7 Nisan 2021 Çarşamba

Enfes Peynirli Zeytinli Tuzlu Kek Tarifi

 

Enfes Peynirli Zeytinli Tuzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak süt veya yoğurt
  • 2 bardak un
  • 1 bardak beyaz peynir (çökelek veya lor da olur)
  • Yarım bardak çedar veya kaşar peyniri
  • 1 adet kapya biber
  • Yarım bardak çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
  • Bir kaç dal maydanoz ve dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 paket kabartma tozu
  • Çörekotu, susam

Bardak ölçüsü 200 ml

Enfes Peynirli Zeytinli Tuzlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları, sıvı yağı ve sütü geniş bir kapta çırpma teli veya el blenderi ile çırpın.
  2. Unu, tuzu, şekeri ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  3. Ezilmiş beyaz peyniri, minik doğranmış çedar peynirini, küp küp doğranmış kapya biberi, maydanozu, dereotunu, karabiberi ve pulbiberi ilave edip karıştırın.
  4. Yağlanmış kalıba çörekotu ve susam döküp keki kalıba boşaltın.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 175 derece sıcaklıkta pişirin. (30 dakika)
  6. Pişirme süresi farklı fırınlar için değişiklik gösterebilir!!!! sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. ❤️.

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı arpa şehriye
  • 6 dal taze soğan
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 2 küçük havuç
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
  • 2 su bardağı tavuk suyu yada 2 adet tavuk bulyon

    Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yazan soğan ve havuçları minik minik doğrayalım.
  • Daha sonra tavada yağımızı kızdırıp soğan ve havuçları ekleyip kısık ateşte güzelce pişirelim.
  • Pişen malzemelerin üzerine şehriyemizi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Daha sonra tavuk bulyonu ,tuz ,karabiberide ekleyip 1 -2 kaşıkla karıştıralım.
  • 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip kapağı kapatalım.
  • Hafif suyu kaldığı zaman minik kıyılmış maydanoz ve deotunu da ekleyip demlenmeye bırakalım.
  • Afiyet olsun.


Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) Tarifi

 

Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç̧
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 5 su bardağı su (200ml bardak ile )

Terbiyesi için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Sosu için:

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru nane

    Anadolu Çorbası (Bakliyat Çorbası) Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir tencere içersine yıkanmış ve suyu süzülmüş bakliyatlar koyulur.
  • Üzerine 5 su bardağı kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
  • Kaynamaya başladığında altı hafif kısılır ve bakliyatlar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Diğer taraftan terbiyesi için yoğurt, yumurta ve un pürüzsüz hale getirene kadar çırpılır.
  • 20 dk sonra bakliyatlar kontrol edilir yumuşadınında kepçeyle suyundan alınır ve terbiyesine eklenir.
  • Güzelce karışıp terbiye ılığıdında yavaşça eklenir ve aynı zamanda hızlıca karıştırılır. Bu çorbanın kesilmemesi için önemli.
  • Çorbayı kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın.
  • Üzeri için sos tenceresine tereyağ ve zeytinyağı alın ve kızdırın.
  • Üzerine küçük doğranmış soğanı ekleyip 2-3 dk kavurun.
  • En son baharatları ekleyip kızdırın ve sosu çorbaya dökün. 1-2 taşım fokurdadıktan sonra damak tadınıza göre tuzu ilave edip ocaktan alın.
  • Tuzunu en son eklerseniz kesilme olmaz.
  • Afiyet olsun.

    Not; Yoğun bir çorba isteyenler bakliyat miktarını 2 yemek kaşığına çıkartabilir.

Kruvasan Tadında Marmelatlı Çörek Tarifi

 

Kruvasan Tadında Marmelatlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya (Yarım paket yaş maya da olur)
  • 2-3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-3, 5 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun)

İçine Sürmek İçin

  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri İçin

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt

Pişirdikten Sonra

  • Marmelat
  • Pudra şekeri

    Kruvasan Tadında Marmelatlı Çörek Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz güzelce yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Mayalanmaya bırakıyoruz mayalanan hamuru 7-8 adet bezeye ayırıyoruz, bezeleri merdane yardımıyla açıyoruz içine oda sıcaklığında tereyağ sürüp rulo halinde sarıyoruz.
  • Üzerini kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz (20 dakika kadar) dinlenen hamuru bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesip içe doğru sararak tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı ve süt ile karıştırdığımız karışımı sürüp 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz, çıkınca ortasına marmelat koyup pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨👌🏻.

Elmalı Kereviz Salatası Tarifi

 

Elmalı Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 1 adet elma
  • 1-2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4 adet ceviz
  • 1 çimdik tuz

    Elmalı Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı

  • Kerevizin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra ister küp küp doğrayıp rondodan geçirin isterseniz rendeleyin, hiç fark etmez.
  • Elmanın kabuklarını soyduktan sonra onu da rendeleyin ve bir kenara alın. ( suyunu salmasın diye rondodan geçirmiyorum )
  • Sarımsağı da ezip ya da rendeleyip, küçük parçalar haline getirdiğiniz cevizlerle beraber rendelediğimiz kerevize ilave edip karıştıralım.
  • Sonrasında elma rendesi ile tuz ve yoğurdu da ekleyip karıştırmaya devam edelim. Hepsi bu kadar! dilerseniz üzerini ceviz ve fesleğen ya da nane ile süsleyebilirsiniz. Hepinize afiyet olsun

Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi

 

Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı konserve garnitür
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 adet et bulyon (Bulyon kendiliğinden tuzlu olduğu için tuz kullanmadım)
  • 1 tepeleme çorba kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Ocağa aldığınız tencereye margarin ve sıvı yağı koyun.
  • Margarin tam eriyince pirinci ekleyin ve kavurmaya başlayın.
  • Kavrulunca üzerine bulyonları ezip toz haline getirip ekleyin.
  • Ardından garnitürü de ekleyip iyice karıştırın. Kaynattığınız 3 su bardağı suyu üzerine ekleyip, karıştırın.
  • Kapağını kapatıp altı kısık şekilde suyunu çekip üzeri delik delik olana kadar pişirin.
  • Ocaktan alınca bir sofra bezine sarın ve dinlenmeye bırakın. Yaklaşık 40 – 45 dakika dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  • Konserve garnitür kullanmak istemezseniz haşlanmış patates, havuç ve bezelye kullanabilirsiniz.

    Bulyon kullanmak istemeyenler 3 su bardağı su yerine 1, 5 su bardağı et suyu + 1, 5 su bardağı normal su şeklinde kullanabilir. Bu şekilde yaparsanız 2 çay kaşığı tuz eklemeyi unutmayın.*bardak ölçüsü 200 ml’dir.

Rulo Patates Salatası Tarifi

 

Rulo Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patates
  • 3 adet havuç rendeleyip soteliyoruz
  • 5-6 adet ince doğranmış kornişon turşu
  • 1 su bardağı mısır
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz

    Rulo Patates Salatası Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri soyup uygun bir tencereye alıyoruz su ve tuz ekleyip ocakta yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz
  • Daha sonra suyunu süzüp güzelce ediyoruz püre haline getiriyoruz bir yemek kaşığı tereyağ ekleyip karıştırıyoruz.
  • Steçfilmin üzerine patatesi güzelce yayıyoruz.
  • Üzerine yoğur mayonez sarımsak ve tuzu karıştırıp yayıyoruz.
  • Daha sonra garnitürlerimizi sırasıyla üzerine serpip steçfimle rulo şeklinde katlıyoruz.
  • Uygun bir tepsiye alıp buzdolabında bir gece yada en az 4-5 saat dinlendiriyoruz.
  • Daha sonra yavaşça steçfilmden çıkartıp dilimliyoruz.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Buz Dolabı Poşetiyle Lokma Tatlısı Tarifi

 

Buz Dolabı Poşetiyle Lokma Tatlısı Tarifiİçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un

Şerbeti için

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon

    Yapılışı

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım tencereye su ve şekeri ekleyip ocağa alalım.
  • Kaynamaya başladığı gibi bir kaç damla limon suyu sıkalım.
  • 10, 12 dakika boyunca kaynatalım kaynayan şerbeti soğumaya bırakalım.
  • Ardından lokma hamurunu hazırlayalım. Su, şeker, maya, tuz, ve unu ekleyip elimizle 5- 10 dakika boyunca karıştıralım.
  • Üzerini örtüp hamuru mayalanmaya bırakalım 1 saatte mayalanacaktır.
  • Mayalanan hamurun havasını alıp dolap poşetine dökelim.
  • Dolap poşetin ucunu kesip kızan yağa lokmaları dökelim makası ara ara yağa batırıp hamuru keselim.
  • Pişen lokmaları sıcak sıcak soğuk şerbete atalım.
  • Şerbette çok tutmayın iyice şerbete buladığınız dan emin olun ama 😊 ardından lokmaları servis tabağına alıp servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun

Bütün Bildiklerinizi Unutturan Enfes Kurabiye Tarifi

 

Bütün Bildiklerinizi Unutturan Enfes Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 3 buçuk su bardağı un (Un miktarı unun yoğunluğuna göre değişebilir)

Arası için

  • Reçel ( ben böğürtlenli kullandım ama siz istediğinizi kullanabilirsiniz)

Kenarlarını süslemek için

  • Hindistan cevizi

    Bütün Bildiklerinizi Unutturan Enfes Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle margarin, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri, vanilin, kabartma tozu ve nişastayı kabın içerisine alp iyice karıştıralım ve azar azar un ilave edip yumuşak bi hamur elde edelim.
  • Hamurdan yumurta sarısı büyüklüğünde minik parçalar alıp yuvarlanıp yağladığımız veya yağlı kağıt serdiğimiz fırın tesisinin içine dizelim.
  • Bir çatal yardımı ile hamurların üzerine bastırıp şekil verelim ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 12 13 dk pişirelim.
  • İlk sıcaklığı çıkmış veya tamamen soğumuşta olabilir iki kurabiye arasına reçel sürüp kenarlarını hindistan cevizine bulayıp döndürelim.
  • Bütün kurabiyeleri bu şekilde hazırlayıp servis edelim. Gerçekten hazırları aratmayan bir kurabiye mutlaka ama mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Tabaklardan Taşan Krep Tarifi

 

Tabaklardan Taşan Krep Tarifiİçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pişirmek için sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su

Su bardağı ölçüsü 200 ml

Yapılışı

  1. Bütün malzemelerimizi karıştırma kabına alıp mikser yardımı ile güzelce çırpıyoruz. Pürüzsüz bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  2. Çırptığımız hamurumuzu 5 dakika dinlendirip 1 dakika kadar daha çırpıyoruz.
  3. Tavamızı ocağa alıp ısıtıyoruz.
  4. Isınan tavamıza azıcık sıvı yağ sürüyorum.
  5. Benim tavama 1 kepçe hamur koymam yeterli oluyor. Siz tavanızın boyuna ve istediğiniz kalınlıģa göre hamurunu ayarlayabilirsiniz.
  6. Hamurumuzun üzeri göz göz olunca çeviriyoruz ve diğer tarafını pişiriyoruz.
  7. Ben yüksek ateşte pişirip son 1 dakika da kısık ateşte tutuyorum ki içi hamur kalmasın. 8️⃣ hamurumuz bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.Afiyet olsun💐

Kabaklı Sebzeli Mücver Tarifi

 

Kabaklı Sebzeli Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kabak
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuzu
  • 1 çay kaşığı biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber tozu
  • Biraz maydanoz ve dereotu
  • 2 taze soğan
  • 6 yemek kaşığı un (kıvama göre değişebilir)

    Kabaklı Sebzeli Mücver Tarifi Yapılışı

  • Tüm taze malzemeleri bir kaseye koyun ve rendeleyin.
  • Rendeledikten sonra sebzelerin suyunu elle sıkın, yumurtaları başka bir kaseye koyun.
  • Kabartma tozu, tuz, karabiber, kırmızı biber tozu, maydanoz ve dereotu ekleyip iyice karıştırın. Şimdi karışımı rendelenmiş sebze tabağına ekleyin.
  • 6 yemek kaşığı un ekleyin ve karıştırın.
  • Bir tencereye yaklaşık 5 yemek kaşığı sıvı yağ dökün ve mücverleri bir kaşık yardımıyla tavaya koyun. Düşük seviyede tavada kızartın.

Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi

 

Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet patates
  • 400 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5-6 adet maydanoz
  • 1 adet büyük domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Beşamel sos için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • İsteğe göre muskat rendesi

Üzeri için

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi Yapılışı

  • Tavamıza sıvı yağı koyalım ve kıymamızı kavuralım.
  • Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Rendelenmiş sarımsağı ve salça ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesleri tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  • 1 su bardağı sıcak suyu da ekleyip kapağını kapatalım orta ateşte 15 dakika pişirelim.
  • Doğranmış maydanozları ekleyip karıştıralım ocağı kapatalım.
  • Kıyma harcımız pişerken beşamel sosu yapalım, tencereye tereyağ koyup eritin ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırılır.
  • Üzerine süt eklenir sürekli karıştırılarak bir taşım pişirilir tuz ve karabiber eklenip karıştırılır kenara alınır.
  • Patatesler kabuğu soyulup yuvarlak dilimlenir ve fırın tepsisine yarısı dizilir ve üzerine kıymalı harcı tamamı koyulur hertarafı eşitlenir geri ayırdığımız patatesler tekrar dizilir.
  • En son üzerine beşamel sosu gezdirek rendelenmiş peyniri serpelim.
  • Üzerini folya ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirelim daha sonra üzerini açıp peynir kızarana kadar fırına tekrar verip pişirelim.
  • Yemeğinizi sıcak servis yapmanızı öneririm.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.