Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 2 adet büyük patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
Sos için;
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 adet yufka
Üzeri için;
- 1 adet yumurta
Patatesli Çıtır Börek Tarifi Yapılışı
- İlk olarak patateslerimizi haşlayalım. Haşladığımız patatesleri ezici yardımı ile ezelim ya da küçük küçük doğrayalım.
- Tavaya kuru soğanımızı alalım kavuralım ve daha sonra patatesleri ekleyelim.
- Ardından baharatları ekleyelim karıştırıp soğumaya bırakalım.
- Sosumuzu hazırlamaya başlayalım. Sirkeyi, unu ve sıvı yağı karıştırma kabına alarak karıştıralım.
- Yufkalarımızı ister her yufkayı 8 parçaya bölerek isterseniz de yufkanın yarısına sosu sürerek katlayalım üst tarafa da sosumuzdan sürerek 6 parçaya keselim hangisini tercih ederseniz.
- 8 parçaya böldüğümüz yufka için ilk böldüğümüz yufka ya sos sürüp üzerine bir adet daha yufka koyarak tekrar sos ve harcımızı ekleyerek sarıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.Ama diğer yöntem daha pratik siz hangisini arzu ederseniz.
- Dizdiğimiz böreklerimizin üzerine yumurtayı sürerek önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🥰 🌸Not:sirke sizi endişelendirmesin pişince kokusu kalmıyor.