2 Mayıs 2021 Pazar

İçi Süprizli Pasta Tarifi

 

İçi Süprizli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

2 kere kek için (18 cm):

  • 50 gram tereyağı
  • 3 yumurta (m boy)
  • 120 gram şeker
  • 1 paket vanilin şekeri
  • 125 gram un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Krema:

  • 500 gram çok yumuşak tereyağı
  • 100 gram pudra şekeri
  • 1 paket ince rendelenmiş limon kabuğu

Dolgu:

  • 150-200 gram çikolata drajeleri

Dekorasyon için:

  • 1 beyaz şeker hamuru (500 gr)
  • 1 pembe şeker hamuru (250 gr)

    İçi Süprizli Pasta Tarifi Yapılışı

  • Bu pastanın keki 2 kere yapılıp ayrı ayrı pişecek.
  • Hamur için tereyağını küçük bir tencerede eritin ve soğumaya bırakın. Kelepçeli kalıbın altını yağlayın ve üzerini fırın kağıdı ile örtün.
  • Önceden ısıtılmış fırın. 180 ° c civarında üst / alt ısıtma.
  • Yumurtaları bir karıştırma kabında bir mikser ile en yüksek ayarda 1 dakika köpükleninceye kadar çırpın.
  • Vanilya şekeri ile karıştırılmış şekeri 1 dakika içinde karıştırarak serpin ve karışımı 2 dakika daha çırpın.
  • Unu kabartma tozu ile karıştırın ve en düşük ayarda ekleyip kısaca karıştırın.
  • Tereyağını ekleyin kısaca karıştırın. Kelepçeli kalıba hamuru döküp düzleştirin. Yakl. 40 dak. Pişirin. Kürdan testi yapın.
  • Keki çemberin kenarını gevşetin ve çıkarın, tabanı pişirme kağıdı ile kaplı bir fırın teline çevirin, kalıbı çıkarın ve soğumaya bırakın.
  • İkinci pandispanyayı yukarıda anlatıldığı gibi hazırlayın ve pişirin. Her bir tabanı yatay olarak bir kez kesin ve 2 tabanın her birinden daireler (ø yaklaşık 9 cm) kesin.
  • Bütün bir tabanı bir kek tabağına koyun. Kremayı hazırlayın.
  • Tereyağını bir karıştırma kabında karıştırıcıyla köpürene kadar karıştırın.
  • Pudra şekerini ve limon kabuğunu karıştırın ve kısa süre çırpın. Bir dolu çorba kaşığı kremadan sıkma poşetine dökün ve bir kenara koyun.
  • Kremanın yaklaşık 1 / 3’ünü tabana sürün ve ilk kestiğiniz kek halkasını üzerine koyun.
  • Kremanın neredeyse yarısını üstüne yayın ve ikinci kestiğiniz kek halkasını üstüne koyun.
  • Kremanın geri kalanının 3 / 4’ünü üstüne yayın. Şimdi ince bir krema tabakası uygulayarak deliğin kenarını düzeltin. Deliğin içine dilediğiniz çikolatara ve şekerle ağızına kadar doldurun ve son katı üzerine koyun.
  • Pastayı kremanın geri kalanıyla birlikte ince bir şekilde yayın ve buzdolabında en az 2 saat (krema sertleşene kadar) bekletin.
  • Şeker hamurunu folyo üzerinde pastadan biraz daha büyük şekilde(ø yaklaşık. 36 cm) açın ve folyo yardımıyla kekin üzerine yuvarlayın.
  • Kenarı kırışmadan düzleştirerek yerleştirin.
  • Kalan fazla hamuru kenarlardan kesin.
  • Krema poşeti veya dondurucu poşetinden çok küçük bir köşe kesin ve kekin üst ve aşağı kenarlarına küçük noktalar sıkın. Pastayı dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.Afiyet olsun.

Magnolia Tarifi

 

Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket yulaf bisküvı

Muhallebisi İçin

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • Sıvı krema

Süslemek İçin

  • Sütlü çikolata rendesi
  • Böğürtlen

    Magnolia Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle 2 paket yulaf bisküvisini bir kabın içinde ufaltalım.
  • Şimdi muhallebisini yapalım öncelikle tencerenin içine süt un nişasta yumurta sarısı ve şekeri ekleyip karıştıralım.
  • Kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım ve 1 paket sıvı krema ekleyip karıştıralım.
  • Ufalttığımız bisküvimizi bardaklara birazcık koyalım.
  • İlk sıcaklığı çıkan muhallebimizden 2 dolu yemek kaşığını eşit bir şekilde bardağımıza koyalım.
  • Bardağın üstüne biraz daha yulaf bisküvimizden koyalım.
  •  Şimdi magnoliamızı süsliyelim.
  • Öncelikle sütlü çikolatamızı incecik keselim ve magnolianın üstüne dökelim. Son olarak böğürtlen koyalım. Afiyet olsun 🤗.

Kakaolu İrmik Helvası Tarifi

 

Kakaolu İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti İçin

  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı sıcak su

Helva İçin

  • 100 gram tereyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1veya 2 tatlı kaşığı dolusu kakao

Süslemek İçin

  • Tahin
  • Ceviz kırığı

    Kakaolu İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  • Tozşeker, su ekleyip tozşeker eriyince kadar karıştırın.
  • Ortagöz ocakta tereyağını eritin eridikten sonra irmik ilave edelim sürekli karıştırarak kahverengi oluncaya kadar kavuralım.
  • İrmiğin rengi koyulaştıktan sonra kakao ekledikten sonra karıştırmaya devam edelim.
  • Daha sonra şerbeti ekleyelim bir tık karıştıralım.
  • Kapağını kapatalım kısık ateşte şerbetin çekmesini bekleyin şerbet çektikten sonra ocağı kapatın ve üzerini örtüp dinlenmeye bırakın 5 dakika.
  • Sonra istediğiniz gibi servis edin sıcak olarak tüketiyoruz üzerine ceviz, tahin ekleyip afiyetle tüketiyoruz🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋.

Yaş Pasta (Muazzam Kremasıyla) Tarifi

 

Yaş Pasta (Muazzam Kremasıyla) Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için ;

  • 6 adet oda ısısında yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket hamur kabartma tozu

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta (90 gr)
  • 1 su bardağından bi parmak toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 150 gram krema
  • 1 yemek kaşığı dolu kakao
  • 3 tatlı kaşığı sürülebilen çikolata

Çikolata için;

  • 50 krema
  • 80 gram çikolata

Keki ıslatmak için;

  • 1 paket nescafe
  • Süt

    Yaş Pasta (Muazzam Kremasıyla) Tarifi Yapılışı

  • Pandispanyayı ilk yapalım ;Yumurtalarımızın sarısı ve beyazı ayrılarak; beyazına 1 çimdik tuz, sarısına şeker ve su ilave edilir. Sarıların rengi açılıp-mayonez kıvamına ulaşana dek.
  • Beyazlar ise krem şanti dokusuna kavuştuğunda, sırasıyla yumurta sarılarının olduğu karışıma kalan tüm malzemeler, un ve kakao tozu birlikte elenerek katılır. ⭐️
  • Kek harcımıza en son aşamada köpük kıvamına getirdiğimiz yumurta beyazları eklenir ve nazikçe karıştırılır.
  • Karıştırırken yumurta aklarının sönmemesi için, alttan-üste doğru bir spatula yardımıyla harcı karıştıralım.
  • Önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 45 dak. Pişirelim.
  • Süre sonunda biraz dinlendirilerek, tercihen bir gece streç film sarılı buzdolabında bekletilir.
  • Dinlenen pandispanya dilimlenerek işleme hazırdır kremanın hazırlanışı; tereyağ ve vanilin hariç tüm malzemeyi çırpın tencereye alıp ocak üzerinde devamlı karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra tereyağ ve vanilin ekleyip karıştırın.
  • Streç film ile üzerini örtüp tamamen soğumaya bırakın.
  • Ayrı bir yerde krem şantiyi hazırlayın buzdolabına kaldırın.
  • Üzeri için; çikolataları benmari usulü eritin ve üzerine krema döküp iyice karıştırın.
  • Pastanın tamamlanışı; pandispanyanın ilk katını önümüze alalım ve nescafe sütle nemlendirelim. Pasta kremasından bolca koyalım. Dilerseniz çikolata vs. Serpebilirsiniz ben muz ,çilek dilimi ekledim.
  • Diğer katı üzerine kapatıp nemlendirelim ve tekrar krema, tekrar pandispanya ve yine nemlendiriyoruz en son heryerini kremşantiyle kapatıyoruz en üst katına eritiğimiz çikolatayı kenarlarında akıtıyoruz sonra kalan çikolatayı üst katını kaplıyoruz dilediğimiz gibi süslüyoruz afiyet olsun.

Kahvaltı İçin Pratik Lavaş Böreği Tarifi

 

Kahvaltı İçin Pratik Lavaş Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet lavaş
  • Tereyağı

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Benin kullandığım çay bardağı: 125ml

İç harcı için;

  • 100g beyaz peynir
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri
  • Maydanoz

    Kahvaltı İçin Pratik Lavaş Böreği Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak sosumuzu hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına yumurta, süt ve sıvı yağı alarak karıştıralım.
  • Kullanacağımız lavaş boyutunda bir tavayı ben büyük pilav tenceresi kullandım.
  • Tereyağı ile yağlayalım ve içerisine 1. Lavaşımızı yerleştirerek üzerine sostan dökelim.
  • Fırça yardımı ile sosu lavaşın her yerine gelecek şekilde sürelim.
  • Ardından 2. Lavaşımızı da yerleştirerek tekrar sosumuzdan bolca sürelim.
  • Peynirimizin yarısını her yerine gelecek şekilde yayalım.
  • Üzerin 3. Lavaşımızı alalım ve arasına sos sürerek üzerine 4. Lavaşımızı yerleştirelim. Sosumuzu her yerine gelecek şekilde sürdükten sonra kalan iç harcımızı dökerek eşit bir şekilde yayalım.
  • 5. Ve 6. Lavaşımızı da arasına sos sürerek tavamıza yerleştirelim. Son olarak en üst kısma kalan sosu dökelim ve tavamızı ocağa alarak kapağı kapalı olacak şekilde orta ateşte pişmeye bırakalım. Ara ara kontrol edelim.
  • Alt tarafı pişen böreğimizin üzerini tereyağı ile yağlayalım ve düz bir kabak yardımı ile böreğimizi ters çevirelim. Ben balık tavasının kapağı ile çok rahat çevirdim.
  • Diğer tarafını da kızartmak için böreğimizi tavaya yerleştirelim ve kızaran tarafına da yağ sürdükten sonra kapağını kapatarak yaklaşık 3 dakika daha pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda kızardığından emin olduğumuz böreğimizi uygun bir tabağa alalım ve pizza şeklinde dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

 

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dolmalık biber ( 16 adetti benim )
  • 16 yemek kaşığı dolusu pirinç (tam ölçü olur)
  • 2 büyük soğan
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 1 fincan kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı kadar kuru nane
  • 1 kaşık şeker

    Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında kavurun.
  • Pembeleşince domates rendesini ekleyelim biraz söndükten sonra pirinçi ve tuzu ekleyip hafif kavuralım.
  • 1 kase sıcak suyu ekledikten sonra baharatları, şekeri ve kuş üzümlerini ekleyip karıştıralım.
  • Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
  • Diğer yanda biberlerimizi ayıklayıp yıkayalım diplerine bıçak ucu ile minik delikler açalım ki suyunu içine çekebilsin.
  • İç harcımızı doldurup biberlerin ağzını domates dilimi ile kapatalım.
  • 1 büyük kase sıcak su ilave edelim. Kaynayınca altını kısalım.
  • Biberler yumuşayana kadar pişirelim. Soğuyunca servis tabağımıza alabiliriz. Afiyet olsun 🤗🥰.

Kıymalı Şehriye Çorbası Tarifi

 

Kıymalı Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 grm kıyma
  • 1 aı bardağı şehriye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvıya
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4-5 su bardağı su

    Kıymalı Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kıymayı tencereye alalım ve sıvıya ile kavuralım.
  • Üzerine salçayı ve şehriye ilave edip kavuralım.
  • Sonrasında suyu ekleyelim ve baharatları şehriyeler şişene kadar pişirelim.
  • Servis edeceğiniz zaman maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
  • Hem pratik hem lezzetli 😍.

    Afiyet olsun.

fırın Lezzeti Tadında Köfteli Sebze Yemeği Tarifi

 

fırın Lezzeti Tadında Köfteli Sebze Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler Köftesi İçin

  • 500 gram orta yağlı kıyma (Tek çekim yaptırdım)
  • 2 adet kuru soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 4 adet patlıcan
  • 5 adet patates
  • 8 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 2 adet küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 3 diş sarımsak
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • Yarım su bardağı sıcak su (Salçayı açmak için)

Bardak ölçüsü 250ml 

fırın Lezzeti Tadında Köfteli Sebze Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanlarımızı büyük büyük doğruyoruz patateslerimizide soyup küp küp büyükçe doğruyoruz biberlerimizide büyük büyük doğrayalım.
  2. Kızartmaya başlayalım önce patateslerimizi kızartalım fazla yağlarını almak için havlu peçete serdiğimiz tabaklara alalım.
  3. Köfte için bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğuruyoruz ve yuvarlayıp tabağa alalım.
  4. Köftelerimizide aynı tavada arkalı önlü kızartıyoruz.
  5. Tencereye önce patatesleri. Patateslerin üstüne patlıcanları patlıcanların üstüne köfteleri onun üstüne biberleri baharatları şekeri domatesleri biber salçasını bir bardak suyla açıp onuda yemeğimize katıyoruz.
  6. En üstede 2 bardak kaynamış suyumuzu ekleyip ateşi orta hararetli ayara getirip 20 dakika pişiriyoruz yemeğimizi pişirme aşamasında hiç karıştırmıyoruz.
  7. Pişmesini domatesler yumuşayınca ve kıvam alınca ateşten alıyoruz servise hazır deneyeceklere afiyet olsun🌹.

Patatesli Kıymalı Gül Böreği Tarifi

 

Patatesli Kıymalı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet taze yufka

İç malzeme için;

  • 2 adet soğan
  • 3 adet patates
  • 300 gram dana kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Sıvıyağ

Sos için;

  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Susum
  • Çörek otu atabilirsiniz isteğinize bağlı

    Patatesli Kıymalı Gül Böreği Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle küp küp şeklinde doğradığımız soğanlarımızı ölünceye kadar kavuralım.
  • Ardından kıymamızı atıp kavurmaya devam ediyoruz.
  • Kavrulan kıymamızın üzerine soyup rendelediğimiz patatesleri ekleyip patatesler kendini salıncaya kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra üzerine baharatlarımızı atıp bir iki dk daha kavurup altını kapatıyoruz. Ilımaya bırakıyoruz.
  • Sosu için yumurtayı sütü ve sıvıyağı çırpıyoruz.
  • Tezgahın üstüne serdiğimiz ve ikiye böldüğümüz yufkamıza sosumuzdan döküp fırça ile her yerine dağıtıyoruz.
  • Üzerine iç harcımızdan koyup rulo şeklinde sarıyoruz ve içeriye doğru büküyoruz.
  • Hepsine aynı işlem yapılır ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • Böreklerimizi tepsiye aldıktan sonra kalan sosu üzerine yediriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200°c fırına alt üst ayarlı atıyoruz. Nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 🙂🌹🌞.

Nefis Limonlu Muhallebi Tarifi

 

Nefis Limonlu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limon suyu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı ucuyla da zerdeçal renk vermesi için kullandım, tanıdı etkilemiyor

    Nefis Limonlu Muhallebi Tarifi Yapılışı

  • Limon suyu ve vanilin hariç bütün malzemeleri derin bir tencereye alın.
  • Sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
  • Kıvam almaya başladığında limon suyunu ekleyin kaynama noktasına geldiğinde ocağın altını kapatıp vanilin ekleyin.
  • Muhallebi kaplarına boşalttık tan sonra ılınınca dolaba koyun.
  • Üzerine limon parçacıkları ve nane ile soğuk servis edin.