29 Nisan 2021 Perşembe

Şehzade Kebabı Tarifi

 

Şehzade Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı dana eti
  • 5 adet patlıcan
  • 3 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 3 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Göz kararı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı et suyu

Üzeri için;

  • 2 adet domates,Biber  

    Şehzade Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Soğan dilimleri
  • İlk olarak kuşbaşı doğranmış dana eti düdüklü tencereye alınır.
  • Üzerini geçecek kadar su ile doldurulur.
  • Tencerenin kapağı kapatılmadan bir süre kaynatılarak üzerinde biriken köpükler bir kaşık yardımı ile alınır.
  • Ardından kapak kapatılarak orta ateşte buhar çıkana kadar pişirilir.
  • Buhar çıkmaya başladığında buhar düğmesini aşağıya doğru indirerek kısık ateşte 10 dakika daha pişirilir.
  • Patlıcanlar çizgili soyularak küpler halinde doğranır. 20 dakika kadar tuzlu suda bekletilir.
  • Bu sırada pişen etler düdüklünün havası kontrol edilerek kapağı açılır ve etlerin suyu süzülür.
  • Suyu süzülen patlıcanlar havlu kağıt ile kurulanarak bol kızgın yağda kızartılır.
  • Ayrı bir tencereye 2 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alınarak 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan pembeleşene kadar kavrulur.
  • Bir süre sonra yeşil biberler de doğranıp ilave edilir.
  • Sarımsaklar da eklenerek karıştırılır ve kavrulmaya devam edilir.
  • Karabiber, pul biber, tuz ilave edilerek karıştırılır.
  • Son olarak haşlanan etler ilave edilir ve karıştırılarak ocaktan alınır.
  • Borcama kızartılan patlıcanlar düzgün bir şekilde alınır ve hazırlanan etler alınarak her yeri eşit olacak şekilde karıştırılır.
  • Üzeri domates dilimleri ve biberle süslenir.
  • Yemeğin sosu için ayrı bir kap içerisinde 1 yemek kaşığı domates salçası ve 2 su bardağı et suyunda ezilerek yemeğin üzerine gezdirilir.
  • 180 derece fırında domates ve biberler pişinceye kadar yaklaşık 20 30dakika pişirilir. Afiyet olsun💕.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder