29 Nisan 2021 Perşembe

Basma Kadayıf Tarifi

 

Basma Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram yaş kadayıf
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz

Şerbeti İçin

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon

    Basma Kadayıf Tarifi Yapılışı

  • Kadayıfları ince ince bıçak veya makasla keselim bir parça tepsinin alt kısmına serpmek için ayıralım tereyağı ile sıvı yağı ekleyip eritelim.
  • Kesilen kadayıfların üzerine gezdirelim ve her yerine yedirelim daha sonra tepsiye sıvı yağ sürelim.
  • Onun üzerine ayırdığımız kuru kadayıfı serpelim ve yağlanmış kadayıfların yarısını alıp üzerine bir bardak ile veya elimizle bastıralım.
  • Üzerine bir su bardağı ceviz içini serpip kalan kadayıfları ilave edelim tekrar bastırarak döşeyelim ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Bir taraftan şerbeti yapalım iki buçuk su bardağı toz şekeri üç su bardağı suyu ve yarım limonu bir tencereye alıp kaynatalım kaynayınca ocağın altını kısalım ve 15 dakika daha pişirin
  • Ocaktan alalım şerbet ılık tatlı sıcak olmalı tatlı fırından çıkar çıkmaz ılık şerbeti üzerine gezdirelim şerbeti çekince istediğiniz zaman servis edebilirsiniz afiyet olsun üzerine çam fıstığı veya fındık içi ile süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder