29 Nisan 2021 Perşembe

HasanPaşa Köfte Tarifi

 

HasanPaşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 subardağı galete unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Püresi için;

  • 3-4 adet orta boy patates
  • 1 çaybardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Sosu için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz

Üzer için;

  • Kaşar peyniri

    HasanPaşa Köfte Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle köftemizi yoğurmak için tüm malzemeleri kabımıza alıp yoğuralım.
  • Kıvam alan köftemizi streç filmleyip dolaba kaldıralım 1 saat kadar dinlendirelim.
  • Patates püresi için patateslerimizi yıkayıp soyalım iri parçalar halinde doğrayalım ve haşlanmaya bırakalım.
  • Haşlandıktan sonra süzelim ve ezelim ister blend isterseniz de normal eziciyle ezelim.
  • Üzerine süt, tereyağ ,tuz, azcık karabiber ekleyip karıştıralım. 1-2 dk özleşmesi için pişirelim.Püremiz hazır bir kenara alalım. 👍🏻.
  • Dinlenen köftemizi dolaptan şekillendirmek üzere alalım elimizle mandalina büyüklüğünde yada isterseniz daha büyük parçalar koparalım çanak şeklini verelim. Ben küçük kase içerisine streç film koyarak şekillendirdim.
  • Fırın kabımıza dizelim.
  • Salçalı sosumuzu 2 su bardağı kadar suyla açıp dökelim.
  • 200 c fırında köfteler kızarana kadar yaklaşık 25-30 dk kadar kontrollü pişirelim her fırın ayarı farklılık göstereceğinden siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Daha sonra fırından alıp patates püremizi çanaklarımıza dolduralım.
  • Üzerine kaşar rendesini de ekleyip tekrar fırına verelim.
  • Üzeri kızarana kadar pişirelim. Biraz dinlendirdikten sonra servise hazır afiyet olsun🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder