11 Nisan 2021 Pazar

Peynirli Kaşık Dökmesi Tarifi

 

Peynirli Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 kase ufalanmış beyaz peynir(orta yağlı kullandım)
  • Bir kaç dal doğranmış maydanoz
  • Yeterince tuz ( Peynirin tuz oranını göz önünde bulundurun)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1, 5 su bardağı un (Peyniriniz yağlı artırabilirsiniz)

Kızartmak için

  • Sıvı yağ yada zeytinyağı

    Peynirli Kaşık Dökmesi Tarifi Yapılışı

  • Yumurta, sıvı yağ ve yoğurt derin bir kasede çırpılır.
  • Üzerine kabartma tozu ve tuz eklenip karıştırılır.
  • Beyaz peyniri ve maydanozu da ilave ederek karıştırıyoruz.
  • Unumuzu da ekleyelim karıştıralım.
  • Tavaya iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ yada zeytinyağ koyarak ısıtalım.
  • Kaşık yardımıyla hamurdan tavaya biraz dökelim bir kaşık kadar kaşığın tersiyle de hafif düzeltelim.
  • Hamuru alt üst çevirerek iki tarafı kızartalım arada çok az tavaya sıvı yağ gezdirelim daha pofuduk kızarmadını sağlıyor.
  • Bütün hamur bitene kadar bu işlemi uygulayın.
    Mis gibi kokusuyla kaşık dökmelerimiz hazır.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Orjinal Karaköy Poğaçası Tarifi

 

Orjinal Karaköy Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket toz maya
  • 2,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 250 gram tereyağı ya da margarin (Eritilmiş)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta beyazı (Sarıları üzerine)
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 6, 5-7 su bardağı)

Üzerine

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Orjinal Karaköy Poğaçası Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına ılık suyu, mayayı ve şekeri alıp karıştırıyoruz. Üzerine tuzu, erittiğimiz tereyağını ya da margarini, sıvı yağı, yumurta aklarını da ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Kontrollü bir şekilde un ilavesi yaparak, ele yapışmayan ama oldukça yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz. Hamurun üzerini kapatıp yaklaşık 30 dakika mayalandırıyoruz.
  • Mayalan hamuru tekrar yoğurup, mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, tepsinin üzerini kapatarak 20 dakika kadar da tepsi mayası yapıyoruz.
  • En son üzerlerine ayırdığımız yumurta sarılarını sürüp, çatalla iki tarafından çizerek susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Hamurun içerisinde süt, yoğurt olmadığı için mayalama aşamasında çok kabarmıyor. Yaklaşık 30 dakika mayalama için ideal süredir. Ayrıca tepsi mayası da yapıldığı için süre yeterli oluyor merak etmeyin. Afiyet olsun.

Yağlı Çörek Tarifi

 

Yağlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 su bardağı un

Aralar için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağ

Üzerine;

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt kaymağı

    Yağlı Çörek Tarifi Yapılışı

  • Hamur için tüm malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
  • 15-20 dakika dinlendirip 8 bezeye ayırın.
  • Dinlendirmek açmanızı kolaylaştıracaktır ⚠️ bu ölçüden 2 tepsi çıkıyor.
  • Bir tepsi için 4 beze kullanacağız.
  • Bezeleri büyük bir tepsi büyüklüğünde açıp aralara yağ sürelim.
  • 4 beze için de aynı işlemi yapıp rulo yapalım.
  • Kıvırıp üstünü örtelim 40-45 dakika dinlendirelim.
  • Tepsiye sığacak şekilde açalım.
  • Üzerine yumurta ve kaymağı karıştırıp yarısını dökelim.
  • Güzelce yayıp 250 derece alt üst ayarda kızarana kadar pişirelim.
  • İkinci tepsi içinde aynı işlemeleri yapalım. Mutlu pazarlar ☀️.

Kabaran Dereotlu Poğaçalar Tarifi

 

Kabaran Dereotlu Poğaçalar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Çeyrek demet dereotu
  • 1 kase ezilmiş peynir
  • Çörekotu

    Kabaran Dereotlu Poğaçalar Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına un, kabartma tozu, tuz alınıp karıştırılır.
  • Ardından ortasına havuz yapılır.
  • Havuzun içersine süt, yoğurt, yumurta, sirke, tereyağı, sıvı yağ eklenir.
  • Kenarlara ince doğranmış dereotu eklenir ve yavaşça karıştırarak yoğurmaya başlanır.
  • Ele yapışmayan oldukça yumuşak bir hamur olmalı.
  • Hamurdan sıkarak mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır.
  • İçersine dilediğiniz peynirden koyabilirsiniz.
  • Ardından şekil verilir ve fırın kağıdına dizilir.
  • Üzerlerine sıvı yağ ile yumurta sarısı karıştırılıp sürülür, ardından çörekotu serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirilir. Yaklaşık 25- 30 dk.
  • Piştikten sonra 10 dakika dinlendirilir ve servis yapılır.
  • Deneyen herkese afiyet olsun 😇.

Yulaf Ezmeli Otlu Omlet Tarifi

 

Yulaf Ezmeli Otlu Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 3-4 dal maydanoz
  • 3-4 dal kuzukulağı
  • 3-4 dal roka
  • 3-4 dal tere
  • 1 kibrit kutusu kadar dil peyniri(lor peyniri de olabilir)
  • 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik

    Yulaf Ezmeli Otlu Omlet Tarifi Yapılışı

  • Yeşillikleri küçük küçük doğrayıp tüm malzemelerle birlikte çırpalım.
  • Tavaya az zeytinyağı gezdirip karışımı dökelim ve ocağın altını kısıp tavanın kapağını kapatalım.
  • Omletin bir tarafı pişince diğer tarafını çevirelim.
  • Not:omlet piştiğinde dil peynirinin uzamasını istiyorsanız rendelemeden minik minik doğrayarak karışıma ekleyebilirsiniz.

    Tercihe göre sevdiğiniz yeşillikleri çıkartıp ekleyebilirsiniz.

    Dil peyniri yerine lor peyniri de kullanabilirsiniz.

    Herkese afiyet olsun.

Sandviç Ekmeğinde Pizza Tarifi

 

Sandviç Ekmeğinde Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase küçük doğranmış sucuk
  • 1 kase küçük doğranmış sosis
  • 10 dilim kaşar peyniri
  • 2 ad yeşil biber
  • 8 ad yeşil zeytin
  • Kibrit kutusu kadar küçük doğranmış beyaz peynir
  • 3 yemek kaşığı konserve mısır (isteğe göre değişebilir)
  • 4 yemek kaşığı ketçap
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz (isteğe göre değişebilir)
  • Yarım çağ bardağı su (küçük boy )
  • 4 adet sandviç ekmek (normal dilimlenmiş ekmekte olur)
  • ( ben bayatlayan bütün ekmeklerden bu tarif ile pizza yapıyorum )

    Sandviç Ekmeğinde Pizza Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ketçap, kekik, sıvı yağ, tuz ve suyu bir kasede karıştıralım sos haline getirelim.
  • Sandviç ekmeklerini ikiye bölelim ve tepsiye dizelim.
  • Üzerine biraz sos sürelim.
  • Bütün malzemeleri küçük küp küp olacak şekilde doğrayalım ve bir kasede karıştıralım.
  • Sandviç ekmeklerimize malzemeleri yerleştirelim.
  • En üste dilimlenmiş kaşar peyniri koyalım.
  • Kalan sosu tatlı kaşığıyla malzemelerin üzerine dökelim.
  • Daha önceden 180 derecede ısıtmış fırında 20 dakika kontrollü pişirelim. 2 adet orta boy pizzanız hazır :) afiyet olsun :).
  • Not: malzemeleri damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz beyaz peyniri çok az serpiştirmek ve tat vermesini sağlamak için göz kararı koydum gramaj belirtemedim.

Pankek Tarifi

 

Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

    Pankek Tarifi Yapılışı

  • Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alalım ve çırpalım.
  • Süt, kabartma tozu, vanilya ve unu alarak çırpalım.
  • Tavaya çok az sıvı yağ dökelim ve fırçayla yada peçeteyle tabanı yağlayalım.
  • Bir kaşık hamurdan alıp yada kabımızdan çok az tavamıza dökelim kendi kendine hamur az yayılacaktır tavayı sağa sola eğiltmeyin.
  • Orta derecede pankekleri pişirelim.
  • Üzeri göz göz olunca çevirerek diğer yüzünü pişirelim.
  • Bütün hamur bitene kadar bu işlemi yapalım.
  • Pankeklerin üzerine bal dökerek, çikolata sürebilir yada muz çilek yada dilediğiniz meyve dilimleri ile servis yapabilirsiniz.
  • Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Leopar Kurabiye Tarifi

 

Leopar Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram margarin veya tereyağ (oda sıcağında yumuşamış)
  • Yarım su bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (kontrollü ekleyin)
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kakao
  • 1 çay kaşığı kakao

    Leopar Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Un kakao ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri kaba koyup elimizle iyice karıştıralım.
  • Kabartma tozunu ve un koyup güzelce yoğuralım yumuşak ele yapışmayan hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu resimdeki gibi 3 parçaya bölelim 2 küçük hamurumuzun bir tanesine 1 tatlı kaşığı kakao koyup yoğuralım .
  • Ayrı olan küçük hamurumuzada 1 çay kaşığı kakao koyup yoğuralım .
  • Biraz büyük olan sade hamur kalıcak hepsini streçleyip buzdolabında 15 dk dinlendirelim.
  • Hamurumuz dinlendikten sonra önce sade hamuru merdane ile yağlı kağıt üzerinde açacağız üstüne de yağlı kağıt koyup öyle açıyoruz .Çok ince açmayın .
  • Üzerine resimdeki gibi koyu kakaolu olan hamuru elimizle azcık açıp üzerlerine koyalım ,aynı şekilde öteki açık renk kakaolu hamuruda öyle yapıp üzerine daha koyun.
  • Üzerine yağlı kağıt koyup yavaşça merdane ile açıyoruz.
  • Çay bardağı ile şekil verip yağlı kağıt fırın tepsisine dizip 170 derece fırında 20 dk pişirdim kontrollü pişirin.
  • Piştikten sonra fırından çıkarıp hemen servis tabağına alıyoruz .
  • Üzerine hiç bişey kapatmayın soğusun öyle kapatın sıcakken kapatırsanız kıyır olmaz ve hamur kalır deneyeceklere şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun 😊.

Tam Ölçülü Waffle Tarifi

 

Tam Ölçülü Waffle Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için ;

  • Kahvaltılık çikolata
  • Çilek
  • Muz
  • Pasta süsü

    Tam Ölçülü Waffle Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
  • Diğer malzemeleri az az ekleyelim ve tekrar mikser ile çırpalım.
  • O ara çilek ve muzları doğrayalım.
  • Waffle tavasını margarin ile yağlayarak yetecek kadar harcı dökelim.
  • Arkalı önlü pişirelim.
  • Bu ölçüden tam 4 porsiyon çıkıyor.
  • Sonra çikolatayı sürüp üstüne çilek ve muzları dizelim.
  • Süsleyelim servis edelim. Afiyet olsun 😍.

Meyveli Tartolet Tarifi

 

Meyveli Tartolet Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu

Kreması için;

  • 500 gram süt
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı dolu dolu şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu

    Meyveli Tartolet Tarifi Yapılışı

  • İlk önce hamuru hazırlayın un hariç tüm malzemeleri kaba aktaralım unu yavaş yavaş ekleyelim undan biraz bırakın.Hamuru açarken kullanıcaz.
  • Hamur tamamsa açma işlemine geçelim. Hamurun altını üstünü unlayın açıp şekil kalıplarıyla kesin ve muffin kalıbının tersine koyun hepsi tamamlandıysa önceden 175 derecelik fırında 5 dk ısıtıp 15 dk pişirelim. (Siz rengine göre haraket edin ben çok kızarmış sevmiyorum 15 dk yeterli oldu benim için)
  • Daha sonra kremayı yapalım sütü ,limonla birlikte ısıtalım kaynatmayalım. Bir yerde diğer malzemeleri bi kaba koyup çırpalım.
  • Isınan sütün içinden limonu alıp yumurtalı karışıma çok dikkatli bi şekilde dökelim ve aynı zamanda hızlı bir şekilde çırpın.
  • Daha sonra bütün sütü eklediysek ocağa alalım ve kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Kıvam alan kremanın altını kapatıp vanilya ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
  • Hamurda piştiyse fırından çıkarıp soğumasını bekleyelim.
  • Kağıtlarını dikkatli bir şekilde çıkaralım kremada soğuduysa hamura ekleyelim ve üzerini meyvelerle süsleyelim. Buzdolabında dinlendirelim ertesi güne tadı daha güzel oluyo😊 Afiyetolsun

Beyaz Çikolatalı Vişneli Browni Tarifi

 

Beyaz Çikolatalı Vişneli Browni Tarifi İçin Malzemeler

  • 160 gram bitter çikolata (damla -çikolata da olabilir)
  • 3 yumurta
  • 150 gram tereyağı
  • 100 gram toz şeker
  • 30 gr’lik 1 paket kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 buçuk su bardağı un

Üzeri için;

  • Vişne
  • Beyaz çikolata

    Beyaz Çikolatalı Vişneli Browni Tarifi Yapılışı

  • Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritelim.
  • Ayrı bir yerde 3 yumurta ve 100 gram toz şekerle 5 dk kadar çırpalım.
  • İçine vanilya, kakao, yumurta ve erittiğimiz tereyağını da ilave ederek çırpmaya devam edelim.
  • Homojen hâle gelen karışıma un ekleyerek karıştıralım.
  • Browni harcımızın yarısını kaba yayalım, üzerine kalan harcı ekleyelim, son olarak vişne tanelerini üzerine serpiştirelim.
  • 170 derece fırında üzeri kabuk bağlayana kadar pişirelim, yaklaşık 20 dakika yeterli.
  • Sonrasında pişen browni servise hazır. Afiyet olsun.

Kaşık Salatası Tarifi

 

Kaşık Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 2 adet salatalık
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz (Damak zevkinize göre)

Üzeri için:

  • 4 adet iri kırılmış ceviz

    Yapılışı

  • Domatesi, salatalığı, biberi ve soğanı minik minik doğruyoruz.
  • Maydanozu incecik kıyıyoruz.
  • Uygun bir kaba doğradığımız malzemeleri alıp üzerine zeytinyağ, nar ekşisi ve tuz ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Servis edeceğimiz tabağa salatamızı alıp üzerine ceviz serpiştiriyoruz. Salatamız servise hazır. (hemen yapıp tüketecekseniz domatesin çekirdek kısımlarını çıkartmadan eğer biraz bekleyecekse sulanmaması için domatesin çekirdek kısımlarını çıkarıp doğramanızda fayda var). Deneyeceklere afiyet olsun.

Un Çorbası (Mükemmel Lezzette) Tarifi

 

Un Çorbası (Mükemmel Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı salça (Tepeleme)
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 küçük diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri İçin

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Yapılışı

  • Öncelikle tenceremize 5 yemek kaşığı sıvı yağını alalım. Üzerine unumuzu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Un kokusu çıktıktan sonra üzerine salçamızı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Göz göz olunca üzerine tavuk suyunu ilave edelim. Tuzunu da ilave edip karıştırmaya devam edelim.
  • 6 su bardağı sıcak suyumuzu yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Rendelenmiş sarımsağını da ilave edip kaynamaya bırakalım.
  • Ayrı bir sos tavasına malzemeleri alalım ve kızdıralım. Kızdırdığımız sosu çorbanın içine ilave edelim güzelce karıştıralım. Çorbamız hazır limon eşliğinde içebilirsiniz afiyet olsun ❤️❤️💞❤️😘❤️.