Peynirli Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 kase ufalanmış beyaz peynir(orta yağlı kullandım)
- Bir kaç dal doğranmış maydanoz
- Yeterince tuz ( Peynirin tuz oranını göz önünde bulundurun)
- 1 paket kabartma tozu
- 1, 5 su bardağı un (Peyniriniz yağlı artırabilirsiniz)
Kızartmak için
- Sıvı yağ yada zeytinyağı
Peynirli Kaşık Dökmesi Tarifi Yapılışı
- Yumurta, sıvı yağ ve yoğurt derin bir kasede çırpılır.
- Üzerine kabartma tozu ve tuz eklenip karıştırılır.
- Beyaz peyniri ve maydanozu da ilave ederek karıştırıyoruz.
- Unumuzu da ekleyelim karıştıralım.
- Tavaya iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ yada zeytinyağ koyarak ısıtalım.
- Kaşık yardımıyla hamurdan tavaya biraz dökelim bir kaşık kadar kaşığın tersiyle de hafif düzeltelim.
- Hamuru alt üst çevirerek iki tarafı kızartalım arada çok az tavaya sıvı yağ gezdirelim daha pofuduk kızarmadını sağlıyor.
- Bütün hamur bitene kadar bu işlemi uygulayın.
Mis gibi kokusuyla kaşık dökmelerimiz hazır.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.