7 Nisan 2021 Çarşamba

Tabaklardan Taşan Krep Tarifi

 

Tabaklardan Taşan Krep Tarifiİçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pişirmek için sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su

Su bardağı ölçüsü 200 ml

Yapılışı

  1. Bütün malzemelerimizi karıştırma kabına alıp mikser yardımı ile güzelce çırpıyoruz. Pürüzsüz bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  2. Çırptığımız hamurumuzu 5 dakika dinlendirip 1 dakika kadar daha çırpıyoruz.
  3. Tavamızı ocağa alıp ısıtıyoruz.
  4. Isınan tavamıza azıcık sıvı yağ sürüyorum.
  5. Benim tavama 1 kepçe hamur koymam yeterli oluyor. Siz tavanızın boyuna ve istediğiniz kalınlıģa göre hamurunu ayarlayabilirsiniz.
  6. Hamurumuzun üzeri göz göz olunca çeviriyoruz ve diğer tarafını pişiriyoruz.
  7. Ben yüksek ateşte pişirip son 1 dakika da kısık ateşte tutuyorum ki içi hamur kalmasın. 8️⃣ hamurumuz bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.Afiyet olsun💐

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder