11 Nisan 2021 Pazar

Hamursuz Efsane Patates Pizzası Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet büyük boy patates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı su
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kekik

Üzeri için;

  • 60g sucuk
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı konserve mısır
  • 2-3 adet kiraz domates

    Yapılışı

  • Patateslerimizi güzelce yıkayalım, kabuklarını soymadan uzunlamasına olacak şekilde, yaklaşık yarım cm kalınlığında dilimleyelim.
  • Ardından patates dilimlerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Her dilimin üzerine bıçak ile çapraz çizgiler atalım.
  • Bir fırça yardımı ile patateslerimizin üzerine zeytinyağını sürelim, önceden ısıtılmış 190°C fırında 15 dakika kadar pişmeye bırakalım. Bu sırada bizler de sosumuzu hazırlayabiliriz.
  • Sosu için uygun bir karıştırma kabı içerisine salça, zeytinyağı, su, karabiber ve kekiği alalım, güzelce karıştıralım.
  • Fırından aldığımız patateslerimizin üzerine fırça sosumuzdan sürelim. Daha sonra üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpiştirelim.
  • Küçük küçük doğradığımız sucuğu, mısırı, domatesi yerleştirelim ve kalan kaşar peyniri rendesini de üzerlerine serpiştirerek peynirler eriyene kadar yaklaşık 10 dakika daha fırına verelim. Ben sucuk, mısır ve domates kullandım ancak siz damak zevkinize göre istediğiniz pizza malzemesini kullanabilirsiniz.
  • Peynirleri eriyen patates pizzamız servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

10 Nisan 2021 Cumartesi

Fırında Patates Püresi Yatağında Köfte Tarifi

 

Malzemeler

Püre için

  • 4 adet büyük boy patates
  • Yarım çay bardağından biraz az süt
  • Tuz, karabiber

Köfte için

  • 400-450 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharatı (İsteğe bağlı, kullanmak istemezseniz biraz kimyon kullanabilirsiniz)
  • 4-5 dal maydanoz

Köfteleri kızartmak için

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için

  • 1 büyük domates (Yumuşak olanı seçin)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Köfteleri kızarttığınız arta kalan yağ (Onu kullanmak istemezseniz 1 yemek kaşığı zeytinyağ kullanabilirsiniz)
  • Tuz

Üzeri için

  • Kaşar rendesi veya mozarella

    Yapılışı

  • İlk önce püre için patatesleri haşlayalım.
  • Soyup daha sıcakken içerisine tereyağını, baharatları ilave edip iyice ezelim.
  • Son olarak sütüde ilave edip devam ezelim.
  • Daha sonra borcamın en alt kısmına yayalım.
  • Köfte yapımı için kıyma ve diğer malzemeleri 5 dakika yoğuralım ve ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarlayalım.
  • Sıvı yağ eklediğiniz tavada hafif kızartalım.
  • Pürenin üzerine dizelim ve biraz pürenin içine bastıralım.
  • Sos için domatesi ve sarımsağı robotta püre haline getirip küçük bir tavaya veya tencereye alalım.
  • Salçasını, baharatları ve köfteleri kızarttığımız arta kalan yağı, suyu ilave edip 5 dakika pişirelim.
  • Köftelerin üzerine sosu dökelim ve 200 derece fırına verip 15-20 dakika pişirelim.
  • Fırından alıp üzerine kaşar serpip tekrar fırına verip kaşarlar eriyene kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Porsiyonluk Kadife Pasta Tarifi

 

Porsiyonluk Kadife Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 2 Türk kahvesi fincanı sıvı krema
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 10 yemek kaşığı un(dolu dolu koymayın)
  • Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Çeyrek su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım poşet toz krem şanti

    Porsiyonluk Kadife Pasta Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kremanızı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Bunun için vanilya ve krem şanti hariç verilen malzemeleri karıştırıp ocakta kıvam alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  • Kaynamaya başladıktan sonra unun kokusu çıkana kadar biraz daha pişirip ocaktan alıyoruz.
  • Krema ılıyınca içerisine vanilya ve krem şantiyi de ekleyip mikserle çırpıyoruz.
  • Daha sonra kremayı bir sıkma torbasına koyup dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Keki için yumurta ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  • Ardından diğer malzemeleri de ekleyip kek harcımızı yağlı kağıt serili orta boy fırın tepsisine döküp yayıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. (çok çabuk pişiriyor kontrol edelim. )
  • Fırından çıkan kek iyice soğuduktan sonra yuvarlak bir kalıpla ya da geniş ağızlı bir su bardağı ile kekten daireler çıkarıyoruz.
  • Servis edeceğimiz tabağa dairelerden birini koyup üzerine krema sıkıyoruz.
  • Tekrar üzerlerine kek koyup krema sıktıktan sonra, bir dilim daha kek koyup krema sıkıyoruz.
  • Üzerlerini süsleyip pastalarımızı buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Ben pastaları üç katlı olarak hazırladım. Siz daha fazla pasta elde etmek isterseniz iki katlı olarakta yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

1 Malzeme 5 Dakika Tel Tel Ayrılan Milföy Gözleme Tarifi

 

1 Malzeme 5 Dakika Tel Tel Ayrılan Milföy Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yaprak milföy hamuru

Yağlamak için;

  • Azıcık tereyağı veya sıvı yağı

    1 Malzeme 5 Dakika Tel Tel Ayrılan Milföy Gözleme Tarifi Yapılışı

  • Çözülmüş ve yumuşamış milföy yapraklarınızı kısa boydan rulo yapın ve üç parçaya kesin. Resimlere bakın.
  • Her parçayı dikine dizin ve elinizin içiyle hafif basın.
  • Bir merdaneyle inceltin.
  • Isınmış olan bir tavaya orta ateşte arkalı önlü kontrollü kızartın.
  • Dilerseniz azıcık tereyağı veya azıcık sıvı yağıyı sürün.
  • Her parçaya aynı işlemi uygulayın.
  • Öneriler:

    Maydanoz, yeşil soğan, domates ve peynir çok güzel yakışır.
    Tatlı şeylerde çok yakışıyor bu tarife mesela sürme çikolata, pekmez ve bal gibi seyler.

    Afiyet olsun.

Nefis Nohutlu Pilav Tarifi

 

Nefis Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak baldo pirinç
  • 1 bardak haşlanmış nohut
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Su (2 veya 2, 5 bardak)

Bardak ölçüsü 200 ml

Nefis Nohutlu Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını ve zeytinyağını tavaya koyun.
  2. Tereyağı eriyip hafif kavrulunca pirinci ve nohutu ekleyip karıştırın.
  3. Bir kaç dakika soteledikten sonra suyu ilave edin.
  4. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
  5. 10 dakika dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun. ❤️.

Şahane Bir Akşam Yemeği Tarifi

 

Şahane Bir Akşam Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane büyük patlıcan
  • 6-7 orta boy patates
  • 2-3 tane kapya kırmızı biber
  • 3-4 tane yeşil biber
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • 400-450 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tane soğan
  • 400 gram domates konserve yada domates
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça (Domates biber karışık)
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

    Şahane Bir Akşam Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Patatesler, patlıcanlar ve biberler istenilen şekilde kızartmalık kesilir (ben yuvarlak şekilde kestim).
  • Tavaya yağ alınır ve ısınan yağda önce patlıcan, daha sonra patates ve biberler kızartılarak mutfak peçetesi alınır*.
  • Daha sonra, kıyma güzelce suyunu çekene kadar pişirilir ve üzerine soğanlar eklenir birlikte kavrulur.
  • Üzerine salça eklenir kokusu çıkıncı doğranmış domates ve su eklenir beş dakika kadar pişirildikten sonra maydanoz, kıyılmış sarımsak, karabiber ve tuz eklenerek ocağın altı kapatılır *.
  • Kare borcama ve istediğiniz fırına dayanıklı tepsiye kızartılan patlıcanların yarısı dizilir.
  • Üzerine patateslerin yarısı dizilir ve hazırlanan kıymalı harçtan eklenir ve tekrar kalan patlıcan ve patates ve en son kalan kıymalı harç eklenerek en üstte biberler yayılır fırına verilir.
  • Not, kıymanız fazla yağlı olmasın gerekirse iç harcına hiç yağ eklemeyin sebzeler kızardığı için yağı oldukça yeterli oluyor.

Efsane Bir lezzet Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi

 

Efsane Bir lezzet Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet havuç
  • 3 adet kabak
  • 340 gram konserve mısır
  • 10 adet ortaboy kornişon turşu
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • Dereotu

Sosu için;

  • Yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Mayonez
  • Karabiber
  • Tuz

    Efsane Bir lezzet Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak havuçları rendeleyelim ve sıvı yağda 3-4 dakika soteleyelim soğuması için kıyıya alalım.
  • Ardından kabakları soteleyelim ve soğuması için kıyıya alalım.
  • Biber ve kornişon turşuları minik minik doğrayalım.
  • Kabımıza havuçları, kabağı, mısırı, turşuyu ve dereotunu alalım.
  • Sos için gerekli kadar yoğurdu ayrı bir kaba alalım üzerine mayonez, karabiber, rendelenmiş sarımsağı ve tuzu ekleyip karıştıralım.

Erişteli Un Çorbası Tarifi

 

Erişteli Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı su
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Tavuk suyu (yoksa 2 tane tavuk bulyon)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik erişte

    Erişteli Un Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tencereye sıvı yağımızı ekleyip un, pul biber, nane ve tuzu un kokusu gidene kadar kavuralım. Hepsini aynı anda kavuruyoruz.
  • Daha sonra suyu ekleyip tavuk bulyonları içine atalım.
  • Tavuk bulyonlar eriyip çorba kaynamaya başlayınca erişteleri atalım.
  • Erişteler yumuşadıktan sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Vişneli Tart Buzluktaki Vişneleri Değerlendirelim Tarifi

 

Vişneli Tart Buzluktaki Vişneleri Değerlendirelim Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr margarin veya tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 ,5 su bardağına yakın un

Vişne sosu için

  • 300 gr vişne
  • 1 su bardağından az eksik toz şeker
  • 3 tatı kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı su nişastayı açmak için

    Vişneli Tart Buzluktaki Vişneleri Değerlendirelim Tarifi Yapılışı

  • Önce sosu hazırlayalım, vişne ve şekeri ocağa alalım o ısınırken nişastayı yarım bardak suyla açıp ilave edelim kaynayınca 1dk kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Katı yağ şeker ve yumurtayı iyice karıştıralım.
  • Sonra diğer malzemeleri koyup yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurun yarıdan biraz fazlasını yağlı kağıt serdiğimiz borcama elimizle bastırarak yayalım.
  • Kenarlarını bir santim yukarı çıkacak şekilde bastıralım tepsinin ortasına çatalla delikler açalım.
  • Soğuyan vişne sosunu dökelim.
  • Kalan hamuru merdaneyle açıp şerit şeklinde keselim.
  • Tartımızın üzerine yerleştirelim.
  • 170°ısıtılmış fırında yaklaşık40dk kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Soğuduktan sonra pudra şekeri serpin.

Muzlu Magnolia (Tam Ölçülü) Tarifi

 

Muzlu Magnolia (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket mini petibör bisküvi
  • 6 7 adet muz

Muhallebisi ı̇çin;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet vanilya
  • 1 kutu sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

    Muzlu Magnolia (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı

  • Vanilya ,tereyağ ve krema hariç diğer malzemeleri tencerede güzelce karıştıralım.
  • Kısık ateşte kıvam alana kadar pişirelim.
  • Ocağın altını kapatınca vanilyayı ve tereyağını ekleyin oda sıcaklığına gelince de sıvı kremayı ekleyelim.
  • Muzları ince dilimler olacak şekilde keselim.
  • Kupların tabanına mini petibörden yerleştirelim ve üzerine muhallebiden ekleyim.
  • Muzları ekleyelim, petibör ekleyip muhallebi ekleyelim.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
  • 3- 4 saat mutlaka dinlendirelim. Afiyet olsun.

Meyveli Tart Kek Tarifi

 

Meyveli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Kreması için

  • 3 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için

  • 6-7 adet çilek

    Meyveli Tart Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta şekeri vanilyayı uygun bir kaba alıyoruz mikserle köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Sıvı yağ, süt ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  • Un, kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz.
  • Yağlamış olduğumuz kek kalıbına döküyoruz.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dk kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
  • Kreması için.Süt ,şeker ,un, yumurta sarısını tencereye alıyoruz ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz
  • Kaynadıktan ocaktan alıp tereyağ vanilya ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Kremamızı ara ara karıştırarak soğutuyoruz.
  • Dada sonra krema torbasına alıp kekimizin üzerine sıkıyoruz.
  • Üzerini çilekle süsleyip servis yapıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.

Damak Çatlatan Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı pudra şekeri

    Yapılışı

  • Yumurta, şeker, yağ, portakal suyu ve portakal kabuğu iyice karıştırılır.
  • Üzerine azar azar un ilave edilir.
  • Kabartma tozu ve vanilya eklenip yoğurulur.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır.
  • Kurabiyeler pudra şekerine bulanıp tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 170° fırında pişirilir