Çıtır Tavuk Ve Coleslaw Salata Tarifi İçin Malzemeler
Kullandığım çay bardağı 125ml
- 4 parça tavuk göğsü
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- Yarım şişe maden suyu
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kirimizi toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Bulamak için yeterince mısır gevreği (Mısır gevreği alırken şekersiz olmasına dikkat edin )
Salata Malzemeler:
- 1 adet küçük beyaz lahana
- 2 orta boy rendelenmiş havuç
- 4 dolu yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı bal
- 3-4 damla limon suyu
- 2-3 yemek kaşığı sirke ( elma sirkesi kullandım)
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- Türk kahve fincani süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Çıtır Tavuk Ve Coleslaw Salata Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğüsler çok kalın olmayacak şekilde parçalara doğranır.
- Ayrı bir kase içerisinde bütün sos malzemeleri koyulur ve güzelce çırpılır. Tavuklar içerisine koyulur karıştırır.
- Üzeri streçleyip buzdolabında 2-3 saat bekletilir. Ayrı bir kapta mısır gevreği elle ufaltılır. Çok toz şeklinde olmasın aralarında iri parçalar olabilir.
- Dinlenen tavuklar teker teker mısır gevreğine bulanır ve kızdırılmış yağ içerisinde (çok yüksek ateşte olmasın, dişi çabuk yanabilir. Ocak ayarım 9 kadar ben 6 da kızartım)kızartılır.
- Hazırlaması:Lahana ince doğranır, havuçlar rendelenir. Beyaz lahana ve havuç üzerine sirke ve şeker eklenir 2dk. Ellinize iyice harmanlayın.
- Sosu için: mayonez, süt, limon suyu, tuz ve bal güzelce çırpılır.
- Sos salatanın üzerine dökülür ve karıştırılır.
- Kabın üzerini streçleyip 2 saat buzdolabında dinlendirin. Zamanınız varsa bu süreyi 4 saate çıkarabilirsiniz durdukça daha lezzetli olacak. Servis edeceğiniz zaman salatayı tekrar karıştırıp öyle servis edin. Afiyet olsun 😉.