İçi Süprizli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
2 kere kek için (18 cm):
- 50 gram tereyağı
- 3 yumurta (m boy)
- 120 gram şeker
- 1 paket vanilin şekeri
- 125 gram un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Krema:
- 500 gram çok yumuşak tereyağı
- 100 gram pudra şekeri
- 1 paket ince rendelenmiş limon kabuğu
Dolgu:
- 150-200 gram çikolata drajeleri
Dekorasyon için:
- 1 beyaz şeker hamuru (500 gr)
- 1 pembe şeker hamuru (250 gr)
İçi Süprizli Pasta Tarifi Yapılışı
- Bu pastanın keki 2 kere yapılıp ayrı ayrı pişecek.
- Hamur için tereyağını küçük bir tencerede eritin ve soğumaya bırakın. Kelepçeli kalıbın altını yağlayın ve üzerini fırın kağıdı ile örtün.
- Önceden ısıtılmış fırın. 180 ° c civarında üst / alt ısıtma.
- Yumurtaları bir karıştırma kabında bir mikser ile en yüksek ayarda 1 dakika köpükleninceye kadar çırpın.
- Vanilya şekeri ile karıştırılmış şekeri 1 dakika içinde karıştırarak serpin ve karışımı 2 dakika daha çırpın.
- Unu kabartma tozu ile karıştırın ve en düşük ayarda ekleyip kısaca karıştırın.
- Tereyağını ekleyin kısaca karıştırın. Kelepçeli kalıba hamuru döküp düzleştirin. Yakl. 40 dak. Pişirin. Kürdan testi yapın.
- Keki çemberin kenarını gevşetin ve çıkarın, tabanı pişirme kağıdı ile kaplı bir fırın teline çevirin, kalıbı çıkarın ve soğumaya bırakın.
- İkinci pandispanyayı yukarıda anlatıldığı gibi hazırlayın ve pişirin. Her bir tabanı yatay olarak bir kez kesin ve 2 tabanın her birinden daireler (ø yaklaşık 9 cm) kesin.
- Bütün bir tabanı bir kek tabağına koyun. Kremayı hazırlayın.
- Tereyağını bir karıştırma kabında karıştırıcıyla köpürene kadar karıştırın.
- Pudra şekerini ve limon kabuğunu karıştırın ve kısa süre çırpın. Bir dolu çorba kaşığı kremadan sıkma poşetine dökün ve bir kenara koyun.
- Kremanın yaklaşık 1 / 3’ünü tabana sürün ve ilk kestiğiniz kek halkasını üzerine koyun.
- Kremanın neredeyse yarısını üstüne yayın ve ikinci kestiğiniz kek halkasını üstüne koyun.
- Kremanın geri kalanının 3 / 4’ünü üstüne yayın. Şimdi ince bir krema tabakası uygulayarak deliğin kenarını düzeltin. Deliğin içine dilediğiniz çikolatara ve şekerle ağızına kadar doldurun ve son katı üzerine koyun.
- Pastayı kremanın geri kalanıyla birlikte ince bir şekilde yayın ve buzdolabında en az 2 saat (krema sertleşene kadar) bekletin.
- Şeker hamurunu folyo üzerinde pastadan biraz daha büyük şekilde(ø yaklaşık. 36 cm) açın ve folyo yardımıyla kekin üzerine yuvarlayın.
- Kenarı kırışmadan düzleştirerek yerleştirin.
- Kalan fazla hamuru kenarlardan kesin.
- Krema poşeti veya dondurucu poşetinden çok küçük bir köşe kesin ve kekin üst ve aşağı kenarlarına küçük noktalar sıkın. Pastayı dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.Afiyet olsun.