HasanPaşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 1 subardağı galete unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Püresi için;
- 3-4 adet orta boy patates
- 1 çaybardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Sosu için;
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
Üzer için;
- Kaşar peyniri
HasanPaşa Köfte Tarifi Yapılışı
- Öncelikle köftemizi yoğurmak için tüm malzemeleri kabımıza alıp yoğuralım.
- Kıvam alan köftemizi streç filmleyip dolaba kaldıralım 1 saat kadar dinlendirelim.
- Patates püresi için patateslerimizi yıkayıp soyalım iri parçalar halinde doğrayalım ve haşlanmaya bırakalım.
- Haşlandıktan sonra süzelim ve ezelim ister blend isterseniz de normal eziciyle ezelim.
- Üzerine süt, tereyağ ,tuz, azcık karabiber ekleyip karıştıralım. 1-2 dk özleşmesi için pişirelim.Püremiz hazır bir kenara alalım. 👍🏻.
- Dinlenen köftemizi dolaptan şekillendirmek üzere alalım elimizle mandalina büyüklüğünde yada isterseniz daha büyük parçalar koparalım çanak şeklini verelim. Ben küçük kase içerisine streç film koyarak şekillendirdim.
- Fırın kabımıza dizelim.
- Salçalı sosumuzu 2 su bardağı kadar suyla açıp dökelim.
- 200 c fırında köfteler kızarana kadar yaklaşık 25-30 dk kadar kontrollü pişirelim her fırın ayarı farklılık göstereceğinden siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Daha sonra fırından alıp patates püremizi çanaklarımıza dolduralım.
- Üzerine kaşar rendesini de ekleyip tekrar fırına verelim.
- Üzeri kızarana kadar pişirelim. Biraz dinlendirdikten sonra servise hazır afiyet olsun🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder