane yardımıyla 15 cm çapında açın. Tavayı Bizim Yağ Margarin ile yağlayıp hamurun iki yüzünü de pişirin.
  • İç harcı için; Bizim Yağ Margarini bir tencerede eritin. Kıymayı ekleyip kavurun.
  • Yemeklik doğradığınız soğan, küp doğradığınız domates ve Bizim Ayçiçek Yağını ekleyerek pişirmeye devam edin.
  • Yarım çay bardağı su ekleyip bir süre daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Kıymalı harcı yağlamaların arasına sırasıyla koyup üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yağlamanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Pide türlerine göre yufka hamurunun daha ince bir şekilde açılması gerekir.
  • İsteğe göre üst üste koymak yerine, dürüm halinde de servis edebilirsiniz.
  • İç harcında kullanacağınız malzemeleri iyice karışana kadar yoğurun.
  • Genellikle kıyma ile hazırlanan yağlamayı, kuşbaşı tavuk eti ile hazırlayabilirsiniz.

1 Porsiyon Yağlama Kaç Kaloridir?

  • Bir porsiyon yağlama 550, bir dilim yağlama ise yaklaşık 70 kaloridir.

İtalyan Pizza Tarifi

 

İtalyan Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1, 5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4, 5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik
  • Nane
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz

İç malzemesi:

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Mozzarella peyniri
  • Parmesan peyniri
  • Salam
  • Jambon
  • Tane mısır
  • İstiridye mantarı

Kenarlar İçin:

  • Zeytinyağı
  • Susam

İtalyan Pizza Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak maya ve ılık suyu bir kabın içine alın ve çözünmesi için 10 dakika bekleyin.
  • Bu esnada farklı bir kabın içine unu ekleyin ve ortasını çukur şeklinde açın. Mayalı karışımı çukura döktükten sonra kalan malzemeleri de hamurun içine ekleyin.
  • Tüm malzemeleri karıştırın ve yumuşak bir kıvama gelinceye kadar yoğurun. Hamur sertse, zeytinyağı ilave edin.
  • Hazırladığınız hamurun üzerini streç ile kapatın ve 25-30 dakika bekletin.
  • Sos için, domatesleri ince ince dilimleyin ve sarımsakları rendeleyin. 
  • Domates, sarımsak ve zeytinyağını karıştırın ve suyunu salması için bekleyin. Suyunu saldıktan sonra, üzerine ılık su, salça ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Mayalanan hamuru birkaç kez daha yoğurun ve 2 bezeye ayırın. Merdane yardımıyla hamuru ince bir şekilde açın.
  • Hazırladığınız hamuru, yağlanmış fırın tepsisine koyun ve üzerine sos gezdirin. Daha sonra iç malzemeleri de ekleyin.
  • Pizzanın üzerinde bir kez zeytinyağı gezdirin. Kenarlarının çıtır olmasını istiyorsanız, fırça yardımıyla zeytinyağı sürün ve susam serpiştirin.
  • Son olarak 200 derecede 15 dakika pişirin. Şimdiden afiyet olsun.

İtalyan Pizza Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hamur, sıcak ortamlarda daha çabuk mayalanır. Bu nedenle ortam ısısının yüksek olmasına özen gösterin.
  • İtalyan pizzalarının en önemli püf noktası, hamurun ince olmasıdır. Bu yüzden hamuru incecik açmaya dikkat edin.
  • Hamuru hazırlarken su yerine ılık süt kullanılması, pizzanın lezzetini arttırır.
  • Hamur malzemelerini karıştırırken, tuzu en son ekleyin.
  • Verilen ölçüler 2 büyük boy pizza içindir. Kişi sayısına göre malzemeleri azaltabilir veya arttırabilirsiniz.
  • Pizzanın üzerine isteğe göre; zeytin, fesleğen ve roka ekleyebilirsiniz.

1 Dilim Pizza Kaç Kalori?

  • Bol malzemeli İtalyan pizzasının bir dilimi, yaklaşık 240 kaloridir. 

Tencerede Sufle Tarifi

 

Tencerede Sufle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 8 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 8 dilim bitter çikolata
  • Pudra şeker

Tencerede Sufle Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kabın içerisinde yumurta ve toz şekeri karıştırın.
  • Şeker tamamen eridiğinde içerisine sıvıyağ, süt, kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek mikserle çırpın.
  • Bu esnada geniş bir tencerenin içerisine su doldurun. Sufleyi pişirmek için ısıya dayanıklı sufle kalıpları kullanabilirsiniz.
  • Tencereye doldurduğunuz su, sufle kalıplarının yarısına gelmelidir.
  • Sufle kalıplarının her birine 1 dilim çikolata yerleştirin.
  • Hazırladığınız karışımı sufle kaplarına doldurun. Kapların üzerinde 1 parmak kalınlığında boşluk bırakın.
  • Kalan çikolata dilimlerini, karışımın ortasına batırın.
  • Sufle kalıplarını tenceredeki sıcak suyun içerisine dikkatli bir şekilde yerleştirin.
  • Su kaynayana kadar, yaklaşık 1 dakika, yüksek ateşte pişirin.
  • Su kaynamaya başladığında ocağı kısık ateşe alın, tencerenin kapağını kapatın ve 6 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
  • Pişen sufleleri oda sıcaklığında bekletin. Ardından elenmiş pudra şekeri serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.

Tencerede Sufle Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Sufle kalıbınız yoksa, ısıya dayanıklı fincanlar da kullanabilirsiniz.
  • Bitter çikolata yerine sütlü veya beyaz çikolata da kullanabilirsiniz.
  • Verilen ölçülerden ortalama 4-6 kişilik sufle hazırlanmaktadır.
  • Sufleyi pişirirken içerisine su kaçmamasına dikkat edin. 
  • Tencerenin kapağını kapattıktan sonra üzerine bir bez yerleştirin. Bu sayede daha kolay pişecektir.
  • Sufleyi pişirme süresi maksimum 6 dakika olmalıdır. Ara sıra kontrol edin. Üzeri kek görünümüne gelmeye başladığında altını kapatın.

Keşküllü Burgu Baklava Tarifi

 

Keşküllü Burgu Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Burgu için:

  • 3 adet baklavalık yufka
  • 100 g eritilmiş tereyağı

Keşkül:

  • 1 poşet Dr. Oetker Keşkül
  • 3,5 su bardağı süt

Şurup:

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker

Üzeri için:

  • 1-2 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı
  • 6 adet çekirdeği ayıklanmış hurma

Keşküllü Burgu Baklava Nasıl Yapılır?Ön hazırlık:

  • Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

Yufkaların hazırlanışı ve pişirme:

  • Baklavalık yufkaları tezgaha açın. Her birini ortadan çaprazlamasına iki adet üçgen çıkacak şekilde kesin. Bu üçgenlerden birini alın ve üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Uzun tarafına oklavayı koyun ve ucundaki üçgen kısmın yaklaşık 5 cm'lik bölümü dışarıda kalacak şekilde sarın. Sardığınız yufkayı iki yanından ortaya doğru iterek toplayın. Oklavayı çıkarın, boşta kalan üçgen kısım ortada kalarak taban oluşturacak şekilde iki ucu birleştirin. Diğer yufkaları aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Kalan tereyağını üzerlerine sürün ve pembeleşinceye kadar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika

  • Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Keşkülün hazırlanışı:

  • Sütü tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin ve buzdolabına koyun.

Şurubun hazırlanışı:

  • Su ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

Servis:

  • Soğuyan yufkaları servis tabağına alın. Üzerlerine hazırladığınız şurubu kaşık ile dökerek paylaştırın. Soğuyan keşkülü buzdolabından alın, mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın ve yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Yufkaların ortalarına sıkın. Antep fıstığı ve ikiye bölünmüş hurmalar ile süsleyip servis yapın.

Malaga Pasta Tarifi

 

Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 yemek kaçığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 700 ml süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 poşet krem şanti
  • 6 adet muz

Keki ıslatmak için

  • 1 su bardağı süt

Çikolata sos için

  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 150 gr bitter çikolata

Süslemek için

  • Fıstık

    Malaga Pasta Tarifi Yapılışı

  • Derin bir kaba yumurta ve şekeri alıp çırpıyoruz. Süt, sıvı yağ ekleyip karıştırdıktan sonra kuru malzemeleri ekleyip 1 dak çırpıyoruz.
  • Yağladığımız borcama döküyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz.
  • Bu arada kremayı hazırlayalım.Kremşanti ve tereyağ hariç bütün malzemeyi tencereye alıyoruz.
  • Karıştırarak pişiriyoruz.
  • Altını kapatıyoruz en son tereyağ ilave edip karıştırıyoruz.
  • Soğuduktan sonra krem şantiyi ilave edip çırpıyoruz.
  • Fırından çıkarttığımız kek soğuyunca üzerine bir bardak süt ile ıslatalım.
  • Kekin üzerine kremayı güzelce yayalım ve muzları üzerine dizelim. Büyükse muzlar ikiye bölebilirsiniz.
  • Çikolata sosu için kremayı ısıtıyoruz fakat kaynatmıyoruz.
  • İçine 150 gram bitter çikolata ilave edip eriyene kadar karıştıralım.
  • Kenarda 5 dk bekletip soğuduktan sonra muzların üzerinde gezdirelim.
  • En son üzerine antep fıstığı ile süsleme yapalım.
  • Dolapta bir saat soğuduktan sonra servis yapıyoruz. Yapacak olanlara afiyet olsun 🌺.

Şekersiz Nişastasız Pestil (Sağlıklı Ara Öğün) Tarifi

 

Şekersiz Nişastasız Pestil (Sağlıklı Ara Öğün) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 ya da 2 kaşık bal
  • Ceviz içi
  • Hindistancevizi

    Şekersiz Nişastasız Pestil (Sağlıklı Ara Öğün) Tarifi Yapılışı

  • Elmalar yıkanır, sapları ve çekirdekleri ayıklanıp dilimlenerek tencereye konur.
  • Üzerine yarım çay bardağı su eklenip kapağı kapatılarak pişirilir. İyice yumuşayıncaya kadar arada çevirerek pişirin.
  • Pişen elmalar tarçın ve bal eklenip iyice karıştırılarak yağlı kağıt serdiğimiz fırına ince tabaka halinde spatula yardımı ile yayılır. (aşırı ince yapmayın☺).
  • Yarım saat 150 derecede fanlı, 1 saatte 120 derecede fansız pişirin.
  • Daha sonra yağlı kağıttan ayırdığınız pestilinizin iki yüzüne fırça yardımı ile hafif su sürün.
  • İçine ceviz içi yayın ve keserek ister muska ister rulo şekiller verin.
  • Daha sonra dışına hindistan cevizi ekebilirsiniz.Afiyet olsun💝.

Orjinal Donut Tarifi

 

Orjinal Donut Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 100gr tereyağ (2 yemek kaşığı)
  • 1cay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yaş maya( 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1.5 su bardağı ılık süt (yaklaşık 260 gr)
  • 4.5 su bardağı un
  • 3 tane vanilya şekeri
  • 3 yemek kaşığı portakal suyu

Üzeri için

  • 150 gram bitter
  • 150gr sütlü çikolata
  • 100gr beyaz çikolata

    Orjinal Donut Tarifi Yapılışı

  • Oda ısısındaki yağı yumurtayı sütü şekeri ve tuzu ve vanilyayı karıştıralım.
  • Daha sonra unu kontrollü ekleyelim yumuşak bir hamur yapalım.
  • Hamurumuzu mayalandıralım mayalan hamurumuzun havasını alıp merdane ile açıp bardakla keselim ortasını kapak yada herhangi bi aparatla keselim.
  • Daha sonra bir peçete üzerine koyup 15 dk bekletelim.
  • Sıvı yağda orta ateşte kızartalım.
  • Benmari usulü erittiğimiz çikolata ya batıralım yada kaşık yardımıyla sürelim.
  • Arta kalan çikolataları süslemek için sıkma torbasına koyup süsleyelim.

Fırın Poşetinde BıldırcınTarifi

 

Fırın Poşetinde BıldırcınTarifi İçin Malzemeler

  • 6 tane bıldırcın

Sosu için

  • 1/2 (yarım) şar çay kaşığı kimyon karabiber köri zerdeçal beyaz biber kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1’er tatlı kaşığı biber salçası ve bal
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 soğan suyu (Rendelenip sıkılacak )
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yeterince tuz
  • Tuzu ve tereyağı fırına vermeden hemen önce ekliyoruz. Tereyağ oda ısısında yumuşamış olacak
  • Varsa bebek patates biber havuç (yoksa şart değil)

    Yapılışı

  • Tuzu ve tereyağı fırına vermeden hemen önce ekliyoruz. Tereyağ oda ısısında yumuşamış olacak.
  • Varsa bebek patates biber havuç (yoksa şart değil).
  • Sos malzemelerini geniş bir kapta karıştırıyoruz.
  • Bıldırcınları yıkayıp varsa kalan tüylerini temizliyoruz. Kanat altlarında kalıyor daha çok. Her yerine sostan sürüyoruz.
  • Hava almayacak şekilde kapatıp 1-2 saat bekletiyoruz.
  • Fırına vermeden hemen önce tuzu ve tereyağ ekleyip her yerine yediriyoruz. Ben erken sürdüm ama siz fırına vermeden hemen önce sürün.
  • Sebzeleri de ekleyip poşetin ağzını kapatıyoruz.
  • Üzerine kürdanla birkaç delik açıyoruz.
  • 190 derece ısınmış fırında 40-45 dakika pişiriyoruz. 40 dakika olunca poşeti kesip pişmesini kontrol edin.
  • Pişmişse poşetten tepsiye alıp üzerleri kızarana dek pişirmeye devam edelim.
  • Kızarınca fırından alalım. Ben salçalı sebzeli bulgur pilavı ile servis ettim