29 Nisan 2021 Perşembe

Cocostar Pasta Tarifi

 

Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Keki ıslatmak için 1 bardak süt

Üzeri İçin

  • 1 paket krem şanti
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Çikolata Ganaj İçin

  • 200 ml sıvı krema
  • 80 gram çikolata çikolata
  • 80 gram bihter çikolata

    Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı

  • Kalıbım 18 cm kalıbın tabanına pişirme kağıdı ile kaplayalım yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
  • 1 çay bardağı sütü ekledikten sonra un kakao vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edelim.
  • Malzemelerimiz karışınca ya kadar çırpalım kek hamurumuzu kelepçe kalıbına boşaltalım. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20dakika pişirelim (Fırına göre değişebilir ) fırından aldıktan sonra soğumaya bırakalım.
  • Üzeri için kremşanti süt ile koyulaşıncaya kadar çırpalım hindistan cevizi ve pudra şekerini ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Çikolata ganaji sıvı kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Çikolata ekleyip erinceye kadar karıştıralım.
  • Soğuyan kekin üzerine sütümüzü gezdirerek ıslatalım. Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı soğuyan kekimizin üstüne boşaltarak üzeri tamamen düz olacak şekilde yayalım.
  • Son olarak iyice soğumuş olan çikolata sosumuzu pastanın üzerine dökelim ve 3 4 saat buzdolabında dinlendirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🌸🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder