29 Nisan 2021 Perşembe

Acılı Ezme Tarifi

 

Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 2 adet kapya
  • 1 adet acı yeşil sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 6 dal maydanoz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı kuru nane

    Acılı Ezme Tarifi Yapılışı

  • Maydanoz hariç bütün diğer malzemeler teker teker robottan çekilir.
  • Robotunuz yoksa ince ince doğrayın.
  • Maydanozu ince kıyın.
  • Taze malzemeleri uygun bir tabağa alın ve kenarda bekletin.
  • Sosu için salçaları, yağı, nar ekşisini, limon suyunu, tuz ve baharatlı güzelce bir kasede karıştırın.
  • Sosu sebzelerin üzerine dökün ve güzelce karıştırın. Sonra servis tabağına alın. Afiyet olsun 😋.

Çıtır Tavuk Ve Coleslaw Salata Tarifi

 

Çıtır Tavuk Ve Coleslaw Salata Tarifi İçin Malzemeler

Kullandığım çay bardağı 125ml

  • 4 parça tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım şişe maden suyu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kirimizi toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Bulamak için yeterince mısır gevreği (Mısır gevreği alırken şekersiz olmasına dikkat edin )

Salata Malzemeler:

  • 1 adet küçük beyaz lahana
  • 2 orta boy rendelenmiş havuç
  • 4 dolu yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 3-4 damla limon suyu
  • 2-3 yemek kaşığı sirke ( elma sirkesi kullandım)
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • Türk kahve fincani süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Çıtır Tavuk Ve Coleslaw Salata Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğüsler çok kalın olmayacak şekilde parçalara doğranır.
  • Ayrı bir kase içerisinde bütün sos malzemeleri koyulur ve güzelce çırpılır. Tavuklar içerisine koyulur karıştırır.
  • Üzeri streçleyip buzdolabında 2-3 saat bekletilir. Ayrı bir kapta mısır gevreği elle ufaltılır. Çok toz şeklinde olmasın aralarında iri parçalar olabilir.
  • Dinlenen tavuklar teker teker mısır gevreğine bulanır ve kızdırılmış yağ içerisinde (çok yüksek ateşte olmasın, dişi çabuk yanabilir. Ocak ayarım 9 kadar ben 6 da kızartım)kızartılır.
  • Hazırlaması:Lahana ince doğranır, havuçlar rendelenir. Beyaz lahana ve havuç üzerine sirke ve şeker eklenir 2dk. Ellinize iyice harmanlayın.
  • Sosu için: mayonez, süt, limon suyu, tuz ve bal güzelce çırpılır.
  • Sos salatanın üzerine dökülür ve karıştırılır.
  • Kabın üzerini streçleyip 2 saat buzdolabında dinlendirin. Zamanınız varsa bu süreyi 4  saate çıkarabilirsiniz durdukça daha lezzetli olacak. Servis edeceğiniz zaman salatayı tekrar karıştırıp öyle servis edin. Afiyet olsun 😉.

Zeytin Yağlı Yoğurtlu Ispanak Yemeği Tarifi

 

Zeytin Yağlı Yoğurtlu Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet kapia biber
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su

Üzeri için

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker ve
  • 1 çay kaşığı kuru nane

    Zeytin Yağlı Yoğurtlu Ispanak Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Ispanakları yıkayıp doğrayın uygun bir tencereye tereyağını koyup ocağa alın eritin
  • Üzerine doğranmış soğanı ilave edin bir miktar kavurun.
  • Ardından doğranmış biberleri ilave edin bir miktar kavurun.
  • Üzeri pirinç ve salçayı ilave edin karıştırın suyunu ilave edin tencerenin kapağını kapatın pirinçler pişene kadar pişirin.
  • Baharatları ve ıspanağı ilave edin karıştırın pişmeye bırakın.
  • Pişen yemeği servis tabağına alın üzerine yoğurt ve sarımsak karışımından dökün.
  • Tereyağını eritip üzerine toz kırmızı biber ve kuru nane ilave edin karıştırın yemeğin üzerine dökün.Afiyet olsun 👌.

Fırında Sütlaç (Tam Ölçülü Harika Bir Tarif) Tarifi

 

Fırında Sütlaç (Tam Ölçülü Harika Bir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,5 yemek kaşığı pirinç (Pirinci haşlamak için1 su bardağı su)
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta (Nişastayı açmak için 3 yemek kaşığı su)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Süslemek için :

  • Çekilmiş ceviz, tarçın

    Fırında Sütlaç (Tam Ölçülü Harika Bir Tarif) Tarifi Yapılışı

  • İlk önce pirincimizi bir tencereye alıp haşlıyoruz suyunu çeken pirince sütünü ve şekerini ekliyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
  • Pirincimizin piştiğinden emin olunca küçük bir kasede nişastayı 3 yemek kaşığı su ile açıyoruz 1 adet yumurta sarısı ve vanilyalı ekleyip çırpıyoruz.
  • Sonra bir çay süzgecinden geçirip azar azar kaynayan sütlaca ekliyoruz. Hepsini birden eklersek topaklanma olur ona dikkat ediyoruz. Kıvam alan sütlacımızı kaselere koyup bir tepsiye yerleştiriyoruz
  • Tepsinin tabanına 2 su bardağı su koyuyoruz ki sütlacımızın tabanı yanmadın diye en son fırınımızın üst ayarını açarak tepsiyi fırına veriyoruz.
  • 200 derecede üstü kızarana kadar çevire çevire bekletiyoruz.
  • Üstü kızaran sütlacımızı servis yaparken de ceviz tarçın vs ile sunuma hazırlıyoruz. Afiyet şeker olsun deneyeceklere ☺️.

Şehzade Kebabı Tarifi

 

Şehzade Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı dana eti
  • 5 adet patlıcan
  • 3 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 3 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Göz kararı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı et suyu

Üzeri için;

  • 2 adet domates,Biber  

    Şehzade Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Soğan dilimleri
  • İlk olarak kuşbaşı doğranmış dana eti düdüklü tencereye alınır.
  • Üzerini geçecek kadar su ile doldurulur.
  • Tencerenin kapağı kapatılmadan bir süre kaynatılarak üzerinde biriken köpükler bir kaşık yardımı ile alınır.
  • Ardından kapak kapatılarak orta ateşte buhar çıkana kadar pişirilir.
  • Buhar çıkmaya başladığında buhar düğmesini aşağıya doğru indirerek kısık ateşte 10 dakika daha pişirilir.
  • Patlıcanlar çizgili soyularak küpler halinde doğranır. 20 dakika kadar tuzlu suda bekletilir.
  • Bu sırada pişen etler düdüklünün havası kontrol edilerek kapağı açılır ve etlerin suyu süzülür.
  • Suyu süzülen patlıcanlar havlu kağıt ile kurulanarak bol kızgın yağda kızartılır.
  • Ayrı bir tencereye 2 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alınarak 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan pembeleşene kadar kavrulur.
  • Bir süre sonra yeşil biberler de doğranıp ilave edilir.
  • Sarımsaklar da eklenerek karıştırılır ve kavrulmaya devam edilir.
  • Karabiber, pul biber, tuz ilave edilerek karıştırılır.
  • Son olarak haşlanan etler ilave edilir ve karıştırılarak ocaktan alınır.
  • Borcama kızartılan patlıcanlar düzgün bir şekilde alınır ve hazırlanan etler alınarak her yeri eşit olacak şekilde karıştırılır.
  • Üzeri domates dilimleri ve biberle süslenir.
  • Yemeğin sosu için ayrı bir kap içerisinde 1 yemek kaşığı domates salçası ve 2 su bardağı et suyunda ezilerek yemeğin üzerine gezdirilir.
  • 180 derece fırında domates ve biberler pişinceye kadar yaklaşık 20 30dakika pişirilir. Afiyet olsun💕.

Muhteşem Tadıyla Sucuklu Kaşarlı Patates Tarifi

 

Muhteşem Tadıyla Sucuklu Kaşarlı Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy haşlanmış patates
  • Küçük bir kase dilimlenmiş sucuk
  • 4-5 dilim kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Muhteşem Tadıyla Sucuklu Kaşarlı Patates Tarifi Yapılışı

  • Haşlanmış patates, tuz, karabiber, süt ve tereyağı ile karıştırarak ezilir. Fırın kabına alınır.
  • Üzerine dilimlenmiş sucuk eklenir. En üste kaşar peyniri eklenir.
  • Önceden ısıtılmış fırında kaşar kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet şifa olsun inşallah 💞
  • Bütün herşeyi hazırlayıp buzdolabında bekletip, sahur vakti fırına verebilirsiniz.

Nefis Kereviz Dolması Tarifi

 

Nefis Kereviz Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 orta boy kereviz
  • Hazır garnitür
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane limon suyu
  • 1 tane portakal suyu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

    Nefis Kereviz Dolması Tarifi Yapılışı

  • Kerevizleri soyun ortasına biraz açalım ve limonla ovalim garnitür içine içine koyalım.
  • Sonra portakal ve limon suyunu ilave edelim.
  • Suyunu tuzu zerdeçal zeytinyağı ekleyip kısık ateşte pişirelim ve afiyet olsun.

HasanPaşa Köfte Tarifi

 

HasanPaşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 subardağı galete unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Püresi için;

  • 3-4 adet orta boy patates
  • 1 çaybardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Sosu için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz

Üzer için;

  • Kaşar peyniri

    HasanPaşa Köfte Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle köftemizi yoğurmak için tüm malzemeleri kabımıza alıp yoğuralım.
  • Kıvam alan köftemizi streç filmleyip dolaba kaldıralım 1 saat kadar dinlendirelim.
  • Patates püresi için patateslerimizi yıkayıp soyalım iri parçalar halinde doğrayalım ve haşlanmaya bırakalım.
  • Haşlandıktan sonra süzelim ve ezelim ister blend isterseniz de normal eziciyle ezelim.
  • Üzerine süt, tereyağ ,tuz, azcık karabiber ekleyip karıştıralım. 1-2 dk özleşmesi için pişirelim.Püremiz hazır bir kenara alalım. 👍🏻.
  • Dinlenen köftemizi dolaptan şekillendirmek üzere alalım elimizle mandalina büyüklüğünde yada isterseniz daha büyük parçalar koparalım çanak şeklini verelim. Ben küçük kase içerisine streç film koyarak şekillendirdim.
  • Fırın kabımıza dizelim.
  • Salçalı sosumuzu 2 su bardağı kadar suyla açıp dökelim.
  • 200 c fırında köfteler kızarana kadar yaklaşık 25-30 dk kadar kontrollü pişirelim her fırın ayarı farklılık göstereceğinden siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Daha sonra fırından alıp patates püremizi çanaklarımıza dolduralım.
  • Üzerine kaşar rendesini de ekleyip tekrar fırına verelim.
  • Üzeri kızarana kadar pişirelim. Biraz dinlendirdikten sonra servise hazır afiyet olsun🤗.

Karışık Sebzeli Dolma Tarifi

 

Karışık Sebzeli Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 6-7 adet kuru soğan
  • 3 adet kabak
  • 3 adet kırmızı kapya biber
  • 1 su bardağı sıvı yağ +3 yemek kaşığı
  • 6,7 adet dolma biber
  • 1 kilo kara lahana
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 500 gram kıyma
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Göz kararı tuz damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz

    Karışık Sebzeli Dolma Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle dolmamızın içini hazırlayalım pirinçleri bulguru yıkayıp süzelim üzerine kıymayı kuru soğanları iki adet domatesi yemeklik doğrayalım sonra baharatlarını yağını salçalarını ekleyip karıştırıp bir kenara alalım.
  • Kara lahanayı yıkayıp temizledikten sonra haşlayıp süzelim biberlerimizi yıkayıp çekirdeklerini temizleyim.
  • Kabakları yıkayıp ortadan keselim bir bıçakla veya kaşık ile içlerini oyalım bir çatalla kabağın üzerini çizikler atalım görsel olarak güzel oluyor önce karalahanayı saralım.
  • Daha sonra biberlerin kabağın içlerini doldurup tencereye dizelim ayrı bir kapta 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.
  • 1 yemek kaşığı biber salçası ve bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyip kavuralım kokusunu verene kadar sonra 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz.
  • 1 litre su ekleyip kaynatalım kaynayınca ocaktan alıp dolmaların üzerine gezdirelim kısık ateşte ağır ağır bir saat pişirelim pişirelim.

Basma Kadayıf Tarifi

 

Basma Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram yaş kadayıf
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz

Şerbeti İçin

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon

    Basma Kadayıf Tarifi Yapılışı

  • Kadayıfları ince ince bıçak veya makasla keselim bir parça tepsinin alt kısmına serpmek için ayıralım tereyağı ile sıvı yağı ekleyip eritelim.
  • Kesilen kadayıfların üzerine gezdirelim ve her yerine yedirelim daha sonra tepsiye sıvı yağ sürelim.
  • Onun üzerine ayırdığımız kuru kadayıfı serpelim ve yağlanmış kadayıfların yarısını alıp üzerine bir bardak ile veya elimizle bastıralım.
  • Üzerine bir su bardağı ceviz içini serpip kalan kadayıfları ilave edelim tekrar bastırarak döşeyelim ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Bir taraftan şerbeti yapalım iki buçuk su bardağı toz şekeri üç su bardağı suyu ve yarım limonu bir tencereye alıp kaynatalım kaynayınca ocağın altını kısalım ve 15 dakika daha pişirin
  • Ocaktan alalım şerbet ılık tatlı sıcak olmalı tatlı fırından çıkar çıkmaz ılık şerbeti üzerine gezdirelim şerbeti çekince istediğiniz zaman servis edebilirsiniz afiyet olsun üzerine çam fıstığı veya fındık içi ile süsleyebilirsiniz.

Cocostar Pasta Tarifi

 

Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Keki ıslatmak için 1 bardak süt

Üzeri İçin

  • 1 paket krem şanti
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Çikolata Ganaj İçin

  • 200 ml sıvı krema
  • 80 gram çikolata çikolata
  • 80 gram bihter çikolata

    Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı

  • Kalıbım 18 cm kalıbın tabanına pişirme kağıdı ile kaplayalım yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
  • 1 çay bardağı sütü ekledikten sonra un kakao vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edelim.
  • Malzemelerimiz karışınca ya kadar çırpalım kek hamurumuzu kelepçe kalıbına boşaltalım. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20dakika pişirelim (Fırına göre değişebilir ) fırından aldıktan sonra soğumaya bırakalım.
  • Üzeri için kremşanti süt ile koyulaşıncaya kadar çırpalım hindistan cevizi ve pudra şekerini ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Çikolata ganaji sıvı kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Çikolata ekleyip erinceye kadar karıştıralım.
  • Soğuyan kekin üzerine sütümüzü gezdirerek ıslatalım. Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı soğuyan kekimizin üstüne boşaltarak üzeri tamamen düz olacak şekilde yayalım.
  • Son olarak iyice soğumuş olan çikolata sosumuzu pastanın üzerine dökelim ve 3 4 saat buzdolabında dinlendirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🌸🌸.