17 Nisan 2021 Cumartesi

Patatesli Çıtır Börek Tarifi

 

Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 2 adet büyük patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 adet yufka

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta

    Patatesli Çıtır Börek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak patateslerimizi haşlayalım. Haşladığımız patatesleri ezici yardımı ile ezelim ya da küçük küçük doğrayalım.
  • Tavaya kuru soğanımızı alalım kavuralım ve daha sonra patatesleri ekleyelim.
  • Ardından baharatları ekleyelim karıştırıp soğumaya bırakalım.
  • Sosumuzu hazırlamaya başlayalım. Sirkeyi, unu ve sıvı yağı karıştırma kabına alarak karıştıralım.
  • Yufkalarımızı ister her yufkayı 8 parçaya bölerek isterseniz de yufkanın yarısına sosu sürerek katlayalım üst tarafa da sosumuzdan sürerek 6 parçaya keselim hangisini tercih ederseniz.
  • 8 parçaya böldüğümüz yufka için ilk böldüğümüz yufka ya sos sürüp üzerine bir adet daha yufka koyarak tekrar sos ve harcımızı ekleyerek sarıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.Ama diğer yöntem daha pratik siz hangisini arzu ederseniz.
  • Dizdiğimiz böreklerimizin üzerine yumurtayı sürerek önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🥰 🌸Not:sirke sizi endişelendirmesin pişince kokusu kalmıyor.

Muhteşem İkili (Supangle Ve Tavukgöğsü) Tarifi

 

Muhteşem İkili (Supangle Ve Tavukgöğsü) Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk göğsü için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 şu bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 125 gram tereyağ

Supangle için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 kaşık nişasta
  • 2 kaşık kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım paket krema
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 paket vanilya

    Muhteşem İkili (Supangle Ve Tavukgöğsü) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavukgöğsünü yapalım tereyağında unumuzu hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Üzerine sütü ilave edip karıştırıyoruz topaklanma olursa korkmayın 😊
  • Son aşama 3, 5dakika mikserden geçireceğiz zaten.
  • Muhallebi koyulaşmaya başladığı zaman şekeri ve vanilyayı ilave edelim göz göz olunca tavuk göğsünü kenara alalım.
  • Şimdi supangleyi yapalım. Öncelikle toz karışımları karıştırıp(nişasta, şeker, kakao) daha sonra sütü ekleyip ocağın altını açalım yumurta sarısını ilave edelim karıştıralım koyulaşmaya başladığında yarım paket krema 1 kaşık tereyağ ve vanilyayı ekleyelim.
  • Göz göz olunca kapatalım.
  • Kenarda beklemekte olan tavukgöğsünü mikserle 3-4 dakika çırpalım ve kaselerin yarısını gececek şekilde paylaştıralım.
  • Bu işlem bitince supangleyi de çırpalım ve kaselere eşit bölüştürelim.
  • Soğuyunca üzerine kakao serpip dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun.

Ispanaklı Gözleme Tarifi

 

Ispanaklı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 4-5 su bardağı un
  • Tuz

İçi için ;

  • Yarım kg ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber ve tuz

    Ispanaklı Gözleme Tarifi Yapılışı

  • Ilık suyun içine mayayı eritiyoruz.
  • Un ve tuzu ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz ve 30 dk mayalanmasını bekliyoruz.
  • Tavaya sıvı yağ koyuyoruz, soğanı kavuruyoruz.
  • Salça tuz ve baharatları ekliyoruz.
  • Ispanaklarıda ekleyip kavuruyoruz.
  • Mayalanmış hamurumuzu eşit parçalara ayırıyoruz ve oklavayla açıyoruz.
  • İçine ıspanak kavurmasını eşit bi şekilde dağıtıp d şeklinde katlıyoruz ve sacta yada tavada pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

Damla Sakızlı Tavuk Göğsü Tatlısı (Tereyağsız Hafif) Tarifi

 

Damla Sakızlı Tavuk Göğsü Tatlısı (Tereyağsız Hafif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker ( yaklaşık olarak 10 yemek kaşığı oluyor tepeleme olarak kullanıldığında)
  • 1 paket vanilya
  • Damla sakızı (isteğe bağlı)

Üzeri için:

  • Çekilmiş petibör büskivi
  • Kavrulmuş kadayıf (hazır)
  • Hindistan cevizi
  • Damla çikolata

    Damla Sakızlı Tavuk Göğsü Tatlısı (Tereyağsız Hafif) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak süt un nişasta ve şekeri uygun bir tencereye alıyoruz .
  • Damla sakızını da ilave ettikten sonra orta ateşte kaynatıp göz göz oluncaya kadar pişirmesini sağlıyoruz.
  • Muhallebi kıvamını piştikçe alacaktır.
  • Kıvamı uygun hale geldikten sonra pişmiş olan tatlımızı ocaktan alıp vanilya ilave ediyor ve 4-5 dakika mikser ile karışımını sağladıktan sonra istenilen fırın kabı borcam kek kalıbı vb. Şeylere eşit şekilde yayıyoruz.
  • Ben servis tabağı tercih ettim.
  • Kendi sıcaklığı çıktıktan sonra istenilen her şey ile süsleme yapabilirsiniz kendi zevkinize bağlı ölçüleri arttırıp azaltabilirsiniz.
  • Şimdiden herkese afiyet olsun.

    Hayırlı iftarlar dilerim.

Sahurluk Pratik Nefis Patatesli Pırasalı Muska Böreği Tarifi

 

Sahurluk Pratik Nefis Patatesli Pırasalı Muska Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 büyük patates
  • 1 adet pırasa
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Sos için;

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

    Sahurluk Pratik Nefis Patatesli Pırasalı Muska Böreği Tarifi Yapılışı

  • Patatesi soyup haşlayalım, fakat dağılacak şekilde haşlanmasın.
  • Haşlandıktan sonra süzelim ve ezelim.
  • Diğer yandan pırasa yı ince ince doğrayıp tavaya yağı alalım.
  • Pırasayı bir dakika kadar karıştırarak kavuralım.
  • Salçayı ekleyelim iki dakika kadar karıştırarak kavuralım ve patatesler ive baharatları ekleyelim. Altını kapatalım.
  • Yufkaları üst üste koyup ince şeritler halinde keselim.
  • Ne ince ne kalın 6 yada 5 cm kalınlık idealdir.
  • İç harcı için malzemeleri çırpalım.
  • Şeritlerden bir adet alıp iç harçı sürelim ve patatesli harçtan bir tatlı kaşığı kadar koyalım.
  • Üç parmak başta boşluk kalsın, boşluğa gelen yufkayı harcın üzerine kapatıp çapraz olacak şekilde bir sağa bir sola katlayalım.
  • En son şerit bittiğinde ucunda parça kalabilir onu ben kesmedim yoğurtlu harç ile böreğe yapıştırdım. Tercih sizin.
  • 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Fırında Kuzu But Tarifi

 

Fırında Kuzu But Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram civarı kuzu but eti
  • 5 tane taze patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1/3 çay bardağı sıcak su

    Fırında Kuzu But Tarifi Yapılışı

  • Tencereye tereyağını alın eritin.
  • Etleri önlü arkalı mühürleyin.
  • Mühürlenen işlemini yaparken.
  • Karabiber ve pul biber serpin.
  • Tencerenin tabanına sıcak suyu ekleyip etler hafif yumuşayana kadar pişirin.
  • Düdüklü için 5 dakika yeterli olacaktır.
  • Patatesleri kabuklu olarak elma dilimi doğrayın.
  • Zeytinyağı ve baharatlar ile karıştırın.
  • Fırın tepsisinin orta kısmına butları, kenarlara patatesleri dizin.
  • Üzeri kapalı 180 derece fanlı ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.

Ramazan Pidesi Tarifi

 

Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3 tatlı kaşığı instant maya
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 3 su bardağı beyaz un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Susam
  • Çörekotu

    Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı

  • Unlar hariç diğer malzemeler iyice karıştırılır.
  • Unlar kontrollü şekilde eklenip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir.
  • Üzeri kapatılıp 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanan hamur ikiye bölünüp beze yapılır.
  • Hafif unlanmış tezgahta yarım santimden biraz kalın açılıp pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Üzeri streç film ile kapatılır kurumaması için. Onun üzerinede temiz bir bez örtülür.
  • Bu şekilde yarım saat daha mayalandırılır.
  • Yumurta sarısı ve süt çırpılıp pidelerin üzerine sürülür.
  • Parmak uçlarıyla şekil verilip susam ve çörekotu serpilerek 200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Pişen pidelerin üzerine nemli bir bez kapatılıp 3-5 dakika bekletilip dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun 💐💐💐.

Tahinli Pekmezli Damak Çatlatan Kurabiye (Bayılacaksınız) Tarifi

 

Tahinli Pekmezli Damak Çatlatan Kurabiye (Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin yada tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı nişasta
  • Yarım yemek kaşığı yoğurt
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi :

  • 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi(çekilmiş cevizde olabilir)
  • 1 kase tahin pekmez karışımı

    Tahinli Pekmezli Damak Çatlatan Kurabiye (Bayılacaksınız) Tarifi Yapılışı

  • Sos malzemelerini karıştırıp bir kenara alalım.
  • Margarini oda sıcaklığında yumuşatıp tüm malzemeleri katıp yoğuruyoruz .
  • Hamur kıvamlı olması gerekir ne katı nede çok yumuşak olmamalı çok yumuşak olursa dağılır şekli bozulur katı olursa şekil verilemez .
  • Hamur yoğururken ununu azar azar eklemeliyiz.
  • Yoğurma işi bitince mandalina büyüklüğünde bezeler alıp çok inçe olmamak şartıyla açıyoruz.
  • İnce şeritler halinde kesip üzerine iç malzemesi sürüp rulo yapıyoruz .
  • Tepsimize dizip 180 derecede pişiriyoruz.

Fırın Sütlaç Tarifi

 

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı katı yağ

Üzeri için;

  • Fındık ezmesi
  • Fıstık tozu

    Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

  • Pirinçlerimizi yıkayın.
  • Üzerine 1 litre süt ekliyoruz, ocağa koyup karışımı kaynatıyoruz.
  • Süt ve pirinç kaynamaya başlayınca 1 su bardağı şekeri ekliyoruz.
  • Ekledikten sonra kaynarken yağ ve vanilya ekliyoruz.
  • Kaynayıp kıvamını aldıktan sonra sütlaç kalıplarına ekliyoruz .
  • Önceden 250 derecede ısıtılmış fırına koyuyoruz.
  • Fırın kapına su koyup sütlaçları öyle yerleştiriyoruz.
  • Üzeri kızardıktan sonra çıkarıp fındık ve fıstıkları ekliyoruz.
  • Afiyet şeker olsun :).

İçli Köfte Tarifi

 

İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo(az yağlı)kıyma
  • 1 kilo orta boy soğan
  • Maydanoz(isteğe bağlı)
  • Ceviz içi(isteğe bağlı)
  • Pulbiber-karabiber-tozbiber -tuz

Dış harcına;

  • 1 kilo köftelik bulgur
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • Biber salçası
  • Tuz
  • Toz biber
  • Islatmak ve yoğurmak için su

    İçli Köfte Tarifi Yapılışı

  • Kıymayı tencereye alın iyice suyunu çekene kadar kavurun .
  • Üzerine doğramış olduğunuz soğanı ekleyin, baharatlarını da ekleyip iyice pişmesini sağlayın .
  • Ocağı kapatın ,dilerseniz maydanozu ve cevizi ekleyip soğumaya bırakın.
  • Dış harcı için; Köftelik bulguru ıslatın,şişmesini sağlayın .
  • Baharatını ,salçasını ,unu, irmiği ekleyip iyice özleşene kadar yoğurun.
  • Güzel homejen bir kıvam alsın .
  • Aynı işlemi kıyma makinesinden geçirerek de yapabilirsiniz .
  • İyice yoğurdunuz hamurdan küçük parçalar alıp içini açın ve kıyma harcından doldurun.
  • Şekil verip kızartmaya hazır , bol yağda kızartın afiyet olsun.

Lezzetinden Çatlayan Nişastalı Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 250g tereyağı (oda ısısında)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 400g mısır nişastası

    Yapılışı

  • Uygun bir yoğurma kabı içerisine tereyağını alalım. Üzerine yumurta ve pudra şekerini ekleyerek elimizle malzemeleri güzelce karıştıralım.
  • Ardından vanilya, kabartma tozu ve mısır nişastasını ekleyelim. Bu aşamada mısır nişastasını yavaş yavaş, kontrollü bir şekilde ekleyelim.
  • Ele yapışmayan, yumuşak bir kıvam alan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım, avuç içerisinde yuvarlayarak şekil verelim. Hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim. Ben bu boyutlarda hazırladığımda 35 adet kurabiye elde ettim.
  • Hazır olan kurabiyelerimizi fırın tepsisine yerleştirelim ve önceden ısıttığımız 160°C fırında yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen kurabiyelerimizi fırından alalım ve soğumaya bırakalım. Afiyet olsun.

Fırında Tavuk Şiş (Lokum Gibi) Tarifi

 

Fırında Tavuk Şiş (Lokum Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk incik yada pirzola

Marinesi için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

    Fırında Tavuk Şiş (Lokum Gibi) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavuklarımızı doğrayalım.
  • Marine için malzemeleri derin bi kasede karıştırıp doğrandığımız tavukları ilave edip karıştıralım.
  • Streç filmle kapatıp buz dolabında en az 1 saat dinlendirelim. Ben geceden hazırladım.
  • Dinlenen tavuklarımızı doğranmış biber ve domateslerle sırayla şişe dizip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirelim.
  • Üzerini ıslattığımız yağlı kağıtla kapatıp 190 derece fırında 15 dakika pişirip arka taraflarını çevirip tekrar fırınlayalım.
  • Yağlı kağıdı kaldırıp yeterince kızarınca servise hazır. Afiyet olsun.

Tahinin Ve Patlıcanın Muhteşem Uyumu Tahinli Cevizli Patlıcan Salatası Tarifi

 

Tahinin Ve Patlıcanın Muhteşem Uyumu Tahinli Cevizli Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane közlenmiş patlıcan
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4 tam ceviz
  • Yarım çay kaşığı toz biber
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • Tuz

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı

    Tahinin Ve Patlıcanın Muhteşem Uyumu Tahinli Cevizli Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı

  • Közlenmiş patlıcanları doğrayalım.
  • İçine doğradıydınız cevizi yoğurdu, tahini ,toz biberi ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  • Servis tabağına alalım üzerine zeytin yağını gezdirip servis edelim.