17 Nisan 2021 Cumartesi

Kaşık Kaşık Yediren Gavurdağ Salatası Tarifi

 

Kaşık Kaşık Yediren Gavurdağ Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy domates
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 1 tane orta boy soğan
  • 3-4 adet yeşil soğan yaprağı
  • 1 avuç kadar maydanoz
  • Yarım su bardağı iri parçalanmış ceviz
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 3-4 çorba kaşığı sirke (elma sirkesi kullandım)
  • 1 dolu çay kaşığı sumak
  • Tuz

    Kaşık Kaşık Yediren Gavurdağ Salatası Tarifi Yapılışı

  • Bütün sebzelerimizi minik minik doğrayalım ve bir kaba alalım.
  • Daha sonra nar ekşisi, ceviz, zeytinyağı, sirke, sumak ve tuzunu da ekleyip karıştıralım.
  • Servis tabağına alalım ve yine üzerini cevizlerle süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun 😋.

Meyhane Pilavı (Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ (4 yemek kaşığı)
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet orta boy domates ya da 8 adet çeri domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon

    Yapılışı

  • Yemeklik doğradığımız soğanı yağda kavuralım.
  • Ardından halka halka doğradığımız sivri biberi ve kırmızı biberi ekleyip kavuralım, ben biberin çekirdeklerini çıkarmıyorum.
  • Ardından salçayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyelim ve birkaç dakika bu şekilde kavuralım.
  • Doğradığımız domatesleri de ekleyelim, ezmeden karıştıralım.
  • Ardından, yıkanmış bulguru da ekledikten sonra tekrar karıştıralım.
  • 3 su bardağı sıcak su ekleyelim, karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım ve bulgurlar göz göz olana kadar önce yüksek ateşte, sonrasında ise orta ateşte pişirelim.
  • Suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım, üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen pilavımızı karıştırdıktan sonra servise hazır.
  • Afiyet olsun.

Izgara Tadında Fırında Tavuk İncik / Baget Menü Tarifi

 

 Malzemeler

  • 2 kilo tavuk incik / baget

Sosu için:

  • 2 çay kaşığı tuz, karabiber, toz kırmızı biber, zerdeçal, kekik
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tavuk baharatı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1-2 yemek kaşığı sıcak su
  • Ayrıca: 2 büyük soğan, taze biberiye

Fırında patates için:

  • 1 kilo patates
  • Kırmızı toz biber, mercan köşk vb. bahartlar
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Kajun baharatı / pommesgewürz

Bulgur pilavı için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber, kimyon

    Yapılışı

  • Öncelikle tavukları hazırlıyoruz.
  • Sosu için tüm malzemeleri bir kasede karıştırıp tavukların üzerine gezdirip iyice yediriyoruz.
  • Soğanları da halka halka doğrayıp karıştırıyoruz.
  • Tavukları bir tepsiye aktarıp üzerini streçle kapatıp en az 1 saat mümkünse 3-4 saat buz dolabında bekletiyoruz.
  • Tavukları 190 dereceye önceden ısıttığımız fırında üzeri iyice kızarana dek pişiriyoruz.
  • Pilav için;Sıvı yağ ve salçayı kavuruyoruz.
  • Kokusu çıktığında bulguru ve tereyağı da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Tereyağ eridiğinde sıcak suyu ve baharatlarını ekleyip kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte suyunu çekmesini bekliyoruz.
  • Patetesler için:Patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp derin bir kaseye alıyoruz.
  • Baharatları ve zeytinyağını da ilave ettikten sonra iyice karıştırıyoruz.
  • Bir tepsiye aktarıp üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatıyoruz.
  • 190 derecede yaklaşık 10 dk bu şekilde pişiriyoruz. 10 dk sonra yağlı kağıdı çekip üzeri güzelce kızarana kadar pişirmeye devam ediyoruz.

Mülayim Çorbası (Tadı Muhteşem) Tarifi

 

Mülayim Çorbası (Tadı Muhteşem) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 iri diş sarımsak
  • 6 bardak su veya tavuk suyu (200 ml)
  • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırabilirsiniz😉)

Terbiyesi için :

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Çeyrek limon suyu

Üzeri için :

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Mülayim Çorbası (Tadı Muhteşem) Tarifi Yapılışı

  • Tenceremize tereyağını ve zeytinyağını alıp tereyağı eridikten sonra unumuzu ilave edelim ve hafif kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Üzerine iyice ezilmiş sarımsağı ilave edip güzelce kavuralım ve üzerine suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.
  • Piştikten sonra blendırdan çekelim. (üzerinde oluşan köpüğü almayı unutmayalım😉).
  • Ben sarmısakların ağza gelmesini istemediğim için blendırdan geçiriyorum 😉.
  • Terbiye malzemelerini birleştirip güzelce çırpalım.
  • Çorbadan 2 kepçe alıp ılıştıralım bir süzgeç ( ben her zaman süzgeç kullanmayı tercih ediyorum pürüzsüz olsun diye😉) yardımıyla yavaş yavaş ekleyip sürekli karıştıralım.
  • Kaynadıktan sonra tuzunu (terbiyeli çorbalardaki tuz hep en son eklenir ki kesilme olmasın 😉) ilave edelim bir taşım daha kaynatalım.
  • Tereyağını kızdıralım ve nanesini ekleyip ister çorbamızın içine isterseniz servis esnasında üzerine gezdirin. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun🤗.

Karamel Şerbetli Tatlı Tarifi

 

Karamel Şerbetli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet kedi dili

Muhallebi için

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1sb un
  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı toz krem şanti

Karamel şerbet için

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su

    Karamel Şerbetli Tatlı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle krema için tereyağını eritin.
  • Üzerine unu ilave edip biraz kavurun.
  • Daha sonra şeker ve sütü ekleyin karıştırarak pişirin ocağı kapatıp vanilyayı ekleyin. Ve mikserle 5 dk kadar çırpın ve üzerine krem şantiyi ekleyin tekrar çırpın.
  • Şerbeti için şekeri tavaya alın ve eriyip karamel rengini almasını sağlayın ve ve üzerine suyunu ekleyin bu arada şeker sertleşecektir.
  • Biraz kaynadıktan sonra tekrar çözülecektir.
  • 1-2 dk kadar daha kaynatıp ocaktan alın her kaseye veya kupa birer kedi dili bisküvi iri şekilde parçalayıp yerleştirin.
  • Üzerine biraz şerbet dökün ve üzerine kremadan dökün tekrar bir kedi dili bisküvi iri şekilde parçalayıp yerleştirin.
  • Üzerine biraz daha şerbet dökün ve tekrar kremadan dökün 1 saat dinlendirip üzerini süsleyin ve servis edin afiyet olsun.

Taze Sarımsaklı Dereotlu Buğday Çorbası Tarifi

 

Taze Sarımsaklı Dereotlu Buğday Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı haşlanmış buğday
  • 5-6 su bardağı su, koyuluk kıvamına göre ayarlanacak
  • Bulyon yada et suyu, (ona göre de su ayarlanacak)
  • 7 yemek kaşığı yoğurt (susuz yerinden)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 sap taze sarımsak yada iki diş sarımsak
  • 6 dal dereotu

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Taze Sarımsaklı Dereotlu Buğday Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tenceremize buğday ve (önce 5 bardak) suyu koyup kekiğini de atıp orta ateşte iyice kaynatalım.
  • Tuzunu koyalım, diğer taraftan kaseye yoğurdu ve unu koyup iyice karıştıralım.
  • Kaynayan suyumuzdan bir kepçe koyup ılıştıralım, kaynayan çorbamıza döküp karıştırarak pişirelim.
  • İncecik kıydığımız sarımsağı ve dereotunu ilave edelim.
  • Kısık ateşte beş dakika sonra ocağı kapatalım, gerekirse biraz daha kaynamış su ilave edebilirsiniz.
  • Küçük bir tavada yağları kızdırıp nane ve pul biberinizi atıp ocağımızı kapatalım.
  • Sosumuzu ister kaselere  isterseniz tencereye döküp servis yapabilirsiniz.
  • Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.

Bademli Gazoz Kapağı Tatlısı Tarifi

 

Bademli Gazoz Kapağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un

Üzeri için :

  • Badem

Şerbeti için :

  • 3.5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon

    Bademli Gazoz Kapağı Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbetimizin yapımı ile başlayalım.
  • Şeker ve su ocağa konur ve kaynar, kaynadıktan sonra ocağımızın altını kısalım ve yaklaşık 15 dakika daha bekletelim.
  • Sonra indirmeye yakın limonu sıkıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Hamur malzemelerini bir kaba alalım. Börek hamuru gibi yoğuralım.
  • Hamurumuzu ince bir şekilde şekilde açıp su bardağının ağzıyla yuvarlaklar çıkaralım.
  • Sonra yuvarlakları birbirinin üzerine koyalım ve üsttekinin içini bir gazoz kapağı yardımıyla çıkaralım.
  • Oluşan boşluğa bademlerimizi dolduralım. Tüm tatlılarımızı bu şekilde hazırlayalım.
  • Fırında orta ısıda pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Sıcak olarak fırından çıkardığımız tatlılarımıza ılık şerbeti dökelim. Afiyet olsun 🌺

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yarım parça tavuk göğüs eti

Marine için;

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz

Patates kızartması için;

  • 4-5 adet patates
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Yoğurt sos için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1-2 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz

Salça sos için;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 orta boy domates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam kekik
  • Çeyrek çay bardağı su

    Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Tavukları marineye yatırmak için marine malzemeleri karıştırılıp tavuklar içerisine eklenir. 1 saat kadar buzdolabında bekletilir.
  • Patatesler soyulup ince ince uzunlamasına doğranır ve kızartılır.
  • Yoğurt sos için yoğurt iyice çırpılır içerisine sarımsak ve tuz eklenir.
  • Salça sos için domates rendelenir bir kapta sıvı yağ ve domates suyunu çekene kadar pişirilir.
  • İçerisine salça ve sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır.
  • Pişen sosu ocaktan alalım ve içerisine birazcık tuz ve 1 tutam kekik ilave edelim.
  • Servis tabağına önce patatesleri dizelim ortasına yoğurt ve salçalı sos ekleyelim.
  • En son tavuklarımızı dizelim. Afiyet olsun 💐.

Tahinli Tatlı Tarifi

 

Tahinli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 1 dilim limon

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

    Tahinli Tatlı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbeti hazırlayalım .
  • Şeker su ve limonu karıştırıp kaynamaya bırakalım .
  • 5 dk kaynadıktan sonra soğuması için kenara alalım.
  • Hamurumuz için gereken malzemeleri yoğurup kurabiye kıvamında bir hamur elde edelim.
  • Dileğimiz şekli verip tepsimize dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  • Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbetimizi dökelim ve şerbeti çekince hazır

Sahura Soğanlı Kıymalı Milföy Börek Tarifi

 

Sahura Soğanlı Kıymalı Milföy Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 parça milföy yaprağı

İç malzemesi

  • 150 gram kıyma
  • 1adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Bir fiske karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber

Üzerine dökmek için

  • Susam ve çörek otu

    Sahura Soğanlı Kıymalı Milföy Börek Tarifi Yapılışı

  • Önce kıyma harcını hazırlayalım. Kıymayı tavaya alalım.
  • Sıvı yağı ve tereyağı ekleyip kıyma suyunu salıp ekene kadar kavuralım soğanı ekleyip. Bir 5 dakika daha kavurup tuzunu, biberlerini atarak ocaktan alalım.
  • Maydanozu ince kıyarak içine karıştıralım.
  • Yüzü yarı çözülmüş milföyleri tezgaha serelim.
  • Bir kareyi üçgen olacak şekilde keselim.
  • Kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı koyarak bir köşesinden tutup öbür için üstüne koyalım.
  • Kenarlarını yapıştırıp tepsiye dizelim.
  • Üzerine çörek otu ,susam serpelim.
  • 180 derecede ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Soğuyunca yersek eğer yemeden önce mikro dalgada ısıtabiliriz. Afiyet olsun 👌.