Portakal Aromalı Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 büyük portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 paket vanilya
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- Yarım bardak şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilya
Portakal Aromalı Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti hazırlanır. Şeker ve su 15 dk kaynatılır.
- Sonra vanilya ilave edilir soğumaya bırakılır.
- Kekin malzemeleri oda sıcaklığında olsun.
- Keki için ;yumurta şeker ve portakal kabukları mikserle çırpılır.
- Daha sonra diğer malzemeler eklenir. Güzelce karıştırılır.
- Yağlanmış borcama yayılır.
- 160 derecelik fırında 30 dakika pişirilir.
- Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbet ilave edilir.
- Muhallebisi için krem santi hariç malzemeleri sürekli karıştırarak pişirin.
- Piştikten sonra ocaktan alıp krem şantiyi ekle ve mikserle 5-10 dk çırpın.
- Sonra tatlının üzerine yayın.
- En son bol hindistan cevizi serpin. Buzdolabına kaldırın.
Not: tüketilmeden bir gün önce yapılması tavsiye olunur.