Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Keki ıslatmak için 1 bardak süt
Üzeri İçin
- 1 paket krem şanti
- 1,5 çay bardağı süt
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Çikolata Ganaj İçin
- 200 ml sıvı krema
- 80 gram çikolata çikolata
- 80 gram bihter çikolata
Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı
- Kalıbım 18 cm kalıbın tabanına pişirme kağıdı ile kaplayalım yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
- 1 çay bardağı sütü ekledikten sonra un kakao vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edelim.
- Malzemelerimiz karışınca ya kadar çırpalım kek hamurumuzu kelepçe kalıbına boşaltalım. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20dakika pişirelim (Fırına göre değişebilir ) fırından aldıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Üzeri için kremşanti süt ile koyulaşıncaya kadar çırpalım hindistan cevizi ve pudra şekerini ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Çikolata ganaji sıvı kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Çikolata ekleyip erinceye kadar karıştıralım.
- Soğuyan kekin üzerine sütümüzü gezdirerek ıslatalım. Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı soğuyan kekimizin üstüne boşaltarak üzeri tamamen düz olacak şekilde yayalım.
- Son olarak iyice soğumuş olan çikolata sosumuzu pastanın üzerine dökelim ve 3 4 saat buzdolabında dinlendirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🌸🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder