Tabaklardan Taşan Krep Tarifiİçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Pişirmek için sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
Su bardağı ölçüsü 200 ml
Yapılışı
- Bütün malzemelerimizi karıştırma kabına alıp mikser yardımı ile güzelce çırpıyoruz. Pürüzsüz bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Çırptığımız hamurumuzu 5 dakika dinlendirip 1 dakika kadar daha çırpıyoruz.
- Tavamızı ocağa alıp ısıtıyoruz.
- Isınan tavamıza azıcık sıvı yağ sürüyorum.
- Benim tavama 1 kepçe hamur koymam yeterli oluyor. Siz tavanızın boyuna ve istediğiniz kalınlıģa göre hamurunu ayarlayabilirsiniz.
- Hamurumuzun üzeri göz göz olunca çeviriyoruz ve diğer tarafını pişiriyoruz.
- Ben yüksek ateşte pişirip son 1 dakika da kısık ateşte tutuyorum ki içi hamur kalmasın. 8️⃣ hamurumuz bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.Afiyet olsun💐
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder