25 Nisan 2021 Pazar

Çilekli Tartolet Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket vanilya
  • 250 gram tereyağ veya margarin
  • 1 adet yumurta

Kreması İçin

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik nişasta
  • 2 tepeli yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet kremşanti

Üzeri İçin

  • Çilek
  • Muz
  • Kivi (Dilediğiniz meyve ile yapabilirsiniz)

     Yapılışı

  • Kuru malzemeleri kaba alıp karıştıralım. Daha sonra üzerine yağı ekleyip iyice yoğuralım.
  • Son olarak yumurtayı ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Hazır olan hamuru 20-25 dakika dolapta bekletelim.
  • Hamur bekledikten sonra yumurtadan biraz büyük bezeler yapıp tart boyutunda açalım (12 tane bu şekilde yaptım).
  • Çatalla delikler açıp 170 derecede kontrollü pişirelim.
  • Kalan hamuru büyük tart büyüklüğünde açıp tarta serelim tekrar çatalla delikler açıp 170 derecede kontrollü pişirelim.
  • Kreması için yağ vanilya ve kremşanti dışında bütün malzemeleri tencereye alıp 3 dakika kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan kremaya sırayla vanilya yağ ve kremşantiyi ekleyip çırpalım ve sıkma torbasına alalım.
  • Daha sonra soğuyan tartların üzerine sıkalım. Dilediğiniz meyve ile süsleyip servisi edebilirsiniz deneyenlere kolay gelsin afiyet olsun.

Nefis İçli Köfte Tarifi

 

Nefis İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • Alabildiği kadar un (Özlü hamuru kıvamı)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

İç Harcı İçin

  • Yarım kilo kıyma
  • 4 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ceviz (Dövülmüş)

    Nefis İçli Köfte Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kıymamızı hazırlıyoruz çünkü kıymanın soğuması gerekiyor. Soğanları ufak ufak doğruyoruz, daha sonra tavaya alıp sıvı yağ ile soteliyoruz.
  • Kıymayı da ilave edip beraber kavuruyoruz daha sonra domates ve biber salçasını ekliyoruz.
  • Tuz, kimyon, karabiber, pul biber, toz biber ve ilave edip 5 dakika daha karıştırıp altını kapatıyoruz. Cevizi de ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamuru için, bir yoğurma kabına irmik ile bulguru koyup üzerine 2 – 3 bardak su döküp şişmeye bırakıyoruz.
  • Bulgurlar şişince bütün hamur malzemelerini koyup yoğurmaya başlıyoruz (Kolaylık açısından bir blender ve ya hamur yoğurma makinesi ile yoğurabilirsiniz güzel kıvam elde edilmiş oluyor)
  • Arada bir kıvamını yakalamak için su ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Kıvamı özlü bir hamur olacak yani yoğun kıvamlı (Şekil alabilen bir hamur kıvamı)
  • Yoğurma işlemi bitince cevizden biraz büyük bir parça alıyoruz avuç içimizi saracak boyutta yuvarlayıp işaret parmağı ile azıcık elimizi suya batırıp içini oyuyoruz. Böylelikle hamurun kenarlarını inceltiyoruz (Huni gibi)
  • İçini oyduğumuz hamurun içine hazırladığımız kıyma harcını koyuyoruz üzerine hamurumuz ile kapatıyoruz. Bu tariften yaklaşık 25 adet içli köfte çıkmaktadır. Şimdiden afiyet olsun :).

Ev Ekmeğibu Tarif Kaçmaz Tarifi

 

Ev Ekmeğibu Tarif Kaçmaz Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı su (Ilık)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 6-6,5 su bardağı un

Üzeri İçin

  • Su

    Ev Ekmeğibu Tarif Kaçmaz Tarifi Yapılışı

  • Ilık suyu yoğurma kabına alın üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın kapağını kapatıp 5 dakika bekletin. Tuzu ilave edin.
  • Unu eleyerek azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalalan hamuru biraz daha yoğurup 4 eşit parçaya bölüp yuvarlayın. Videodaki gibi elinizle açıp rulo yapar gibi sararak hazırlayın.
  • Kenar kısımları inceltip ekmek şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Ekmek hamurlarının üzerini örtüp yarım saat mayalanmaya bırakın.
  • Ekmeklerin üzerine jilet veya keskin bir bıçak ile çizik atın. Fırının içine zemine ısıya dayanıklı kaba su koyup 220 derece fırında 30-35 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp üzerini örtüp biraz dinlendikten sonra dilimleyip servis yapın.

Şeker Dolgulu Kurabiye Yenilen Süs Tarifi

 

Malzemeler

  • 100 gram tereyağ/margarin (Eritilmiş)
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 – 2 su bardağı un unun kalitesine ve markasına göre değişiklik gösterir kontrollü ilave etmenizi öneririm.
  • Şeker dolgusu için istediğiniz şeker ben çilekli şeker kullandım

    Yapılışı

  • Erimiş ve ılımış yağı karıştırma kabına alıyoruz. Pudra şekerini ilave edip karıştırıyoruz.
  • Yumurtayı tarçını vanilini ilave edip karıştırıyoruz.
  • Unu kontrollü şekilde ilave edip en son kabartma tozunu ilave edip iyice yoğuruyoruz.
  • Hamurumuzu streçe sarıp 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen hamuru çıkarıp tezgahı unlayıp hamurun üzerini biraz unlayıp iyice açıyoruz. Dilediğiniz incelik olur.
  • Ben çok ince sevmediğim için dolgun kurabiyeler yaptım videoda detaylı izleyebilirsiniz📌.
  • Kurabiye kesicilerle istediğiniz şekilde kurabiyeler çıkarabilirsiniz.
  • Süs yapacağımız kurabiyeler için pipetle ip geçireceğiniz delik açıyoruz o şekilde pişiriyoruz.
  • Şeker dolgulu olacaklar için şekeri neresinde isterseniz orayı delmeniz yeterli ben kurabiyelerin tam ortalarını tercih ettim.
  • Şekeri iyice kırıp küçük parçalar haline getirdikten sonra açtığınız deliğe şekeri doldurmanız yeterli.
  • Şekerleri merdaneyle kırdım yağlı kağıt içinde hiçbiryere sıçramadan kolayca kırılıyorlar📌.
  • 200 derece fırında 8 yada 10 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 🙏🏻.

Çikolata Soslu Çilek Dolgulu Güllaç Tarifi

 

Çikolata Soslu Çilek Dolgulu Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 25 cm yuvarlak borcam veya tepsi
  • 7 adet güllaç yaprağı
  • 6 su bardağı süt
  • Yaklaşık 100 gram sütlü çikolata (Kare çikolatalardan bir paket+ diğer paketin yarısı)
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker (Şeker damak tadına göre az veya çok konulabilir.)

Ara Katman İçin

  • Çilek
  • Damla çikolata

    Çikolata Soslu Çilek Dolgulu Güllaç Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak bir tencereye üç bardak sütü alalım. Üzerine kakao ve şekeri ekleyerek ocakta karıştırıp kaynatalım.
  • Ocaktan aldıktan sonra içine 100 gram sütlü çikolatayı ekleyip iyice erimesi için karıştıralım.
  • Ardından diğer üç bardak soğuk sütümüzü de ekleyelim. Sos el yakmayan sıcaklıkta olmalı. Herbir güllaç yaprağını bir kaç parçaya bölelim.
  • Büyük bir fırın tepsisine bir güllaç yaprağını bir kaç parçaya ayırıp koyalım. Üzerine bir kepçe sos dökelim.
  • Ardından ıslanan güllaç yufkasını borcama serelim. Ardından üzerine biraz daha sos dökelim. Sonra ikinci yaprağa aynı işlemi uygulayalım. Sırayla her yaprağa aynı işlemi uygulayacağız. İki yaprak serip ortasına ince ince dilimlenmiş çilek ve damla çikolata serpelim.
  • Daha sonra iki yaprak daha serip yine çilek ve damla çikolata serpiştirelim. Püf noktası büyük tepside tek tek ıslattığımız güllaç yaprağını borcama serince tekrar sos dökelim.
  • Yedinci yaprağı da serdikten sonra kalan sosu dökelim üzerine. Sosun bol olması sizi korkutmasın bekledikçe sosu çekiyor.
  • Yaklaşık iki saat üzerini kapatıp buzdolabında beklettikten sonra üzerine istediğiniz malzemeyi serpip servis edebilirsiniz.

Zeytinyağlı Kuru Börülce Tarifi

 

Zeytinyağlı Kuru Börülce Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg kuru börülce
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağ
  • 1 adet dolmalık biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet domates
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • 1 adet kesme şeker

Üzeri İçin

  • 4-5 dal maydanoz

    Zeytinyağlı Kuru Börülce Tarifi Yapılışı

  • Börülceyi akşamdan suya ıslatıp pişirme den önce 10 dakika haşlayalım.
  • Yemeklik doğradığımız soğan ve rendelediğimiz sarımsağı zeytinyağında kavuralım.
  • Küp doğradığımız biberleri ve domatesi ilave edelim. 2 dakika kavurup börülceyi ekleyelim.
  • Su tuz ve toz şekerini ilave ederek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Maydanoz yapraklarını üzerine serpelim ılık olarak yanında limon veya sade olarak servis yapalım. Afiyet olsun. 👌 👌.

Cevizli Kesme İrmik Tatlısı Kıyır Kıyır Oluyor Tarifi

 

Cevizli Kesme İrmik Tatlısı Kıyır Kıyır Oluyor Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı toz ceviz
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 150 gram margarin
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Dış Kaplama İçin

  • 1 su bardağı irmik

Şerbeti çin

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su

Üstüne

  • 4 damla limon

    Cevizli Kesme İrmik Tatlısı Kıyır Kıyır Oluyor Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbeti hazırlamamız gerekiyor bir tencereye su şeker şeker ve limon damlasını koyup şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynanaya bırakın terlemeye başlayınca bir tek koyulaşınca hemen altını kapatın.
  • Yıllık bir şerbet olacak tatlı mı sert olacağı için şerbetin yumuşak olması gerekiyor kıvam olarak kaynar şerbet soğuması için soğuk bir zemine alın çünkü şerbetini soğuk tatlının sıcak olması gerekiyor.
  • Şimdi tatlımızın hazırlamaya başlayalım bir kaba un kabartma tozu vanilya haris bütün malzemeleri koyun iyice elde margarin eriyene kadar iyice yumuşadıysa hamur vanilya kabartma tozu ekleyin 10 ilave edin.
  • Yoğurmaya başlayın çok yumuşak bir kıvam olmayacak biraz tart kurabiye hamurunun bir tık sert kıvamı olacak yumuşak hamur olursa için amaçlayan olduğu için pişerken birbirine yapışır ve kıtır kıtır olmaz içinde irmik olduğu için hamurun mutlaka biraz katı olması gerekiyor.
  • Yoğurduğunuz hamuru uzun rulolar halinde şekillendirin üstten ve yandan baskı yaparak kare şekline veri ve kesmeye başlayıp pişiriyoruz.
  • Şekilde şekli siz rulo halinde de yapabilirsiniz nasıl isterseniz ben kara kara yaptım daha güzel oluyor servisi hamurlarını şekillendirildikten sonra 190 derecelik kızgın fırına veriyoruz.
  • Üzeri istediğimiz şekilde kızarana kadar pişiriyoruz fırından cheatham tatlımızın üzerine hemen soğumuş şerbeti döküyoruz.
  • Ağzını kesinlikle kapatmıyor seher ağzını kapatırsanız çok yumuşak olur ve servis esnasında dağılır ağzı açık kalacak ve hepsinin üzerine yedirecek kadar.

Çiçek Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • 150 ml sıcak süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket yaşmaya
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 50 gram (2 yemek kaşığı) eritilmiş tereyağ
  • 1 yemek kaşığı kefir yoksa yoğurt
  • 400 gram un

İç harcı için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 adet patates
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

    Yapılışı

  • Hamuru yoğuracağımız kabımıza süt, şeker, tuz ve mayayı ekleyip karıştıralım.
  • Daha sonra yumurta, sıvı yağ, tereyağ ve kefiride ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Unumuzu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuralım yumuşak bir hamur elde edelim ve avucumuza sıvı yağ alıp hamuru toparlayalım üzerini streçleyip 40 dk mayalandıralım !!!.
  • İç harcı için tenceremize yarım çay bardağı zeytinyağ ekleyip yemeklik doğranmış soğanımızı kavurmaya başlayalım kavrulan soğanlarımıza salçamızı ekleyip kavurmaya devam edelim .
  • Haşladığımız patateslerimizi iyice ezdikten sonra kavrulan soğanlarıma ekleyip 5 dk daha kavuralım tuz ve baharatlarını ekleyip altını kapatalım.
  • Mayalanan hamuru tezgaha alalım 6 sı diğerlerinden büyük olmak üzere 13 parçaya bölelim ve bezeler haline getirelim bezelerimizi parmak uçlarıyla açalım iç harcımızdan ekleyip 2’ye katlayalım ve uçlarına çatalla şekil verelim son bezemizi diğerlerinden farklı olarak kenarlarından toplayarak top şekli verelim.
  • Yağladımız fırın kabımıza diğerlerinden büyük tuttuğumuz 6 bezeyi ilk sıraya diğerlerinide sırasıyla dizip çiçek şekli verelim.
  • Bol şekilde streçle kapatıp 15 dk daha bu şekilde mayalandıralım.
  • Mayalanan çiçek poğaçamızın üzerine yumurta sarısı sürelim tam ortasına çörek otu serptikten sonra 180 derece önceden ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim. !!!.
  • Afiyet olsun💕.

Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 2 adet salatalık
  • Yarım demet dereotu
  • Haşlanmış mısır (küçük kutu konserve kullandım)
  • 1 kase yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

    Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

  • Semizotu, dereotu ve salatalıkları ince ince doğrayın.
  • Mısırı ekleyip harmanlayın.
  • Yoğurda sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Salatanıza ekleyip karıştırın.
  • Son olarak üstüne zeytinyağını gezdirin.
  • Afiyet olsun. Oldukça hafif ve fresh bir salata oluyor🤗.

Kaşık Kaşık Lezzet Bombası: Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi

 

Malzemeler

Tavuk Göğsü İçin:

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker

Supangle İçin:

  • 500ml süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 60 g bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin:

  • 2 yemek kaşığı kakao

    Yapılışı

  • Tavuk göğsünü hazırlamak için, uygun bir tencereye aldığımız tereyağını eritelim.
  • Ardından unu ekleyerek 2-3 dakika orta ateşte, bir çırpıcı yardımı ile karıştırarak kavuralım.
  • Kavrulan unun üzerine sütü ilave edelim. Son olarak şekeri de ekleyerek karıştıralım.
  • Tavuk göğsümüz koyulaşıp göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kıvam alan tavuk göğsümüzü ocaktan alarak bir kaba aktaralım ve üzerini streçleyerek soğumaya bırakalım.
  • Bu sırada supangleyi hazırlamak için derin bir tencereye sütümüzü alalım.
  • Üzerine şeker, un, kakao ve yumurta sarısını ekleyerek çırpıcı yardımı ile karıştıralım. Ardından ocağın altını açalım ve pişirmeye başlayalım. Kaynayıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Koyulaşıp göz göz olan tatlımızı ocaktan alarak içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım.
  • Tereyağını da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Daha sonra oda ısısına gelen tavuk göğsümüzü mikser ile çırpalım, soğumaya bırakalım.
  • Servis kabımıza hazır olan tavuk göğsümüzü aktaralım ve kalıbı 1-2 kez tezgaha vurarak varsa içerisindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.
  • Soğuyan supanglemizi de mikser yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  • Hazırladığımız supangleyi de servis kabına, tavuk göğsünün üzerine boşaltalım. Üst kısmını bir spatula yardımı ile düzeltelim.
  • Tatlımızı yaklaşık 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim. Dinlenen tatlımızı buzdolabından aldıktan sonra üzerine süzgeç ile kakao serpelim ve dilediğimiz şekilde süsleyelim. Afiyet olsun.

10 Dakikada Hazır! Lalanga Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

Kızartmak İçin;

  • Sıvı yağ

    Yapılışı

  • Uygun bir çırpma kabı içerisine yumurtalarımızı alalım ve çırpma teli yardımı ile çırpalım.
  • Üzerine süt ve tuzu ilave ederek çırpmaya devam edelim. Unumuzu ekleyelim ve tekrar çırpalım.
  • Rendelediğimiz kaşar peynirini de ekleyelim ve spatula yardımı ile karıştıralım. Harcımızın kıvamının akışkan kek harcına benzer bir kıvamda olması gerekiyor.
  • Tavamızı ocağa alalım, içerisine sıvı yağ ekleyerek kızmasını bekleyelim.
  • Yağımız kızdıktan sonra harcımızdan 1’er yemek kaşığı alalım ve aralıklı olacak şekilde tavamıza dökelim.
  • Altları güzelce kızaran hamurlarımızı ters çevirelim ve diğer taraflarını da pişirelim.
  • İki tarafı de pişen lalangalarımızı servis tabağına alalım ve kalan hamurumuzu da aynı işlemi uygulayalım.
  • Hamurumuzun hepsini bu şekilde kızarttıktan sonra lalangalarımızı servis edebiliriz. Afiyet olsun!