7 Nisan 2021 Çarşamba

Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi

 

Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet patates
  • 400 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5-6 adet maydanoz
  • 1 adet büyük domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Beşamel sos için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • İsteğe göre muskat rendesi

Üzeri için

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Beşamel Soslu Patates Oturtma Tarifi Yapılışı

  • Tavamıza sıvı yağı koyalım ve kıymamızı kavuralım.
  • Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Rendelenmiş sarımsağı ve salça ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesleri tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  • 1 su bardağı sıcak suyu da ekleyip kapağını kapatalım orta ateşte 15 dakika pişirelim.
  • Doğranmış maydanozları ekleyip karıştıralım ocağı kapatalım.
  • Kıyma harcımız pişerken beşamel sosu yapalım, tencereye tereyağ koyup eritin ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırılır.
  • Üzerine süt eklenir sürekli karıştırılarak bir taşım pişirilir tuz ve karabiber eklenip karıştırılır kenara alınır.
  • Patatesler kabuğu soyulup yuvarlak dilimlenir ve fırın tepsisine yarısı dizilir ve üzerine kıymalı harcı tamamı koyulur hertarafı eşitlenir geri ayırdığımız patatesler tekrar dizilir.
  • En son üzerine beşamel sosu gezdirek rendelenmiş peyniri serpelim.
  • Üzerini folya ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirelim daha sonra üzerini açıp peynir kızarana kadar fırına tekrar verip pişirelim.
  • Yemeğinizi sıcak servis yapmanızı öneririm.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder